Forum » Zvok in slika » Android TV naprave [Nvidia Shield, Mi Box, Nexus,.... ]
Android TV naprave [Nvidia Shield, Mi Box, Nexus,.... ]
Temo vidijo: vsi

polde66 ::
Vse novejše androidTV in googleTV naprave imajo v sistemu možnost uparjanja boxa oz daljinca od boxa z tv-jem. Glasnost, vklop/izklop in nekateri še vir. Torej če ne potrebuješ tv še za karkoli drugega( konzole, setup box od operaterja, blueray...) ti vir ostane zaznan. In ko pritisneš gumb na daljincu od boxa se prižge tudi tv na tistem HDMI vhodu kjer je bil nazadnje.
Homastics ima procesor amlogic S905X4-k in se ne pregreva.
Homastics ima procesor amlogic S905X4-k in se ne pregreva.
polde

Presky ::
Ok, sem naročil. Me prav zanima če bo predvajal večino video formatov.
A vgrajeni player je dovolj dober ali je boljše imeti kakšen Vlc player?
Pa še kater app priporočaš (ki je brez reklam) namesto youtuba?
Tnx
A vgrajeni player je dovolj dober ali je boljše imeti kakšen Vlc player?
Pa še kater app priporočaš (ki je brez reklam) namesto youtuba?
Tnx
BIOHAZARD

Jaz predvajam vse preko kodija. A ga prej spedenam u nulo (slo prevod dostop do podnapisov, dodani jeziki pa podnapise, dodam še balkan dzo build, spedenam povezavo preko smb....) Vlc je načeloma tudi ok. Uporabljam smart tube namesto youtube. Uporabljam stremio aplikacijo z debird računom kjer imaš skoraj vse filme in serije v kvalitetah video in audio kodekov kar doma ne boš nikoli dol vlekel. 80 gb filmi z dts, atmos, hdr, vision...podnapisi tudi obstajajo.
Ta box ti bo predvajal vse. Ampak kot sem omenil. Jaz zanj nebi dal 150 eur. Na aliju je okoli 118 pa kak kupon za - 10, potem je huda konkurenca kinhank g1 ki ga dobiš za okoli 60-70 eur nima pa 1 gb lan vhoda. pa Rocktech GT2 podobna mašina bi rekel identična za okoli 111 eur, pa tudi xiaomi mi box 2 gen (in tudi 3gen) za 50-60 eur predvaja to vse.
Prav tako kak strong leap s3 za 50 eur z amazona de ali boxy za 57 eur z amazona de.
Ta box ti bo predvajal vse. Ampak kot sem omenil. Jaz zanj nebi dal 150 eur. Na aliju je okoli 118 pa kak kupon za - 10, potem je huda konkurenca kinhank g1 ki ga dobiš za okoli 60-70 eur nima pa 1 gb lan vhoda. pa Rocktech GT2 podobna mašina bi rekel identična za okoli 111 eur, pa tudi xiaomi mi box 2 gen (in tudi 3gen) za 50-60 eur predvaja to vse.
Prav tako kak strong leap s3 za 50 eur z amazona de ali boxy za 57 eur z amazona de.
polde
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: polde66 ()

DamijanD ::
V bližnji prohodnosti bom nekaj moral kupit. Glede na to temo tukaj so nekako v ožjem izboru
STRONG Leap-S3 Pro - 82€ (https://www.amazon.de/-/en/gp/product/B...
Xiaomi TV Box S 3rd Gen - 66€ (https://www.amazon.de/-/en/Xiaomi-TV-Bo... ampak če prav vidim nima LANa, tako da je to bolj ne...
Kinhank G1 - 92€ (https://www.amazon.de/Kinhank-Android-C...
Kakšen predlog/mnenje ?
STRONG Leap-S3 Pro - 82€ (https://www.amazon.de/-/en/gp/product/B...
Xiaomi TV Box S 3rd Gen - 66€ (https://www.amazon.de/-/en/Xiaomi-TV-Bo... ampak če prav vidim nima LANa, tako da je to bolj ne...
Kinhank G1 - 92€ (https://www.amazon.de/Kinhank-Android-C...
Kakšen predlog/mnenje ?

Vse tri sem sprobal. Se mi zdi da je xiaomi 3gen malo razočaranje. Ima slabši wifi kot njegv predhodnik, nima optičnega izhoda je pa poboljšan procesor in grafični čip. In ima sevada 32 gb prostora. Ima že googleTV 14.
Strong leap pro je enak po čipovju Rocketck GX1 z razliko da ima leap 1x usb 2.0 in 1x usb C ta pa ne služi ničemur. GX1 ima 2x usb 2.0. In Leap pro je enak Ugoosu SK2 v bistvu identičen. Vsi ti boxi na realteckovem čipovju čakajo nov firmvare, ki bo uredil adaptive HDR ker trenutno še ne deluje tako kot mora. V bistvu so to začetniški bugi, ki so bili na začetku tudi pri Kinhank G1 pa so z novim firmawarjem porihtali. Torej ta napaka ali pomanjkljivost izklopi delovanje dolby vision oz samodejno preklapljanje z HDR ali DV vsebinami.
Kinhank G1 je že na andridTV 14. Z novo posodobitvijo deluje tudi dolby atmos ki na androidTV 11 ni deloval. Ima daleč najboljši wifi in je nasploh hud box. Na amazonu je precej precenjen in ga na aliexpresu dobiš že od 60-70 ur. Prav tako dobiš spod 60 eur tudi xiaomi 3gen.
Kinhank potrebuje 10 dni iz chine do slo, xiaomi malo več ker potuje preko nizozemske.
Kinhank je absolutno po mojem mnenju najboljši. In tudi androidTV mi je ljubši kot googleTV. Pač moje mnenje.
Prednost amazona je pa v tem, če ti box ne sede ga lahko vrneš v 14 dneh.
Strong leap pro je enak po čipovju Rocketck GX1 z razliko da ima leap 1x usb 2.0 in 1x usb C ta pa ne služi ničemur. GX1 ima 2x usb 2.0. In Leap pro je enak Ugoosu SK2 v bistvu identičen. Vsi ti boxi na realteckovem čipovju čakajo nov firmvare, ki bo uredil adaptive HDR ker trenutno še ne deluje tako kot mora. V bistvu so to začetniški bugi, ki so bili na začetku tudi pri Kinhank G1 pa so z novim firmawarjem porihtali. Torej ta napaka ali pomanjkljivost izklopi delovanje dolby vision oz samodejno preklapljanje z HDR ali DV vsebinami.
Kinhank G1 je že na andridTV 14. Z novo posodobitvijo deluje tudi dolby atmos ki na androidTV 11 ni deloval. Ima daleč najboljši wifi in je nasploh hud box. Na amazonu je precej precenjen in ga na aliexpresu dobiš že od 60-70 ur. Prav tako dobiš spod 60 eur tudi xiaomi 3gen.
Kinhank potrebuje 10 dni iz chine do slo, xiaomi malo več ker potuje preko nizozemske.
Kinhank je absolutno po mojem mnenju najboljši. In tudi androidTV mi je ljubši kot googleTV. Pač moje mnenje.
Prednost amazona je pa v tem, če ti box ne sede ga lahko vrneš v 14 dneh.
polde

Zadnji moj Kinhank je prispel z malo napako. Vse deluje samo na kabel pa ne zazna interneta. Sem sprožil spor posnel, poslikal in dobil možnost, da jim vrnem box in dobim v celoti povrnjeno kupnino ali obdržim box in dobim vrnjeno 35 eur. Sem se odločil za drugo varianto. Spor je bil rešen v 2 urah.
polde

Dobil G1 - za enkrat me zares moti samo manko pause/play tipke na daljincu...
Ne vem ali je že kdo napisal kakšne predloge za "must have" aplikacije za android TV?
- a je smiselno imeti kakšen drug app launcher ?
- kateri web browser?
- a za slo-flix tudi obstaja app?
- še kaj drugega, kar se priporoča?
Ne vem ali je že kdo napisal kakšne predloge za "must have" aplikacije za android TV?
- a je smiselno imeti kakšen drug app launcher ?
- kateri web browser?
- a za slo-flix tudi obstaja app?
- še kaj drugega, kar se priporoča?

Včeraj ugotovil, da ima G1 samo 100Mb/s ethernet port, kar me je kar negativno presenetilo (me zanima koliko je dejansko razlika v ceni med 100 in 1000). In zdaj sem pred dilemo ali imeti kabel ali wifi - preko wifija mi kaže enih slabih 300Mb/s - torej načeloma 3x hitreje kot preko kabla, ampak po drugi strani imam pa za stvari, ki se ne premikajo in dejansko delajo nekaj prometa na mreži, raje kabel...

PunkDude ::
Kateri android box se priporoča za malce starejši Samsung 40 inčni tv.
Gor bi laufal samo eno aplikacijo za IPTV in to je to.
Hvala.
Gor bi laufal samo eno aplikacijo za IPTV in to je to.
Hvala.

Aje aplikacija za iptv za navaden android ali androidTV? A bo povezan prek žice ali wifi?
polde
Zgodovina sprememb…

PunkDude ::
XCIPTV obstaja za navedn android in za androidtv.
Povezava je lahko tudi wifi, če je dovolj stabilna za predvajanje vsebine.
Povezava je lahko tudi wifi, če je dovolj stabilna za predvajanje vsebine.

Recimo xiaomi mi box 2gen za okoli 50 eur, strong leap s3 na amazonu za 45 eur (košarica mora biti 59 eur za free pošiljanje, na amazonu boxy Dune box za 56 eur, mogoče novejši mi tv stick 4K 2gen za okoli 46 eur na aliju, vsi ti imajo dobre procesorje delujejo ok in so nasplošno ok, imajo tudi google certifikat, dolby atmos in vision... Mogoče boš box lahko koristil še kje drugje pa dodatna moč kar ti trenutno ne potrebuješ lahko koristi kasneje. Jajc z sumljivim poreklom da drugih čipovjih nebi ravno priporočal ampak vseeno sta denar in odločitev tvoja. Za več denarja se dobi tudi boljše, načeloma je pa strong čez glavo. Bi ti priporočal še fire tv stick HD vendar ima težave z amazonovo miselnostjo ter onemogočanjem nalaganja aplikacij ki niso z njihovega playstora. Deluje sicer super drag na bolhi tudi ni ampak...
polde

https://www.amazon.de/-/en/gp/product/B...
tole je trenutno v akciji in je super cena. Opis ni ravno pravi ker ne gre za androidTV ampak googleTV box s realtek čipom 1325 s 4 gb rama in 32 gb prostora, wifi6... Identičen je Ugoos SK2, Rocktek GX1 in Strong Leap S3 pro le da so ti od 12 eur in več dražji.
https://www.androidtv-guide.com/streami...
Ali pa xiaomijev mi box S 2 gem za 45 eur (ampak zopet mora biti v košarici nad 59 eur zaradi free poštnine), Mi box 3 gen je pa 60 eur. Zanimive cene so na amazonu.de
tole je trenutno v akciji in je super cena. Opis ni ravno pravi ker ne gre za androidTV ampak googleTV box s realtek čipom 1325 s 4 gb rama in 32 gb prostora, wifi6... Identičen je Ugoos SK2, Rocktek GX1 in Strong Leap S3 pro le da so ti od 12 eur in več dražji.
https://www.androidtv-guide.com/streami...
Ali pa xiaomijev mi box S 2 gem za 45 eur (ampak zopet mora biti v košarici nad 59 eur zaradi free poštnine), Mi box 3 gen je pa 60 eur. Zanimive cene so na amazonu.de
polde
Zgodovina sprememb…

Matej_K ::
Sam imam Mecool KM2, pa zadnje čase opažam ob gledanju Stremio (z Real-Debrid) da mi vsako serijo/film (1080) po kakšne 40minutah začne štekat, rabim dat back in še enkrat štartat film serijo (na istem mestu) pa je ok.
Je tu težava RAM? Bi kaj rešil z nakupom zgoraj omenjenih?
LAN 100MB povezava, realdebrid imam download test 100mb. Če dam na wifi je manj.
Je tu težava RAM? Bi kaj rešil z nakupom zgoraj omenjenih?
LAN 100MB povezava, realdebrid imam download test 100mb. Če dam na wifi je manj.
... .. .

Mecool km2 ni več nov sploh pa je procesor malce švohnejši. Koliko imaš internetno zmogljivost. Imaš na rutarju možnost 2.4 in 5.8 ghz? Če imaš odpri in se poveži na to.
Potem boš pa videl. Drugače pa ja nekje po 5 letih (ta jih že ima toliko) je čas za novejše tehnologije. Sploh pri švohnejših aparatih.
Potem boš pa videl. Drugače pa ja nekje po 5 letih (ta jih že ima toliko) je čas za novejše tehnologije. Sploh pri švohnejših aparatih.
polde
Zgodovina sprememb…

OK.d ::
I just found this on AliExpress:
€96.13 | Xiaomi TV Stick 4K 2nd Gen 2025 Global Version Google TV Smart HDR 2GB RAM 8GB ROM Bluetooth 5.2 Mini TV Dongle Streaming Media
https://a.aliexpress.com/_EGQold4
€96.13 | Xiaomi TV Stick 4K 2nd Gen 2025 Global Version Google TV Smart HDR 2GB RAM 8GB ROM Bluetooth 5.2 Mini TV Dongle Streaming Media
https://a.aliexpress.com/_EGQold4
LPOK.d

krho ::
2G je premal, pa 8G flasha tudi, če je noter tak jajc od flasha, kot v Sony TVju, pol se bo čez dve leti vse vleklo kot smrkelj.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

2G je premal, pa 8G flasha tudi, če je noter tak jajc od flasha, kot v Sony TVju, pol se bo čez dve leti vse vleklo kot smrkelj.
V praksi ni ravno tako. 2gb rama je povsem zadosti. Recimo firetv stisk 4K izdan 2019 (rama je manj prostora pa isto) še vedno delujejo super. Kar jih upočasnuje je samo Amazon in njegova politika. Imam 3 leta star Xiaomi mi TV stick 4k isto 2 gb ram 8gb prostora in dela tako kot prvi dan. Posodobitve so bile prisotne 1 vmes sem ga ponastavil na tovarniške nastavitve, Je čudovita zadeva za karkoli. Imam ga všteganega v projektor. Vprašanje je samo ali je stvar brez usb vhoda smiselna v primerjavi z ceno xiaomi mi tv boxa S 2 gen ki stane približno ali celo enako. Na amazonu.de ga dobiš za 44 eur, za tolikoo tudi palčko 4k. Novo 3gen xiaomi boxa pa dobiš tudi že za 53 eur. Torej vprašanje je bolj smiselnosti in želje ter potrebe uporabnika.
polde

Krrokarr ::

100 evrov je overkil za ta kitajska jajca. Dodaj še 50 za shild
Katera kitajska jajca so to?
Hraber se mi zdi ta, ki bo kupil shielda 2019 v sredini 2025. AI upscaling ima že vsak novejši box za 60 ki zna to bolje opraviti kot nvidia. Poleg tega recimo wifi6, 4 gb ram, 32 ali 64 gb prostora, androidTV 14 ali googleTV 14.... Nvidia je ok ampak prestara in predraga.
polde
Zgodovina sprememb…

Ganon ::
Tipkaš traparije. Shield je še vedno kralj. Če se ti zdi vredno odšteti denar zanj, je pa drugo vprašanje. Lahko ostaneš pri cenenih škatlah za par deset evrov. Vsakomur svoje.

Tipkaš traparije. Shield je še vedno kralj. Če se ti zdi vredno odšteti denar zanj, je pa drugo vprašanje. Lahko ostaneš pri cenenih škatlah za par deset evrov. Vsakomur svoje.
Kralj je za tistega, ki ga ima in noče priznat da je šla tehnologija naprej. Povej mi prednost nvide za 220 eur nasproti recimo Rocktek g2 za 100 eur. O bedarijah pa potem ko boš sprobal pol stvari kot sem jih jaz pa ne razpravljal napamet.
polde

Caracas ::
Ti nvidie probal nisi. Drugače ne bi pisal bedarije da kot je tale "AI upscaling ima že vsak novejši box za 60 ki zna to bolje opraviti kot Nvidia"
Pa o tem da imajo tvoja kitajska jajca cel kup bugov, da imajo ethernet port, če ga sploh imajo, z zgolj 100 mbps, pa še ta včasih dela, drugič ne, sploh ne bi...
Pa o tem da imajo tvoja kitajska jajca cel kup bugov, da imajo ethernet port, če ga sploh imajo, z zgolj 100 mbps, pa še ta včasih dela, drugič ne, sploh ne bi...

@Caracas vidim da si poln izkušenj

Pa še to, smo v temi androidTV kar pomeni da se pogovarjamo o certificiranih napravah.
polde
Zgodovina sprememb…

No pol se ti pa sanja ne kaj je dober upscale. Pa ja, shield redno dobiva popravke za razliko od tvojih kitajskih jajc. Kako kaj ethernet?

No pol se ti pa sanja ne kaj je dober upscale. Pa ja, shield redno dobiva popravke za razliko od tvojih kitajskih jajc. Kako kaj ethernet?
Tvoje znanje je res precej široko, tudi pravega vprašanja ne znaš postaviti.
polde

Lol, mi napiše gadget hobby tester, ki zna pisati samo floskule :)))
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: fpbs ()

Kolega ima tole: Vero V in je z njim zelo zadovoljen: https://my.osmc.tv/cart/
(in pazi ta škatlica je zamenjala shielda)
(in pazi ta škatlica je zamenjala shielda)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: DamijanD ()

Vero V je s poštnino praktično na ceni shield. To je vse kaj drugega kot poldetovi na pol delujoči boxi za 45€

Vero V je s poštnino praktično na ceni shield. To je vse kaj drugega kot poldetovi na pol delujoči boxi za 45€
No to pa je lep primer floskule.
polde

Kn3dL ::
@polde66 pusti šild vernike. Je bilo enako pri kolegu. Ko pa sem mu dal pa za testirat svoj build na boxu Nokia 8010 v kombinaciji s CoreELEC (cpm build), pa ni mogel verjet kaj se da če se hoče. Pač tehnologija gre naprej. Šild je medtem prodal in kupil enak box, rabljen za 60eur.

Lol kolega, coreelec smo fural pred leti pa že takrat je bil zanič, pa verniki v pocen kitajske hroščate škatle imate vsi ene prjatle ki so imeli shield :)).
Sicer sem res slišal da ti sedaj coreelec še kavo zraven skuha :)))

Moj primarni poceni hroščati kitajc stane na amazonu 290 eur.
iz čajne direkt pa 40 eur manj. Ima 8gb rama, 128 gb placa, wifi6, 1 gb lan, fura coreelec brez problema pa še v benchmarku prehiti nvidio. Nastavitev ogromno, smb, dlna server in AI tehnologijo za upscaling. Za 53 eur ponuja kitajski poceni hroščati xiaomi mi box 3gen enako izkušnjo gledanja pretočnih vsebin. Enako izkušnjo ponuja tudi en navaden kitajski jajček strong leap s3 za 44 eur. Res so ta kitajska jajčka brez veze.

polde

Lol kolega, coreelec smo fural pred leti pa že takrat je bil zanič, pa verniki v pocen kitajske hroščate škatle imate vsi ene prjatle ki so imeli shield :)).
Btw, ne pljuvam po šildu in zanj bi rekel da je bil best buy mogoče cca 3-4 leta nazaj. V trenutni iteraciji, za to ceno pač ni. Bomo vidli kako bo ko dejansko pride nov model. Trenutno mi nokia omogoča vse to kar mi je šild + še mal več (ja coreelec). Če je tebi nekaj zanič (ali ne znaš uporabljat), še ne pomeni da bo nekomu drugemu. Uporabiki smo različni, čist ok.
V informacijski dobi sem rajši informiran in ne rabim scat po drugih napravah ker ne prodajam rumenega tiska.

Ja, sam lažeš da ti coreelec na nokii nudi več kot shield :)
Zgodovina sprememb…

Pa še to poceni kitajski jaček z polno bugi xiaomi mi stick 4k za 44 eur uporabljam na poceni bugastem kitajskem projektorju za 1500 eur. Fu.. same Temu gadget hoby smeti.
polde

ok vidim da se pogovarjam s trolom oz. fantom ki se mu še niso moda spustila. Sva zaključila z debato.
Si dojel

polde

ok vidim da se pogovarjam s trolom oz. fantom ki se mu še niso moda spustila. Sva zaključila z debato.
Jaz pa v jok, otroče
Zgodovina sprememb…

GupeM ::
@Caracas vidim da si poln izkušenjJaz imam raje dejstva kot ugibanja in neko gostilniško razglabljanje. Je pa greh v tej temi, če rečeš da je shield pase
Pa še to, smo v temi androidTV kar pomeni da se pogovarjamo o certificiranih napravah.
To je pa res dokaz... Jaz imam tudi v order historyju mover za počitniško prikolico iz leta 2019, pa počitniške prikolice sploh nimam, kaj šele moverja.

misek ::
Morda komu koristno v kolikor se gre za uporabo Kodi-ja: https://forum.kodi.tv/showthread.php?ti...

@Caracas vidim da si poln izkušenjJaz imam raje dejstva kot ugibanja in neko gostilniško razglabljanje. Je pa greh v tej temi, če rečeš da je shield pase
To je pa res dokaz... Jaz imam tudi v order historyju mover za počitniško prikolico iz leta 2019, pa počitniške prikolice sploh nimam, kaj šele moverja.
Daj prilepi. V moji zgodovini naročil je pa točno to kar sem naročil. Zanimivo ane.
polde
Zgodovina sprememb…

GupeM ::
Daj prilepi. V moji zgodovini naročil je pa točno to kar sem naročil. Zanimivo ane.
Sicer nikjer nisem napisal, da tega nisem naročil. Sem naročil. Samo nisem naročil zase. Zanimivo ane, da je možno tudi to naredit.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: GupeM ()

Kup izgovorov naenkrat. Bravo. Kredibilnost ti je malce padla. In ti misliš da pri vseh teh boxih, ki sem jih sprobal in predelal nisem naročil nvidie zase????? 
Ravno zaradi takih kot si ti sem jo naročil, da bom lahko primerjal zadeve med sabo in ne nabijal stvari po gostilniško brez argumentov kot počnete določeni tukaj.

Ravno zaradi takih kot si ti sem jo naročil, da bom lahko primerjal zadeve med sabo in ne nabijal stvari po gostilniško brez argumentov kot počnete določeni tukaj.
polde
Zgodovina sprememb…
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Eon Telemach in Android box (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Zvok in slika | 64933 (1185) | Nixxon |
» | A1 Xplore TV (strani: 1 2 3 4 … 23 24 25 26 )Oddelek: Omrežja in internet | 278792 (9412) | -JM- |
» | Smart TV in aplikacija EON (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Zvok in slika | 162202 (10339) | fpbs |
⊘ | Android tv box (strani: 1 2 3 4 … 145 146 147 148 )Oddelek: Zvok in slika | 1205561 (465568) | Mavrik |