» »

Uber v Sloveniji

Uber v Sloveniji

1 2 3
4
»

pingme ::

Za način plačila ne morem izbrati Apple Pay.
Pod pomočjo je sicer sekcija "Plačilo s storitvijo Apple Pay", vsebina pa je v poljščini. Očitno pri nas (še) ni podprto :(
Glede na napisano pri nas tudi ni garancije cene, dejansko je lahko na koncu višji znesek kot je predvidena max cena, čeprav so na začetku pisali, da Uber pokrije razliko, če je znesek nad max.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: pingme ()

Okapi ::

bm1973 je izjavil:

Ja, naj se prilagodijo balkanskemu nategunskemu poslovnemu modelu...

Kar taksiji v Sloveniji definitivno so...

Ne nakladaj. Ali pa se še nisi vozil s taksiji v tujini. Slovenski taksiji so med cenejšimi v Evropi, in čisto nič bolj "nategunski" kot kjerkoli drugje, kvečjemu manj.

Nikonja ::

bm1973 je izjavil:

Neeeee, oni so pošteni.... posebej ko te mutavi debil v smrdečem avtu fura nakrog ali na taksimetru kar leti "letališka" tarifa. Naj propadejo, briga me, sej tudi vse ostale firme propadajo če te nategujejo, zakaj nebi tudi oni, zakaj bi me moralo bit briga za njih. Na konc koncev bodo zgubili "nategunsko" maržo ampak vsaj ne bodo parkirani 3/4 dneva.

Malcolm_Y ::

starfotr je izjavil:

Ne razumem. Uber, če želi delovat pri nas, naj se prilagodi lokalni zakonodaji. Mi nismo hlapci ameriških multinacioanlk, da bi njim v prid delali. Aja, saj smo ampak ne povsod.
Ja, nikogaršnji hlapci! Raje imamo invalidni Uber in monopolne taksiste, kot pa da bi olajšali in pocenili logistiko večini državljanov.

kamiKaZaA ::

Okapi je izjavil:

bm1973 je izjavil:

Ne nakladaj. Ali pa se še nisi vozil s taksiji v tujini. Slovenski taksiji so med cenejšimi v Evropi, in čisto nič bolj "nategunski" kot kjerkoli drugje, kvečjemu manj.

Taxi v Budimpešti nas je nategnil.
Taxi v Bukarešti nas je nategnil.
Taxi v MB še me ni nategnil.

Uber v Valenciji nas ni nategnil. Plačali toliko kolikor je izpisalo na začetku. Čakali par minut kot je tudi izpisalo, da se bo čakalo. Uber je korekten in zakon v Španiji. Taxi po svetu pa te lahko nategne. Sploh turiste.

predi ::

Kolega ima na Uber app vezan Paypal, na tega pa debetno slovenske banke. Ko smo se peljali nekje, kjer valuta ni EUR, je Paypal zaračunal konverzijo iz EUR v to valuto. Nikjer ni našel opcije v izogib temu (naknadno), plačilo pa je avtomatizirano. Kdo je odgovoren za ta nateg, ni bilo čisto jasno (Uber, Paypal ali kolega).

Caracas ::

Kolega. Ima tako nastavljeno v Paypalu...

pingme ::

Jaz v appu za Paypal sploh nimam opcije. Samo direkt kreditna/debetna kartica ali pa darilna kartica.

socialec ::

Očitno nekaj novega... Nastavitev bo kolega zdaj, verjetno, poiskal in nastavil, če že vloga samega posrednika ni dovolj jasna, da zelo verjetno bo delal v svojo škodo oz. ne ves čas.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: socialec ()

delavec44 ::

Okapi je izjavil:

Uber pri nas (in še v mnogih drugih evropskih državah) vozi po enakih pravilih kot vsak drug taksi. Kaj ti ni jasno?

Pa saj sem samo napisal, da plačaš v aplikaciji in ne taksistu. Enako kot si ti pred mano, pa nisem videl takrat. Ne vem kaj se zapikuješ in praviš da bluzim.

predi ::

Caracas je izjavil:

Kolega. Ima tako nastavljeno v Paypalu...
Kje?

starfotr ::

Malcolm_Y je izjavil:

starfotr je izjavil:

Ne razumem. Uber, če želi delovat pri nas, naj se prilagodi lokalni zakonodaji. Mi nismo hlapci ameriških multinacioanlk, da bi njim v prid delali. Aja, saj smo ampak ne povsod.
Ja, nikogaršnji hlapci! Raje imamo invalidni Uber in monopolne taksiste, kot pa da bi olajšali in pocenili logistiko večini državljanov.

Nič ceneje ni kot navaden taksi.

Poleg tega voznik dobi na koncu manj.

fujtajksel ::

urli je izjavil:

bm1973 je izjavil:

A ni tako da za pot veš vnaprej ceno?

Adnan, taxi brez Uber oznake, taksimeter izklopljen, taxist zaračunal 11EUR (čeprav bi moral 6-8EUR)… jp, slovenska taxi kriminal scena. Upam, da bo Uber porihtal s to goljufivo drhaljo.

Hehe al pa bo goljufiva drhal porihtala z Uberjem?
Glede na Ubrov sloves bosta verjetno celo dve podalpski različici aplikacije, ena za navadne potnike in ena za potencialne inšpektorje.

Malcolm_Y ::

starfotr je izjavil:

Malcolm_Y je izjavil:

starfotr je izjavil:

Nič ceneje ni kot navaden taksi.

Poleg tega voznik dobi na koncu manj.

1. Nič ceneje ni v tej naši, invalidni različici.
2. Trenutno vozniki, ki niso v klanu, ne dobijo nič.

Okapi ::

Taksi pri nas cenejši, kot je, preprosto ne more biti, ker bi ekonomske računice. Lahko je edino, če taksisti vozijo na črno, brez plačevanja prispevkov, davkov, s kurilcem namesto dizla ... Očitno se nekaterim zdi, da bi bilo tako bolje.;((

Caracas ::

Kako Jefim? Si ok?

mtosev ::

Kdaj lahko pričakujemo, da bo Uber prišel v druga mesta po Sloveniji?
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

feryz ::

E? Od kdaj pa imamo v Sloveniji mesta?
Dve malo večji vasi, ostalo je pa nevredno omembe.
Da bi se uber po manjših vaseh fural, pa mi ni znano.

Menda ne pričakuješ uber-ja na Ptuju? V treh minutah in pol si peš z enega na drug konec.

MadMen ::

mtosev je izjavil:

Kdaj lahko pričakujemo, da bo Uber prišel v druga mesta po Sloveniji?

Baje bo Maribor tudi dobil Uber, samo na rikšah, ker tam ni regulative.
1 2 3
4
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

V Ljubljani je začel voziti Uber (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
15616543 (7154) feryz
»

Preveč regulative: Uber se po treh letih umika iz Danske (strani: 1 2 )

5324839 (22607) kotanyi
»

Kako Uber zbira in obdeluje osebne podatke za izmikanje organom pregona (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Zasebnost
5430382 (26819) Unknown_001
»

Uber: ljudje s skoraj prazno baterijo pripravljeni plačati več (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
6422557 (17233) Markoff
»

Tudi Italija prepovedala Uber (strani: 1 2 3 4 )

16364454 (53802) Glugy

Več podobnih tem