» »

Optika za vogalom

Optika za vogalom

««
2 / 42
»»

gulikoza ::

No pa da ne bomo preveč v prazno ugibal,... tole je SiOL-ov backbone:


... tole Arnesov:


... pa se nekaj jih je v SIX-u, vendar se mi zdi da sta ta 2 največja.

lambda ::

cena ... 1200 sit/mesec (študentski dom)

@flipflop
Kdo pa govori o warezu? Moj warez promet je zanemarljiv, kakšni legendarni stari filmi in taki non-hollywood za katere v Sloveniji večkrat še slišimo ne, kaj šele da bi stvar prodajali. Obstajajo izmene, vendar nima smisla o tem. In meril sem na tiste, ki nekaj sanjajo o boljši poseljenosti Kranja v prihodnje ... da bi se samo zarad bandwidtha selil :( hočem povedati, da nimajo vsega porihtanega v glavi. Saj je super za counter-strike : source server postavit, pa lahk 20 kolegov špila, ampak ni pa to življenskega pomena.

edit.
Pa to je preko Arnes-a

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: lambda ()

bond007 ::

Zanimivo, če bi se ene 4k adsl userjev spravl naenkrat downloadat, bi zapolnal kapaciteto njihovih pipic v tujino (kar se mi ne zdi velik). Kr dobr majo to porihtan... koliko je približno adsl priklučkov v sloveniji?

hruske ::

Rad imam tole državico. <3

ppp ::

Na agenciji za telekomunikacije sem opazil da je firma Gratel registrirana kot operater!!!
Uf! Ta bo pa HUDO v Kranju, sej si človek zamislt ne more, kaj vse bo lahko po optiki domov dobil.
Jaz grem gledat za nov hladilnik z ethernet portom, da mi bo znal povedat preko mail-a, kdaj bo pira zmanjkalo. ker bo dolgo in vroče poletje. Če pa se optiko dobim pred poletjem, tako kot obljubljajo pa sploh na morje ne grem.
Lep dan!

BigWhale ::

Jest mam pa Mestno Optiko za vogalom, pa so se kar poceni... ;)

frenk ::

BigWhale: sam mestne optike majo ponavad slab ping zarad pogostih prometnih zastojev

Brane2 ::


Jaz grem gledat za nov hladilnik z ethernet portom, da mi bo znal povedat preko mail-a, kdaj bo pira zmanjkalo. ker bo dolgo in vroče poletje. Če pa se optiko dobim pred poletjem, tako kot obljubljajo pa sploh na morje ne grem


Bah, modni crap. Če kupuješ hladilnik, rabiš takega, ki ti zna prek peer-to-peer slamice potegnit par litrov direkt iz Uniona/Laškega... >:D
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

CCfly ::

Hotel si reči beer-to-beer.
"My goodness, we forgot generics!" -- Danny Kalev

frenk ::

ne...hotu je rečt beer-to-peer

Bramac ^^ ::

Hehe, komej čakam. Zdej mam tak zanč internet da nč ne dela, pol pa prklopt na tako pipo!! whoooah :D :D :D Zgleda bo drug let šola trpela :P

gericom01 ::

Mene samo zanima kako bojo pol oni zrihtal da bo v bloku recimo optika. Ker zdej koplejo samo zravn. Ena zenska od gratelja je rekla da to ne pride v blok nobena zica pa 0.... ????? Preko zraka????
.

jurre ::

seveda pride v blok, nekje ze nastimujejo omarce spodaj v klet. Pri nas bodo zj zacel kopat:D

bzp ::

sevede pride, ene 14 dni po tistem ko ti bodo skopali mimo bloka, bodo naredili se povezavo v blok

Bramac ^^ ::

ok zgleda da to bolj počas napreduje. A kdo ve a so se zmenl z občino oz. svetniki pa je zdj vse zrihtan?

Zgodovina sprememb…

borchi ::

telekom mi ponuja kabelsko televizijo po optičnem kablu. a ni to mal tumač. optični kabl za tv signal?

a kdo ve če mislijo kdaj še kej poslat po tem kablu?
l'jga

DixieFlatline ::

@jani:

Z občino je vse zrihtano, prve stortive(IPTV+internetni dostop) pa bodo ponudl jeseni.
The sky above the port was the color of television, tuned to a dead channel.

Bramac ^^ ::

Zdj majo že svojo stran ;)

V Kranju se zaključujejo gradbena dela pri izgradnji optičnega omrežja. V mesecu juliju bomo pričeli z montažnimi in zaključnimi deli. Po končani gradnji bo predstavljena ponudba storitev preko širokopasovnega omrežja.

vir: Gratel


To pomeni, da bodo približno avgusta že začeli tržiti ponudbo, tam kjer je "temelj že položen"? :)

DixieFlatline ::

Menda štart Septembra, Oktobra.
The sky above the port was the color of television, tuned to a dead channel.

DarkSite ::

hey

Ima kdo cenik od Gratela? Katere pakete ponuja itd?
Je kdo že priklopljen na to omrežje...komentarji?

:\

jurre ::

Ceniki se niso znani kolikor vem. Saj tukaj v kranju ne vemo se nic..

frenk ::

jest sm jih kontaktiral pa zaenkrat vse še skrivajo in nočjo nč povedat...upam da bo kmal na voljo, ker mam že dost teh počasnih povezav

korenje_ver2 ::

heh indexing majo kr vklopljen na http://www.siol.si/uploads/pics/

skoda da ne zivim v bloku... dvomim da bodo razkopaval ceste za polaganje optike...

DixieFlatline ::

Če se pogleda stran od gratela, pri aktualno piše, da bo kot kaže cenik znan šele septembra, oktobra, po koncu gradnje omrežja.
The sky above the port was the color of television, tuned to a dead channel.

swar ::

Upam da bodo je*** mater siol z 100 mega brzino pa unlimited prenosa podtakov za samo 6.599 sit.Zakaj taksna cena?Ker ma siol najcenej paket za 6600 pa da se mal norca delajo da majo za nizjo ceno dejansko res vec in ne kot kvazi konkurenca ala amis,volja ipd luzerji z free 50 sms ipd sranjem.Pa tud ce ti leti samo po sloveniji 100 mega v tujino pa 1mega je to zelo uporabno za lokalne ftpje hehehe.Sam sem iz lj in vam mal zavidam a hkrati vam tudi privoscim da se ze enkrat zjebe ta faking siolov monopol ker se res grdo obnasajo do strank.Dabogda propali luzerji eni.
Drzim pesti za vas cimnizje konkurence cene!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: swar ()

frenk ::

če bo 100Mbit za 20k ali manj takoj uzamem>:D, ampak glede na to da morjo bit konkurenčni zna bit še manj:)

ERGY ::

10mbit full duplex za 10k+ do 15k bo kulsko. Pri 100mbit pa bo verjetno kak limit 300-200gb /mesec prenosa podatkov dl/u in bo nekje 20k+ do 30k. To so vse moja misljenja nic ni povedano :) tako, da me ne drzat za jezik (poceni /drago) ..bo znano, ko bo narjeno.

LP

swar ::

Jah glede na to da se nikjer na svetu ne dogajajo cudezi in nic ni zastonj in da vse oni z lastnim denarjem gradijo omrezje predvidevam da jih karitas ne podpira in bo to svinsko drago.Ne bo za navadnega smrtnika...

bzp ::

ce ne bo za navadnega smrtnika, potem se jim ne splaca komplet infrastrukture postavit. Bi samo tistim par firmam dali blazno drage vode pa je. Tko kokr postavljajo, MORA bit pocen. Drugace se ne bo izslo. Morajo dobit maso ljudi, to pa drugace kot s cenejso ponudbo od ostalih ne mores. 95% ljudi ne zanima, niti ne ve kaj tocno bi bla razlika med 1M al pa 10M ... jah hitrejs je, a to pomen da se mi bodo strani odpirale namest 0,1s potlej samo se 0,095s? Tko da ce dajo 1M za 3, 4 preserne, je to ze zmaga.

ps: povsod govorijo o hitrostih DO 10 (100)M, nikjer ni receno hitrost 10 (100) ... tko da to bo verjetno najdrazji paket, ostali pa nizji ... Itak pa, se ene 2, 3 mesece bomo pocakal pa bo :)

swar ::

V bistvu mas prou.Vecini folku bi zadostoval tud 256/256 net za par jurjev sam ga noben ne trzi.Vecini folku je pa vazn da je 24/7 online brez dodatnih stroskov(casovno omejen ali bandwith).Tko da res upam da bo po tvoji teoriji...

frenk ::

roflol...kranjski kabelski ponudnik na veliko dela reklamo za kabelski internet...mal prepozn so se zbudil>:D

TyKee ::

http://www.triera.net/novica.php?id=A17...

Nekaj takega je dobrodošlo :)

waydot ::

V LJ se zadeve ze premikajo, ampak zaenkrat v stilu pobiranja soglasij po blokih. Se jim pa zelo mudi. Pri nas niso hoteli pocakat niti toliko, da ljudje pridejo z dopusta.
Zanimivo, kako ljudje navalijo kot na sveze zemlje. Jaz jim ne verjamem. Ponujajo do 100mbit za fizicne in do 1gbit za pravne osebe, hkrati pa je to vse, kar lahko povejo. Ni okvirnih cen, ni realnih ponudb, ni paketov, ni nicesar. Verjetno rabijo priblizno stevilo strank, da lahko dolocijo cene. Zanima me od kje jim denar za tak projekt.
Poleg tega pravijo, da bojo sami operater, nimajo pa nikakrsnih izkusenj. Poglejmo kaj se je zgodilo leta 1999. Meglic-Telekom se je odlocil, da bo ponujal kabelski internet. Ko je bilo uporabnikov manj kot 100 je se nekako slo. Cez kako leto-dve so bile stvari ze malce slabse: hitrosti so sle na 256kbit, cene pa gor. No, lani je precej uporabnikov saltalo na adsl, ko ga je Siol ponudil za 4 sit.
Me prav zanima, ce bojo ponudil uporabnikom odprto pipo (torej, tistih 100mbit) v svojem omrezju in omejil samo zunanji promet. To sem do zdaj zasledil izkljucno pri Kanalu 8 (tisti, v fuzinah), ki ga je pojedel telesmeh.
Ne vem koliko za promet placujejo ISPji. Od tega je odvisno, ce se jim splaca ponudit recimo 20mbit paket za pet jurjev na mesec. Ce bi imeli dobro pokritost, Siol ne more konkurirati. Ob predpostavki seveda, da je kvaliteta (recimo, zanesljivost) na enakem nivoju.

korenje_ver2 ::

meglic telekom je mel link v tujino prek satelitske anetene, tko da nismo mogl igrat igrc, telemach pa opticni link. pr meglicu smo mel okrog 2mbps/768kbps link, s telemachom pa 512/128kbit + 20% visje cene za internet in 80% visje za kabelsko tv (oz placevanje pr meglicu ni blo nujno, zato so nekateri sosedje odpovedal catv, ko so dobil poloznice). na zacetku je blo se vredu, kasneje pa katastrofa, predvsem zarad butaste delovne sile na telemachu.

Zgodovina sprememb…

waydot ::

"meglic telekom je mel link v tujino prek satelitske anetene"

Ja? Tega pa nisem vedel. Afaik so imeli nekaj preko telekom/siola, nakar so jih odklopili, ker so se sli voip. Sledil je 2mbit "backup" link preko s-neta. (Could be wrong here.)

"na zacetku je blo se vredu, kasneje pa katastrofa, predvsem zarad butaste delovne sile na telemachu."

Tega se bojim zdaj pri Gratelu. ;)

ppp ::

danasnje delo :

V Ljubljani do leta 2008 nova optika
Pet 05.08.2005
Podjetje Gratel, ki je do leta 2002 gradilo telekomunikacijsko omrežje za Telekom, pozneje se je odločil za lastne projekte, je z Mestno občino Ljubljana (MOL) podpisalo pogodbo za postavitev telekomunikacijskega omrežja. Dela v Šentvidu se bodo začela prihodnji teden, Gratel pa je MOL za služnostne pravice postavitve omrežja v občini Šiška že plačal 18,3 milijona tolarjev. Medtem v Kranju Gratel že spaja kable, storitve po njegovem omrežju pa bo ponujal telekomunikacijski operater T-2. Matevž Turk, direktor podjetja T-2, ni hotel niti potrditi niti zanikati neuradnih informacij Dela o naročnini 5000 tolarjev na mesec za osnovni paket (1mb/s).
............
PS: pa se le premika
lp, ppp
Lep dan!

globoko grlo ::

a to je en mega gor in dol ?

krho ::

Če je tole 1:1 potem pošljem Siol v 3 p.m., PA seveda, če bo gratel prekopal še tistih 500m v našo ulico.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

BaRtMaN ::

Jst isto rečem za WiMax. >:D

Hux ::

Slepi je reko bomo vidli, gluhi pa bomo culi. Nori se pa je samo strinjal. :D
Jaz pa upam. Prihodnost je vsekakor roznata.

Se vedno sem preprican da nikoli nemores meti previsoke hitrosti. Zgleda da se svet strinja :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Hux ()

Caligula ::

No saj, cene se bo pa komu dalo nekaj na mesec, pa se preko Wimaxa delilo se s kom pa bo.

Hux ::

Komaj cakam na prva porocila od uporabnikov WiMaxa. Hudo bo samo spoznati da se nebo vsej 2 leti navolju v MBju lol. Ampak smo ze vajeni.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Hux ()

OrkAA ::

Jao... najprej smo govorili o 100mb/s, potem od 10, zdej pa ze samo o enem!?!? bedarija...

OmegaBlue ::

NAJNIŽJI paket :/
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

Tarzan ::

1M gor in dol je zame dosti bolje od zmožnosti ADSLa, ki ga imam sedaj. Nebi niti sekunde razmišljal...

Hux ::

Se strinjam. V kolikor bo tudi ping sprejemliv. Zdaj ne zahtevam da je 5. Lahko bi pa pod 50 bil vsej. Bomo vidli :D.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Hux ()

b0le ::

Hmm, ljudstvo, medtem ko ugibate o ceni in hitrosti prenosov, Gratel ocitno ze neumorno gradi prve segmente vseljubljanskega opticnega omrezja..... In to neposredno pred naso bajto, vzdolz Plemljeve ulice v Sentvidu/Vizmarjah, oglejte si sliko posneto skozi moje stresno okno :D :

Full resolution picture: stran na home.amis.net

Opis all-in-one-wonder cudesa za polaganje vodnikov si oglejte na Gratel, na sliki viden zgolj zadnji del (hmm, moram izdelati boljso fotodokumentacijo, navsezadnje gre za zgodovinski dogodek ;))

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: b0le ()

Hux ::

Pa to ti kanalizacijo polagajo sej vidis kak so siroke cevi :D

b0le ::

ahhh yes yes, u're right, ta detajl sem spregledal, Gratel se je ocitno naposled odlocil za izgradnjo vzporednega konkurencnega sistema kanalizacije, tako da bodo uporabniki imeli moznost izbire alternativnega ponudnika oz. priklop vzporednih cevi za zagotavljanje redundance (so the shit doesn't hit the fan in case of a primary system overflow)

mare_ ::

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mare_ ()
««
2 / 42
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

RUNE Rural optika na vašem naslovu (strani: 1 2 3 420 21 22 23 )

Oddelek: Omrežja in internet
1116209354 (1025) starfotr
»

Telekom začenja z FTTH (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

Oddelek: Omrežja in internet
52961954 (9338) morosito
»

optika do hiše

Oddelek: Omrežja in internet
269886 (8152) Bakunin
»

T-2 pocenil optiko (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
9111629 (6957) Lonsarg
»

Telekom goes Vdsl2 (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
729447 (5189) Ejsi_Disi

Več podobnih tem