Forum » Zvok in slika » Android TV naprave [Nvidia Shield, Mi Box, Nexus,.... ]
Android TV naprave [Nvidia Shield, Mi Box, Nexus,.... ]
Temo vidijo: vsi
DePalmo ::
Zakaj NAS odpade? Kot alternativu NAS imaš en rabljen PC box, ki ga skriješ nekje v stanovanju in maš gor filme + Plex (ali pa Jellyfin). Xiaomi TV box je precej dober streamingbox, precej slabši pa ko mora sam dekodirat/predvajat direktno datoteke. Sploh ko še pride zraven kak slabo optimiziran Kodi...
Ker prvo stane par 100e, drugo se pa moram z njim ukvarjat da ga nastavim. In nato popravljat ker sem prepričan da ne bo delalo vse kot bi moglo (aka. set and forget). Sem že malce v letih in nimam več živcev za vso "fensy" tehnologijo katera ne deluje kot oglaševano. Kot tretje. Sem probal vzpostaviti Plex in Stremio (al kaj je že) in sem obupal. Pač ni delalo, sploh pa ker sem hotel vmes imeti wifi, opcije za kabel pa nimam (in ne, ne grem vrtat lukenj v steno). Pa se mi koncept Plexa še kar dopade, da imam vse na laptopu in vse tam urejam, TV je pa samo dostopna točka za predvajanje.
DePalmo, naredi tovarniški reset Mi Box-a. Jaz imam tri, na vseh sem naredil factory reset + odstranil oziroma onemogočil vse možne aplikacije, imam samo T-2 app, Speedtest in Youtube. Še Google Play sem onemogočil, tako da ga moram omogočiti, če hočem appe posodobiti. V glavnem, deluje hitreje kot prej. Pa so škatle stare po 5 let in več. Šteka nič.
OK, bom ob priliki. Če bo delalo, bom pozitivno presenečen, ker ponavadi to ne reši nič in samo zgubljam čas. Vseeno hvala za predlog!
A če pa ni diska v boxu kodi šteka ali ne?
Brez diska mi je neuporaben, tako da nisem niti probal. Filme imam vse na disku, dostop do internega Box diska je pa otežen, ker je pač android. Sem si želel nastaviti da lahko filme brišem direktno iz Kodija ali vsaj iz prvega file managerja in ni uspelo, ker je nov android (mislim da je v11) "pameten" in ne pusti aplikacijam šarat naokoli, čeprav sem ji dal vsa dovoljenja.
polde66 ::
polde66 je 22. okt 2024 ob 18:40:08 izjavil:
Brez diska mi je neuporaben, tako da nisem niti probal. Filme imam vse na disku, dostop do internega Box diska je pa otežen, ker je pač android. Sem si želel nastaviti da lahko filme brišem direktno iz Kodija ali vsaj iz prvega file managerja in ni uspelo, ker je nov android (mislim da je v11) "pameten" in ne pusti aplikacijam šarat naokoli, čeprav sem ji dal vsa dovoljenja.
Preprost test hardver opreme je: če imaš vštekan disk v boxu in pride do napak potem je možnost da je napaka ali v boxu ali v disku ali ohišju diska. Če nimaš vštekanega diska v box in vse dela normalno potem je ogromna verjetnost, da je problem samo v disku ali ohišju diska. Logično ali ne. Zato sem vprašal če brez diska šteka. Preprost test s katerim eliminiraš možnosti s kje prihaja napaka. Ne bi bilo prvič da je problem lahko v disku.
Xiaomi ima samo 8 gb prostora tako da nanj ne boš tako ali tako nič shranjeval. Drugič se stvari brišejo z filemanagerji ali total commanderjem. Tretjič je stremio zelo uporabna zadeva, ki ti na začetku vzame 5-10 minut časa da vse nastaviš ampak potem dela super z ogromno izbiro filmov in serij z izbiro kvalitete v kateri želiš film gledat. Dodaš tiste tri addone in to je to. In ne rabiš imati prižganega in povezanega leptopa da stvar deluje.
https://www.movavi.com/learning-portal/... toliko koliko je MP4 slabši od mkv.
Torej če je problem reciva v disku pa kupiš nov box bo precej verjetno da se ti bo težava nadaljevala.
Preprost test hardver opreme je: če imaš vštekan disk v boxu in pride do napak potem je možnost da je napaka ali v boxu ali v disku ali ohišju diska. Če nimaš vštekanega diska v box in vse dela normalno potem je ogromna verjetnost, da je problem samo v disku ali ohišju diska. Logično ali ne. Zato sem vprašal če brez diska šteka. Preprost test s katerim eliminiraš možnosti s kje prihaja napaka. Ne bi bilo prvič da je problem lahko v disku.
Xiaomi ima samo 8 gb prostora tako da nanj ne boš tako ali tako nič shranjeval. Drugič se stvari brišejo z filemanagerji ali total commanderjem. Tretjič je stremio zelo uporabna zadeva, ki ti na začetku vzame 5-10 minut časa da vse nastaviš ampak potem dela super z ogromno izbiro filmov in serij z izbiro kvalitete v kateri želiš film gledat. Dodaš tiste tri addone in to je to. In ne rabiš imati prižganega in povezanega leptopa da stvar deluje.
https://www.movavi.com/learning-portal/... toliko koliko je MP4 slabši od mkv.
Torej če je problem reciva v disku pa kupiš nov box bo precej verjetno da se ti bo težava nadaljevala.
polde
Iz prakse sem ugotovil da mi MKV bolje dela kot MP4. MP4 mi je preko boxa slabše predvajalo, kot da ne more predvajat s 30 fps, ampak nekje 20-25 fps. Se je konstantno malce zatikalo in če ne gledaš za tem, ne opaziš. Jaz sem in me je motilo od takrat dalje. Odkar dajem vse filme v MKV, teh težav ni. Naj povdarim da ne kodiram ponovno, samo zamenjam "container".
Torej če izklopim disk, kaj lahko pričakujem? Da bom lahko normalno in gladko brskal med meniji? Ker brez diska kaj več itak ne morem narediti. Ampak OK, si bom enkrat vzel čas, vzel drugi disk (HDD), naložil par filmov in da vidim kako se bo obnašalo.
Sem probal file manager in tudi Total Commander. "nimate ustreznih pravic" je bila napaka, pa čeprav sem tem aplikacijam dal vse pravice, ki sem jih našel. Brisanje datotek iz teh programov na zunanjem disku ni možno.
Se opravičujem, ni bil Stremio. Serviio sem probaval. In Plex tudi. Nope.
Torej če izklopim disk, kaj lahko pričakujem? Da bom lahko normalno in gladko brskal med meniji? Ker brez diska kaj več itak ne morem narediti. Ampak OK, si bom enkrat vzel čas, vzel drugi disk (HDD), naložil par filmov in da vidim kako se bo obnašalo.
Sem probal file manager in tudi Total Commander. "nimate ustreznih pravic" je bila napaka, pa čeprav sem tem aplikacijam dal vse pravice, ki sem jih našel. Brisanje datotek iz teh programov na zunanjem disku ni možno.
mstoji1 ::
Jaz pa imam vprašanje glede Kodija ali pa če obstaja kakšna druga aplikacija za Android TV. Se da kje gledati filme direkt stream s torrentov vključno s podnapisi? Obstaja kaj takšnega?
Visca el Barca!!!
AtaStanko ::
Jaz pa imam vprašanje glede Kodija ali pa če obstaja kakšna druga aplikacija za Android TV. Se da kje gledati filme direkt stream s torrentov vključno s podnapisi? Obstaja kaj takšnega?
https://www.stremio.com/
Iz prakse sem ugotovil da mi MKV bolje dela kot MP4. MP4 mi je preko boxa slabše predvajalo, kot da ne more predvajat s 30 fps, ampak nekje 20-25 fps. Se je konstantno malce zatikalo in če ne gledaš za tem, ne opaziš. Jaz sem in me je motilo od takrat dalje. Odkar dajem vse filme v MKV, teh težav ni. Naj povdarim da ne kodiram ponovno, samo zamenjam "container".
Za pravice doddeli moraš iti v sistem-aplikacije, na total commander ali podobno aplikacijo, tudi kodi zahteva isto greš do dna kjer piše dovoljenja in potem tam izbrati vedno dovoli. Greš tudi pod varnost in omejitve spodaj v aplikacijah in pod neznani viri dovoliš nameščanje aplikacij iz aplikacij.
Če odstraniš disk boš videl ali potem v kodiju deluje vse normalno brez zatikanja. To je tisto kar iščeva. Če deluje kodi brez zatiknja potem se ve da ni problem v boxu.
polde
Ales ::
...Torej če izklopim disk, kaj lahko pričakujem? Da bom lahko normalno in gladko brskal med meniji? Ker brez diska kaj več itak ne morem narediti. Ampak OK, si bom enkrat vzel čas, vzel drugi disk (HDD), naložil par filmov in da vidim kako se bo obnašalo. ...
Zakaj zaboga kompliciraš, če še ne veš, ali je potrebno?
Ne "jemlji si časa" za pripravo novega diska zdaj.
Star disk izštekaj in poglej, ali so meniji postali odzivni. Samo to.
Dobesedno 30 sekund rabiš.
...Torej če izklopim disk, kaj lahko pričakujem? Da bom lahko normalno in gladko brskal med meniji? Ker brez diska kaj več itak ne morem narediti. Ampak OK, si bom enkrat vzel čas, vzel drugi disk (HDD), naložil par filmov in da vidim kako se bo obnašalo. ...
Točno tako
polde
KobayashiM ::
RealDebrid dodatek. Je plačljiv. Meni brez RD brez štekanja dela do HD pa še to ne čisto vsi. Z RD pa 4k in še nisem naletel da bi kaj štekalo. Pa moja linija ni problem.
KobayashiM je izjavil:
RealDebrid dodatek. Je plačljiv. Meni brez RD brez štekanja dela do HD pa še to ne čisto vsi. Z RD pa 4k in še nisem naletel da bi kaj štekalo. Pa moja linija ni problem.
Meni je ta Stremio veliko boljši kot Kodi kjer so vedno neki problemi.
Je pa zanimivo ja da mi je na telemachovi optiki pri 900mbps skos nekaj štekalo tudi hd-1080, da o 4k sploh ne govorim. Sedaj na A1 50mbps Strong deluje enako ali celo boljše.
Veliko je odvisno od same naprave za predvajanje-box, pc, telefon....
Meni preko pc ja na 250mbps nč ne šteka tud 4k ne. Tudi cast preko telefona na isti liniji ne šteka. Prej preko Chromcasta 4K mi je pa na 900mbps skos nekaj štekalo. Ne vem pa koliko je chromcast sploh spustil skos.
Mi lahko poveš kateri oziroma kje dobit primeren RD in koliko to stane?
KobayashiM ::
Google RealDebrid. Pol leta 16€ sem jaz vzel. Imam pa inštalirano na Nvidia Shield in na Google Chromecast 4k
real-debrid.com
real-debrid.com
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: KobayashiM ()
gregyk ::
KobayashiM je izjavil:
Google RealDebrid. Pol leta 16€ sem jaz vzel. Imam pa inštalirano na Nvidia Shield in na Google Chromecast 4k
real-debrid.com
Imam sicer plex appbox, emby, nf, hbo... pa sem probal še stremio (vem da prej sem obupal gledat 4k vsebine z njim) pa z RD dela odlično
GupeM ::
Ah, pusti ga. Tip trola, ali pa je neumen kot noč.
Naj zapravlja.
Oldi ::
Kateri SmartTV (GoogleTV) box svetujete, da bi delal Chromecast iz telefona z EON program SportKlub1. Pred par tedni so nekaj preminjali in se pri znancu na Philips Smart TV s programom SK1 zatika, drugi SK so delovali. Chromecast na TV ne dela.
Druge opcije gledanja SK1 HD odpadejo.
Probal sem z mojim KICKPI KP1 in dela, samo menjava programa precejkrat zašteka in moram še enkrat tapniti. Rad bi še kak drug box izprobal (tudi za XPlore TV), pri KP1 mi niso OK smerne tipke.
Probal sem z mojim KICKPI KP1 in dela, samo menjava programa precejkrat zašteka in moram še enkrat tapniti. Rad bi še kak drug box izprobal (tudi za XPlore TV), pri KP1 mi niso OK smerne tipke.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Oldi ()
Okej, Stremio naložen, a zdaj mi pri iskanju ven meče samo plačljive servise (HBO, Netflix itd ...). Vsi add-oni so naloženi.
Visca el Barca!!!
Gledam G96W (28€), po specifikacijah je napram KICKPI KP1 razlika samo v procesorju Amlogic S905W2 namesto S905Y4. Razlika je izgleda samo clock 1,8 namesto 2GHz.
Ocene na Aliju so pa slabe. Linkanje mi trenutno ne dela.
Ocene na Aliju so pa slabe. Linkanje mi trenutno ne dela.
Okej, Stremio naložen, a zdaj mi pri iskanju ven meče samo plačljive servise (HBO, Netflix itd ...). Vsi add-oni so naloženi.
Na Stremiu ni noben "servis plačljiv".
Ok razen RD.
Bodi bolj natančen v čem imaš problem.
Kateri SmartTV (GoogleTV) box svetujete, da bi delal Chromecast iz telefona z EON program SportKlub1. Pred par tedni so nekaj preminjali in se pri znancu na Philips Smart TV s programom SK1 zatika, drugi SK so delovali. Chromecast na TV ne dela.
Si pomislil da ni problem v boxu temveč v telefonu?
Ok razen RD.
Če grem iskat film, mi najde samo stvari, ki so na Netflixu, HBO-ju in podobno ...
Visca el Barca!!!
Ok razen RD.
Če grem iskat film, mi najde samo stvari, ki so na Netflixu, HBO-ju in podobno ...
Ja super in v čem je tu problem? Kaj bi pa ti rad?
Ok razen RD.
Ni treba biti vzvišen ...
Kaj mi pomaga, da mi vrže ven, da je film na Netlfixu, kliknem nanj in mi odpre Netflix? Naj mi najde filme, ki so na torrentih, brezplačni. Ne vem, kako naj še razložim. Stremio se obnaša kot iskalnik za filme, ki so na že omenjenih pretočnih servisih.
Visca el Barca!!!
Ok razen RD.
Ni treba biti vzvišen ...
Kaj mi pomaga, da mi vrže ven, da je film na Netlfixu, kliknem nanj in mi odpre Netflix? Naj mi najde filme, ki so na torrentih, brezplačni. Ne vem, kako naj še razložim. Stremio se obnaša kot iskalnik za filme, ki so na že omenjenih pretočnih servisih.
Nisem nič vzvišen toda če ne znaš razložit kaj te muči potem ni problem v meni temveč v tebi. Razumem da si začetnik v tej stvari toda moraš razumet da smo določeni se tudi sami naučili te stvari in ni nobeden pomagal zato moraš sam malo preizkušat kaj ti paše.
Bolj enostavnega streamerja kot je Stremio ni. Če boš na normalen način razložil kaj te muči ti bom pomagal če pa boš metal take ven pa se znajdi sam ali pa do bodi drugega da se bo ukvrajal s tabo. Tudi sam sem se učil sam brez da mi je kdo pomagal z nastavitvami. Nobeden pa ti ne bo vsega vnašal v rit.
Če si rekel da si naložil vse add-one katere? Kot sem ti že povedal bodi bolj natančen ali prilepi screene.
Naloži si:
Brazuca torrents ali Torrentio Brazuca
Torrentio
Torrentio lite
Opensuptitles
to ti je za začetek dovolj. Za začetek si ne nalagaj preveč ker se ne boš znašel.
V nastavitvah nastavi iz katerih virov naj ti to vleče. Seveda je razlika v nastavitvah ali imaš Stremio za PC ali android ali mobilno verzijo.
In potem ko se odločiš kaj bi rad gledal izbereš določen stream
počakaš da se naloži, prej v nastavitvah določiš kateri so pioritetni podnapisi, če so so, če ne poiščeš druge kateri so na voljo, recimo hrvaški, če ni slo in to je to, bolj enostavno ne more bit.
To ti je po domače na brzino. Malo boš pa moral sam experimentirat kaj ti najbolj odgovarja.
Se mi je zdelo, da sem dovolj razumljivo povedal, kaj je problem :) Na začetku tudi piše da iščem aplikacijo za Android TV :)
Teh omenjenih dodatkov (še) nimam naloženih. Se bom zvečer malo poigral. Tudi sam veliko stvari poiščem sam, ugotovim, a če je kje primeren kraj za to, da ti nekdo pomaga, je to forum.
Teh omenjenih dodatkov (še) nimam naloženih. Se bom zvečer malo poigral. Tudi sam veliko stvari poiščem sam, ugotovim, a če je kje primeren kraj za to, da ti nekdo pomaga, je to forum.
Visca el Barca!!!
krop ::
Problem je ker torrentio ni več po defoltu naložen oz dostopen. Ga je treba ročno vnesti link ali preko spleta dodati
Za pravice doddeli moraš iti v sistem-aplikacije, na total commander ali podobno aplikacijo, tudi kodi zahteva isto greš do dna kjer piše dovoljenja in potem tam izbrati vedno dovoli. Greš tudi pod varnost in omejitve spodaj v aplikacijah in pod neznani viri dovoliš nameščanje aplikacij iz aplikacij.
Če odstraniš disk boš videl ali potem v kodiju deluje vse normalno brez zatikanja. To je tisto kar iščeva. Če deluje kodi brez zatiknja potem se ve da ni problem v boxu.
Sem danes odstranil disk, restartal Box (iz menija) in probal. Brez zatikanja. Nato sem za test priklopil disk in še enkrat restartal. Brez zatikanja. Sem probal še enkrat, isto brez štekanja. Pol pa vedi ... sklepam da ko šteka, se nekaj procesira v ozadju in tega pač ne bom našel in ustavil. Sem pa danes 4x onemogočil Netflix in Prime Video, a aplikaciji prihajata nazaj. Malce nenavadno.
Za pravice pa verjemi da sem naredil vse kar sem lahko. Pusti urejanje datotek v mapi katero je ustvarila aplikacija. Ne pusti pa urejanje datotek v drugih mapah ali zunanjih diskih. To ni zraslo v moji glavi, ampak je omejitev Androida v11: https://developer.android.com/about/ver... in https://www.reddit.com/r/AndroidTV/comm...
Podobnih zadev kot zadnji link sem prebral in probal veliko, dodajal in odstranjeval pravice ter aplikacije. Je pa sedajle prvič da vidim da je NTFS read-only. Ni dvakrat za rečt da imam ravno NTFS na disku.
@DePalmo. Jp drži NTFS je pač tak da ne moreš brisat stvari. Sformatiraj disk v exfat pa bo vse šlo. Kako pa to pogledaš pa verjetno veš.
Addoni katere imam naložene dodatno na stremiu so: ThePirateBay+, Cyberflix katalog, Torrentio, Opensubtitles je pa že gor.
https://stremio-addons.netlify.app/ tukaj so pa addoni.
Addoni katere imam naložene dodatno na stremiu so: ThePirateBay+, Cyberflix katalog, Torrentio, Opensubtitles je pa že gor.
https://stremio-addons.netlify.app/ tukaj so pa addoni.
polde
Evo, kupil nov disk, formatiral v exFAT in Kodi sedaj lahko briše filme. Sicer izbriše samo datoteko od filma, podnapisa in mape pa ne. Ampak bolje kot do sedaj, ko sem si moral zabeležiti naslov filma katerega hočem brisat.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Smart TV in aplikacija EON (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Zvok in slika | 148049 (1406) | Oldi |
» | Eon Telemach in Android box (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Zvok in slika | 53811 (5565) | Ulixes |
» | Casting ali streaming brezžično iz PC na TVOddelek: Zvok in slika | 909 (576) | DePalmo |
⊘ | Android tv box (strani: 1 2 3 4 … 145 146 147 148 )Oddelek: Zvok in slika | 1141282 (401289) | Mavrik |