» »

Uber: ljudje s skoraj prazno baterijo pripravljeni plačati več

Uber: ljudje s skoraj prazno baterijo pripravljeni plačati več

Slo-Tech - Uberjev vodja ekonomskih raziskav Keith Chen je za NPR-jev podcast povedal, da Uber točno ve, kdaj so uporabniki storitve plačati višjo tarifo - ko imajo skoraj prazno baterijo. Uber zagotavlja, da tega ne bo zlorabljal, gre pa za zelo zanimivo debato, zato se podcast splača poslušati.

Ena izmed najbolj kontroverznih praks Uberja so visoke cene, kadar primanjkuje voznikov oziroma poraste število iskalcev prevoza. V času tako imenovanih špic (surge pricing), Uber stranki jasno pokaže, da bo prevoz dražji od običajne tarife. O tej funkciji se precej polemizira, a Uber za zdaj vztraja, da gre za mehanizem za uravnavanje ponudbe in povpraševanja. Ponekod so prakso vseeno prepovedali, drugod je le nezaželena, vsi pa so zgražali nad izkoriščanjem drame s talci v Sydneyju.

Uberjeve visoke cene so morda res oderuške, ker lahko zanihajo vse do osemkratnika normalne tarife, a veljajo za vse uporabnike na tem območju. Ljudje, ki so z baterijo pri koncu, bodo prej sprejeli dražji prevoz v času špice, saj si ne morejo privoščiti počakati, da gneča mine, ker s praznim telefonom ne bodo šli nikamor. Uber ima te informacije, ker aplikaciji ob namestitvi podelimo pravico do spremljanja stanja baterije. Chen je poudaril, da gre le za zanimivo opažanje, ki ga nikakor ne izkoriščajo.

Drugo zanimivo opažanje se nanaša na faktor podražitve. Uber namreč pokaže faktor, za koliko je vožnja dražja od običajne tarife. Izkazalo se je, da so ljudje bolj pripravljeni plačati dražjo tarifo, če faktor ni celoštevilski (npr. 2,3x namesto 2x), ker v tem primeru verjamemo, da gre za pravično določeno podražitev, ki jo očitno izračunava nek pameten algoritem. Razlika med 1,9 in 2,1 je majhna, pri 2,0 pa število prevozov drastično upade.

Dodajmo, da bi bilo zaračunavanje višjih tarif samo zato, ker je uporabnik z baterijo pri koncu, nezakonito, ker bi šlo za diskriminacijo.

64 komentarjev

«
1
2

Ice-Heki ::

Dodajmo, da bi bilo zaračunavanje višjih tarif samo zato, ker je uporabnik z baterijo pri koncu, nezakonito, ker bi šlo za diskriminacijo.

Zakaj pa so cene letalskih kart v redu? (tudi tam se lahko določenemu uporabniku zaračuna višja cena, ker je predhodno opravil več iskanj iz začetne na isto končno lokacijo)

digitalcek ::

Kakšna velika panika, kakšna strašna polemika (bo).

Pa se je treba le malo (z)organizirati, zvečer pogledati stanje napolnjenosti akumulatorja, mogoče vsak dan vzeti s seboj POLN rezervni aku (če mobilnik dopušča menjavo), ali kupiti power bank za 4.99 dolarja.
Skratka, malo preračunljivosti in predvidevanja. Malo, ne preveč.

Kaj se šele zgodi, ko človeka obiščejo pravi, resni problemi, neprimerljivi z nizkim stanjem akumulatorja?

zmaugy ::

No, določene posege v zasebnost uporabnikov bi bilo potrebno enostavno prepovedati, ker so uporabniki sami prešibki, da bi se postavili zase. Kot eno niso dovolj seznanjeni, kot drugo pa nimajo izbire, če hočejo uporabljati takšen tip storitve.

OK.d ::

Saj tudi amazon podobno počne, več iskanja višja cena.
LPOK.d

mtosev ::

A uber misli kdaj priti v slo al? Samo me zanima.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

gus5 ::

Uberjeve visoke cene so morda res oderuške, ker lahko zanihajo vse do osemkratnika normalne tarife

Kako pa se na takšna cenovna nihanja odzivajo 'klasični' taksisti? So visoke cene Uberja še vedno nižje od normalnih cen taksistov? ;)

#000000 ::

V slo ga ne bo, garant, je premala + taxi pri nas sploh ni drag vsaj za po mestu ne.

PrihajaNodi ::

Pa sej imas prevozi.org. Super zadeva.

ales85 ::

Klasični taksisti se v nekaterih državah (na primer Panama) na Uber odzivajo z več ali manj stalnimi protesti. Ampak jim nekako ne uspeva :)

buttplugs ::

#000000 je izjavil:

V slo ga ne bo, garant, je premala + taxi pri nas sploh ni drag vsaj za po mestu ne.

+ Uber za EU ima premalo lobistov.

jlpktnst ::

Jah zakaj je uber ceneje? Ker delajo na črno in večinoma z izgubo.

buttplugs ::

gus5 je izjavil:

Uberjeve visoke cene so morda res oderuške, ker lahko zanihajo vse do osemkratnika normalne tarife

Kako pa se na takšna cenovna nihanja odzivajo 'klasični' taksisti? So visoke cene Uberja še vedno nižje od normalnih cen taksistov? ;)

Taxi se mimogrede ne pripelje mimo tvoje hiše. Tudi ne veš kje je najbližji. Ne veš niti, s kakšnim avtomobilom pride.
Le v NYC je Taxi boljša rešitev od Uberja.

Pithlit ::

buttplugs je izjavil:

Taxi se mimogrede ne pripelje mimo tvoje hiše. Tudi ne veš kje je najbližji. Ne veš niti, s kakšnim avtomobilom pride.
Le v NYC je Taxi boljša rešitev od Uberja.

Nimaš telefona?
Life is as complicated as we make it...

B-Stard ::

Odlična tržna niša, podpiram

[D]emon ::

buttplugs> Le v NYC je Taxi boljša rešitev od Uberja.

LOL, po NYC s taksijem it, sploh v konici, je samomor. :))
Mavrik ta forum uporablja za daljsanje e-penisa. Ker si ne upa iz hise.

radmannsdorf ::

Naj pride v Slo, da začnem vozit! Samo še Golf II dizel TAS kupim in gasa!

PrihajaNodi ::

V slo ga ne bo zarad regulativ, zakonodaje. Tudi drugje bi ga morali prepovedati (v Franciji je bilo kar nekaj protestov?). Ali pa bi taksistom oprostili vse regulative in zavarovanja in se gremo vsi taksiste. Pac ce se bos sel uber bos pa tudi odvajal davke...

Nikonja ::

Sej je Uber v EU o čem govorite, celo so na Hrvaškem. Prišli bodo tudi v Slo če bodo videli da se jim splača, ampak po meni ne ker vsaj v LJ taxiji res niso dragi.

vostok_1 ::

"if you have nothing to hide, you have nothing to fear"

Well...certainly pay more.

Glugy ::

Nikonja je izjavil:

v LJ taxiji res niso dragi.


So dragi še posebej če si starejši pa vidijo da se te da ogoljufat. Brez računa, z nerazumljivo visoko ceno. Ko jim pa rečeš da naj ti dajo račun se pa začnejo jezit in ratvat agresivni. Jih prijaviš pa jim nič ni. Čez en mesec še vedno opravljajo delo. Inšpektorjev je itak premal, po možnosti še kkšnga poznajo, sploh pa inšpektorji pod krinko gotovo niso videti tako ranljivi za prevare.
Tako da se lahko samo obrišeš pod nosom če si starejši in ranljiv.
Taksiste itak boli k... zate.. Briga jih sam tvoj keš.
Pri Uberju pa prevozi.org je pa drgač ker te v enem primeru sprot vzamejo in jim nisi odveč, v enem pa se šteje vsak prevoz in doda k oceni Uber voznika.

PrihajaNodi ::

Samo tisti, ki so udelezeni na uberji so potem dejansko lahko taksisti? Naj odprejo sp in odvajajo davke, placujejo zavarovanja. Nelojalna konkurenca.

680x0 ::

Prednost Uberja ni toliko v ceni, kot v:

- enostavnosti uporabe (zaženeš aplikacijo in se ne zajebavaš z iskanjem telefonske številke taksi službe, ne zajebavaš se z ugotavljanjem svoje lokacije in posredovanju le te dispečerski službi, ne zajebavaš se z ustavljanjem taksija na ulici),
- transparentni ceni (ki je natančno znana vnaprej, brez skrbi, da se boš s taksistom moral pregovarjat za taksimeter in skrbi, da te bo taksist kot turista za dodaten evro še malo vozil naokoli),
- ekonomični porabi resursov (deljenje vozila z neznanim uporabnikom, k se pelje v približno isto smer),
- prijetni izkušnji (vozniki so za razliko od taksistov bolj prijazni, saj so odvisni od ocene, pa tudi vozijo lepše in bolj varno, brez vratolomnih izsiljevanj),
- dinamični ponudbi (je že kdo poizkušal dobiti taksi po koncertu ali tekmi v Stožicah? Ubrov sistem dviga cene v takšnih konicah na plan privabi popoldance, ki bi sicer ležali pred TV, ter tako zagotovi dovolj ponudbe na mestu zvišanega povpraševanja).

Ljubljanska taksi služba proti Uberju pade v vseh teh točkah, še najmanjši problem je cena za veščega uporabnika, medtem ko turiste in starejše osebe z veseljem nategnejo za 20EUR za 2km po mestu.

Seveda je tu siva, če ne kar črna cona zavarovanja, zaposlovanja in licenc. A tu bi morala država narediti korak naprej in od voznikov zahtevati:
- transparentno poslovanje (popoldanski s.p. - negotovinsko poslovanje preko Ubra je za državo pravi blagoslov v primerjavi s trenutnimi gotovinskimi davčnimi utajami naših taksistov),
- ustrezno zavarovanje vozila za odgovornost v primeru poškodbe sopotnikov (tu je še manjši hakeljc z zavarovalnicami, ki bodo zavohale kri in pogoje zaostrile tako, da bo Uber voznik primoran plačat višjo premijo),
- poznavanje ljubljanskih ulic je z modernimi aplikacijami relikt preteklosti in naj se ukine (99% uporabnikov želi priti od točke A do B in ne potrebuje turističnega vodiča, tisti 1% ki jih zanima kje se dobijo lokalna dekleta tudi z Ubrom ne bo na slabšem).

Taksi služba z dispečerjem je relikt 20. stoletja, prav bi bilo da sprejmemo napredek in stvari ustrezno reguliramo predno se Uber nelegalno pojavi pri nas in se bodo predelovale že predelane debate.

PS: Glede nelojalne konkurence pa le to - poizkusi se kot sveži taksist z veljavno licenco postaviti v vrsto na Letališču Ljubljana ali pred Ljubljansko železniško postajo, pa ti bodo lokalni taksisti fizično pokazali kako deluje naš svobodni taxi trg :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: 680x0 ()

bambam20 ::

680x0 je izjavil:


- enostavnosti uporabe (zaženeš aplikacijo in se ne zajebavaš z iskanjem telefonske številke taksi službe, ne zajebavaš se z ugotavljanjem svoje lokacije in posredovanju le te dispečerski službi, ne zajebavaš se z ustavljanjem taksija na ulici),


A ha.. jaz jih imam za ljubljano kar nekaj in so vsi so precej ugodni razen tistih občinskih pri železniški. Teh se nikoli ne jemlje.

Rabiš se zajebavat z lokacijo? V tako majhnem mestu kot je Ljubljana?

Taksija ne ustavljaš, ampak ga naročiš. Če ga ustavljaš bo višja cena :)

Res čudni izgovori, ki ne delujejo.

taxi službe v sloveniji so dobre, ugodne, vse se da pogovorit.

Edino črno luč mečejo taksisti na železniški postaji v ljubljani.

buttplugs ::

[D]emon je izjavil:

buttplugs> Le v NYC je Taxi boljša rešitev od Uberja.

LOL, po NYC s taksijem it, sploh v konici, je samomor. :))

Ker konica velja samo za taksiste. Ignorance at its best.

Unknown_001 ::

Kakšen butast sklep. Pripravljeni so plačat več samo zato ker nimajo časa iskat najcenejšega šoferja da bo najbolj opti opti. Zamislite si, nujno potrebujete prevoz, najhitrejšo varianto se poišče in zrihta s telefonom, baterija je skoraj prazna in tu bi se našel kekec ki bo reskiral da mu zaradi iskanja boljše ponudbe telefon mrkne?
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?

Begabt

680x0 ::

bambam20 je izjavil:


Res čudni izgovori, ki ne delujejo.

Niso izgovori. So točke, v katerih Uber za mene osebno zagotavlja bolšo storitev od obstoječih taksistov.

Bistvena je zakonska ureditev in legalizacija Ubra pri nas, deregulacija taksi prevozov, ter uvedba konkurence. Če se boš ti nato še vedno odločal za klasičen Taksi, lahko možnost izbire le pozdravljaš.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: 680x0 ()

PrihajaNodi ::

Kaj je narobe s prevozi.org? Za lj ne rabis uberja ker jo lahko v 1 uri prehodis, vzames bus za vse ostalo pa je tu prevozi.org.

bambam20 ::

680x0 je izjavil:

bambam20 je izjavil:


Res čudni izgovori, ki ne delujejo.

v katerih Uber za mene osebno zagotavlja bolšo storitev od obstoječih taksistov.


za tebe osebno in še določen % ostalih hipsterjev.

PrihajaNodi je izjavil:

Kaj je narobe s prevozi.org? Za lj ne rabis uberja ker jo lahko v 1 uri prehodis, vzames bus za vse ostalo pa je tu prevozi.org.



Nič. Sam na prevozih težko dobiš Teslo, Porša, lambota, mečko AMG, BMW M3, pa tko :)...

Uber je dober tam, kjer so taksiji full dragi. V sloveniji ni tko. taxi pride pod 1€ = 1 km ... Razen seveda tisti, ki so pri železniški v Ljublani. tisti pa živijo v svojem svetu.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: bambam20 ()

PrihajaNodi ::


Nič. Sam na prevozih težko dobiš Teslo, Porša, lambota, mečko AMG, BMW M3, pa tko :)...


Ja ker taki ki imajo te avtomobile ziher zicajo prek ubereja dodatne penije.

St235 ::

buttplugs je izjavil:

[D]emon je izjavil:

buttplugs> Le v NYC je Taxi boljša rešitev od Uberja.

LOL, po NYC s taksijem it, sploh v konici, je samomor. :))

Ker konica velja samo za taksiste. Ignorance at its best.


če bi NYC videl kjerkoli drugje kot s prstom po zemljevidu potem bi vedel kako neumnost si pravkar bleknil. Podzemne prometni zastoji kaj dosti ne ganejo.

iKst ::

PrihajaNodi je izjavil:


Nič. Sam na prevozih težko dobiš Teslo, Porša, lambota, mečko AMG, BMW M3, pa tko :)...


Ja ker taki ki imajo te avtomobile ziher zicajo prek ubereja dodatne penije.


Imam občutek, da ti ni čisto jasno kako deluje Uber. S prevozi.org nima ravno veliko skupnega. Eno je ride sharing app, ki združuje zasebnike. Drugo je efektivno taksi služba, ki ponuja praktično instant prevoz, izjemno udobno plačilo in odličen app s hudimi featurji (npr. oceno voznika, njegovo fotografijo po kateri ga identificiraš, model in registersko številko avtomobila...)

In ja, Uber ima več tierov. Enostavno v appu klikneš ikono in namesto Toyote Camry te pride iskat Mercedes S klasa ali kak luksuzen SUV. Ponudba sicer niha od države do države.

bambam20 ::

iKst je izjavil:

PrihajaNodi je izjavil:


Nič. Sam na prevozih težko dobiš Teslo, Porša, lambota, mečko AMG, BMW M3, pa tko :)...


Ja ker taki ki imajo te avtomobile ziher zicajo prek ubereja dodatne penije.


Imam občutek, da ti ni čisto jasno kako deluje Uber. S prevozi.org nima ravno veliko skupnega. Eno je ride sharing app, ki združuje zasebnike. Drugo je efektivno taksi služba, ki ponuja praktično instant prevoz, izjemno udobno plačilo in odličen app s hudimi featurji (npr. oceno voznika, njegovo fotografijo po kateri ga identificiraš, model in registersko številko avtomobila...)

In ja, Uber ima več tierov. Enostavno v appu klikneš ikono in namesto Toyote Camry te pride iskat Mercedes S klasa ali kak luksuzen SUV. Ponudba sicer niha od države do države.


Mhm.. z mercedesom S klaso te bo vozu okol za 80 centov po km :). Seveda. pa da mu tacaš v avtu. Pr nas se ti bo preplu z golfom 5 dizlom in hotu 2€ za 1km.

[D]emon ::

buttplugs je izjavil:

[D]emon je izjavil:

buttplugs> Le v NYC je Taxi boljša rešitev od Uberja.

LOL, po NYC s taksijem it, sploh v konici, je samomor. :))

Ker konica velja samo za taksiste. Ignorance at its best.


Haha, je kolega sel s taksijem, jaz sem mel pa 100m po cesti postajo od Met G. Ugani kdo od naju je bil prej na cilju. :)) Biti voznik, taksist or otherwise, v NYC je za mazohiste. :))
Mavrik ta forum uporablja za daljsanje e-penisa. Ker si ne upa iz hise.

iKst ::

Mhm.. z mercedesom S klaso te bo vozu okol za 80 centov po km :). Seveda. pa da mu tacaš v avtu. Pr nas se ti bo preplu z golfom 5 dizlom in hotu 2€ za 1km.


Tudi tebi ni čist jasno, očitno. Dejte si prebrat al pa pogledat kako stvari delujejo, preden komentirate.

Cen ne določajo vozniki, ampak Uber app. oz. njihov backend. Voznik te pobere in pelje tja kamor mu reče app. Poleg tega morajo vozniki imeti ustrezen avto za ustrezno storitev. Uber Executive s katerim sem se vozil po Londonu je prišel z dobro opremljeno, novo E klaso, cena pa "malo" več kot 0,8€ na kilometer. Tudi za osnovno storitev seveda obstajajo standardi in minimumi, vsaj po UK in USA nisem videl Golfov.

680x0 ::

bambam20 je izjavil:


za tebe osebno in še določen % ostalih hipsterjev.


Misliš za mene in tistih par hipsterjev, ki z Uberjem opravijo milijon voženj dnevno?

Iz tvojih odgovorov sklepam, da je tvoja izkušnja z Ubrom izrazito negativna. Nam zaupaš v katerem mestu si se poslužil Ubra in kaj te je pri njihovi storitvi tako zelo zmotilo, da preferiraš taksi službo?

Nikonja ::

Če Uber pride v SLO jaz bom v vsakem primeru ta prvi ki bo prešaltal z taxijev na njega. Mogoče tudi sam začnem vozit popoldne/zvečer ko nimam kaj bolj pametnega za počet - zakaj ne ?

Markoff ::

Ljudje, ki so z baterijo pri koncu, bodo prej sprejeli dražji prevoz v času špice, saj si ne morejo privoščiti počakati, da gneča mine, ker s praznim telefonom ne bodo šli nikamor.

Kako zelo žalostno dejstvo, da je nekaterim najpomembnejši faktor mobilnosti - (pametni) telefon in ne prevozno sredstvo. :O
Antifašizem je danes poslednje pribežališče ničvredneža, je ideologija ničesar
in neizprosen boj proti neobstoječemu sovražniku - v zameno za državni denar
in neprofitno najemno stanovanje v središču Ljubljane. -- Tomaž Štih, 2021

c3p0 ::

Nikonja je izjavil:

Če Uber pride v SLO jaz bom v vsakem primeru ta prvi ki bo prešaltal z taxijev na njega. Mogoče tudi sam začnem vozit popoldne/zvečer ko nimam kaj bolj pametnega za počet - zakaj ne ?


Bi bilo super, a ne računaj najbolj na to. Če že kdaj bo, pa nastopi še tista SLO mentaliteta "mam passata ravno na servisu, danes vozim s tem golfom 2, saj ni panike, a?"

joze67 ::

680x0 je izjavil:

Bistvena je zakonska ureditev in legalizacija Ubra pri nas, deregulacija taksi prevozov, ter uvedba konkurence. Če se boš ti nato še vedno odločal za klasičen Taksi, lahko možnost izbire le pozdravljaš.

Če je Uber taksi služba, zakonska ureditev že obstaja. Konkurenca tudi. Vsaj v Lj. Manjša mesta, kjer taksija ni ali je en sam, tudi za Uber ne bodo zanimiva.
Če Uber ni taksi služba - kaj pa potem je? Ker meni se zdi od daleč kot Laguna (in podobni) - torej vsi vozniki s.p.ji z lastnimi vozili in krovnim dispečerjem, ki posoja tudi znamko. In fancy mobilno aplikacijo.

680x0 ::

joze67 je izjavil:

Če Uber ni taksi služba - kaj pa potem je?

Uber je taksi služba, vendar po naši zakonodaji in občinskem odloku (Odlok o avto-taksi prevozih) v Ljubljani ne more legalno opravljati dejavnosti s svojim poslovnim modelom:

Obvezen cenik za opravljanje dejavnosti avto-taksi prevozov.
Voznik mora imeti ves čas vožnje vključen taksimeter, ki ga vključi ob odhodu s potnikom in izključi ob prihodu na določeno mesto.
Voznik mora potniku avto-taksi prevoz zaračunati skladno z zapečatenim cenikom.


Kar z Ubrom, ki ceno potniku izračuna vnaprej, ne uporablja taksimetra, cenik pa se dinamično prilagaja glede na povpraševanje-ponudbo, ni mogoče.

Poleg tega je tu še nekaj podrobnosti, ki jim vozniki Ubra seveda lahko ugodijo, so pa popolnoma nepotrebne za prvotni namen - zagotavljanje poceni in enostavnega prevoza.

Avto-taksi vozilo mora biti bele barve.
Ima plačano letno takso za avto-taksi postajališča.
Potrdila za vse voznike o opravljenem izpitu o poznavanju MOL

Jupito ::

Služba za kreativno nudenje čudežnih oblik dela (ter izogibanje omejitvam in obremenitam vseh vrst).
I used to be with it, but then they changed what it was.
Now what I'm with isn't it and what's it seems weird
and scary to me. It'll happen to you!

nejcek74 ::

Uber naj najprej pokaze da zna delati bolje v skladu z lokalno zakonodajo, ne pa da jo poskusa izigrati. Ni tezko biti konkurencen ce ne placujes taks/prispevkov.

MrStein ::

No ja, dobra stran uberja je, da taksisti začnejo spoštovati zakone, da ne izpadejo glupo na protestih. :)
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

PrihajaNodi ::

Jupito je izjavil:

Služba za kreativno nudenje čudežnih oblik dela (ter izogibanje omejitvam in obremenitam vseh vrst).



Res je. Kaj je torej razlika med uberjevim soferjwmem in soferjem taksija? Ni je, razen da morajo prvi imeti usposabljanja, zavarovanja, davcne blagajne...

bambam20 ::

Kakšna je razlika med vozniki na prevozi .org ( ti te nečeloma res ne pripeljo do" domačega WC-ja") in Uber vozniki ? Imajo mogoče slednji pogodbe o zaposlitvi oz. licenco za prevoz potnikov?

iKst ::

Odvisno od države.

bambam20 ::

iKst je izjavil:

Odvisno od države.


Se mi je zdelo, da deluje na principu dela na črno. lp.

iKst ::

Kako si pa do te ugotovitve prišel?

680x0 ::

bambam20 je izjavil:

Se mi je zdelo, da deluje na principu dela na črno. lp.


MrStein je izjavil:

No ja, dobra stran uberja je, da taksisti začnejo spoštovati zakone, da ne izpadejo glupo na protestih. :)


Bingo! Tudi če Uber nikoli ne pride k nam, je njegov pozitiven učinek že viden. rupsi31 je turiste včeraj še vozil z ugasnjenim taksimetrom, jutri bo že pred parlamentom kot glavni zagovornik davčne transparence!

http://www.planet.si/novice/gospodarstv...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: 680x0 ()
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Preveč regulative: Uber se po treh letih umika iz Danske (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
5320660 (18428) kotanyi
»

Kako Uber zbira in obdeluje osebne podatke za izmikanje organom pregona (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Zasebnost
5425701 (22138) Unknown_001
»

Sledenje brskalnikom prek stanja baterije

Oddelek: Novice / Zasebnost
197270 (5298) matijadmin
»

Uber: ljudje s skoraj prazno baterijo pripravljeni plačati več (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
6419628 (14304) Markoff
»

Tudi Italija prepovedala Uber (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
16355640 (44988) Glugy

Več podobnih tem