» »

Android TV naprave [Nvidia Shield, Mi Box, Nexus,.... ]

Android TV naprave [Nvidia Shield, Mi Box, Nexus,.... ]

Temo vidijo: vsi
««
11 / 11
»
»»

JazianG ::

ma ja, ker ga bo 50€ na beraško spravilo.

OD23 ::

Ce za dodatnih 20-50€ dobim nekaj res boljsega in nakupa vrednega bom dodal ta denar.

Ampak najbolj pomembno mi je da mi bo playlista delala kot treba in da bo cim manjsi casovnik zamik.

Lp

DePalmo ::

Xiaomi Mi TV Box 2gen. Android 11, zadnja posodobitev 5. september 2023. Ravno preverjeno če so na voljo nove posodobitve, niso. Ima pa Android TV. Čeprav še vedno ne razločim razlike med Android TV in Google TV. A ni to isto?

krop ::

Verjetno kratek support. Ni isto je pa skor

janezl ::

Ima kdo T-2-jev Arris VIP 7300?
73 de Jani

clark ::

Ja

Preden se podam v nakup me zanima če ima kdo doma Xioami Mi TV Box 2gen in USB hub kateri ima svoje napajanje? Bi bil kdo pripravljen priklopit svoj disk preko huba in sporočit če dela? Probal sem že z USB hubom brez napajanja in ne dela, sedaj me zanima še če ima USB hub napajanje.

Razlog je da sem nedavno kupil 8TB disk, ampak se tudi ta hitro polni, tako sem prišel na idejo USB huba in še en zunanji 8TB disk.

In preden kdo omeni, NAS ni opcija, sploh pa ne za take cene (500+ EUR).

Veron ::

je že kdo proba mecool km2 deluxe?
prej sem imel nvidia shield tv pro in tole deluje zanimiva alternativa. Ali vseeno bolje, da spet kupim shield tv pro?

Edit: google tv streamer je tud zanimiva zadeva, vsaj android tv 14 ima (vse ostale je na 11)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Veron ()

PARTyZAN ::

Tudi čisto prvi Shieldi, ki so zdaj stari slabih 10 let še vedno dobivajo posodobitve. Če želiš proper podporo vendorja ni glih dost izbire :).

polde66 ::

DePalmo je izjavil:

Preden se podam v nakup me zanima če ima kdo doma Xioami Mi TV Box 2gen in USB hub kateri ima svoje napajanje? Bi bil kdo pripravljen priklopit svoj disk preko huba in sporočit če dela? Probal sem že z USB hubom brez napajanja in ne dela, sedaj me zanima še če ima USB hub napajanje.

Razlog je da sem nedavno kupil 8TB disk, ampak se tudi ta hitro polni, tako sem prišel na idejo USB huba in še en zunanji 8TB disk.

In preden kdo omeni, NAS ni opcija, sploh pa ne za take cene (500+ EUR).

8TB disk s svojim napajanjem 3.5" dela direkt na xiaomiju, prav tako dela s hubom, ki nima svojega napajanja. Vprašanje je kakšen 8 tb disk imaš? 3.5" ali 2.5"?

@Veron, imaš dve izbiri istega boxa, en je z googleTV drug z androidTV. Mislim da so z googletv imeli precej težav ko so prišli ven ne vem pa če je zadeva odpravljena. Glede na mecool so zelo počasni z popravki. Tu kakih nadgradenj ne pričakuj po drugi strani pa je zadeva precej draga. Za tak denar dobiš nokio 8010, ki je vsaj malo podprt s softversko opremo in ga že poganja androidtv 12. Imaš wifi6, 1 gb lan 4 gb ram 32 gb prostora isti procesor kot mecool....
Homatics Box R 4K Plus je ok vsekakor boljša izbira kot mecool čeprav je okoli 140 eur.
Realno gledano pa shilda za 220 eur nima smisla kupovat. Letnik 2019 ki ga držijo s kakimi brezveznimi posodobitvami samo zato da folk misli da je Box strong leap s3 za 40 eur ti dela enako dobro kot nvidia za 220 eur. Ok ima samo 100 mb lan ampak ima dober wifi. Tudi posodobil se je že 3x do sedaj. Nvidia po drugi strani je prestara in predraga. Samo moje mnenje, vsak se pa odloča po svojih zmožnostih in merilih. V razponu do 100 eur imaš kar nekaj izbire, zanimiv je tudi Kinhank G1 za cca 76 eur preko amazona.de ima vse kar ima mecool, ima veliko dobrih ocen nima pa dolby atmos kar bo verjetno v nadgradnji na android 14, ki je obljubljen nekje v februarju 2025 tudi imel.
Moje mnenje je shilda nebi kupoval, sem ga imel 3 mesece pa načeloma ni vreden razlike v denarju. Sploh v teh časih ne. Mecoola za tak denar pa tudi nebi kupoval. Sedaj trenutno stane strong leap s3 okoli 55 eur.
polde

Po moje google za 100€ najboljša varjanta pa še prodaš ga lahk zlahka, če ti kaj nebo ok

In kje ga dobiš za 100 eur?
Zanimiv je tudi Thomson Streaming Box Plus 270 ki je na amazon de trenutno 102 eur. Ista zadeva se v ameriki imenuje Onn 4k pro in stane reci piši 50 dolarjev.
polde

Veron ::

Na hitro poiskal in našel na amazon.it za cca 130 s poštnino
https://www.amazon.it/Google-TV-Streame...

Shield je še vedno car za upscaling. Noben drug streamer ni niti blizu.

Veron je izjavil:

Na hitro poiskal in našel na amazon.it za cca 130 s poštnino
https://www.amazon.it/Google-TV-Streame...

Si prebral v kolikem času ga pošljejo? v 1 do 3 mesecih seveda če bo na razpolago. Pri teh stvareh ni fajn biti površen. Sicer kaj ti bo googlov streamer ki je namenjen bolj ostalim googlovim napravam v google home kot stremu. Ima usb Vhod? Skoraj za 100 eur manj dobiš strong leap s3 z googleTV. Ima še en usb vhod. Res pa da ti ne bo prižigal luči v dnevni sobi ali nastavljal termostata:))
Sicer pa lej tvoj denar in tvoje potrebe. Tako da delaš tisto kar misliš da je ok.
polde

polde66 je izjavil:

8TB disk s svojim napajanjem 3.5" dela direkt na xiaomiju, prav tako dela s hubom, ki nima svojega napajanja. Vprašanje je kakšen 8 tb disk imaš? 3.5" ali 2.5"?

3.5". Direkt dela. Direkt dela tudi 2.5" 4TB SSD kateri nima svojega napajanja. Preko USB huba brez napajanja ne dela noben od omenjenih, sem probal preden sem pisal komentar v temo. Zanimivo mi je bilo da mi je 3.5" disk zalaufalo preko huba, ampak najde ga pa ne.

Je mogoče važno kater USB hub? Imam enega iz Lidla, katerega sem kupil pred časom.

GupeM ::

Probaj s kakšnim boljšim hubom, ja.

Zato sem pa napisal če kdo ima to doma da mi stestira, preden se podam v nakupe.

Tisti ki imate in vam dela, kateri hub imate?

Zunanji 3.5 disk potrebuje svoje napajanje če imaš hub ali pa ne. 2.5 diski so malce tricki. Včasih dela ok včasih mora biti s kakim boxom sformatiran v exfat. Se mi je zgodilo da sem vtaknil v box m.2 ssd 2 tb pa nič dokler ga nisem sformatiral v exfat. Tudi prenašanje datotek bo delalo v exfat v ntfs pa ne. Na pc imam hub z 12 v napajanjem. Na box pa nebi kaj dajal ker se bo usb verjetno kar segrel. Koliko pa je to ok za box se pa vidi s časoma. Torej je odvisno od tebe koliko si zahteven pa koliko stvari boš obesil gor. Moje priporočilo je hub z 12v napajanjem. Boš pa odštel okoli 4o eur. ali pa menjavati disk ročno tisto kar potrebuješ.
Jaz sem sestavil poceni PC, ki je namenjen za pobiranje s pašnika in deljenje mojih datotek. V njem so 3 diski lahko jih vtaknem več vendar ni potrebe po tem. Disk v velikosti 250 gb za sistem, 6tb starejši disk wd in ssd samsung 2tb. Imel sem še 4 tb pa sem ga odstranil. Po potrebi prenesem iz beckup diskov na aktivne diske robo, ki jo hočem gledat in to je to. Zbrišem ko pogledam.
Pc ohišje sem imel, napajlnik sem imel, 50 eur plata, 40 eur ram 16 gb, dvd enote ne rabiš drugače pa 20 eur, procesor ryzen z grafiko 120 eur zraven dobiš hladilnik za procesor. Vse se shera preko smb, lahko bi plex .. Not dam diskov lahko kolikor mi plata podpira.
Po drugi strani pa netflix, max, ...imajo najboljšo kvaliteto in tam je veliko tega. Poinštaliraj si stremio pa boš imel tudi veliko filmov in serij za jabe.
polde

Kn3dL ::

JazianG je izjavil:

Shield je še vedno car za upscaling. Noben drug streamer ni niti blizu.

Da noben drug streamer ne pride blizu Shieldu z upscalingom ne bo ravno držalo, ker obstaja več naprav. Gre pa za VS10 upscaling iz DV engina. Natančneje CPM CoreELEC (Kodi) custom build za DV certificirane Amlogic s905x2, s922x, s905x4 naprave. Nekatere te naprave so 1/3 cene shilda (Kinhank G1). CPM build omogoča nekaj res dobrih funkcij (vključno z DV FEL), ki jih ne omogočajo tudi najdražji playerji. Seveda pa ne preko android sistema. Pardon za off topic.
 CPM build opcije

CPM build opcije

Več info:
- https://github.com/cpm-code/xbmc
- https://discourse.coreelec.org/t/dolby-...
- https://discourse.coreelec.org/t/cpm-bu...
- https://discourse.coreelec.org/t/ce-ng-...

Coreelec je software. Tukaj se ne gre za celovito rešitev

Pa še coreelec sem fural in pri upscaling ni primerjave s Shield...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: JazianG ()

AtaStanko ::

Meni pa tukaj marsikaj ni jasno. Ne vem kam naj grem v katero temo.
Tukaj je naslov Android TV naprave v katerih se pogovarjamo-te v napravah, ki nimajo androida, potem je tema Android box [Poceni, brez Android TV] kako je lahko android box brez androida? Tam je govora o vseh mogočih boxih z androidom, brez androida...
Zakaj taka zmešnjava? A tu gor ni nobenega moderatorja, ki bi uredil-urejal te teme in naslove?
Kot pa berem se pa na tehnološkem forumu večina moderatorjev ukvarja samo s temami o politiki tam pa se ukvarjajo z vsemi bedarijami tam so pa 24/7.
Halo! Ta forum je pa res ena taka zmešnjava. Očitno moderatorji niso dorasli svojemu poslu.

AtaStanko je izjavil:

Tukaj je naslov Android TV naprave v katerih se pogovarjamo-te v napravah, ki nimajo androida, potem je tema Android box [Poceni, brez Android TV] kako je lahko android box brez androida? Tam je govora o vseh mogočih boxih z androidom, brez androida...
Zakaj taka zmešnjava? A tu gor ni nobenega moderatorja, ki bi uredil-urejal te teme in naslove?
Kot pa berem se pa na tehnološkem forumu večina moderatorjev ukvarja samo s temami o politiki tam pa se ukvarjajo z vsemi bedarijami tam so pa 24/7.
Halo! Ta forum je pa res ena taka zmešnjava. Očitno moderatorji niso dorasli svojemu poslu.

Ravno moderatorji so naredili to zmešnjavo, seveda na predlog nekaterih "znalcev" in pristašev enega in edinega svetega shilda.
Moderator Mavrik si je pač izmislil ime teme " Android box [Poceni, brez Android TV] " ter jo podturil na moje ime. Sedaj je kar je.
polde

Kn3dL ::

krop je izjavil:

Coreelec je software. Tukaj se ne gre za celovito rešitev

Odgovoril sem samo za upscaling. Coreelec je OS, tako kot Android. VS10 pogon temelji na Dolby Vision strojnem čipu.

JazianG je izjavil:

Pa še coreelec sem fural in pri upscaling ni primerjave s Shield...

CPM Coreelec build ni uradna verzija Coreelec ampak fork, ki se posveča DVju in uporabi VS10 pogona za upscaling, kar uradna verzija ne omogoča. Shiled je zagotovo eden najboljših kot predvajalnik na androidtv. Omenit sem želel le da obstajajo alternative, ki so lahko dobre oz. boljše in cenejše, seveda glede na potrebe posameznika. Kolega je ravno zaradi tega prodal Shilda, ker ga je uporabljal samo za video predvajanje in sva na njegovem 77" OLEDu potestirala ta CPM build v primerjavi s Shildom. Obema je bil boljši upscaling iz CPM coreelec builda za 720p in 1080p vsebino. Po tem so pa tu še ostali plusi kot npr. on-the-fly pretvorba iz DV v HDR10+ za Samsung TVje itn..

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Kn3dL ()

Ales ::

AtaStanko je izjavil:

Tukaj je naslov Android TV naprave v katerih se pogovarjamo-te v napravah, ki nimajo androida, potem je tema Android box [Poceni, brez Android TV] kako je lahko android box brez androida?

Ni brez "Androida", je brez "Android TV" sistema. Ima pa "Android".

Zmešnjava je tudi zato, ker obstajata dva čisto sorodna a vseeno za uporabnike različna operacijska sistema, "Android" in "Android TV". Slednje je iz vidika razlikovanja dosti neumna ideja za ime.

Nadalje pa je zmedo povzročila delitev nekoč ene same teme, na dve, kakor so že omenili...

Zdaj imamo eno temo za "Android" naprave in eno za "Android TV" naprave.

Ker uporabniki pogosto izbirajo prav med napravami z enim ali drugim operacijskim sistemom, je praktično nemogoče da se v obeh temah ne bi pogovarjali še o tisti drugi vrsti. Kako pa naj kdo vpraša, kake so razlike in potem katera je dobra... normalno, da potem steče pogovor še v podrobnosti.

Bi rekel, da je moderator imel najboljši namen, na žalost pa ni najbolje izpadlo.

V prejšnji enotni temi so se namreč res samo še kregali o Nvidia Shieldu, tako da postala praktično neuporabna.

AtaStanko ::

Ales je izjavil:

AtaStanko je izjavil:

Tukaj je naslov Android TV naprave v katerih se pogovarjamo-te v napravah, ki nimajo androida, potem je tema Android box [Poceni, brez Android TV] kako je lahko android box brez androida?

Ni brez "Androida", je brez "Android TV" sistema. Ima pa "Android".

Zmešnjava je tudi zato, ker obstajata dva čisto sorodna a vseeno za uporabnike različna operacijska sistema, "Android" in "Android TV". Slednje je iz vidika razlikovanja dosti neumna ideja za ime.

Nadalje pa je zmedo povzročila delitev nekoč ene same teme, na dve, kakor so že omenili...

Zdaj imamo eno temo za "Android" naprave in eno za "Android TV" naprave.

Ker uporabniki pogosto izbirajo prav med napravami z enim ali drugim operacijskim sistemom, je praktično nemogoče da se v obeh temah ne bi pogovarjali še o tisti drugi vrsti. Kako pa naj kdo vpraša, kake so razlike in potem katera je dobra... normalno, da potem steče pogovor še v podrobnosti.

Bi rekel, da je moderator imel najboljši namen, na žalost pa ni najbolje izpadlo.

V prejšnji enotni temi so se namreč res samo še kregali o Nvidia Shieldu, tako da postala praktično neuporabna.

Ja toda ravno v temi: Android box [Poceni, brez Android TV] se največ pogovarjamo o poceni android boxih Z Android TV!
Tu pa o napravah brez Android TV.
Potem naj pa moderatorji spremenijo naslov ali naredijo red, ker sedaj je to čista zmešnjava. Če lahko po drugih večinoma političnih temah delajo red kr neki za brezveze in brišejo vse po spisku tu pa ne znajo spremenit-uredit dveh naslovov.

d0rK ::

Malo raziskujem kako Formuler Z11 Pro Max deluje s portali.. A T2 naprimer deluje s to napravo tako da dodaš "portal" v aplikaciji MYTVOnline?

AtaStanko je izjavil:

Potem naj pa moderatorji spremenijo naslov ali naredijo red, ker sedaj je to čista zmešnjava. Če lahko po drugih večinoma političnih temah delajo red kr neki za brezveze in brišejo vse po spisku tu pa ne znajo spremenit-uredit dveh naslovov.

Saj morda bi kateri, če bi ga kdo kontaktiral...

Boobiz ::

kaj je zdajle najboljši nakup za hdmi android stick/puck? pomembno mi je sledeče:
- nima kitajskega sypwara
- android os
- flawless za jellyfin/plex (brez kakih čudnih kodek omissionov)
- ima zagotovljeno podporo vendorja
- po možnosti powered preko USBja, ne preko ločenega wall warta
- čimveč funkcij originalnega tv daljinca na daljincu sticka (on/off, glasnost, mute, source, ...)
- do 150€
I'm drunk, what's your excuse?

Boobiz je izjavil:

kaj je zdajle najboljši nakup
...
- android os
...

Če iščeš "Android" in ne "Android TV" napravo, si v napačni temi. Spregledal si očitno kup postov tik pred tvojim...
««
11 / 11
»
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

A1 Xplore TV (strani: 1 2 3 422 23 24 25 )

Oddelek: Omrežja in internet
1230239065 (839) -JM-
»

Eon Telemach in Android box (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Zvok in slika
16256308 (1264) Big_Al
»

Smart TV in aplikacija EON (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

342151282 (4639) Oldi

Android tv box (strani: 1 2 3 4145 146 147 148 )

73561152568 (412575) Mavrik

Več podobnih tem