» »

Android TV naprave [Nvidia Shield, Mi Box, Nexus,.... ]

Android TV naprave [Nvidia Shield, Mi Box, Nexus,.... ]

Temo vidijo: vsi
««
13 / 15
»»

AtaStanko ::

Ne bi bilo slabo, da bi lahko bilo označeno tudi kaj si ŽE pogledal. Oziroma imel knjižnico katere filme in serije si že pogledal.

socialec ::

Če zares govorimo o isti stvari - imaš, razen, če želiš eksterno shraniti in bi potem pričakovali tudi import tega istega. Se da, moraš pogledati zavihek mrežnih aktivnosti v razvojni konzoli, poiskati pravi api klic (recimo datastoreMeta, datastorePut), pogledati response (tudi request s payloadom) in posneti v datoteko, filmi so sicer pravilno označeni po imdb šifrantu, npr tt8664988 in čas dodajanja. Me preseneča, da še ni integrirano v player za pc/web/mobi in upam, da ni nekaj takšnega, da smo se tukaj spomnili prvi, lahko pa jim posredujemo rešitev, če jo bodo blagovoljili inkorporirati.

AtaStanko ::

Sicer ni to prava tema toda to, kar si napisal je mal preveč zakomplicirano za nekega navadnega uporabnika. Lahko bi bilo zraven v Library, kaj si že pogledal. Saj nekako je notri že vneseno By Watched samo tam notri je nametano čisto vse, tudi če si si katero zadevo samo ogledal napovednik ali prižgal za sekundo je že vneseno kot da si to že pogledal.

eurasier ::

Laufa kdo CoreELEC na nokia 8010, je komplicirano ga instalirat?

-JM- ::

Zakaj pa ne instaliraš Kodi-ja ?

bm1973 ::

eurasier je izjavil:

Laufa kdo CoreELEC na nokia 8010, je komplicirano ga instalirat?

LibreELEC samo posnameš na SD kartico in vtakneš v TV box.

Če je podprt... In ima SD slot :).

eurasier ::

-JM- je izjavil:

Zakaj pa ne instaliraš Kodi-ja ?

Imam instaliran kodi, vendar kodi ne predvaja DV profila 7 brez konverzije v 8.1, kar pa ni optimalno.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: eurasier ()

polde66 ::

RockTek GX1 ima možnost pri izbrisu google računa, da ti ne izbriše vsega, lahko izbriše samo googlov račun aplikacije pa ostanejo. Zanimivo in pohvalno za googleTV 12.
polde

MajorM ::

polde66,
Že kaj boljšega price/performance kot STRONG Leap-S3+?

Težko je reči kaj je boljšega. Dejstvo je da ta aparat čisto zadostuje za normalno uporabo, čeprav sam malce dvomim v s3+ ( ni najboljši v seriji S3). In bo služil še kar nekaj časa.
Torej naprednejši aparti so na osnovi čipa Realtek1325 in amlogic X5. Sem sodijo strong leap s3 pro in Rockteck GX1. Verjetno v softverju ni razlike so pa manjše razlike v obliki in recimo gx1 ima 2x usb 2.0 s3pro pa 1x usb 2.0 in 1x usb C.. Imata pa 4 gb rama in 32 gb prostora, wifi6, googleTV 12 in ai za izboljšanje slike podobno kot shield. Žal samo 100 mb lan. Prihaja novi xiaomi mi box s 3 gen ki ima amlogix s905x5 procesorjem, wifi6, zopet AI izboljšanje slike, 2 gb ram, 32 gb prostora, boljši grafični čip vendar zopet brez lan vhoda in samo z enim usb. Ima googleTV 14.
Cena gx1 se na aliexpresu giblje okoli 95 -100 eur na amazon.de je 102 eur, Strong s3 pro je 92 eur, xiaomi pa na aliexpresu okoli 60 eur. Od tega sem preiskusil GX1 ki se prodaja na bolhi in moram rečt da ni slaba zadeva. Tudi sama gradna boxa je zelo kvalitetna. Včeš mi je možnost da ko zbrišem googlov račun aplikacije še vedno ostanejo na GX1. Je seveda hiter zaradiboljšega procesorja več rama ampak kakih hudo opazni razlik pa v primerjavi z Strong S3 ni. Glede na to da so ti boxi še novi obstajajo še kakšne porodniške napakice, ki pa bodo z novim updejtom odpravljene. Torej je stvar posameznika ali je prehod iz čisto solidnega aparata na "malo" boljši aparat. Zaenkrat so ti trije boxi novejši in boljši. Obstaja še par drugih vendar če nimajo dolby vision, atmos... jih pač ni za uvrščati v ta rang.
polde

Kodrnusa ::

Polde a slučajno ves na katerem poceni boxu bi delala t2 smart app aplikacija, pa da ima daljinec stevilke in vse. Ne govorim o t2togo ampak prav t2 smart aplikacija ki je ponavadi na pametnih televizijah (narocnina na t2 bo). Rabimo za tasta ker v soalnici nima utp kabla ampak samo wifi. Ce imaš kake informacije se priporocam. Drugih stvari ne rabimo na boxu...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Kodrnusa ()

https://www.amazon.de/-/en/STRONG-Strea...
Tole dvoje je z daljincem na številke.

Za T-2 potrebuješ ali androidTV ali googleTV certificiran box. Tvoja zahteva za tak daljinec omeji izbor vendar so pa cene tam tam za vse naprave. Vse se giblje okoli 50-60 eur.
Na bolhi se kaj najde vendar z takim original daljincem težko. Mogoče ti @MajorM proda svojega.
polde

Nimam pa izkušenj ali numerične tipke dejansko opravljajo funkcijo v t-2 aplikaciji.
polde

Tud ce stevilke ne delujejo, bo pa delovalo ok. Katerikoli od teh dveh? Brez zatikanja pa vse..?
Na pametnem tvju delajo stevilke

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Kodrnusa ()

https://www.androidtv-guide.com/streami... procesor je malenkost boljši kot pri amlogic x4, podpora wifi6, ima pa 8 gb prostora. Čisto dovolj. Lahko si potem namontiraš gor še projectivity louncher za lažji dostop do aplikacij
polde

polde66 je izjavil:

Tole dvoje je z daljincem na številke.

Za T-2 potrebuješ ali androidTV ali googleTV certificiran box. Tvoja zahteva za tak daljinec omeji izbor vendar so pa cene tam tam za vse naprave. Vse se giblje okoli 50-60 eur.
Na bolhi se kaj najde vendar z takim original daljincem težko. Mogoče ti @MajorM proda svojega.

Moj Strong ni naprodaj, ker sem z njim zadovoljen. Spraševal sem, ker me mika zamenjati Xiaomi TV Box S.
S3+ sem kupil predvsem zaradi številčnice. Edino kar mu manjka je še PLAY, PAUSE, FF in RW tipke.
Recimo tisti Telemach EON dalinjci so bili top. Sem uspel enkrat dobiti 2. Morda bi moral preizkusiti in ga upariti na STRONG box...

P.S.: polde66 hvala za dogovor. Pogledam malo te boxe, ki si jih omenil.

polde66 je izjavil:

Nimam pa izkušenj ali numerične tipke dejansko opravljajo funkcijo v t-2 aplikaciji.

Ne vem kako je v T-2 app, v A1 Xplore TV se s številčnicami spreminja kanale. Tako kot bi pričakoval.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MajorM ()

darrell532 ::

Najti napravo Android TV, ki je združljiva z aplikacijo HDO Box https://hdoboxplus.com/, je odlično.

Zgodovina sprememb…

Jesenican2 ::

Zdravo. Odločam se za nakup Android TV boxa, pa se ne znam točno odločiti kateri bi bil pravi za mojo uporabo.
Uporabljal bi se za Jellyfin, T2-TV aplikacijo, Netflix, Youtube oz. SmartTube. Jellyfin večino v 1080p, Netflix pa tudi v 4k. Uporabljam Samsungov soundbar, ki je/bo priklopljen v televizijo in ne bo priklopjen direktno v box. Želim, da deluje tekoče brez zatikanja itd in da ne bi bil "preslab" že čez eno leto.
Odločam se med:
Kinhank G1 https://www.amazon.de/-/en/gp/product/B...
in
Thomson Streaming Box Plus 270 https://www.amazon.de/-/en/gp/product/B...

Kater izmed teh dveh je boljši? Je mogoče še kaj drugega, za približno isto ceno ali ceneje?

Hvala, LP

Kinhank G1 ni slab. 2 tedna nazaj sem ga dobil na aliexpresu za 58 eur pa v 10 dneh je bil dostavljen. Sicer nima dolby atmos ampak če ti soundbar tega ne podpira potem itaq nima veze. Ima neverjetno odličen wifi, je izredno hiter in ima androidTV 11 ki obljublja razširitev na androidTV 14. Tudi če ne bo nadgradnje je čisto ok. Dela vse ker ima vse certifikate.
Thomson 270 je različica Onn 4k plus modela ki stane v ameriki 49 usd. Tako da se mi zdi precej precenjena zadeva. Uporablja pa isti procesor kot G1. https://www.walmart.com/ip/onn-Google-T...
Zanimiv je tudi: https://www.amazon.de/-/en/gp/product/B... ta uporablja Realtek RTD1325 ki je malenkost zmoglivejši od amlogic s905x4-j/k
Cene so seveda 2x večje od recimo strong leap s3/s3 ultimate, ki sploh ni slab model za 53 eur. Razlike v predvajanju aplikacij ni.
Zanimiv je tudi novi xiaomi mi box 3generacije ki pride okoli 60 eur z googleTV 14 in novejšim čipovjem amlogic s905x5 in boljšim grafičnim procesorjem vendar pa nima lan vhoda ima pa 2 gb rama in 32 gb prostora ter wifi6. Dobil sem ga na aliexpresu za 58 eur in ga še čakam. Tudi starejša verzija xiaomi mi box 2 generacije sploh ni slaba in cene so zelo solidne tam okoli 55 eur.
Na kratko z novejšimi "močnejšimi" modeli ala tomson, rockteck gx1 ali strong pro v sami kvaliteti gledanja ne pridobiš nič. Prav tako bo v kratkem izdan ugoos SK2 ki pa je identičen strongovem pro modelu ima pa samo manjši daljinski upravljalnik.
Torej? Da ne vržeš denarja stran brez veze je xiaomi gen3 ali gen2 čisto ok če pa dobiš kje kinhank g1 za okoli 60 eur pa še bolje.
polde

amacar ::

Jaz sem ravno vzel strong leap s3 pro za 68EUR + 12EUR poštnine na španskem amazonu. Rabim daljinec s številkami, ker bo za očeta, za Eon TV app + Voyo, tako da mislim, da bo dovolj.
https://www.amazon.es/dp/B0DVCQS477?ref...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: amacar ()

amacar je izjavil:

Jaz sem ravno vzel strong leap s3 pro za 68EUR + 12EUR poštnine na španskem amazonu. Rabim daljinec s številkami, ker bo za očeta, za Eon TV app + Voyo, tako da mislim, da bo dovolj.

Hvala za info, res odlična cena. Škoda ker poštnina pokvari končno ceno.

Škoda pa ker poštnina pokvari končno ceno.
polde

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: polde66 ()

Danes nova cena na amazon de 81 eur za strong leap S3 pro. https://www.amazon.de/-/en/gp/product/B...
polde

DamijanD ::

torej to je zdaj ista cena kot iz Španije + poštnina

Kiwix ::

Imam Xiaomi TV Box S Gen 2 na katerem imam nastavljeno CEC funkcijo. Do sedaj je funkcija normalno delovala, torej, ob pritisku na gumb vklop / izklop (na daljincu od boxa) se je izklopil oz vklopil zaslon, aplikacija t2 to go, pa je bila v ozadju na pavzi.

Danes, ko sem zamenjal zaslon, pa ob vklopu aplikacijo vedno vrže nazaj na osnovi menu, kar je malo problematično, ker imam zadevo nastavljeno za babico poleg tega pa je z daljincem po tej aplikaciji malo nerodno navigirati.

Ima mogoče kdo idejo zakaj se pri novem zaslonu aplikacija drugače odziva kot prej?

krho ::

Kodrnusa je izjavil:

Polde a slučajno ves na katerem poceni boxu bi delala t2 smart app aplikacija, pa da ima daljinec stevilke in vse. Ne govorim o t2togo ampak prav t2 smart aplikacija ki je ponavadi na pametnih televizijah (narocnina na t2 bo). Rabimo za tasta ker v soalnici nima utp kabla ampak samo wifi. Ce imaš kake informacije se priporocam. Drugih stvari ne rabimo na boxu...

Jest mam Kinhank G1 + RockTek G2 GX1 daljinca s številčnico (sem pa moral jaz napravo postavit z original daljincem, ker se v setup zaslonu nikakor ni hotel upariti s tem drugim) in dela na T2 aplikaciji številčnica. Je pa na žalost tudi ta daljinec brez pause/play/ff/stop tipk kar je malce tečno, ker OK gumb rabi en dodaten pritisk več.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

krho je izjavil:

Kodrnusa je izjavil:

Jest mam Kinhank G1 + RockTek G2 GX1 daljinca s številčnico (sem pa moral jaz napravo postavit z original daljincem, ker se v setup zaslonu nikakor ni hotel upariti s tem drugim) in dela na T2 aplikaciji številčnica. Je pa na žalost tudi ta daljinec brez pause/play/ff/stop tipk kar je malce tečno, ker OK gumb rabi en dodaten pritisk več.

Hvala za info

Kinhank G1 je dobil posodobitev na androidTV14. Z posodobitvijo mu deluje tudi dolby atmos. Za ceno okoli 60 eur je box nepremagljiv.
polde

Simke76 ::

Kje se ga da kupit za 60 evrov?

Na aliexpresu
polde

Simke76 ::

Hvala, naročim za takšno ceno, lp

Imaš tudi kode pa skombiniraj.
polde

amacar je izjavil:

Dobil danes, lepo dela, hitrejši kot eon box, daljinec se lepo poveže tudi s tvjem (vklop/izklop/glasnost). Edino slika preko eon aplikacije je slabša kot preko eon boxa (kabelska).

Je kaksna opcija, da box samodejno odpre eon aplikacijo po tem, ko pride iz spanja? Nasel sem nekaj programov, ampak preden jih preizkusim ce ima mogoce kdo kaksne izkusnje. Kar nadlezno, da te vrze v glavni meni in je potrebno na novo izbrati aplikacijo in cakati, da se ta nalozi.

OK.d ::

Za Eon aplikacijo ne vem, pri Predvajaj.si app., ko ugasneš zadevo preko daljinca te program še vedno čaka in teče v ozadju.
Govorim pa Chromecast TV-ju.
LPOK.d

Moja izkušnja zapisano mali višje:

Imam Xiaomi TV Box S Gen 2 na katerem imam nastavljeno CEC funkcijo. Do sedaj je funkcija normalno delovala, torej, ob pritisku na gumb vklop / izklop (na daljincu od boxa) se je izklopil oz vklopil zaslon, aplikacija t2 to go, pa je bila v ozadju na pavzi.

Danes, ko sem zamenjal zaslon, pa ob vklopu aplikacijo vedno vrže nazaj na osnovi menu, kar je malo problematično, ker imam zadevo nastavljeno za babico poleg tega pa je z daljincem po tej aplikaciji malo nerodno navigirati.

Ima mogoče kdo idejo zakaj se pri novem zaslonu aplikacija drugače odziva kot prej?

Kaj misliš s tem novi zaslon? Si dal box na drug tv?
polde

Takole je:
- pri meni doma na Hisense TVju box izklopi oz vklopi samo TV, box v ozadju pa še vedno predvaja t2 to go program,
- če enako naredim na Sony TV, box pri izklopu oz vklopu t2 to go program nastavi na pavzo,
- nov zaslon Lenovo, ki sem ga sedaj priklopil na box, ob izklopu oz vklopu zapre t2 to go program, ki se je predvajal in aplikacijo nastavi na prejšnji korak (meni).

Na boxu je pri vseh treh primerih vklopljena samo prva opcija CEC funkcije (CEC Switch).

Očitno je na random, od kar sem napisal komentar mi je pa vedno pustilo v eon appu, predtem enkrat pa ne. Sem pa ugasnil samodejno spanje ob neaktivnosti in nastavil te zadeve na "nikoli". Na srečo ima strong že privzeto en gumb, ki mu lahko nastaviš aplikacijo, tako da ob kliku na njo vedno odpre eon, kar bo ok za starejše ljudi.

Če razumem je lenovo računalniški ekran. In kot tak seveda nima v nastavitvah možnosti vklopa cec funkcij, ker ni namenjen kot TV ampak ekran. Sony in hisense sta TV-ja in imata v nastavitvah tudi vklop in izklop cec funkcij. Če so funkcije cec vklopljene tako na tv kot na boxu potem zadeva deluje. Če aparat nima cec funkcije se pa s cecom ne more povezat. Druga stvar: Box lahko spariš z tv v nastvitvah od boxa in sicer daljinsko upravljanje in dodatki. Spodaj imaš set up remote buttons. V kolikor je box povezan s katero drugo napravo kot s tisto, ki jo imaš priklopljeno ti tipke ne bodo delovale.
Tretja stvar pa je da tvoj mi box ni naštiman tako da mu ostane program v spominu ampak gre samo v stanje spanja v tvojem primeru ko je t2 prižgan in ostane naključno v tistem programu kjer je zaspal ker nisi šel ven iz njega.
Nekateri boxi imajo možnost nastavitve pod določeno tipko zagon ene aplikacije mislim pa da xiaomi te funkcije v googleTV nima.
polde

Zgodovina sprememb…

amacar je izjavil:

Očitno je na random, od kar sem napisal komentar mi je pa vedno pustilo v eon appu, predtem enkrat pa ne. Sem pa ugasnil samodejno spanje ob neaktivnosti in nastavil te zadeve na "nikoli". Na srečo ima strong že privzeto en gumb, ki mu lahko nastaviš aplikacijo, tako da ob kliku na njo vedno odpre eon, kar bo ok za starejše ljudi.

Hvala za info :), to je dobra funkcija :). Kater model imaš?

Spanje imam tudi jaz nastavljeno na 'nikoli'.

Kot je napisal @amacar, je tudi pri meni Sony TV oz Mi box malo na random delal, ampak večino časa je delovalo, ker je TV star je bila težava še s tem, da se včasih sploh prižgal ni, zato sem ga zamenjal z računalniškim zaslonom Lenovo, kjer pa je vedno enako, ob izklopu oz vklopu app vrže na prejšnji korak. Za enkrat sem to rešil tako, da je box priklopljen v svojo vtičnico, zaslon pa na podaljšek z gumbom 0/1. Babica sedaj vse skupaj izklopi tako, da izklopi podaljšek, pritisne na 0 :).

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Kiwix ()

Če želiš lažji dostop do aplikacije t2go si na xiaomija inštaliraj aplikacijo https://play.google.com/store/apps/deta...
Ta louncher si daš kot prvega v vrsti. Med ostalim je funkcija te aplikacije tudi da ti prikaže tudi aplikacije ki niso striktno namenjene androidTV ali googleTV sistemu temveč tudi navadnemu androidu in t2 go najdeš v njej.
Drugi pripomoček pa je https://play.google.com/store/search?q=...
Ta lonucher je nasplošno boljši kot googloeTV louncher kjer vse v tem louncherju otimiziraš sam. In ne kaže nepotrebnih reklam za fime na katere ne moreš vplivati z nastavitvami kot na androidTV kjer si začetni zaslon lahko prilagajaš kanale (nemogočiš predvajaj naslednje, izbereš kateri kanali so prikazani na začetnem zaslonu...) GoogleTV iz svojih marketinških razlogov te funkcije nima.
Zato pa projectivity louncher nudi vse to in še več lahko si poljubno aplikacije postaviš v favorits, video, musik. Jih prerazporediš, urejaš prikaz funkcij na začetnem zaslonu... S tem si recimo t2 go postaviš med favorits na prvo mesto in jo takoj tudi klikneš ker je prva na vrsti, če si jo tako razporediš. Vodič boš pa našel na youtubu.

Tole imam inštalirano na vseh mojih boxih z googleTV sistemom, tale točno je pa iz xiaomi mi box S 3gen
polde

Zgodovina sprememb…

Hvala za info :) ampak imaš na boxu že neko sistemsko funkcijo 'apps only' ali nekaj takega, kjer ti pokaže aplikacije kot prikazuje slika zgoraj (ne več če lahko nastavljaš vrstni red, to meni ni pomembno, ker jih imam samo par). Tiste, ki jih ne uporabljam sem kar izklopil oz izbrisal.

Apk od t2 to go sem prenesel in uporabil spodnje orodje, ki naredi dodatek k temu apkju, ta poskrbi, da se app prikaže na začetnem zaslonu :).

https://atvlauncher.trekgonewild.de/

Jaz za mapiranje tipk na STRONG-ih uporabljam Button Mapper

"Youtube" tipka gre na en alternativni Youtube app (ki blokira oglase).
"Netflix" gre na A1 Xplore TV
"Disney" ali kaj že odpre KODI.

Pa še nekaj drugih tipk imam kustomizirane. Ampak čisto vseh se ne da. Pa recimo "rdečo" tipko imam za STOP ampak v Xplore TV pa še vedno aktivira TV Vodič ali nekaj...

DePalmo ::

Pa ti dela BT potem? Ker jaz sem tudi imel to aplikacijo in ko sem hotel povezal BT slušalke, zlepa ni šlo. Ko sem odstranil to aplikacijo, je pa šlo brez problema. Imam pa Xiaomi Mi TV Box 2nd gen.

-JM- ::

Obstaja kaka aplikacija, da bi z enim klikom zaprl vse aplikacije ki tečejo v ozadju (počistil memorijo)

-JM- je izjavil:

Obstaja kaka aplikacija, da bi z enim klikom zaprl vse aplikacije ki tečejo v ozadju (počistil memorijo)

Fast killer, al neki tazga.

DePalmo je izjavil:

Pa ti dela BT potem? Ker jaz sem tudi imel to aplikacijo in ko sem hotel povezal BT slušalke, zlepa ni šlo. Ko sem odstranil to aplikacijo, je pa šlo brez problema. Imam pa Xiaomi Mi TV Box 2nd gen.

Ne vem, če si meni repliciral. Daljinec je verjetno preko BT tako predivdevam, da BT še vedno deluje normalno. Nisem pa še nikdar povezoval BT slušalk na Andorid TV box.

Presky ::

Ker mi novejši Philips The One, ne predvaja skoraj nič preko usb diska, hdr 4k uhd video vsebine (vsa roba je iz infire), me zanima, če mi bo ta box - homatics-android-box-r-plus, predvajal video v 4k uhd hdr formatu s podnapisi? netflix, plex in podobna jajca ne gledam. Gre se mi samo zato, da bi preko usb diska lahko predvajal video vsebino

https://www.mimovrste.com/predvajalniki...

Tnx
BIOHAZARD

Predvajal ti bo tale box vse. Vendar ti bi predvajal to tudi box za 60 eur.
polde

Presky ::

Ok tnx, ga bom kar naročil. Upam da se ne pregreva...kako poteka potem to glede daljincev. A za vklopit tv uporabim original daljinec, označim kateri hdmi vir bi uporabil in potem naprej z homatics daljincem?
BIOHAZARD
««
13 / 15
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Eon Telemach in Android box (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Zvok in slika
18064897 (1149) Nixxon
»

A1 Xplore TV (strani: 1 2 3 423 24 25 26 )

Oddelek: Omrežja in internet
1285278703 (9323) -JM-
»

Smart TV in aplikacija EON (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

345162171 (10308) fpbs

Android tv box (strani: 1 2 3 4145 146 147 148 )

73561205500 (465507) Mavrik

Več podobnih tem