» »

PHILIPS ANDROID SMART TV - Natavitve

PHILIPS ANDROID SMART TV - Natavitve

Patrik0 ::

Pozdravljeni, nedavnos em si kupil pametni televizor od Philipsa za konkretno ceno (43 col), ima android tv naložen itd...Skratka model tv-ja je: 43PUS6401/12 (https://www.mimovrste.com/televizorji-o..., tv dela super brez problema, dela mi eon, hbo, netflix, youtube...ni ga ni, sem kar zadovoljen z njim.
Tv je priklučen na elrktriko in preko utp kabla tudi na internet, ne uporabljam noenega sprejemnika, nobenih kartic in nimam nobene koaksialne linije povezane do tv-ja, torej elektrika in internet to je vse, saj tv gledam preko aplikacije eon.

Upam, da sem bil dovolj jasen, no zdaj pa moje vprašanje....
Tv vsakič ko se prižge oz. ga "zbudim" iz stand-by modusa, se mi avtomatsko zažene v "izbrani vir", ali hdmi, ali antena, ali kabel itd.....
Me pa zanima zdaj, če obstaja kaka možnost, da bi se tv zagnal neposredno v aplikacijo eon, ali pa če bise vsaj zagnal v android tv meni, kjer so prikazane apliakcije, programi, priporočla itd, saj veste, da s emi ne bi zaganjal v modus hdmi, antene ali kabla.
Je to možno kako urediti, da se ali zažene direkt v eon ali pa v saj v android tv app menu???

Prosim za pomoč.
  • poskusil klonirati: Patrik0 ()

fitipaldi ::

To pa tud mene zanima, sicer imam samsung tv

Patrik0 ::

Saj to @fitipaldi ...Televizije so dobre al ves čas rpeklaplajo v te hdmi, kabel, antena itd. druge vire....Proizvajalci bi stvar enosavno rešii npr s tem, da bi med viri dodali funkcijo npr. "Začetni zaslon android tv" ali pa funkcijo privzetega zagona tv-ja (ali uporabljaš vir - kabel, hdmi, antena...; ali pa uporabljaš android tv core - open specific app on boot), te funkcije bise dale implementirate pa ne vem zakaj tega proizvajalci ne delajo....Saj zakaj maš pol smart tv če ga ne moreš "privzeto" uporabljati, če ti tv ob zagonu uporablja te druge "vire" ali pač.

Je neka kopica aplikacij, ki se to da nastavljat a sem sprobal 6 takih in ni delovalo.
Pač upam, da ima kdo kako rešitev ali kaj podobnega glede tega.....
Če bi vdel, da se to ne da nastavit pol i si raje kupil navadni lcd pa si gor dal mi box s al pa apple tv in s tistim vse upravljal.....

Kakorkoli, sva že dva ki porsiva za pomoč....
LP

Mavrik ::

Veliko TVjev take opcije skriva pod "Pro/Hotel" načinom, ampak tvoj Philips na žalost tega nima. Edina rešitev, ki sem jo do sedaj videl je to, da TV prižgeš s pritiskom na gumb HOME.
The truth is rarely pure and never simple.

Geekoo ::

Najbolj enostaven način je namestitev aplikacije Launch on boot iz google play store. Nato v aplikaciji izbereš, da ti ob zagonu zažene npr. Eon ali T2 app in to je to. Imam že eno leto na philips android tv pa ni nobenih problemov. Lp

Patrik0 ::

Pozdravljeni, s to aplikacijo sem čist v prvo sprobal pa mi ni delalo, imate natančnejša navodila kaj kako kje nastavim?

Geekoo ::

Jest sem samo izbral T2 app v nastavitvah aplikacije Launch on boot pa dela brez problema. Lahko pa pogledaš tale vodič: Automatically start an app.

fitipaldi ::

Jest sm namestil aplikacijo, zdej pa ne najdem kam jo je inštaliralo ?

ivi ::

Da prideš avtomatsko v android meni na daljincu pritisni gumb na katerem je narisan hiški podoben simbol. Pritisk na on/off gumb te vedno vrže na izbiro vira. Kako zagnat tv v točno določeni aplikaciji pa ne vem.

Patrik0 ::

S tem sen tudi ze probal, da bi pritisnil gumbek z hisko pa nic isto pokaze.....
Je treba kje kaj nastaviti na tvje oz kliknit kako posebno kombinacijo tipk al pa kaj?

Geekoo ::

V aplikacije prideš z pritiskom gumba Smart tv (v tvojem primeru gumb hiška :)) Potem se pa pomikaj desno po aplikacijah dokler ne najdeš aplikacije Launch on boot.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Eon Telemach in Android box (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Zvok in slika
15347157 (50) viharnik72
»

Smart TV in aplikacija EON (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Zvok in slika
341137013 (8804) zitrus
»

NVIDIA Shield (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

Oddelek: Konzole
828143188 (7517) ruski76

Android tv box (strani: 1 2 3 4145 146 147 148 )

Oddelek: Zvok in slika
73561078998 (339005) Mavrik

Več podobnih tem