» »

Kateri kavni apart?

Kateri kavni apart?

««
8 / 8
»
»»

windigo ::

Vsega pa tudi ne moreš vedeti. Kolikor sem uspel do zdaj dešifrirat marketinško zamegljevanje, imajo pumpo z 19 bari v modelih, ki naj bi znali delati "cold brew over ice cubes". To pomeni, da poskušajo iztisniti kavi podobno tekočino, ampak namesto na ~90 stopinjah in pri 9 barih, pri 35-40 stopinjah, pod večjim pritiskom in zelo počasi (pulzno). Mašina pa ti še pove, glede na količino in temperaturo, koliko ledenih kock rabiš dati prej v šalco, da bo kava hladna.

Arey ::

Cold brew, ki mimogrede to iz kavomata ravno ni, je bolje narest pravega v hladilniku, se dela pocasi. Ker je voda hladna se snovi iz kave izluzijo precej pocasneje kot ce bi uporabil vroco vodo (enako kot pri caju in marsicem). Zato cold brew iz kavomata traja dlje casa in se dela pri izjemno nizkem pritisku. To pulziranje ki ga omenjas je za to kee te elektricne pumpe vedno delajo isto pritiska in to obidejo s priziganjem in ugasanjem in v komori kjer je kava pritisk nikoli ni 19 barov
V vsakem primeru, ne glede na karkoli, je 19 barov marketinski bullshit. Valda ne mores vsega vedet, za to pa mamo forume da se lahko kaj naucis ko ti nekdo ki vec ve situacijo razlozi :)

krefi ::

In katera kava se uporablja za cold brew? Še nikoli jr pil zato me zanima
e3 1231v3|asus gtx 970 strix OC edition|2x8gb kingston|
cosair rm650| crucial 500gb|fractal define s

windigo ::

Cold brew v hladilniku pomeni kakšen dan namakanja kave v vodi.

Doma sem parkrat poskusil naredit cold brew z nekim aparatom iz Hoferja, ki dela podobno kot ona mašina na filtre, samo da tukaj kroži hladna kava neprestano čez sito s kavo 20-40 minut.
Pumpa se mi je seveda potem zapacala, sicer sem jo uspel spucat, ampak se mi zdi, da je to bolj za občasen (manj počasen) afengunc, kot za dnevno rabo.

Delonghijev način priprave hladne kave pa naj bi bil z mlačno vodo pod pritiskom in ledenimi kockami v dveh minutah. A je to zdaj pravi cold-brew, pa ne bi vedel, nisem še nikoli probal, zelo verjetno pa ne.

c3p0 ::

Pa kavo bolj grobo zmlet, tukaj pomaga dober mlinček. Direktno v mrzlo vodo in v hladilnik za dva dni, rezultat je bil kar dober.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: c3p0 ()

Arey ::

krefi je izjavil:

In katera kava se uporablja za cold brew? Še nikoli jr pil zato me zanima

Sicer ne vem dosti o cold brew ampak si predstavljam da lahko uporabis katerokoli. Samo pravilno mora bit mleta in pravilno casa se mora namakat.

Eduardo ::

Cold brew se melje bolj grobo. Potem se namaka nekje do en dan v volumskem razmerju, da če imaš 50ml grobo mlete kave je to nekje za pol 500ml vode. Filtriraš in imaš za nekaj dni v hlailniku.
««
8 / 8
»
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kvalitetna kava (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

Oddelek: Loža
541120634 (1436) Ijus
»

Kava (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

34098688 (2117) kuglvinkl
»

Kavni aparat (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

31366120 (6962) nokken
»

Kavni aparat Gorenje?