» »

Dnevne luči

Dnevne luči

GR2 ::

Včeraj mi je eden poblendal in nisem vedel zakaj. Danes sta mi pa dva v razmaku 500m in sem moral pogledat zakaj. Na armaturi vidim da mi ne gorijo glavne luči, samo dnevne, kar očitno ni dovolj vidno v oblačnem, avtomatika pa očitno v takem primeru zataji. Potem preklopim povsem v desno, da zadovoljim njihove želje.
Ampak sem se vseeno spraševal kje je sploh point. Če sem na svojem pasu, tistih nasproti ne oviram in nima veze kaj mi na avtu gori, tudi če bi imel povsem nevidno barvo in bil brez luči. Zakaj? Zato ker nisem videl da bi kdo od ostalih prehiteval like niti enkrat v zadnjih 10 letih.
Še huje je, vsi se vozijo samo 50. Na to moram opozarjat, ker je taka vožnja zelo nevarna, to je prevelika razlika v hitrosti, ker jaz kot sem že neštetkorat rekel, gledam da se vedno gibam okoli 100. Recimo na istem odseku kjer sta me ta teden ovirala 2 pri 50, sem imel danes na števcu 110.

Če prehitevam jaz, pa tudi ne vem kaj bodo v pomoč tistim nasproti moje luči, jaz prehitim ko je nasproti prosto v dolžini mojega prehitevanja. Nisem jaz nek noob kot ostali, ki ne bi znal tega ocenit.

Pa dobro, ne rečem da sem pa tja kdo ne bi znal vozit, ampak zdaj pa res povsem vsak vozi 50. Dobro veste kaj mislim s 50 in kateri taki odseki so v vaši okolici, logično da ne gre za 2km+ čiste ravnine. Če tega ne veste, ste sami eni izmed teh "50 voznikov".
  • zaklenil: bluefish ()

GR2 ::

Pa dobro ženske, jaz bi se vprašal kam so šli "cojones", ker jaz v tej državi res ne vidim koga drugega ki bi vozil normalno hitro, edino kak max 3 leta star BMW tam nekje od 15-te do 16-te ure, ker ti pač ne hodijo domov ob 14-ih. To gre pa tudi 160 po ravninah regionalk. Pri nas verjetno 530d 265 ali 540d 320, bencinarja itak ne bo noben kupil.

Če je razlog za počasno vožnjo šparanje bencina, potem pa tudi ne vem. Saj ne govorim za 100+ km na AC, to so razni kratki odseki kjer je treba potegnit, ne pa se vlačit. Valda za take vožnje ne bo noben vzel kaj drugega kot vidiš po cesti, razne kinder jajčke ali Scenice/Picassoje, ki so zdaj popularni tolk da je skoraj vsak drugi ta.
In pa grem stavit da bi bil lahko bencin 0,1EUR na liter ali pa 10EUR na liter in ne bi bilo razlike v dinamičnosti vožnje.
Saj ne da ne zastopim, znam se postaviti v kožo neke ženske ali starejšega. Zdaj se bolj sprašujem kje so 20 do 50 letni moški. Pa saj jih vidim, eden iz iste firme s Passatom cijazi kot ne vem kaj. Je pa očitno popularno da imaš ali Passata ali Octavio, ker drugih avtov pred firmo praktično ni. Valda vsi dizli katere se špara koliko se le da.
Spet, zastopim tistih par, ki se vozijo iz LJ, tistih ki se vozijo 10-20km pa že ne več tolk. Na eni strani imaš hitro, zabavno vožnjo, na drugi počasno, dolgočasno. Kaj boš izbral in kdo je sedaj tukaj nor?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: GR2 ()

Utk ::

Ne da se mi brat kaj spet mlatiš, ampak oni imajo prav, ti si pa bedak.

GR2 ::

Preberi še enkrat zadnji stavek, se ne morem strinjati. Tudi je potreba po hitrosti v človeški naravi, edino do slovenceljnev očitno ni prišla.
Poglejte si angleške kanale, oni in Nemci so edina prava rasa:
https://www.youtube.com/channel/UC0S5w-...
https://www.youtube.com/channel/UCd-uUD...
https://www.youtube.com/channel/UCNOUdR...

Grem stavit da pri nas ni noben naročen na te kanale. Pa spremljam tudi tega, ampak na cesti se da precej pravil obiti, sploh če ni tako prometna kot so te v Angliji:
https://www.youtube.com/channel/UC_QdDf...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: GR2 ()

Groot ::

Sem prebral samo post od Utk in se strinjam z njim

GR2 ::

Lahko ste srečni da me ne plačujejo več kot 950EUR, ker potem bi namesto 200KM teroriziral naše ceste s 500KM beštijo, pičkice ene z vašo varno vožnjo in ne vem kaj, avto je za terat, ne pa za cijazit.
Sicer sem narobe rekel, eden iz naše firme se je tudi že rodil s potrebo po hitrosti, tako da je sigurno še kak kje drugje po državi, ki se vsede v avto s samo eno mislijo, hitrost.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: GR2 ()

matobeli ::

Še dobro da ga plačujejo samo 950€ bruto, drugače bi teroroziral pičkice s svojimi 500KM ker se je pač rodil s potrebo.

Gejspodar ::

GR2, a tebi slučajno manjka kakšen kolešček? Se mi zdi, da se ne bo noben na forumu strinjal s teboj.

GR2 ::

Saj to tudi zastopim, če bi vsi tako prehitevali kot jaz, pač res ne bi bilo za vozit. Ko samo jaz, in vase valda zaupaš precej bolje kot drugim, je ok.
Drugače jaz vozim precej na safe. Ravnine redkokdaj potegnem čez 120, mimo stranskih cest kjer te lahko kdo izsili (in itak da te, ta teden me je eden čeprav me je dobro videl in iz nekega razloga zapeljal pred mene, sicer res da še ravno tolk da mi ni bilo treba zavirat in bi pač lahko komot vozil 10m za njim, ampak ne vem kaj je sploh planiral, da bo naredil za tem vključevanjem mi ni jasno, mogoče je mislil da bo celo pot hitrejši od mene in me ne bo oviral, ali pa si je rekel, jebi se, sedaj boš vozil z mojim tempom, ja valda, jaz sem imel takoj po tem prižgan levi cager, take prehitim že iz principa, pa tudi če bi videl da so dovolj hitri in me ne bi ovirali, itak pa dobro vem da se vse skupaj ustavi pri prvem ovinku) redkokdaj čez 100, čez nek srednje oster ovinek po klancu dol grem normalno s 70, v današnjih razmerah raje bolj na sigurno s 60 (ostali sredi avgusta zvozijo počasneje), sem pa s Cliom RS s katerim si šel lahko v drugi kjer imaš zaradi precej boljšega zaviranja z motorjem boljši občutek, BP 90, če ne tudi 100.

Jaz imam še največ koleščkov, ostali mislite da jih imate, ampak vam povem da vam še veliko manjka. Opažam bedastoče tako v avtu kot pri hoji. Čeprav slednje se sedaj izboljšuje ko imate tudi ostali malo bolj strog režim. Ampak še vedno veliko nepredvidevanja, pač če med normalno hojo ne predvidevaš iz kje bo kdo prišel, se to seveda prenaša tudi na vožnjo v avtu. In res se, ravno ta teden mi eden na enem slepem križišču pride proti meni kar s sekanjem ovinka, češ saj ne bo nikogar nasproti, praviloma se pa vedno predvideva da nekdo bo in greš pač povsem naprej, potem pa zaviješ povsem pravokotno. Noobi eni, ne vem kdo nima koleščkov.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: GR2 ()

rejven ::

taki se ponavadi čudijo, kako to, da so tolk malo plačani:O
Kar ti dajo je preveč imo>:D
Nemec pa špagati, ostalo pa verjetno mamica plača:))

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: rejven ()

GR2 ::

Dajte mi zdaj ko vas imam na voljo vsaj povedat, recimo jaz priletim za vami z zaviranjem zadnji trenutek, pač tolk da se ve da ste počasni. Zakaj za boga potem vozite normalno z enakim tempom naprej kot da me ne bi bilo in ne date kot človek desnega smernika in stopite iz plina.
Ker pač tudi 50 je včasih preveč in bi bilo bolje če bi zmanjšali na 40. In potemtakem imate vi več koleščkov, ni videti.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: GR2 ()

facepalm ::

GR2 je izjavil:

Dajte mi zdaj ko vas imam na voljo vsaj povedat, recimo jaz priletim za vami z zaviranjem zadnji trenutek, pač tolk da se ve da ste počasni. Zakaj za boga potem vozite normalno z enakim tempom naprej kot da me ne bi bilo in ne date kot človek desnega smernika in stopite iz plina.
Ker pač tudi 50 je včasih preveč in bi bilo bolje če bi zmanjšali na 40. In potemtakem imate vi več koleščkov, ni videti.


Bi se bolje pocutil, ce bi se ustavil sredi ceste in ti eno primazal? Kdo si ti, da bos ostalim narekoval tempo zivljenja? Ce se nisi sposoben drzat nasih pravil, na nasih cestah, si postavi svoje.

GR2 ::

V bistvu ne vem kaj sem sploh hotel s tem mojim rantom. Dobro, vožnja 50 na 90 mi je pač retardirana, to sem moral izpostavit, v bistvu sem se že ornk zadrževal zadnje dni, ampak tukaj ne morem dosti spremenit. Pa tudi je lažje prehitet če eden vozi 50 kot pa če 80.
Edino pač tisti primeri ko je ravno nasproti promet in ti gre model vozit 50. Se je res tako težko prilagajat situacijam? Pač daš v drugo in poteraš na vsaj normalnih 80, saj ne bo razpadel avto, lol. Vedno pa spremljaš ogledalo, če vidiš da si še z 80 prepočasen ali ti je škoda bencina, daš preprosto desni smernik in zmanjšaš hitrost, potem ne boš ne prepočasen za tistega zadaj in ne boš bankrotiral zaradi prevelike porabe. Drugače za te kratke vožnje kjer je sploh problem vožnja 50 na 90 lahko iz prve roke povem da je 10l povsem normalna poraba. Še ko sem imel 13l, ni bilo take razlike. Ali pač, zdaj vidim da sem tankal 22x na leto, zdaj z 10l pa samo 14x.
Če res cijaziš in imam jaz po možnosti še v sport modu, to sem zadnja 2 tedna bil parkrat skoraj v riti, malo pipneš plin in avto skoči, po možnosti še nepredvidljiva podlaga in si tam. Zato pač 50 nikoli ne priporočam vozit, to je kot bi stal na cesti.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: GR2 ()

Gejspodar ::

Zaradi takih pacientov, kot si ti, so nesreče na cesti. Tudi zaradi ljudi, ki jih omenjaš, a pretežno zaradi tebi enakih.

GR2 ::

In če so, to je največji problem slovenceljnev, ne vem kakšen strah pred nesrečami in neka varna vožnja. WTF se ti ma za narest na cesti, še najbolj nevarna so prehitevanja, če si na cesti sam se ti itak nima kaj za narest.
Prehitevanja so pa tudi dost na izi, pogledaš naprej, če je frej, potegneš, kakšne nesreče neki.
Sploh zdaj ko ni avtobusov je vožnja mačji kašelj, ravno ti najbolj prispevajo k problemom na cesti. En avto sem pa tja z vožnjo 50 je najmanjši problem. In potem se mi utk tukaj še smeje, češ da že med šihtom razmišljam kdaj gre avtobus. Valda bom razmišljal kako se izognit največji nevarnosti na cesti. Res da če voziš celo pot 60 za njim na varni razdalji, si najbolj varen, ker imaš pred sabo par ton zaščite. Ampak komu se da tako vozit.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: GR2 ()

Utk ::

Če greš kasneje iz službe, da ne boš srečal busa, če se ustaviš in čakaš 2 min, če ne moreš mimo, in to na faking 10 km dolgi relaciji, si upam trdit, da si strokovno rečeno fuknen. Diagnozo ti bi pa moral postavit strokovnjak. Verjetno ni samo v glavi, ampak je nekaj s tabo biološko narobe. Resno ti pravim, to NI normalno.

Tolk problemov kot imaš ti na cesti svojimi 6000 km letno, nima noben profesionalen šofer, ki prevozi 30x tolk kot ti.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Utk ()

connel ::

100% se strinjam z Utk.

IL_DIAVOLO ::

Bedakom, kot si ti, nobena hitrost ni dovolj. Ce me ne bos prehiteval, pa se mi bos limal na rit.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Vozi tik za zadkom avta (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Na cesti
37767791 (58785) dzinks63
»

Prometna nesreča (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

Oddelek: Na cesti
52191654 (82422) St235
»

Kaj sovražite pri drugih voznikih? (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Loža
45725435 (18640) Tilen

Več podobnih tem