» »

ebay prodaja- plačam za pomoč

ebay prodaja- plačam za pomoč

boula ::

Pozdravljeni,

Že več kot 4 ure berem vse teme o ebay prodaji, vendar še vedno nimam vseh informacij. Nimam namena veliko prodajati preko ebay-a, vendar bi kot fizična oseba prodal le ene 5 izdelkov, ki se v Sloveniji najbrž nebi prodali.

Ker mi deluje sistem preveč kompliciran, sem pripravljen plačati nekomu za pomoč. Prosim, če me kontaktirate na privat in vam bom dal svojo številko ali skype. Plačam pa direktno na TRR preko spletne banke.

Sem pa kupil že preko 100 izdelkov, vendar nikoli prodajal.

Hvala!

Nekaj primerov vprašanj:
- prodajal bi sicer celotnemu tržišču EU (je na največji potencial Nemčija). A se splača dati oglas na ebay.de čeprav ne razumem nemški jezik? Ali lahko imam kar ebay.com ali morem imeti ebay.co.uk ker je EU?
- na kaj vse morem biti pozoren pri prodaji, da bo vse uspešno? (prodajni pogoji: zapisati da je rabljeno, ne odgovarjam za to pa to; poslati priporočeno...)
- ali res moram imeti Visa electron, ali je lahko predplačniška Visa? Ali lahko kar masterard, ki ga trenutno uporabljam?
- kakšne nastavitve naj izberem, da bodo stroški čim nižji (provizija Paypala in Ebaya)

...:TOMI:... ::

Teh 5 artiklov poskusi prodati v Sloveniji. Sem mislil, da jih imaš več, ne vem, če se ti splača hecat z vsem tem za teh par artiklov.
Tomi

Apofis ::

V sl. je prodaja rabljene robe povečini prava muka...vsi hočejo zastonj pa še, da jim k riti prneseš...

#000000 ::

Apofis je izjavil:

V sl. je prodaja rabljene robe povečini prava muka...vsi hočejo zastonj pa še, da jim k riti prneseš...

Ha ha ha, itak da bi za đaba. Sam je pa zanimiv, karkoli prodajaš javkajo da je to po par evrov na ebayu, zadnjič pa sem prodajal nekaj kar na ebayu ne dobiš izpod 200 evrov (preverjeno) in niti en ki je klical ni omenil ebaya, no pol sem ga jest :) so vsi rekl aja, no ne vem, pa sej nismo na ebaju smo na bolhi ipd. :)) Uglavnem kokr jim paše :)

Alamar ::

boula je izjavil:

Pozdravljeni,


Nekaj primerov vprašanj:
- prodajal bi sicer celotnemu tržišču EU (je na največji potencial Nemčija). A se splača dati oglas na ebay.de čeprav ne razumem nemški jezik? Ali lahko imam kar ebay.com ali morem imeti ebay.co.uk ker je EU?
- na kaj vse morem biti pozoren pri prodaji, da bo vse uspešno? (prodajni pogoji: zapisati da je rabljeno, ne odgovarjam za to pa to; poslati priporočeno...)
- ali res moram imeti Visa electron, ali je lahko predplačniška Visa? Ali lahko kar masterard, ki ga trenutno uporabljam?
- kakšne nastavitve naj izberem, da bodo stroški čim nižji (provizija Paypala in Ebaya)

Ne boš plačeval za te stvari, lepo te prosim. Karkoli imaš, vprašaj, pa bomo pomagali. Če si reden kupec na ebayu ti je kar nekaj stvari že jasnih.

1. Če boš prodajal le v EU potem jaz ne bi dajal oglasa na .com, ampak na .de ali co.uk. Vse je odvisno od tipa izdelka in povpraševanja. Malo poišči za svoje izdelke, na katerem ebayu in za kakšno ceno se prodajajo. Sicer pa imaš pri oglasih opcijo (z nekaj doplačila), da se prikaže tudi na ostalih ebay izpostavah. Glede nemščine si lahko pomagaš s kakšnim online prevajalnikom.

2. Obvezno čim bolj podrobno opisati predmet prodaje in morebitne napake. Zelo priporočljivo dati par lastnih fotk predmeta in ne generične pobrane iz neta. Za vrednejše stvari obvezno uporabiti priporočeno pošiljko s tracking številko, ker je to edini dokaz, da se zavaruješ pred potencialnimi prevaranti. Glede poštnine določi dejanski strošek poštnine in pakiranja (uporabi tehtnico in online cenik pošte Slovenije za določanje poštnine glede na težo). Kar kupci najbolj sovražijo je nategovanje s pretirano poštnino.

3. Če hočeš denar od prodaje nakazati na svoj oseben račun, rabiš viso, ker z mastercard ne gre. Če boš denar porabil za nadaljnje nakupe, ne igra vloge.

4. Na paypal provizijo nimaš vpliva. Za ebay provizije pa je odvisno od začetne in končne cene oglasa, vrste predmeta, ki se prodaja in ali gre za avkcijski oglas ali "buy it now" oglas. Poglej si pri ebay pomoči - ebay fees, kjer imaš razpredelnico provizij in sam izračunaj, kaj se ti bolj splača.

BorutK-73 ::

glede nemškega jezika uporabi Google Chrome in njegovo funkcijo translate.
https://www.google.com/intl/sl/chrome/b...

#000000 ::

Najmanj provizije boš plačal če daš avkcijo brez pridržane cene z najmanjšo začetno ceno, sej ko nastaviš ti vedno na koncu pokaže kolk te bo ebaj obral, in če je preveč pač malo prilagodiš, bolj problem bo poštnina, kako misliš poslat robo ?

gendale ::

Pojdi na enega izmed EU ebayev (jaz uporabljam .co.uk, ker najbolj razumem jezik).

Na vrhu imaš 'Buy, My Ebay, Sell, ...', z miško pejt čez Sell, odpre se podmeni, kjer klikneš Sell an item

Odpre se ti nova stran, v kjeri vpišeš nekaj od predmetu (recimo intel q6600, če prodajaš ta procesor), s pomočjo tega ti Ebay najde v kategorija v katere bi lahko spadal tvoj predmet (če hočeš več kategorij moraš doplačat se mi zdi).

Ko to narediš, se ti odpre ena nova stran, v kateri vpišeš podrobnosti o izdelku + opis in dodaš slike (prva je brez plačna, ostale plačaš).

Za ceno maš dve možnosti - dražba in buy it now.
Pri dražbi (klikneš 'Online auction') zapišeš izklicno in rezervirano ceno. Pri fixed price (klikneš Fixed price takoj desno od 'Online action') napišeš ceno.
Imaš še možnost 'Best offer', pri kater ti kupec pošlje ponudbo nižjo od tvoje cene, ti pa jo lahko sprejmeš, zavrneš, pošlješ proti ponudbo. Nastaviš še lahko št predmetov, ki jih prodajaš in trajanje.

Pod tistim imaš že izbran PayPal kot način plačila, tko da ta del lahko pustiš na miru.

Pod P&P details imaš dva dela 'Domestic' (pri .co.uk) to pomeni UK in internatinal.
Pod domestic izbereš eno od outside the uk možnosti (jaz dam ponavad standard) in vpišeš ceno.

Pod international je isto, s tem da še izbereš, v katere države pošiljaš (jaz dam European Union).

Čisto na dnu ti pokaže stroške oglasa (manj slik, dražba, nizka izklicna cena -> majhni stroški, včasih celo 0).

Pol klikneš continue, še enkrat maš možnost pogledat svoj oglas, nato pa ga oddaš. To je to.

My ebay -> selling ti kaže stanje trenutnih oglasov (kalkulator zraven pomeni, da je stvar prodana, funt, da je plačana, škatla da si poslal (to moraš sam označit, tko da klikneš more actions in daš mark as dispatched, svinčnik je, da si ti dal feedback, zvezdica, da je kupec dal feedback. Načeloma daš ti feedback, ko ti ga da kupec, če si ti kupec, pa ko dobiš pošiljko in se prepričaš, da je vse ok (preden daš negativen feedback se poskusi preko ebay sporočil dogovorit s kupcem, večinoma se da vse zmenit, če ne ga prijaviš ebayu).

Aja, ko imaš enkrat denar na paypalu rabiš viso, če ga hočeš dol pobrat (pp si vzame neki provizije + traja neki dni).
seznam zanč moderatorjev in razlogov da so zanč
http://pastebin.com/QiWny5dV
gor je mavrik apple uporabniček (mali možgani in mali penis)

gendale ::

Aja, pa ce se pocutis hvaležnega, pošlji zs, da ti dam paypal naslov :P
seznam zanč moderatorjev in razlogov da so zanč
http://pastebin.com/QiWny5dV
gor je mavrik apple uporabniček (mali možgani in mali penis)

boula ::

Pozdravljen gendale,

šele sedaj sem se končno zbral in začel dajati oglas gor na ebay..ja dosti časa sem zbiral pogum. V glavnem sedaj vidim, da nimam možnosti izbrati, da pošiljam samo znotraj EU. Ampak mi samo ponudi možnost, da odznačim, katere kontinente in države bi želel izključiti.

Ne najdem pa niti te možnosti best offer - samo to začetno ceno za avkcijo.

sem pa na co.uk.

Hvala za pomoč,

lahko mi pišeš na privatca tvoj paypal

boula ::

No...sem že našel možnost kje dodati, da se pošilja samo v EU, vendar ne vem kaj pa bi bilo narobe, če bi pošiljal še v ZDA, Canado itd... imam še večje stroške zaradi davka?
in ne vem točno koliko bi stala poštnina za vsako državo posebej izven EU?
kako daste vi poštnino? baje je boljše dati free shipping ane?

Alamar ::

Poštnina za navadno pismo do 2 kg, kar je edina priporočljiva in najcenejša varianta, če misliš pošiljat lažje stvari, je pri pošti Slovenije identična za vse države sveta. Tarifa se razlikuje glede na težnostni razred in dodatne opcije (priporočeno - priporočljivo uporabiti, prednostno - obvezno uporabiti). Kalkulator za izračun cene dobiš na strani pošte Slovenije
http://wpo.posta.si/IzracunPostnine/

Best offer možnost pa imaš pod fixed price. Moraš obkljukat opcijo "Allow buyers to send you their Best Offers for your consideration"

Tu lahko določiš tudi znesek, pri katerem ti ebay avtomatsko sprejme ali zavrne ponudbo kupca.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Alamar ()

boula ::

Kako pa je z davkom v tujih eksoticnih drzavah ali v zda , canada itd..ali to nima veze?
Ne vem zakaj potem eni oznacijo samo znotraj eu?

Alamar ::

Morebiten davek oziroma carino vedno plača kupec ob prejemu pošiljke in ne ti kot prodajalec. Davčne in carinske stopnje so odvisne od države do države. Odvisno, kaj boš prodajal. Sam prodajam na ebayu že dolga leta, vedno stvari do teže 2 kg in vrednosti od par dolarjev do max 300 dolarjev, če se ne motim in še nikoli nisem dobil kakšne pritožbe, da je moral kdo plačati kaj dodatnega.

Sicer pa v glavo vsakega oglasa na koncu na veliko napišeš, da so vsi morebitni dodatni stroški izključno v domeni kupca. Nekaj takega recimo

Import duties, taxes, and charges are not included in the item price or shipping cost. These charges are the buyer's responsibility.

Please check with your country's customs office to determine what these additional costs will be prior to bidding or buying.


Mnogi prodajajo le znotraj EU, ker tam 100% ni nobenih dodatnih stroškov in tudi zaradi tega, ker je izguba pošiljk majhna in dostavni roki relativno kratki. Priporočam ti, da odstraniš Italijo, ker so poznani po počasni in nezanesljivi pošti ter nategunskih kupcih. Mnogo trgovcev in posameznikov, vključno z mano, tam po par slabih izkušnjah ne pošilja.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Alamar ()

klihk ::

Imam podoben problem. Ebay uporabljam prvič in sicer bi samo reklamiral izdelek naše firme in ga sam ne prodajam, ampak bi potencialnega kupca usmerij na šefa.

Kako bi šel najlažje skozi? Registriral sem se že... Pa lahko na ebay.de objaviš brezplačen oglas? Ti kaj računajo ta SMS oz. je bolje da daš po pošti?

Bestätigen Sie Ihre Telefonnummer
Sie erhalten einen automatisierten Anruf oder eine automatisierte SMS-Nachricht an Ihre Telefonnummer. In dieser Nachricht ist ein PIN-Code enthalten. Geben Sie diesen PIN-Code bei eBay ein, um Ihre Telefonnummer zu bestätigen. Der Vorgang dauert nur wenige Minuten.

Bestätigen Sie Ihre Postadresse
Wir senden Ihnen per Post ein Schreiben an Ihre Postadresse. Dieses Schreiben enthält einen Code. Geben Sie diesen Code bei eBay ein, um Ihre Adresse zu bestätigen. Der Vorgang ist innerhalb von 3 bis 5 Werktagen abgeschlossen.

klihk ::

Pa če nimam visa electron se najbrž tud ne morem registrirati?

#000000 ::

Lahko, z AMEX, VISA, in druge kreditne kartice

boula ::

Pozdravljeni,

uspeli mi je prodati za 159 €

sedaj pa me sprašuje sledeče: Accept or Deny this Payment

Ker bi rad že danes poslal prosim za čimprejšnji odgovor:
- Kaj je najbolje klikniti, če želim izgubiti čim manj denarja z provizijami itd? kliknem 1. ali 2.?
- a lahko denar kar pustim na Ebayu?
- Kaj pomeni 2. točka spodaj?
- Paymant status piše, da je unclaimed (kaj je to) - in zraven gumb accept. Potem se mi ponudijo spodnje 3 možnosti..
- a jaz sploh moram kaj klikniti, ali lahko pustim tako?


Digital Corner - has sent you ?159.00 GBP. Please select what you would like to do with this payment:

1. Accept this payment and convert it to €180.14 EUR.

2. Accept this payment in British Pounds and create a balance in this currency.

3. Deny this payment and return the money to the sender.

freesty ::

Ja poglej po kaksnem razmerju ti banka pretvori, ce dobis na banki vec kot 180€ potem se ti splaca dat 1., ce majn pa 2.
http://www.youtube.com/watch?v=5hfYJsQAhl0

boula ::

Hvala za hiter odgovor. A gledam prodajni tečaj ali nakupni?

-kaj pa pomeni, če dam 2. opcijo.
-Sploh ne razumem kaj se z denarjem zgodi pod 1. in kaj pod 2.

-A v obeh primerih ostane na paypalu? samo pac v različni valuti ane?
- a lahko recimo sedaj kliknem 2. opcijo in čene kasneje spet pretvorim?

potem je najbrž drugačen postopek za dobit na TRR?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: boula ()

Alamar ::

Banka vedno pretvori po bolj ugodnem razmerju od paypala. Vedno uporabi opcijo 2, kjer dobiš denar v izvirni valuti. V tem primeru v funtih. Ko enkrat izbereš eno od opcij, ne moreš več nič, ker te sprašuje, ali želiš sprejeti plačilo, ali ga zavrniti. Lahko pa potem v paypalu pretvarjaš valute po njihovem oderuškem tečaju.

Če nimaš visa kartice ne boš mogel sredstev prenesti na svoj račun.

boula ::

Izbral sem opcijo 2.

Imam visa kartico. Kako to prenesem na račun?
Ta denar, ki mi je sedaj ostal na paypalu - lahko tudi z njim sedaj plačujem nakupe preko ebaya?
se splača kupovati samo izdelke, kjer je cena v funtih ali znotraj tega nima veze?

Alamar ::

Kako prenesti na račun, ti bodo drugi povedali, ker sam nisem nikoli tega počel in tudi nimam vise. Do neke provizije pri nakazilu na osebni račun vsekakor pride.
Da, denar ostane na paypalu in ga lahko porabiš za nakupe. Pri plačilu izdelkov izberi opcijo "paypal balance" in ti bo trgalo od tega dobropisa in ne iz vise.
Če imaš paypal stanje v funtih, se ti vsekakor najbolj splača nakupovati v funtih. Sicer bo paypal po neugodnem tečaju pretvoril v ustrezno valuto.

Pa še nekaj, ker vidim da si popoln začetnik. Zadevo, za katero si iztržil 159 funtov bruto vsekakor pošlji s priporočeno prednostno pošiljko in kupcu sporoči tracking številko za sledenje. Ko boš artikel odposlal, označi na ebayu ikonco "shipped" in vpiši tracking številko. V nasprotnem te lahko vsak, ki premore malce prebrisanosti z lahkoto nategne.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Alamar ()

boula ::

Hvala, sem poslal..

Sedaj ugotavljam sledeče, popravite me prosim, če se motim.

Že zaradi menjavanja valute, se splača dati oglas na nemškem ebay.de. Namreč le tu lahko oddam oglas in za ceno izdelka zapišem vrednost v EUR evrih. Na co.uk moram ceno napisati v funtih in potem avtomatsko dobim plačano v funtih.

Ali obstaja katera druga možnost, da lahko dajam oglas v evrih in imam vseeno normalno v angleščini?? google translate dela tu preslabo in mi to ne pomaga (nemško pa ne znam nič)

- pa še eno vprašanje mimogrede. Imam še en oglas in tu imam možnost offer in mi je ponudil 30 funtov manj, je pa edini v vsem mesecu, ki sploh želi kupit tale zaslon prenosnika. Kaj lahko naredim, da se še pogajam. Kaj pomeni "counteroffer?"?
Hvala za pomoč.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: boula ()

wolf123 ::

Apofis je izjavil:

V sl. je prodaja rabljene robe povečini prava muka...vsi hočejo zastonj pa še, da jim k riti prneseš...


Se strinjam s tabo.
Na bolhi sem prodajal en telefon za 30€.
Enkrat mi je en celo napisal če bi mu lahko telefon podaril ker so zelo revni in bi bil zelo vesel telefona ker si ga ne more privoščiti.
Pol pa jaz pogledam njegove oglase pa vidim kako isti poba prodaja računalnik za 500 € :D.
Pa še napiše prodajam zaradi nakupa boljšega.

Alamar ::

boula je izjavil:

Hvala, sem poslal..

Sedaj ugotavljam sledeče, popravite me prosim, če se motim.

Že zaradi menjavanja valute, se splača dati oglas na nemškem ebay.de. Namreč le tu lahko oddam oglas in za ceno izdelka zapišem vrednost v EUR evrih. Na co.uk moram ceno napisati v funtih in potem avtomatsko dobim plačano v funtih.

Ali obstaja katera druga možnost, da lahko dajam oglas v evrih in imam vseeno normalno v angleščini?? google translate dela tu preslabo in mi to ne pomaga (nemško pa ne znam nič)

- pa še eno vprašanje mimogrede. Imam še en oglas in tu imam možnost offer in mi je ponudil 30 funtov manj, je pa edini v vsem mesecu, ki sploh želi kupit tale zaslon prenosnika. Kaj lahko naredim, da se še pogajam. Kaj pomeni "counteroffer?"?
Hvala za pomoč.

1. Vse je odvisno, kaj nameravaš storiti s pridobljenimi sredstvi. Recimo, če si dobil funte in boš kupil kaj s funti nisi nič zgubil. Če si boš nakazoval na osebni račun, potem je seveda najbolje prodajati v EUR. Skratka izogibaj se kakršnih koli valutnih pretvorb, če pa so že nujna, uporabljal pretvorbo svoje banke in ne paypala. V EUR daš lahko oglas tudi na drugih ebayih. Recimo španskemu, italijanskemu, francoskemu...

2. Edina varianta ti je irski ebay. http://www.ebay.ie/

3. Lahko sprejmeš ponudbo, zavrneš ponudbo, lahko pa daš counter offer, torej kontra ponudbo. Nekoliko zvišaš od njegove ponujene in upaš, da bo sprejel.

lolipop2 ::

Bi uporabil kar to temo, če lahko..., do sedaj so bili nasveti OK. Ker se navezujem na proodajo preko ebay.de, bo potem vsaka informacija prišla prav še komu.

Torej...prekalkuliral sem ebay.co.uk in ebay.de in mi pri obeh pride nekje isti strošek provizij. Torej, artikel prodajam za 620EUR (poštnina že vključena) in na koncu okoli 60EUR provizij.

Zanima me sledeče:
- ebay.de nima opcije, da te vpiše na vse ostale ebaye (uk/de/com)? Ker ebay.uk (kjer sem računal provizijo) ima to opcijo za odkljukati
- ali je poleg te provizije 60EUR še kaj potrebno plačati? Te potem "obere" še paypal?
- ali moram na ebay.de oglas vpisati v nemščini?

Ker po vsem sodeč je ebay.co.uk še najbolj ugoden, glede na to da vpišeš oglas v angleščini, listing ti da še na drugih ebayih (.de?) in da je provizija nekje ista kot na nemškem?

In še to:
- ali je pošiljanje v UK kaj drugačno, kot npr. na Portugalsko?

Hvala za pomoč!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: lolipop2 ()

davidre ::

Če boš dal oglas na ebay.de je priporočljivo zapisati v nemškem jeziku, ni pa nujno. Vse je odvisno od tega kaj prodajaš in koliko je cena.
Če se ne motim paypal vzame tudi nekaj provizije pri vsaki prodaji preko ebaya
Pošiljanje v UK je enako, kot v druge države EU.

lolipop2 ::

OK. Najlepša hvala za informacijo.

Bom verjetno poizkusil kar preko UK. Glede na to, da je opcija izbrati listing v drugih ebay prodajalnah, odkljukam DE in bo. Je pa res, da sem pričakoval nižjo porvizijo na nemškem ebayu pa očitno temu ni več tako :)

Bye ::

Pozdrav!


Prvič prodajam preko eBayja. Pri določanju prodajnih pogojev me ne spusti naprej pri "payment" in "shipping" policy, čeprav sem vse izpolnil. Napiše mi:

1. Select a payment policy with only valid payment methods.

2. We're unable to calculate your shipping cost...

Kr neki...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Bye ()

Machete ::

izbrat morš paypal kot plačilno sredstvo ali plačilno kartioc, amkap za slednje moraš imet neko online trgovino oziroma registriran merchant servis, kar dvomim da imaš.

Shipping cost morš izbrat pač način pošiljanja, če si registriran na ebay.com, boš moral malo poguljufat in izbrat nekega ameriškega ponudnika.. pri tem boš imel neko omejitev cene poštnine pri določenem načinu (mislim da moraš izbrat dva) in boš moral to kompenzirat pri ceni izdelka..

Bye ::

Payment options mi je ravnokar zagrabilo, ja, itak da sem lahko izbral samo PayPal. Problem ostaja Shipping policy, ker mi napiše, da moram izbrat ZIP code itd pri "Item location". Halo, če sem vpisal, da sem iz Slovenije... Kako naj to popravim?

Bye ::

e(vil)Bay je res zloben. Čeprav sem odznačil plačilne metode, ki jih ne sprejema, še naprej javlja, da naj jih umaknem. No, zdaj je celo šlo skozi...

Kako izbrišem post?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Bye ()

bonanno ::

Pozdravljeni,

mene pa zanima kako je če prodajam izdelke oz. poslujem z svojo slovensko firmo na recimo ebay.de, koliko bi me cirka mesečno trgovina stala? Ali se trga provizija od prodanega izdelka?

hvala, lp.

Pentium ::

Si bom sposodil tole temo. Če prav razumem, je na eBay-u provizija okrog 9% + provizija glede na začetno ceno? Denar ki ga dobim na PayPal ob prodaji, ostane na PayPalu, s tem lahko potem dalje kupujem prek PP?

Kolega ima namen prodati prenosnik preko eBay-a, saj v SLO ni pravega zanimanja. Prek česa je najugodneje pošiljati? Kolikor sem gledal, je to kar Pošta Slovenije... Mi lahko kdo na hitro oceni, koliko bi stala pošiljka cca. 3-5 KG iz SLO v DE, s tracking number in priporočeno? Žal na pošti nimajo nekega hitrega kalkulatorja in sem se prej zgubil v njihovem ceniku...
Je morda kakšna druga dostavna služba ugodnejša oz. boljša? Večino, kar kupim iz DE, dobim preko DHL-a, kjer je poštnina 16,99€ za 3 KG težko zadevo s sledenjem.

Hvala!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Vse o Ebay-ju (strani: 1 2 3 4106 107 108 109 )

Oddelek: Kaj kupiti
5435934060 (3412) lolipop2
»

Hrvaška/srbska bolha

Oddelek: Loža
2812852 (2708) VladoCetnik
»

ebay.de prodaja

Oddelek: Pomoč in nasveti
457922 (1712) pafewu

PayPal in primarna valuta (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5615204 (14038) Tilen

prodaja preko ebay (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
5322137 (11260) Alamar

Več podobnih tem