» »

Uber v Sloveniji

Uber v Sloveniji

1 2
3
»

Hec ::

nejc_nejc je izjavil:

Vsak, ki je bil pa vec kot enkrat v tujini, pa lepo vzame poljubno GPS karto in na njej pokaze vozniku najkrajso mozno pot in ga povprasa za ceno, preden se vsede v taksi.

Sory, za ta postopek moraš pa res biti opiljen. ..

Ah, taksist si. Pojasni marsikaj.

Tisti, ki smo bili pa kdaj izven Balkana, pa vemo, da je to precej standarden postopek, sploh, ce jemljes taxi iz letalisca.

Ce na Portugalskem posnames pot, taxista prijavis in se taximeter ujema s posneto potjo, izkaze pa se, da te je peljal okrog riti v zep, izgubi licenco ti pa dobis denar nazaj.

Ze, ce lahko dokazes uro odhoda in prihoda, je to dovolj, ce se ne ujema z nekimi normalnimi casi. In, ko vidis, da taxist stopi na gas, ga pomiris, naj vozi bolj pocasi - le zakaj?

Seveda, je to bilo vcasih. Danes je dalec najbolj preprosto, da zacnes mahati z GPSom, takoj nehajo razmisljati o goljufiji.

Ni cudno, da imate probleme s taxisti, ce ste pa preneumni, da bi zavarovali svoje interese.

In spet mecem bisere svinjam.
Tega ne pisem jaz, sem se cepil proti Covidu in sem ze leta mrtev. Baje.

Ljudje, ki najbolj mahajo z zastavami, si je ne zasluzijo imeti.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Hec ()

nejc_nejc ::

Kakorkoli, postopek je opiljen in pika. Če ne premoreš tistih par evrov več....

Hec ::

nejc_nejc je izjavil:

Kakorkoli, postopek je opiljen in pika. Če ne premoreš tistih par evrov več....

Ne, ti si opiljen. Goljufija je goljufija, ampak seveda tega fasisti ne razumete. Ker vam je modus operandi. Se v Ljubljani, kjer poznas pot, se je vedno vnaprej vprasalo za ceno voznje, sicer so te iz kaksnega staciona ali klinicnega centra odrli do gat. Ampak ti ves bolje, ker si neumen.

Saj, poglej svojega zabitega sofasista kamiKaZaA. Za 6 km je placal 50 eurov, kar je zelo pribljizno 5x normalna cena. Pac neumnost se placa.

Bos sel 100km dalec, za 500 eurov? Sem bil v drzavah, kjer imas za ta denar cel mesec najetega voznika in avto. Ekskluziva.

Ampak tega lokalni jodlarji, ki ste bili najvec, do Hrvaske obale, ne razumete. In se ne cudim, da ne razumete.
Tega ne pisem jaz, sem se cepil proti Covidu in sem ze leta mrtev. Baje.

Ljudje, ki najbolj mahajo z zastavami, si je ne zasluzijo imeti.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Hec ()

feryz ::

starfotr je izjavil:

Fora uberja je dobiček. In dinamične cene. Ne pa pravičnost in podobno.
A tako da je?
Vidim, da še nisi uporabil uberja. Ko ga boš, boš vedel o čem govorim.

Jaz sem plačal uber za 21 km po Dunaju, ob enih ponoči, 14 evrov.
Bili so še cenejši, ampak ta je bil blizu mene. Me je lahko hitro pobral.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: feryz ()

nejc_nejc ::

Ringo

Pač si pipetkar, kaj nej. Taksistu vedno v naprej plačam, navzgor zaokroziva, se mi ne da s tem po tvoje ubadat...:P

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: nejc_nejc ()

D3m ::

A bo 8.marec kaj protestiral, kot so nazadnje?
|HP EliteBook|R7 8840U|

kamiKaZaA ::

Hec je izjavil:

Saj, poglej svojega zabitega sofasista kamiKaZaA. Za 6 km je placal 50 eurov, kar je zelo pribljizno 5x normalna cena. Pac neumnost se placa.

Glede Budimpešte. Javni prevoz v nulo. Smo ga par dni koristili, je pa prišel zmes en večer, ko se je malo zavleklo in je bila ura preko 1h in več ni nič vozilo. Do apartmaja pa je bilo več kot uro in pol hoje. In kaj narediš? Vklopiš navigacijo na telefonu in zmes "ustavljaš" taxi, če vidiš da je prost. In zadnja stvar je, da se bi šli 4 malo okajeni handlat s taxi-jem koliko bo prišlo, ker smo bili srečni, da se je ustavil. In ni nas vozil 20 km okoli riti v žep, ampak nas je dostavil na lokacijo v manj kot 10. minutah, a na taxi-metru je bilo izpisano nekaj več kot 19.000 Forintov. Kako je to možno? Ja lepo je vklopil najdražjo tarifo in nas opalil.

Romunija. Spet preden smo šli smo preverili preko spleta kakšne so cene lokalnih prevozov. In so bile smešno nizke. To je bilo več kot 15 let nazaj. In smo namesto bus-a se usedli v taxi. Spet nateg. Grede nazaj pa smo vprašali tistega, ki stoji pred hotelom koliko pride do letališča in je rekel (v levih) cca. slabih 10€.

Španija. Pristali v Bilbao. Končna destinacija je bil Santander. Cca. 100 km stran. In vlada nismo šli s taxi-jom ampak z avtobusom, kateri je vozil slabi 2 uri do tja (avtocesta, dol z avtoceste v kraj, spet na avtocesto...). Na drugi strani pa smo bili v Valenciji par let nazaj. Se je ponovila zgodba iz Budimpešte. Taxi-jov polno. Preko aplikacije je kolega preveril za Uber in je bila cena malo več kot 16€ za nekje 7 km ob 1:30h zjutraj in smo raje poklicali Uber kot se usedli v taxi-i zaradi slabih izkušenj od prej.

Pri tebi je pa jeba, da ne ločiš kaj se res dogaja, ker vsako večer poješ za eno pest tablet in potem si naenkrat v Braziliji, že v naslednjem trenutku pa te v eksotičnih krajih za 5€ prevaža osebni šofer cel dan v Rolls-roycu in ko se zbudiš misliš, da si včeraj res bil v eksotičnem kraju, čeprav se zbudiš v postelji na zaprtem oddelku.

Pa za tebe so tak vsi fašisti, pa niso bili dlje od hrvaške, čeprav si motena oseba, kateri lepo napišem, da sem bil nategnjen v Romuniji in Madžarski, a ti še kar naprej trobiš, da dlje od hrvaške nisem bil. Zdaj pa lepo spet tabletke pojej, pa pojdi ajat. Mogoče se boš danes ponoči sprehajal po Dubaju in nam lahko jutri poveš prigode kako te taxi-st ni mogel nategnit, ker si mu dal vetra. Lahko noč, psihično moteni trol. Lepe sanje. Pa ne pozabi vseh tablet pojest.

Malcolm_Y ::

Ne bomo nič fajtali, saj so naši na oblasti.

vinkop ::

revolut ima v premium paket vključen uber. Ali bi to pomenilo, da bi potem lahko koristil uber brezplačno ?

Za primerjavo:

Uber: za 2 kilometra vožnje ob običajnem času, računa približno 3–5 evrov

Taksi: osnovna tarifa in kilometrina, naneseta pogosto nad 6 evrov.

Vendar pa Uber ne ponuja cenika z osnovno tarifo in dodatki, zato mora uporabnik zaupati aplikaciji, ki pokaže pričakovano ceno pred potrditvijo vožnje.

Kako se je Uber izkazal na Hrvaškem

Raziskava, ki je bila izvedena med uporabniki Uberja v Zagrebu, Splitu, Zadru, Šibeniku in Dubrovniku, je pokazala, da 76 odstotkov uporabnikov raje izbira Uber pred tradicionalnimi taksiji. Glavni razlogi so nižja cena, razpoložljivost, možnost ocenjevanja storitve in uporabnika ter direktna bremenitev računa. Anketa je razkrila, da 98 odstotkov uporabnikov podpira nadaljnje delovanje Uberja na Hrvaškem.

c3p0 ::

Točno teh prednosti se morajo taksisti bati, četudi bi Uber bil nekoliko dražji, pa še to ni.

Klemenn ::

Vsaj ena kljukica med vsakim prevozom (ali več) pri:
- smrdi v avtu po čikih
- vroče k ps, klima ugasnjena, šparamo
- račun na podjetje je nemogoče dobiti al pa postopek traja dlje kot vožnja
- račun je nemogoče dobiti :)
- vozi po 'zanimivih' poteh (mimo gmaps, recimo)
- nateg, nateg, nateg
- v appu rečeš, da boš plačal z appom/(kreditno) kartico - potem se izkaže, da lahko plačaš le z gotovino
- vožnja brez taximetra, denar na roke

in še in še. Taksisti, če so realni, se bojijo, da bodo morali zgoraj navedene stvari začet delat.

In ja, se strinjam, prej vprašaš in če se ne da, pač ne greš. Obenem pa ; zakaj bi? Reče app 1* in ne grem z njim.

In ne, to ne govori razvajena rit ; so ljudje, tako kot mi vsi in se je treba obnašat do vseh z spoštovanjem. Če me pa pelje za 30€ kar ponavadi 5€ pa ni ravno ničemer podobno.

Kaj pa novinarji pišejo, mi pa ni jasno ; naj se gredo enkrat peljat v petek ob 1-ih ponoči pa bodo videli realno stanje (in prekrške) taksistov.

japapajade ::

končno se bo malo raz***** teh od čikov smrdljivih nategunov v lj. se spomnim kakšno so delali ko je prišel cammeo.

bm1973 ::

Bila je tudi cela štala, ko je Jankovič hotel enotno barvo taksijev...

recmajkemi ::

Ne vem kaj se vsi navdušujete nad cenovno konkurenčnostjo, katere verjetno ne bo saj Uber zahteva taxi licenco za ljubljano, za katero niti ne vem po kakšnem ključu se podeljuje, ma Zokee roko čez, anede? Potem je še taxi vinjeta, pa urejen status s.p./d.o.o, taxi zavarovanje. Uber je tudi zloglasen pri prikrivanju dejanskih plačil potnika in potem razlike do izplačila vozniku, vse to je dinamično. Pomoje ne bo kar naenkrat velike ponudbe novih taksistov pa tudi Uber je znan po dinamičnih cenah, ko bo gužva utegne biti dražje.

Ali bodo v naši aplikaciji kaki drugačni pogoji?
https://www.instagram.com/p/DJLRCy3tH9e/
V tej državi vsi vedo za vse svinjarije, ki se dogajajo.
Ko pa vprašaš, kdaj so prijavili kako stvar pa črički.
Če veš, obišči & prijavi na; e-uprava.gov.si/podrocja/vloge/vloga.html?id=2377

Zgodovina sprememb…

endelin ::

Taxi bossi in kolači tokrat ne bodo protestirali:))>:D

Kljub temu naj bi v torek, 20. aprila - med 10.00 in 11.00 - ko bodo na ameriški ambasadi proslavljali prihod Uberja, nekaj ljubljanskih taksistov načrtovalo manjši protest: "Ne bomo zapirali ulic, kot smo to počeli med epidemijo, ampak se bomo samo zapeljali mimo ameriške ambasade in s tem povzročili manjšo gnečo. V znak, da prihoda Uberja ne podpiramo."

;) haha a so se šli politiko danes pa se jim jebe ker si kolači talajo

"Uber nam ni konkurenca, konec koncev imamo ogromno stalnih strank, ki so zadovoljne z našimi uslugami in niti ne pomislijo na Uber. Uber bo pripeljal voznike iz drugih držav, ampak domačini se bodo raje peljali z domačo, preverjeno taksi službo, kot pa da jih vozi Filipinec ali Pakistanec

Z veseljem bom naročil uber s filipincem kot voznikom. :)

Jebe se mi za taxi politikante. Revolucija žre lastne otroke - se je spet potrdilo :D

Zahvalite se jeftimu da boste propadli

Zgodovina sprememb…

• spremenil: endelin ()

Gagatronix ::

starfotr je izjavil:

Fora uberja je dobiček. In dinamične cene. Ne pa pravičnost in podobno.

In nategovanje folka, ki vozijo za Uber.

BuDi79 ::

Gagatronix je izjavil:

In nategovanje folka, ki vozijo za Uber.

Ker jih s pištolo silijo - kot za Wolt.

Karkorkoli, ni pol toliko ntegovanje folka kot, če delajo npr. v "naših" (državnih) DSOjih.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: BuDi79 ()

srus ::

Taksisti so bili mafija, so mafija in bodo ostali mafija.

Me pa preseneča, da Golobova kamarila spušča Uber v Slovenijo, očitno so Američani dovolj pritisnili nanje, da so pozabili na taksi uslugice iz preteklosti: zastonj vožnje volivcev na referendum "za čisto pitno vodo" in organizirane spontane proteste taksistov pred parlamentom.

Verjetno vlada računa na podoben scenarij kot pri ostalih multinacionalkah, ki smo jih po nekaj letih poslovanja nagnali iz Slovenije.

Taksiste so izkoristili in zavrgli:D

c3p0 ::

Vse gre skozi, če pravi denar pride na pravo mesto. Poglej samo Magno. Zdaj pa stoji sebi v namen.

lebang1 ::

Se je že kdo zapeljal? :D

bastadu ::

Že nekaj tednov skušam priti do nekoga na Uber supportu, ki bi mi lahko pomagal, pa neuspešno. In sicer če se želim registrirati, je kao moj mejl že prijavljen (nikoli prej se nisem registriral), če dam pozabljeno geslo dobim na mejl kodo (mejl pride v ruskem jeziku !??), v naslednjem koraku me pa vpraša za zadnje številke vozniškega dovoljenja, ki ga pa seveda nimam. Torej deluje mi, kot bi bil nekdo drug registriran z mojim mejlom. Je že imel kdo takšen problem in kako rešiti? Vsepovsod piše, da v aplikaciji kontaktiraš support, ampak jaz se ne morem prijaviti in tako ne morem vzpostaviti kontakta ... Poskusil sem jim pisati preko Twitterja, tudi neuspešno ... Je morda že kakšen slovenski kontakt, kamor bi lahko poklical?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bastadu ()

:DUf moram sprobat Uber.
Sreča da mam alternativo za avant2go.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: endelin ()

recmajkemi ::

Je še kdo dobil potrditveno kodo na sms, čeprav se ni poskušal prijaviti na Uber?
Pa ne vem al hoče kdo heknt, kot so mi v Telegram s pomočjo 2fa, al je neka glupa gverilna marketinška akcija... ne vem kaj še preostane, da se je kdo zatipkal? Bolj malo verjetno.
V tej državi vsi vedo za vse svinjarije, ki se dogajajo.
Ko pa vprašaš, kdaj so prijavili kako stvar pa črički.
Če veš, obišči & prijavi na; e-uprava.gov.si/podrocja/vloge/vloga.html?id=2377

socialec ::

Kaj vse piše v SMS, da te je napeljalo na to? Zakaj sicer bolj malo verjetno, da zatipk? Je zraven link na nadaljevanje registracije ali samo otp koda? Nedavno je prišel en otp iz uk številke za kdo ve kaj :-/

D3m ::

Jaz sem tudi včeraj dobil eno kodo iz bog si ga vedi.
|HP EliteBook|R7 8840U|

starfotr ::

A ni tako da za pot veš vnaprej ceno?

mtosev ::

starfotr je izjavil:

https://forbes.n1info.si/novice/uber-v-...

:))

Haha fail.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

delavec44 ::

Kako lahko v naprej ve ceno, če potem recimo stoji pol ure v gužvi? Kako to Uber rešuje v tujini?

Njegov riziko, tebe čas ne briga...

A ni bilo tako na začetku, da plačaš samo za razdaljo? In da je cena fiksna, brez nekih skritih stroškov?

Cene taksijev v Nemčiji:

http://www.derinnenspiegel.de/taxitarif...

Ne vidim, da bi bila tarifa odvisna pod časa vožnje...

Pač Slovenija je Texas kar se tile taksijev in nobenemu ni v interesu, da se uredi.

MarkoMan ::

Jaz sem vozil taxi, 4 leta, Cammeo in metro, kot honorarno.

Na koncu je bilo 17eu bruto na uro v povprecju ... tko da ce si velik delal, je neki bilo. Ker sem delal honorarno, svoja lincenca in avto, najcenejsi, brez problemov je bilo stroskov cca 600eu plus 15% za bencin. Pa si zracunite. SP popoldanski.

moja ocena je, da bo uber z dampingom unicil konkurenco in nabil cene. Upam da se motim.
vsak zacetek in zacetnik je tezek

starfotr ::

No, koliko pobere dispečer?

Lightning5 ::

starfotr je izjavil:

https://forbes.n1info.si/novice/uber-v-...

:))

Taxi v Ljubljani mora imeti na strani št. taksija. Tale je na črno.
Uber se nesigurnosti, zaradi čakanja v gužvi izogne tako, da je čakalna ura 0EUR/h. Zaračunavajo se samo kilometri, ki pa so predvidljivi. Taksist jim je zaračunal več kot bi smel.

Ta taksist je N1 samo na veliko nategnil in vidi se, kakšno je stanje Uberja v Sloveniji.
Pa N1 kot medija...

Zgodovina sprememb…

urli ::

bm1973 je izjavil:

A ni tako da za pot veš vnaprej ceno?

Adnan, taxi brez Uber oznake, taksimeter izklopljen, taxist zaračunal 11EUR (čeprav bi moral 6-8EUR)… jp, slovenska taxi kriminal scena. Upam, da bo Uber porihtal s to goljufivo drhaljo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: urli ()

Ne plačaj, če ni imel taximetra...

BuDi79 ::

bm1973 je izjavil:

Lahko govoriš iz udobja domačega kavča.

Probaj sredi noči reči eni "druga generacija" gorili od taksista z radiem Aktual da ne boš plačal. Bi te rad videl.

Tu je tudi dober opis in kakšne so komplikacije, če se želiš registrirat kot voznik. Tak da leto dni še je potrebno počakat in bo Uber kot je tudi drugod. Od Levičarjev ne moreš pričakovati, da bi karkoli pametnega naredili, ker so nesposobni do amena. Vse kar znajo je krast in nabijat davke v nebo.

V Slovenijo prišel pohabljeni Uber: ko smo se želeli registrirati kot voznik, smo doživeli tole
https://www.slovenskenovice.si/novice/s...

- Bi vozili Uber? Morate biti taksist

- To so dokumenti, ki jih od bodočih voznikov zahteva Uber

- Golob napovedal oster nadzor

Miki N ::

BuDi79 je izjavil:

bm1973 je izjavil:

Lahko govoriš iz udobja domačega kavča.

Probaj sredi noči reči eni "druga generacija" gorili od taksista z radiem Aktual da ne boš plačal. Bi te rad videl.

Oz. kot jaz vedno pravim: "pred pretepom ima vsak polno idej ..."
1 2
3
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

V Ljubljani je začel voziti Uber (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
15610770 (1381) feryz
»

Preveč regulative: Uber se po treh letih umika iz Danske (strani: 1 2 )

5323615 (21383) kotanyi
»

Kako Uber zbira in obdeluje osebne podatke za izmikanje organom pregona (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Zasebnost
5429756 (26193) Unknown_001
»

Uber: ljudje s skoraj prazno baterijo pripravljeni plačati več (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
6421759 (16435) Markoff
»

Tudi Italija prepovedala Uber (strani: 1 2 3 4 )

16362419 (51767) Glugy

Več podobnih tem