» »

Kvalitetna kava

Kvalitetna kava

««
6 / 11
»»

TheBlueOne ::

Tocno tega Delonghija imajo v sosednji pisarni. Sicer niso neki mojstri stelanja ampak lahko recem, da so kave zelo podaljsane, recimo nek hibrid med filter in espresso. Ni niti blizu dobremu espressu, ampak ne izkljucujem, da se morda da kaj bolse nastaviti.

qwertyy ::

Jaz sem pa ravno kupil Bialetti kafetiero, prej sem vedno pil Barcaffe turško. Katero kavo priporočate, da bo res kul na kafetieri?

yansek ::

Različni so okusi, odvisno kaj bi rad. Jaz bi priporočal:
Črno Zrno Specialty Coffee
Kavarna Moderna, Ljubljana

TheBlueOne ::

qwertyy je izjavil:

Jaz sem pa ravno kupil Bialetti kafetiero, prej sem vedno pil Barcaffe turško. Katero kavo priporočate, da bo res kul na kafetieri?


Meni za kofetiero vecinoma niso dovolj fino mlete. Kupi italiansko v zrnih in maker razlicno zamelji sam. Lahko recimo v sparu. Ce bos cutil veliko razliko pri razlicno mletih kavah, potem ti manjka mlin. :)

jotunn ::

Vsaj po Italiji dobis v trgovini kavo katerekoli znamke posebej za kafetiero. Koliko je pri nas tega ne vem, ampak ce se prav spomnim ima vsaj Illy razlicno mlete kave tudi pri nas. V glavi imam da ima vsaj 3 (espresso, kafetiera in nekaj "splosnega"), lahko pa da se motim, ker v raznih Sparih ali Mercatorjih nisem kupoval kave ze lep lep cas.

c3p0 ::

Illy ima opcije prav za kafetiero, da, enako Lavazza.

Na nekaterih kavah pa je narisano par opcij od kafetiere, french pressa in avtomata in bi naj vsem ustrezala.

MH0 ::

jotunn je izjavil:

Vsaj po Italiji dobis v trgovini kavo katerekoli znamke posebej za kafetiero. Koliko je pri nas tega ne vem, ampak ce se prav spomnim ima vsaj Illy razlicno mlete kave tudi pri nas. V glavi imam da ima vsaj 3 (espresso, kafetiera in nekaj "splosnega"), lahko pa da se motim, ker v raznih Sparih ali Mercatorjih nisem kupoval kave ze lep lep cas.

c3p0 je izjavil:

Illy ima opcije prav za kafetiero, da, enako Lavazza.

Na nekaterih kavah pa je narisano par opcij od kafetiere, french pressa in avtomata in bi naj vsem ustrezala.

Vnaprej zmleta kava je največja napaka, ki jo lahko narediš, če ti ni vseeno kakšno kavo piješ. Tudi, če na njej piše samo "macinato per moka"! Kvečjemu, če bi napisali za katero velikost bialettija so mleli, bi morda dovolj dobro pasalo.

TheBlueOne je izjavil:

qwertyy je izjavil:

Jaz sem pa ravno kupil Bialetti kafetiero, prej sem vedno pil Barcaffe turško. Katero kavo priporočate, da bo res kul na kafetieri?


Meni za kofetiero vecinoma niso dovolj fino mlete. Kupi italiansko v zrnih in maker razlicno zamelji sam. Lahko recimo v sparu. Ce bos cutil veliko razliko pri razlicno mletih kavah, potem ti manjka mlin. :)

Kava pri mletju zelo diši. Jaz imam to aromo raje v skodelici, kot pa da bi jo pustil v šparu, avtu in na ulici. :-)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: MH0 ()

TheBlueOne ::

MH0 je izjavil:


Kava pri mletju zelo diši. Jaz imam to aromo raje v skodelici, kot pa da bi jo pustil v šparu, avtu in na ulici. :-)


Ampak ce nimas mlina, katerega lahko stelas, je to second best.

MH0 ::

qwertyy je izjavil:

Jaz sem pa ravno kupil Bialetti kafetiero, prej sem vedno pil Barcaffe turško. Katero kavo priporočate, da bo res kul na kafetieri?

Odvisno je od tvojega okusa. Moje priporočilo je bolj na blef. Iz moke bo prej dobra kava, če uporabiš zrno za turško, kot pa zrno za espresso. Pri moki je namreč temperatura "previsoka" za optimalno ekstrakcijo in zato nočeš delati s temno praženim zrnom.

MH0 ::

TheBlueOne je izjavil:

MH0 je izjavil:


Kava pri mletju zelo diši. Jaz imam to aromo raje v skodelici, kot pa da bi jo pustil v šparu, avtu in na ulici. :-)


Ampak ce nimas mlina, katerega lahko stelas, je to second best.

Saj pa soliden mlin ranga 40mm konus ne stane celo premoženje. In to je največji korak, ki ga lahko narediš. Ne potrebuje vsak 65mm flat gastro mlina, ki ga še predela. ;-)

jotunn ::

@MH0 zame osebno bi rekel da je za kafetiero bolj kot ne vseeno ali je v naprej zmleto ali ne. Se strinjam da je kafetiera najboljsi priblizek espressa ampak zame osebno je se vedno dalec dalec od tega. In zato vsaj zame ni vec nekaj tako dobrega, da bi se potem se ukvarjal s tem ali je kava zmleta ali ne in ali je boljsa ali slabsa. Ampak kot sem napisal ze velikokrat prej, ljudje smo razlicni in nekaterim je kafetiera (in potem tudi ze zmleta kava) super. Meni ni in jo uporabljam zgolj v Italiji na dopustu (ker je pac v vsakem apartmaju in/ali hotelu ze tam), ker vecinoma masine ne nosim s seboj. In takrat vecinoma tudi grem v trgovino in kupim ze zmleto kavo... ter potrpim tisti teden ali dva, hkrati pa najdem kje v blizini lokal kjer imajo najboljso kavo v okolici pa potem hodim tja :)

yansek ::

Se strinjam. Kupil sem zelo dobro kavo- zmleto za kafetiero.

Po 2 tednih mi ni več, da bi jo pil. Kupil sem ročni mlinček in bom naslednjič kupil kavo v zrnih ter jo vsakič posebej zmlel.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: yansek ()

TheBlueOne ::

MH0 je izjavil:


Saj pa soliden mlin ranga 40mm konus ne stane celo premoženje. In to je največji korak, ki ga lahko narediš. Ne potrebuje vsak 65mm flat gastro mlina, ki ga še predela. ;-)


Zna biti, da ga moras malo predelati. Jaz sem kupil enega in je na minimumu se vedno mlel pregrobo. Po adaptaciji, ko sem podlozil mlin je bil OK. Samo dam v vednost... :)

c3p0 ::

yansek je izjavil:


Po 2 tednih mi ni več, da bi jo pil. Kupil sem ročni mlinček in bom naslednjič kupil kavo v zrnih ter jo vsakič posebej zmlel.


Kakega pa točno?

MH0 je izjavil:


Vnaprej zmleta kava je največja napaka, ki jo lahko narediš, če ti ni vseeno kakšno kavo piješ. Tudi, če na njej piše samo "macinato per moka"! Kvečjemu, če bi napisali za katero velikost bialettija so mleli, bi morda dovolj dobro pasalo.



Verjamem, kupim sicer vedno vakuumsko pakirano in jo hranim v hladilniku. Je pa mlinček next step.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: c3p0 ()

yansek ::

Ročni mlinček - Hario Mini Mill Slim Plus

Najboljši oz med. najboljšimi naj bi bil mlinček Comandante

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: yansek ()

MH0 ::

TheBlueOne je izjavil:

MH0 je izjavil:


Saj pa soliden mlin ranga 40mm konus ne stane celo premoženje. In to je največji korak, ki ga lahko narediš. Ne potrebuje vsak 65mm flat gastro mlina, ki ga še predela. ;-)


Zna biti, da ga moras malo predelati. Jaz sem kupil enega in je na minimumu se vedno mlel pregrobo. Po adaptaciji, ko sem podlozil mlin je bil OK. Samo dam v vednost... :)

Dajem v vednost, da se espresso blend in in kak svetlo pražen spešlti, ki pri mletju ropota, kot da melješ kamne, za espresso meljeta na bistveno različno granulacijo. :-) Najbrž pa bo vsak mlin iz "špara", ki ga prodajajo za mletje turške, zmlel dovolj fino. Ampak, kot soliden mlin pa vseeno mislim vsaj kak sette. Bi pa kot vstopni mlin verjetno priporočal kak poceni mignon, ker to se potem da tudi prodati, ko greš naprej.

Gagatronix ::

Blazno mi je fascinantno, in tega ne mislim negativno temvec samo pozitivno, koliko se da povedati o kavi. :) Da le ni vse samo 200-gramska vrecka Barcaffe-ja, ki jo povprecen slovenec nese skupaj s steklenico vina ko gre kam na obisk.

Matej_K ::

Jaz se tudi samo čudim tem komentarjem zgoraj. Tudi v pozitivnem smislu.
Ok, dosti stvari je zame osebno too much, ampak kaj pametnega se pa da izvleči iz tega tudi za nas laike :-)
Čar takih forumov, ko pride do resne debate.
... .. .

uvodV?? ::

Naročuje kdo kavo pri caffetino (ali kakšnem podobnem ponudniku)?

Imate kakšne favorite, ki bi jih priporočali za probo? Izbire je res precej.

yansek ::

Kar se teh kafetier tiče, obstaja še Bialetti Brikka kafetiera za pripravo espressa, ki je kremast, kot berem.

Gagatronix ::

Sam si lastim neko kafetjero, ki je v druzini ze odkar pomnim, ceprav jo le redkokdaj koristim. Sem eden tistih malo bolj "simpl" ljudi, ki se drzi instant kofeta. :)

yansek ::

Tudi s kafetiero se da bojda narediti kar dobro kavo. Se na spletu najde kar nekaj videov z napotki kot npr tale:


Kaj pa si mislite o pripravi kave (govorim o tisti visoko kvalitetni, kupljeni v celih zrnih, ki se jo tudi sproti zmelje) na turški način, npr. z aparatom kot je: Gorenje TCM300W
https://www.mimovrste.com/grelniki-vode...

A je smiselno takšno kavo pripravljati na tak način?

Gagatronix ::

Za tursko kavo uporabis bakreno dzezvo, ne pa avtomata.

gruntfürmich ::

yansek je izjavil:

Kaj pa si mislite o pripravi kave (govorim o tisti visoko kvalitetni, kupljeni v celih zrnih, ki se jo tudi sproti zmelje) na turški način, npr. z aparatom kot je: Gorenje TCM300W
https://www.mimovrste.com/grelniki-vode...

A je smiselno takšno kavo pripravljati na tak način?

čisto vseeno ali zavreješ vodo v takem aparatu ali v posebni šalci in na plinu/plošči.
samo pazi da ne bo voda zavrela.

kaj pa je fora bakrene đezve? po mojem je to relikt neke stare zadeve, ko še niso znali delati iz drugih materialov, in sedaj eni menijo da je to najboljše v tej galaksiji...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

yansek ::

gruntfürmich je izjavil:

yansek je izjavil:

Kaj pa si mislite o pripravi kave (govorim o tisti visoko kvalitetni, kupljeni v celih zrnih, ki se jo tudi sproti zmelje) na turški način, npr. z aparatom kot je: Gorenje TCM300W
https://www.mimovrste.com/grelniki-vode...

A je smiselno takšno kavo pripravljati na tak način?

čisto vseeno ali zavreješ vodo v takem aparatu ali v posebni šalci in na plinu/plošči.
samo pazi da ne bo voda zavrela.

kaj pa je fora bakrene đezve? po mojem je to relikt neke stare zadeve, ko še niso znali delati iz drugih materialov, in sedaj eni menijo da je to najboljše v tej galaksiji...


Moram preizkusiti svojo kavo skuhano na turški način, ker za v službo drugače ne bo šlo kot s temle aparatom Gorenje.

yansek ::

Ali bi bilo treba kaj reči glede shranjevanje kavnih zrn?

Sam sem kupil 250 g, imel jih bom recimo za 1 mesec. ALi je smiselno shranjevati zrna v kakšni vakum posodi?

Vakum Posoda Za Shranjevanje Kave
https://romita.si/vakum-posoda-za-shran...

paraboŁa ::

Kafetiera mi res ne odgovarja. Na koncu vedno pristanem na đezvi :|. Just personal choice. DALEČ največja razlika v okusu kave je bila, ko sem jo začel pripravljat pravilno. Torej, da daš kavo v mrzlo vodo in le-to počasi segrevaš. Ne sme zavreti, saj ravno zaradi višjih temperatur postane grenka.


Večina ljudi še vedno kuha kavo old school. Zavre, odstavi, vrže notri in prevre. Zelo radi imajo "penice", ki v bistvu to niso, ampak so samo zoc ;((.

yansek ::

Ne, ne sme zavreti, kot pravi:



Katero vrsto kave pa kuhaš na takšen nacin?

yansek ::

Imajo kar solidni espresso po mojem mnenju pri Stacion bar, Trg OF 7, Ljubljana

MH0 ::

Gagatronix je izjavil:

Za tursko kavo uporabis bakreno dzezvo, ne pa avtomata.
Ma čisto vseeno je v kakšnem loncu skuhaš juho.

yansek ::

Dobra kava - Cafetino, Stari trg 5, Ljubljana

Možno je kupiti tudi po 100g kave, npr zelo fino mleto kavo (za turško kavo).

Pil sem: Costa Rica Volcan Azul Red Honey
https://www.cafetino.si/kava/costa-rica...

PacificBlue ::

yansek je izjavil:

Ne, ne sme zavreti, kot pravi:



Katero vrsto kave pa kuhaš na takšen nacin?


Tule je preveč na hitro.. kavo z žlico zmešaš šele, ko potone. Kava se more počasi kuhat. 7 min. preden se dvigne. Pomembni so mehurcki, ki medtem nastajajo. Več jih je, bolj dobra je kava.

MH0 ::

Pri klasični pripravi (turško, bosansko, grško, youNameIt) imaš ponovljivost samo, če vodo prvo zavreš.

yansek ::

PacificBlue je izjavil:

yansek je izjavil:

Ne, ne sme zavreti, kot pravi:



Katero vrsto kave pa kuhaš na takšen nacin?


Tule je preveč na hitro.. kavo z žlico zmešaš šele, ko potone. Kava se more počasi kuhat. 7 min. preden se dvigne. Pomembni so mehurcki, ki medtem nastajajo. Več jih je, bolj dobra je kava.


7 minut jo kuhaš? Pa kuhašna srednjem ognju in odstaviš takoj ko se začne kava dvigovati, brez da bi prišlo do vretja?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: yansek ()

yansek ::

Bi imel vprašanje za tiste ki kupujete kavna zrna (nekje 1 krat mesečno).
Ali jih shranjujete v kakšni vakuumski posodi za ta čas oz se vam to zdi potrebno ?

TheBlueOne ::

yansek je izjavil:

Bi imel vprašanje za tiste ki kupujete kavna zrna (nekje 1 krat mesečno).
Ali jih shranjujete v kakšni vakuumski posodi za ta čas oz se vam to zdi potrebno ?


Na zacetku sem kompliciral, sedaj pa samo zatesnim s plasticnim scipalcem. Celo v zalogovniku znam imeti zrna nekaj dni.

Lahko priporocam malo nedoslednosti. Kava nikoli ne bo zanic in na lastnem jeziku opazis ali neopazis razliko. :D

igor0203 ::

Tisti ki imate rocne mlincke, kaj priporocate? Nekako se nagibam k Xeoleo 50mm ali pa Timemore C2, kaj dost vec zaenkrat ni bi zapravljal. :D

yansek ::

TheBlueOne je izjavil:

yansek je izjavil:

Bi imel vprašanje za tiste ki kupujete kavna zrna (nekje 1 krat mesečno).
Ali jih shranjujete v kakšni vakuumski posodi za ta čas oz se vam to zdi potrebno ?


Na zacetku sem kompliciral, sedaj pa samo zatesnim s plasticnim scipalcem. Celo v zalogovniku znam imeti zrna nekaj dni.

Lahko priporocam malo nedoslednosti. Kava nikoli ne bo zanic in na lastnem jeziku opazis ali neopazis razliko. :D


Se pravi, s kupljenimi kavnimi zrni, ki ti bodo stale kakšen mesec v posodi ali pločevinki po tvoje ni potrebno komplicirati kar se shranjevanja tiče s kakšnimi vakuumskimi posodami ipd.

jotunn ::

Jaz osebno ne. Je pa res, da mi kava, ko odprem vreco ne ostane cel mesec, ampak precej manj (realno mi gre kofeta doma za en manjsi lokal :))

yansek ::

jotunn je izjavil:

@MH0 zame osebno bi rekel da je za kafetiero bolj kot ne vseeno ali je v naprej zmleto ali ne.


Se ne bi strinjal. Zmleta kava po 2 tednih mi ni več všeč.

Jaz sem zaenkrat s kafetiero zadovoljen in tudi z mlinčkom. Je pa ključna vrsta kave, ki jo kupujem v zrnih in je zaenkrat ne bi menjal za kakšno drugo.

TheBlueOne ::

yansek je izjavil:



Se pravi, s kupljenimi kavnimi zrni, ki ti bodo stale kakšen mesec v posodi ali pločevinki po tvoje ni potrebno komplicirati kar se shranjevanja tiče s kakšnimi vakuumskimi posodami ipd.


Na vrecko tam tisto plasticno rec, v hopperju pa je recimo max en teden. Kupim pa ca. 1kg/mesec.

Si mislim, da je bolj vseeno, kot si vecina misli. Vecina razlike ne bo opazila, posebej, ko se pocasi slabsa. Opazim pa svezino, ko odprem novo pakiranje ampak je skoraj bolj razlika v karakterju, nobena mi pa ni katastrofa, ce je zrnje kakovostno. Pijem pa bolj prazene kave, recimo italianski stil, kjer je morda manj razlike, kot pri bolj eksoticnih kislih sortah.

Kot tretje pa meni ne pase 100% konstanta, ker potem vec niti ne znam ceniti res dobre kave. Nekoliko variacije v zadnjih procentih ne vidim ne vem kako slabo.

Skratka ne komplicirati, poskusis vse kar ti olajsa zivljenje. Ce ti je bljak, ko je tri dni v hopperju, potem pac ne delas tega. Ce bi primerjal bi rekel, da enkrat vozis Ferrari z optimalno napumpanimi gumami, drugic pa za nekoliko narobe, recimo -+0,3bar. :)

yansek ::

Jaz nimma v hopperju ker imam kafetiero in manjši ročni mlinček . Dam zgolj v neko posodo in zaprem ali pustim v vrečki.
Dobra vakuumska posoda verjetno ne bo olajšala ali otežila življenja, razen tega da so malo dražje.

Kljub temu kot mi pravijo v kavarnah zrna ki se sproti uporablja ne shranjujejo v vakuumskih temveč običajnih posodah, tako da dokler nimaš zmlete kave temveč cela zrna si morda že tisto najvažnejše že maredil.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: yansek ()

MH0 ::

A ne bodo zrna na podtlaku še hitreje izgubljala aromo in co2?

TheBlueOne ::

yansek je izjavil:

Jaz nimma v hopperju ker imam kafetiero in manjši ročni mlinček . Dam zgolj v neko posodo in zaprem ali pustim v vrečki.
Dobra vakuumska posoda verjetno ne bo olajšala ali otežila življenja, razen tega da so malo dražje.

Kljub temu kot mi pravijo v kavarnah zrna ki se sproti uporablja ne shranjujejo v vakuumskih temveč običajnih posodah, tako da dokler nimaš zmlete kave temveč cela zrna si morda že tisto najvažnejše že maredil.


Ce hoces maksimalno dolgo enako kakovost je menda resitev zmrzovalnik, kjer moras paziti, da se odmrznejo v vakumirani vrecki, da se na njih ne kondenzira vlaga.

Ampak za doma za moja pricakovanja nima smisla.

paraboŁa ::

yansek je izjavil:

Ne, ne sme zavreti, kot pravi:



Katero vrsto kave pa kuhaš na takšen nacin?

Hej, malce pozen odziv, pa vseeno. Največkrat kar Barcaffe v zrnu, ki jo z električnim mlinčkom zmeljem sam. Je pa tu en trik! Zmeljem jo dokaj grobo (v primerjavi s klasičnim mletjem za turško). Dam v mrzlo vodo in kuham počasi (če imam čas), ter odstavim pred vretjem. Ko je kuhana počakam, da se posede in jo vlijem v skodelico preko cedila za čaj. Tako skorajda ni zoca, ki mi iskreno gre malo na k****.

Verjetno se bodo pravi kofetarji križali, a kava na tak način mi je odlična. Tako pravi tudi bejba in kolegi. Imam kafetijero, preizkusil že vsa možna premium pakiranja kav v običajnih trgovinah, a vedno pristanem na zgornji metodi.

yansek ::

Moram enkrat v kavarno kjer postrežejo turško kavo, pa da probam Arabico ki jo z več veščin pripravijo na turški način, pa da vidim.

Jaz sem z kafetiero in predvsem z kavo ki jo kupim v kavarni Moderna zadovoljen.

Sem pa pil nazadnje Costa kavo, če jo kdo pozna, strežejo jo v eni od kavarn in mi je bila všeč.

Scaramouche ::

Meni je Brazil od barcaffe minimum za uživanje...
Vse ostalo je ali premočno ali pa cenovno nizke celo neugodno za želodec...

yansek ::

Jaz če bi kupil v trgovini, bi verjetno kupil Costa kavo, cela zrna.

denabiker ::

Moja babica je sproti pražila kavo, mlela z ročnim mlinčkom in ko je skuhala tisto kavo je bilo ufff....da ne omenjam svetovnih vonjav pri praženju, cel prostor je dišal. Po tisti kavi si imel zelo dolgo časa še okus po kavi v ustih. Zakaj to pišem? Ker sem bil pred kratkim na primorskem in sem pil kavo pri eni gospe, tista kava je bila tako dobra in celo pot do štajerske sem imel še okus v ustih po kavi. No, izvedel sem da njen sin, ki dela v Trstu, ji iz Trsta pripelje surovo kavo in potem ta babica sama praži in kuha kavo, kot smo tudi mi nekoč...ne vem pa kakšna sorta kave je bila, ali je mogoče bila tudi kakšna mešanica. Ampak dan danes vse gre v smeri express, ni časa, dajmo vse hitro in potem imaš produkte, kot sem videl v reklami turška kava v eni minuti ipd. Ampak za kavo si je treba čas vzet, posedet s prijatelji, z drago/dragim, se pockrljat:)

yansek ::

denabiker je izjavil:

Moja babica je sproti pražila kavo, mlela z ročnim mlinčkom in ko je skuhala tisto kavo je bilo ufff....da ne omenjam svetovnih vonjav pri praženju, cel prostor je dišal. Po tisti kavi si imel zelo dolgo časa še okus po kavi v ustih. Zakaj to pišem? Ker sem bil pred kratkim na primorskem in sem pil kavo pri eni gospe, tista kava je bila tako dobra in celo pot do štajerske sem imel še okus v ustih po kavi. No, izvedel sem da njen sin, ki dela v Trstu, ji iz Trsta pripelje surovo kavo in potem ta babica sama praži in kuha kavo, kot smo tudi mi nekoč...ne vem pa kakšna sorta kave je bila, ali je mogoče bila tudi kakšna mešanica. Ampak dan danes vse gre v smeri express, ni časa, dajmo vse hitro in potem imaš produkte, kot sem videl v reklami turška kava v eni minuti ipd. Ampak za kavo si je treba čas vzet, posedet s prijatelji, z drago/dragim, se pockrljat:)


Sliši se dobro. Jaz sem končal s pitjem kav v običajnih kafičih in raje takšne kave, ko osebje nima nikakršnega odnosa do kave, sploh ne pijem.
««
6 / 11
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri kavni apart? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Loža
34854844 (99) windigo
»

Kava (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Loža
34098168 (1597) kuglvinkl
»

Kavni aparat (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Loža
31365721 (6563) nokken
»

Koliko kave porabiš za eno kuhanje v aparatu (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
574536 (3240) Dwupo
»

Kavni avtomat

Oddelek: Loža
4810929 (9785) karosha

Več podobnih tem