» »

Prodaja preko Ebay

Prodaja preko Ebay

1
2
»

Devy ::

Bravo. Tudi meni se ta varianta skozi free shipping še najbolj optimalno sliši.
Edino kar gledam na ceniku PS za storitev "Paket - države EU s storitvijo", je do 2kg cena za pošiljanje 21,35e.
Do 5kg je ca. 30e in 35e do 10kg. Precej zajeten strošek za pošiljanje, v primerjavi s katerim od izdelkov ki ima svojo ceno slično znesku poštnine.:)

Machete ::

Ja na koncu vsak gleda itak skupen strošek. Če pa si predrag, potem moraš pač to 10 kilsko stvar prodati doma in ni to problem ne ebaya ne oblikovanja oglasa in poštnine. Lahko vedno iščeš še cene drugih podjetij za pošiljanje in se ne vdaš. V takem primeru ko pa dejansko prodajaš 35 eur vredno 10 kil težko stvar, pa označi ceno pošiljanja, da se ve zakaj se gre.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

kixs ::

Do 2kg posljes kot blagovno pismo s sledenjem.

Vikking ::

Do 2kg lahko izbereš kot blagovno pismo, 10€ EU.
Blagovno pismo lahko izgleda tudi kot paket, samo ima maximalne dimenzije.
1. pogoj: max dolžina: 60cm
2. pogoj: širina+dolžina+višina mora biti skupaj manjša od 90cm. se pravi d+š+v < 90cm
Nikoli pošiljat brez sledenja pa naj stane kolikor pač stane. S podpisom nisem sicer nikoli.

Poštnina pri paketih je takšna, da "free shipping" za večje stvari boš hitro odmislil. Ne pozabit da ebay vzame svoje procente od tvoje cene+poštnina.
Iz izkušenj, bolje imeti konkurečno ceno + poštnina. Kot pa visoko ceno ker boš itak vkalkuliral vsaj del poštnine v svojo ceno. Pri paketih boš imel vedno to dilemo.
Odvisno kaj imaš, sigurn pa če je do 2kg, preveri če gre po dimenzijah lahko kot blagovno pismo.

Res je, pri izdelkih kjer je poštnina podobna znesku cene izdelka zaradi njegove teže pa se posebej navede poštnina.

Gledam pa glede ebay.com in .de, da pravzaprav vse skupaj deluje kot da je vseeno na katerem oglašuješ, ker oglas gre itak potem v skupni sistem ebaya. Kot se mi dozdeva je tukaj samo pomembno da excludaš države celega preostalega sveta, razen EU, če želiš prodajati samo na evropskem tržišču. (?)

Ok, torej manjše/lažje izdelke do 2kg se torej ugodneje pošilja kot blagovno pismo.
Hvala!

Vikking hvala za dodatne informacije glede blagovnega pisma in dovoljenih dimenzij, če je v obliki paketa.
Sledenje je obvezno, velja.

Razumem ja, glede večjih in težjih paketov. Hvala.
Koliko procentov, z vsemi fee-ji, pa sedaj ebay "trga" od prodanega izdelka? Nekje sem zasledil, da približno 13%.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Devy ()

Odštej si 20% od oka. Jaz sem fan zaokroževanja.

GeForce ::

O kakšnih fee-jih to govorimo? Sem prodal do sedaj sicer samo 3 zadeve preko ebay.de, pa sem zmeraj dobil nakazan celoten znesek. Pravtako gledam tole https://export.ebay.com/en/seller-updat... in če prav razumem je C2C prodaja free?

GeForce ::

Eh, sem pogledal sedaj za četrto zadevo in tu so se mi pa obračunanli fee-ji ;((. Nevem pa sicer kako da jih pri prvih treh ni bilo.

Včasih ti je še paypal pobral svojge, če so ti tako plačali.

Ce imas objavljen oglas na nemskem ebayu in je kupec iz Nemcije, ki je kupil preko ebay.de, potem eBay ne pobere svoje provizije. Za vse ostale kupce je po ceniku. Ce je izven EU, pa se dodaten fee.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kixs ()

Mene bolj zanima glede FURS-a. Okoli novega leta je bilo nekaj v novicah, da bo FURS preverjal tudi spletne prodajne platforme kot je tudi eBay.

https://www.rtvslo.si/gospodarstvo/furs...

Kako si tolmacijo obcasno prodajo?

https://www.fu.gov.si/zivljenjski_dogod...

Hvala.

To pa je dobra novica.
Torej na ebay.de več ni provizij če prav razumem.

Zgodovina sprememb…

Zanimivo in precej koristna stvar.
Torej je potemtakem za prodajo brez provizije (nemškemu kupcu, v Nemčiji) obvezno objaviti oglas na ebay.de in ne na .com, ali na katerem drugem ebay-U?

Zadnje dni opažam, za 4 svoje zadnje oglase, da se nikakor ne prikažejo v iskanju, četudi je minilo že krepko več kot 24h od objave.
Recimo v iskalnik dobesedno prekopiram naslov svojega oglasa, vendar tega ni nikjer. Čeprav je pri objavljanju izpisalo, da je bilo uspešno oddan, da je live in active. Prejmem tudi email z obvestilom, da je "listed". Zato mi ni jasno v čem je problem... ??
Sedaj sem enega od teh ponovno na novo vnesel, pa bom videl, če bo kaj iz tega.

Zgodovina sprememb…

Glede provizije je bilo tako pred nekaj meseci. Se pa ti pogoji non-stop spreminjajo in ne vem kako je danes.

Pri iskanju isci na istem eBayu kot si objavil.

Preveri v svojem oglasu, ce si dal kaksne omejitve dostave in to upostevaj pri iskanju - katero drzavo imas izbrano za dostavo.

Sem preveril link katerega je objavil GeForce "Pravtako gledam tole https://export.ebay.com/en/seller-updat... in če prav razumem je C2C prodaja free?" In res je s 1. Marcem prodaja na nemškem ebayu in na nemškem tržišču brez fee-ja.

Sem iskal na istem ebayu kot sem objavil, pa tudi na ebay.de, ampak enostavno moji oglasi niso vidni.
Sedaj sem preveril še tiste ta prve svoje oglase, za katere sem doslej že imel nekaj ogledov, pa tudi teh zdaj (več) ni vidnih, ko jih iščem v search-u. Res čudno.

Pri vseh oglasih doslej sem napravil omejitve dostave na zgolj EU države.

Sedaj sem ponovno preveril za enega od svojih oglasov, ki ga doslej nisem našel nikjer v search-u. Malo prej pa sem izbrisal starega, ter oddal nov oglas za isto stvar. Pa je le bil 1 view!
Čeprav sam tega svojega izdelka še vedno ne morem videti nikjer, ko prekopiram naslov oglasa v search.
Ampak očitno pa ga je nekdo drug lahko videl in pogledal. Heh, kdo bi to razumel...

Zgodovina sprememb…

Končno sem gotovil v čem je bila "finta" neprikazovanja oglasov!

Naj prvo omenim, da sem najprej šel vse oglase iz .com prekopirat in prevest na .de, ampak tudi še vedno ni delovalo. Oglasi se niso prikazali v searchu.
Nato sem šel raziskovat v fundamente eBaya in pogruntal.

Pri Shipping options je na desni zgoraj pri razdelku shipping en mali gumb na katerega klikneš in tam aktiviraš katere opcije ti naj ponuja pri shippingu, med drugim tudi "international shipping" in ta opcija je bila po defaultu pri meni izklopljena.
Do tega trenutka sem lahko na koncu vsakega oglasa lahko le izbral države v katere NE pošiljam / se ne prikazuje oglas.
Na tej točki sem ODkljukal edino vse države v Evropi, razen dveh (Rusije in VB).
Tudi kar se tiče informacij o možnosti dostave po EU državah, stroškov in Estimated delivery time do te točke sploh ni prikazovalo ob mojih oglasih.
Pa še to, čeprav sem pri državah kamor ne želim pošiljat itak imel obkljukano/izklopljeno celotno Ameriko, sem šele nedavno odkril da je pri pošiljateljskih podrobnosti vsakega izdelka bila potem ravno US označena kot edina država kamor sploh pošiljam! Zares nenavadno.

No, po vklopu "international shipping" pa se je šele ponudila dodatna opcija v smislu, v katere države pa želiš pošiljati.
In tukaj sem nato izbral samo države EU in dodatno še nekaj držav katere itak logično spadajo v EU, Italija, Španija, Poljska... (nisem pa obkljukal "vse države Evrope", ker to je že potem druga pesem glede stroškov pošiljanja in morebitnih drugih dajatev za pošiljanje izven EU...)

V glavnem sedaj se vsi oglasi normalno prikazujejo na eBayu (načeloma tudi na .com .it .uk).
Ampak mi je vzelo precej časa, da sem našel vklop opcije za international shipping. Tudi ko narediš 2, 3 oglase z enako vsebino (držav) international shipping, več potem ni treba kasneje vsakič obkljukat kam želiš pošiljati, ker se že samodejno priročno shrani v sistem.

Super, sedaj razumem in stvar deluje tako kot mora!
Še enkrat hvala vsakemu posebej, kot tudi vsem skupaj za nasvete in informacije. :)

Zgodovina sprememb…

Pozdravljeni,

ponovno se javljam glede prodaje izdelkov na eBay-u.
Do sedaj sem poslal 2 paketa preko Pošte Slovenije, oba sta šla za Nemčijo.
Zaenkrat še znesek katerega je plačala stranka za izdelek+poštnino ni bil nakazan na moj TRR. Sklepam, da bo prispel v Aprilu šele - mislim, da je to neka ebay praksa, da znesek od prvih prodaj zadržujejo nekoliko dlje, da vidijo, če je cel postopek stekel tako kot je treba. (?)

Sedaj raziskujem še druge poštne službe, FedEx, DPD, DHL, GLS, ker me zanima, če je možno strošek pošiljanja še kaj zmanjšati. Poslal sem povpraševanja omenjenim službam in čakam na odgovore.

Kako ste pa ostali pošiljali svoje pakete po državah članicah EU, s katero poštno službo in kakšne so vaše izkušnje?
Tudi cenovno me zanima katera varianta se vam zdi najbolj optimalna za pošiljanje blagovnih pisem in paketov 2-5kg, 5-10kg... po Eu?

Kaj pa embalaža, je ta vedno in obvezno samo kartonska škatla, ali je možno tudi kaj drugega?
Ker imam izdelke večinoma brez originalne/primerne kartonske embalaže se do sedaj, za pošiljanje po Sloveniji poslužujem večinoma črne streetch folije katero na koncu dobro oblepim s selotejpom - zaenkrat brez problema, vse prispe do stranke celo, nepolomljeno, nepoškodovano.
Ali bi lahko tako pošiljal tudi.v.EU?

Hvala&lp

Ko bo kupec potrdil, da je vse OK, bos dobil nakazano.

Po EU in izven vedno posiljam preko Poste Slovenije. Navadno teza med 250g do 10kg. Ce kupec hoce izdelek, bo tudi placal postnino.

Vedno zapakiram v skatlo. Sicer pa dobim iz amazona tudi v vreckah, pac odvisno kaj posiljas.

starfotr ::

DHL, UPS, FedEx so predragi za pošiljat neke občasne pošiljke po EU brez neke pogodbe.

Predlagam raje kak GLS.
https://posljipaket.si/

DPD ne vem, če ima tak servis za enostavno pošiljanje. Lahko se pa motim.

s1m0n ::

Da ne odpiram nove teme... Na eBay (primarno .de) bi/bom prodal fotoaparat (ker smo pri nas premali trg) Pa me zanima na kaj pazit, kako oglas postavit (glede na to, da je to moj prvi podvig prodaje na eBayu - do sedaj sem samo kupoval). Plačilo je verjetno najboljša varianta Paypal, pošiljanje verjetno preko naše pošte s sledenjem... še kakšne posebnosti pri oddaji ? (Recimo, če bi rad samo v EU...)

Samael ::

Že nekaj časa nisem to počel, ampak, ko določiš stroške pošiljanja, se določi tudi države ali kontinent, kam pošiljaš (oz. če se prav spomnim sem odkljukal vse države ali kontinente, kamor ne želim poslati), tako da se ni treba omejiti zgolj na ebay.de ampak za večjo opaženost daj raje tudi na ebay.com in pač tam pod shippingom odkljukaj kam ne želiš pošiljati.

Pod "Handling time" imam 2 business days (da pošljem v dveh delovnih dneh)

Shipping method
Standard shipping: Small to medium items

Za domače imam:
Domestic shipping
Flat rate: Same cost regardless of buyer location
Economy Shipping from outside US
11 - 23 business days

Za tujino:
International shipping
Add shipping services
Standard International Shipping
11 - 20 business days
Ships to
Worldwide

To pišem za ebay.com, ebay.de ima najbrž nekoliko drugačne shipping nastavite.

(ne glede na to, kako imam določeno poštnino vedno pošljem s sledenjem)

Medtem, ko kupec še vedno lahko plača s paypalom, prodajalec ne prejme več plačila na paypal ampak direkt na račun, tako da boš moral "linkati" svoj bančni račun za nakazilo.
Če dolgo časa nisi prodal ničesar ali pa bo sploh to prvič, zna trajati nekoliko dlje časa, da ti ebay nakaže denar. Recimo pri redni/občasni prodaji ti običajno nakažejo v cirka dveh delovnih dneh (če nisi v računu določil drugače), če si pa povsem nov v tem zna trajati pa tudi od tedna pa do mesec-dva.
Samael != Samuel

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Samael ()

Alamar ::

Denar nakažejo, ko kupec napiše pozitivno mnenje za prodan izdelek. Ali, ko je po sledilni številki vpisani v ebay, potrjen prejem pošiljke. Ali, ko poteče določen čas (ponavadi 1 mesec za fizične prodajalce). V vsakem primeru, ti pri vsaki prodaji piše, kdaj je predvideno izplačilo.

Ja, tako nekako. En daljši čas nisem imel nobene prodaje, potem sem se pa začudil, ko sem videl, da je bil predviden datum izplačila cirka mesec pa pol. Bom kopiral odgovor od eBaya, ki sem ga prejel na moje povpraševanje.
Po tej prodaji in izplačilu (ki je bilo sicer prej, kot v predvidenemu mesecu pa pol - mislim, da v cirka treh tednih) sem naslednje dve prodaji (več prodaj nisem imel) prejel "po ta starem", torej v cirka dveh delovnih dneh po prodaji.

Hello ...

Thank you for contacting eBay. My name is .... and I am glad to help you with your concern regarding held funds for the order 07-...-......

I understand that you are concerned about funds for the above order as estimated release date is showing as ... Oct 2023. I appreciate your long term association with us ands we know that you have great feedback history. I am glad to know that you have gone through the articles regarding hold.

First of all, let me assure you that these holds are no way meant to question your integrity as a seller. Let me take this opportunity to explain the reason behind the hold.

Upon checking your account, I can see that you've registered on eBay as a seller since 3596 days and only completed 1 transaction in last 12 months. Account performance is based on active selling history and it's based on the number of transactions completed in last 12 months.

Sellers that are starting out with their sales or having infrequent sales may have their account placed on hold for a period of time.

Currently, your account has been classified as a Causal selling account and until an active selling history is built, you will encounter the funds being held. Let me assure you that these holds are temporary.

These funds are eligible for manual release and you don't have to wait for long time to receive the payment. Once any of the below criteria is met, you can get back to us so that we can release the funds.

Criteria:

Delivery confirmation via Tracking number
Delivery confirmation via Positive Feedback
Delivery confirmation from buyer via eBay messages

For the current transaction, I can see that you have shipped the item and also uploaded the tracking number. Once the tracking number shows the shipment status to be delivered then you can reachout to us to get the funds released.

I am optimistic that above provided information is useful for you. Thank you for choosing eBay!

Kind regards,
....
eBay Customer Service
Samael != Samuel

V dveh dneh sigurno nisi prejel denar na svoj račun razen, če je bil izpolnjen eden od kriterijev, ki sem jih napisal in jih imaš tudi v sporočilu od ebaya.

zajtam123 ::

Jaz dobim nakazano predno sploh pošljem.
Ponavadi 1-2 dni po prodaji.

Pa ne prodajam veliko. Morda 1 izdelek na mesec

Zgodovina sprememb…

Na kateremu ebayu, ker lahko imajo različno urejeno? Ali pa imaš trgovino mogoče. Jaz prodajam izključno na ameriškem ebay.com in sredstva so nakazana, ko je izpolnjen eden od zgoraj navedenih treh pogojev.

Tudi jaz prodajam na .com, torej ameriškem pa dobim običajno v cirka dveh delovnih dneh na račun (razen tistega osamljenega primera, ko je bila vmes dolga pavza in je status računa padel na "Causal selling account" kot mi je bilo razloženo s strani supporta).

Alamar je izjavil:

V dveh dneh sigurno nisi prejel denar na svoj račun razen, če je bil izpolnjen eden od kriterijev, ki sem jih napisal in jih imaš tudi v sporočilu od ebaya.

A ti veš bolje kot jaz?

Date sold
Jan 14, 2024 at 5:36am PST

&

Jan 15, 2024 7:25:22 PM
Payout 620235....

EUR27.23 to bank account ending in ...

Scheduled payout

COMPLETED
Funds sent Funds usually arrive in 1-2 business days

-EUR27.

Dva dni je normalno za vsak seller račun, razen če gre za novega oz. takšnega, ki že dolgo ni imel kakšne prodaje ali pa ima slabo reputacijo.
V preteklosti so bile pri meni transkacije pogostejše, razen vmes cirka leto praznine. Samo enkrat, po tem daljšem obdobju sem čakal tiste tri tedne (obrazložilo imaš zgoraj).
Preberi si tekst zgoraj malce bolj pozorno v celoti. Še več, tudi v računu si lahko nastaviš čas izplačila. Če iz katerega koli razloga ne dajo tvoje plačilo na HOLD dobiš v normalnem cirka dvodnevnem (delovni dnevi) roku, razen če si si v računu nastavil drugače.

Tole je status mojega seller računa:
Your seller level
Past seller level
Above Standard
As of Feb 20, 2024

Current seller level
Above Standard
As of Mar 20, 2024

If we evaluated you today Your seller level would be
Above Standard

(običajno je bil status "Top Rated Seller", ampak ker ne prodajam več, ti status pade - par uspešnih transakcij, pa si ga zgradiš spet)

It typically takes 1 day from confirming the buyer’s payment for the sales proceeds to appear as Available for payout, unless the transaction was placed on hold, in which case it may take longer.

It typically takes 2 days from confirming the buyer’s payment to initiate your payout if your payouts are scheduled daily. If your payouts are scheduled weekly, we initiate payouts on Tuesday for the sales you've made from Monday to Sunday the previous week. If your payouts are scheduled every two weeks, we'll initiate payouts every second Tuesday. If they're scheduled monthly, we’ll initiate them on the first Tuesday of every month. Your payouts will appear as Funds sent and it typically takes another 1-2 business days for the funds to clear in your bank account and become available to you.
https://www.ebay.com/help/selling/getti...
Samael != Samuel

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Samael ()

Dobro, ni se treba razburjati. Jaz imam 20+ let račun na ebayu in vsak mesec prodam kakšen izdelek. Imam 100% feedback celo zgodovino računa. Očitno imam potem drugače nastavljeno, ker meni se sredstva prenesejo, ko je izpolnjen eden od treh pogojev. V bistvu me to sploh ne moti in se mi zdi pošteno, da dobiš plačano, ko je pošiljka dostavljena.:)

Prepozno. Si me že razburil!
Nič, grem po sladoled ... :D
Samael != Samuel

soncexyz1 ::

Pozdravljeni. Sam prodajam par izdelkov preko ebaya, večino v Usa, prodal sem jih že par. Zanima me, kako je, če pošljem brez sledenja ? Do zdaj sem vedno dobil denar nakazan, tudi refundov ni bilo nobenih, tam sem označil izdelek shipped in je bilo to to. Koliko stane sledenje, ter ali sploh podpira ebay pošto slovenije, da lahko vneseš kodo ?
Kot drugo pa me zanima, zakaj ko dam listing, pa gledam svoj oglas, ko kliknem na ostali izdelki tega prodajlca- mene, kaže 0. Se pravi, moji izdelki niso vidni potencialnim kupcom ?! Pa imam vse filtre izklopljene.
Hvala za pomoč

Odvisno, kakšna je vrednost pošiljk, ampak sam vedno izberem s sledenjem iz enega samega razloga. Ker je ta dodatna storitev samo cirka evro in par centov več napram pošiljanju v tujino brez sledenjem, lahko mi pa prihrani marsikateri glavobol oz. izgubo časa s pregovarjanjem, če gre kaj narobe.

Tu imaš cenik: https://www.posta.si/zasebno-site/Docum...
Če so pošiljke pod 2 kg glej za blagovna pisma s sledenjem (brez storitve), ne pakete.

Lahko vneseš kodo v eBay, vendar ne tako, da izbereš tam eno že pred nastavljenih (tujih) pošt, ampak da preprosto odtipkaš tracking kodo v okence in potrdiš. Glede na to, da gre za mednarodni tracking format, jo bo eBay sistem prepoznal.
Samael != Samuel

lolipop2 ::

Nikoli brez sledenja! Bo manj glava bolela.

zajtam123 ::

Alamar je izjavil:

Na kateremu ebayu, ker lahko imajo različno urejeno? Ali pa imaš trgovino mogoče. Jaz prodajam izključno na ameriškem ebay.com in sredstva so nakazana, ko je izpolnjen eden od zgoraj navedenih treh pogojev.

Prodajam na .de

lolipop2 ::

ebay.de ima trenutno prodajo brez provizije. Ne vem, če je še, ampak kak teden, dva nazaj je še bilo.

soncexyz1 ::

Hvala za odgovore. Lep pozdrav

nejcvokal ::

Lep pozdrav, tema je še relativno sveža, zato me zanima, če bi mi kdo povedal kako nastavim sledenje, v primeru, da je stranka kupila stvar v Sloveniji? (nevem katereg iz med ponujenih ebay pošiljateljov naj izberem)

Pošlješ s PS s sledenjem in je to to. V ebay vpišeš carrier: Pošta Slovenije.
Dodaš tudi tracking number.

edi123 ::

Kako pa je kaj s prodajo na ebay.de in FURSOM? Se pravi, če prodaš za par tisoč € vrednih izdelkov? In vse skupaj nakazuješ na Paypal? Kot fizična oseba/prodajalec.

Ales ::

Kot za vsako drugo dejavnost. Saj ni važno, kje prodajaš.

edi123 ::

Se pravi ebay ali paypal porocata fursu glede prodaja na ebayu?
1
2
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Vse o Ebay-ju (strani: 1 2 3 4108 109 110 111 )

Oddelek: Kaj kupiti
5537997210 (398) Machete
»

ebay (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
6312276 (4020) opeter
»

povzetek EBay kupovanje (carina, davek) (strani: 1 2 )

9539010 (12268) jero_no1
»

ebay prodaja- plačam za pomoč

3413051 (8378) Pentium

Kupovanje prek eBaya (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

Oddelek: Kaj kupiti
567103149 (47696) Tilen

Več podobnih tem