Forum » Na cesti » Gneča na Ljubljanski obvoznici
Gneča na Ljubljanski obvoznici
Suve2075 ::
Pri kolesarjih ni gneče. In tudi ne rabijo semaforjev, saj lahko istočasno vozijo v vse smeri. Pri avtih to ni mogoče zaradi previsoke hitrosti.
Šel sem štet, v teh cca 20 sekundah je križišče prevozilo kar 86 kolesarjev, kaj takega je NEMOGČE PRI AVTIH! Povprečna statistična zasedenost na avto je 1,2 človeka na avto, torej 86 kolesarjev pomeni ekivalent 71 avtov. in nemogoče da križiče prečka 71 avtov v samo cca 20 sekundah. Sploh pa ne v vseh smereh hkrati.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Suve2075 ()
starfotr ::
Suve2075 ::
Driver satisfaction rating za AVTE je največji na Nizozemskem:
To da je najboljša država za VOZNIKE AVTOMOBILA ravno kolesarska velesila Nizozemska ni nobeno naključje. ;) Ker je en DEL ljudi na kolesih so ceste PROSTE za avte in ni nobene gužve in nobenih prometnih zastojev, kar ZELO PRAV pride voznikom avtomobila, DOJAMITE ŽE TO!! Torej spodbujajte ljudi da čim večji delež poti opravijo s kolesom, ne pa da delate ravno obratno in jih silite da se vsedejo v avto in s tem pljuvate v lastno skledo!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Suve2075 ()
bweemfi ::
Ker je en DEL ljudi na kolesih so ceste PROSTE za avte in ni nobene gužve in nobenih prometnih zastojev, kar ZELO PRAV pride voznikom avtomobila, DOJAMITE ŽE TO!! Torej spodbujajte ljudi da čim večji delež poti opravijo s kolesom, ne pa da delate ravno obratno in jih silite da se vsedejo v avto in s tem pljuvate v lastno skledo!
Halo, si normalen? Ne mores tega govoriti slovenceljskim avtomobilisticnim egocentricnim svinjam, kar si povedal si zdajle vsi kreteni za volanom razlagajo kot: "Aha super, vsi ostali bojo nehali voziti avtomobile, jaz se bom pa vozil naprej.".
Kontraproduktivno do maksimuma, a se nisi dojel, da nimajo mozganov ker so jih zamenjali za naftne produkte?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bweemfi ()
nejc_nejc ::
Kdaj si bil nazadnje na Danskem?
Jaz sem se kar lepo gužval z avtom.
Danska ima super javni transport. In zelo visoke davke na avte. Zato ljudje nimajo svojih avtov pač pa jih uporabljajo kot najem vozil.
Kje konkretno si se gužval na Danskem, da vidim sedaj to nebulozo.
Aarhus
WizzardOfOZ ::
To da je najboljša država za VOZNIKE AVTOMOBILA ravno kolesarska velesila Nizozemska
Oni imajo 8 pasovnice v mesto, potem pa sedejo na kolo in se po mestu peljejo s kolesom. Pri nas imamo enopasovnico do mesta, potem pa ko prideš do mesta in naprej do kandelabra, kjer imaš parkiran bajk in ugotoviš, da ti ga je nekdo ukradel.
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: WizzardOfOZ ()
predi ::
Še daljša in bolj podrobno razložena verzija za tiste ki premorete 10 minut pozornosti:Že v prvih dveh minutah videa imaš primer zgostitve pred semaforjem. Ravno tako imaš primere običajnih kolesarskih pasov na eni ali drugi strani ceste, ki ne dopuščajo prehitevanja - za to potrebuješ dvopasovno pot. In kot sva že ugotovila, kolesarji vozimo z različnimi hitrostmi. Da na kolesarskih poteh ne more priti do zamaškov je navadna bedarija. Propustnost neke poti je v naprej znana. Če to presežeš bo prišlo do zastoja, pa naj gre za motorna vozila, kolesa, pešce ali preklete TCP pakete v omrežju.
...
Dejstvo je, da njim sistem deluje. Pri nas je gostota prebivalcev na površino nižja, kot njih. Zato lahko kvečjemu pričakujemo manj težav in ne več.
Lonsarg ::
Kadar ni konice je mogoče tudi prehitevanje po nasprotni kolesarski stezi, pešci upoštevajo semaforje in se ne mečejo pred kolesarje, imajo električna tovorna kolesa ki lahko precej naložijo gor, itd...
nujno zgradit še en pas na obvoznici in še par P+R. pa lpp tudi uredit in na vsakem p+r dodat linijo, ki bo krožna, da te popelje bližje centra ne v center.
zakaj krožne linije?
Ker gresta busa vsak v svojo smer in vsak iz svoje smeri pripeljeta potnike. To pomeni 2x več potnikov, kot na navadni liniji v istem času (full duplex v mreži)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: WizzardOfOZ ()
ginekk ::
As ti resen?! SEM ŽE FUKING POJASNIL, preberi 1 stran za nazaj. Že 5x sem pojasnil, ne bom še ta šestič!
Haha, sure, po moje boš še 100x odgovarjal, kajti ti (in vzporedni nicki) si največji spammer v tej temi.
Pač nimaš resnega lajfa izven zaslonov, če ostale prepričuješ da je skiro odlična rešitev za transportne zagate.
Aja, da dodam, dans je prav tekoč promet in so dobesedno prazne ceste po Ljubljani.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: ginekk ()
Tweezzizi ::
WizzardOfOZ je izjavil:
Oni imajo 8 pasovnice v mesto, potem pa sedejo na kolo in se po mestu peljejo s kolesom. Pri nas imamo enopasovnico do mesta
Se to je prevec. Morajo biti avtomobilisti kaznovani, da se vozijo v mesto.
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: jest10 ()
WizzardOfOZ je izjavil:
Oni imajo 8 pasovnice v mesto, potem pa sedejo na kolo in se po mestu peljejo s kolesom. Pri nas imamo enopasovnico do mesta
Se to je prevec. Morajo biti avtomobilisti kaznovani, da se vozijo v mesto.
Ljubljančani ne znate delat, vi ste v glavnem vsi na sociali in popolnoma nesposobni za delo. Delajo vam tisti, ki se v mesto vozijo. Že sedaj imate skret od mesta. pol, ko ne bo nobenega, da bi delal, boste imel pa šele orenk usran skret.
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: GupeM ()
Gambino ::
To bi morali že zdavnaj narest!!!
Mato989 ::
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
Najboljša rešitev bi bila ukinitev izplačila potnih stroškov. Takoj bi rešili ta problem. No saj nekaj se že dela na tem oz dela vlada na tem z novo davčno, kjer se bo ali obdavčilo ves prihodek z prevoznimi stroški oz kenslal olajšave.
Potni stroški so povračilo za vožnjo na delovno mesto. Plačuje se za pretekli mesec. Od tega si že plačal davek. Zato tega ponovno obdavčit ne morejo in ne smejo. Sem pa zato da se ukine ta dodatek, nikakor pa da se ga obdavči.
Mato989 ::
WizzardOfOZ je izjavil:
Najboljša rešitev bi bila ukinitev izplačila potnih stroškov. Takoj bi rešili ta problem. No saj nekaj se že dela na tem oz dela vlada na tem z novo davčno, kjer se bo ali obdavčilo ves prihodek z prevoznimi stroški oz kenslal olajšave.
Potni stroški so povračilo za vožnjo na delovno mesto. Plačuje se za pretekli mesec. Od tega si že plačal davek. Zato tega ponovno obdavčit ne morejo in ne smejo. Sem pa zato da se ukine ta dodatek, nikakor pa da se ga obdavči.
Ja itak, obdavčitev dodatka bi bila smiselna samo v primeru da bi bencin dobili brez trošarin in davščin ampak ker ne je to res bedarija na kubik...
Bolj je drugo, če bi radi spodbujali MANJ avtomobilskega vozačkanja, se pač ne subvencionira prevozov... na tak način bo več ljudi ki ne bodo dobili povišice odjebalo delodajalce in šlo delat bližje domu ker se jim ne bo splačalo vozit čez pol države na enaki bruto plači kot nekdo preko ceste.
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
Ahim ::
Na nizozemskem imejo zgostitve na kolesarskih poteh in v konicah je gužva na kolesarskih poteh. Ampak ker so pametni so zgradili dovolj kolesarskih da kljub zamašku menda šiba zadeva, ker to smatrajo za kolesarske avtoceste in se počasi niti ne sme vozit.
>To bos tezko dopovedal bebcem kot je inzenir ali kakorkoli se ze zdaj imenuje tisti cepec, ki kar naprej lepi neke "primerjave" kako je 2x sirsa cesta slabsa, ker gre zdaj po njej 5x toliko vozil ker so alternative poti ukinili in pac nastane guzva ...
Analogno kot pri bickilih: ce imas dovolj pasov, da promet lahko gladko tece (in 2 na obvoznici zelo ocitno nista dovolj ker tovornjaki eliminirajo en pas), potem pac gladko tece. Tezava vecanja stevila v nedogled je uvoz/izvoz, ampak objektivno je to tezava predvsem ko prides enkrat naprej od treh pasov, sploh v drzavici, kjer vsaka pasaja uta "rabi" svoj izvoz, ampak za tranzit okrog mesta pa en dodaten pas dobesedno lahko eliminira vsakodnevne zastoje.
Ljudje naj imajo službene avte za služebene poti. Za vožnjo na delo pa javni prevoz ali služeno vozilo.
Odpade ogromno takih in drugačnih mučk čez noč.
Curve Ball ::
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: FireSnake ()
Pa seveda normirance ukinit.
Comandante ::
Naj ljudje plačujejo bonitete. Garantirano več davkov in manj utaje.
Pa seveda normirance ukinit.
Ti bi bil dober bruseljski funkcionar. Tudi vodstvo Evrope namrec verjame, da so visji davki resitev za vse nase probleme.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Comandante ()
gruntfürmich ::
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: negot ()
energetik ::
Če so se odločili, da bo država močno centralizirana, bi morale biti povezave iz okolice do centra LJ ustrezno dimenzionirane oz. biti ponujene dobre alternative, pa spet niso.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: energetik ()
Vzrok problema je, da oblast ni sposobna/noče narediti ustrezne infrastrukture in naš denar zapravlja za druge zadeve. Če so se odločili narediti AC križ in ker vedo, da smo tranzitna država, bi morale biti AC za to ustrezno dimenzionirane. Ampak zelo očitno niso.
So. Niso dimenzionirane, da ima vsak prebivalec avto v katerem se vozi sam, ker v casu izgradnje ljudje se niso bili tako fuknjeni in razvajeni, pa tudi izgledalo ni, da bo tako.
Zal nihce ni mogel predvideti milenijcev (sicer bi verjetno uvedli psiholoske preglede za starsevstvo in prisilno sterilizacijo).
Pac videli ste, da je problem, pa ste si vseeno kupili avto, se preselili stran od delovnega mesta,... zdaj pa vidite problem v infrastrukturi, ne v vas.
In, ce bi bil kdo tako nor, da bi sel sirit obvoznico, bo mesec ali dva bolje, potem pa se bo se vec ljudi zacelo voziti z avtomobili in v enem letu bo ta tema spet odprta, kjer se boste spet pritozevali nad tezavami, ki jih sami povzrocate.
Kot sem napisal zgoraj, naslov teme bi bilo treba spremeniti.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Tweezzizi ()
Delovno mesto se tudi lahko premakne, pri meni se je. Torej nabavil bi si bivališče v bližini delovnega mesta, po 7 letih se je delovno mesto prestavilo izven LJ. Nato bi naredil kaj? Enako bi "delal gužvo" na obvoznici.
Zgodovina sprememb…
Lej, jasno je, da na območju LJ ni dovolj prebivališč za vsa delovna mesta, ki tam so. Vsakemu načrtovalcu infrastrukture bi moralo biti jasno, da bo folk živel izven LJ in se vozil tja. In ker tudi vrtcev in OŠ za ostroke vozačev NI v LJ, je edina možnost da se voziš z avtom, večinoma sam, če hočeš oddelati 8h in pravočasno priti po otroke.
Cry me a river. Bos pac prilagodil svoje zivljenske navade in nasel resitve, kjer ni treba drugim resevati tvojih problemov. Jaz nimam nobenih problemov z guzvo na obvoznici, ce odstejem onesnazenje, ki ga povzrocate (k sreci je obvoznica "vdrta" in se vali po obvoznici, tako, da ga povzocitelji tudi uzivajo).
Zgodovina sprememb…
Jaz načeloma nimam težav s prevozom, razen ko se pol Evrope spravi vozit skozi LJ obroč, ker oblast ni sposobna tega tranzita omejit že na mejah.Lej, jasno je, da na območju LJ ni dovolj prebivališč za vsa delovna mesta, ki tam so. Vsakemu načrtovalcu infrastrukture bi moralo biti jasno, da bo folk živel izven LJ in se vozil tja. In ker tudi vrtcev in OŠ za ostroke vozačev NI v LJ, je edina možnost da se voziš z avtom, večinoma sam, če hočeš oddelati 8h in pravočasno priti po otroke.
Cry me a river. Bos pac prilagodil svoje zivljenske navade in iskal resitve, kjer ni treba drugim resevati tvojih problemov.
Torej se bom z avtom sam vozil mimo LJ po obvoznici, dokler bo to časovno še sprejemljivo. Ker vsak preostali način prevoza je zame še vsaj 2x manj sprejemljiv.
Zgodovina sprememb…
Jaz načeloma nimam težav s prevozom, razen ko se pol Evrope spravi vozit skozi LJ obroč, ker oblast ni sposobna tega tranzita omejit že na mejah.Lej, jasno je, da na območju LJ ni dovolj prebivališč za vsa delovna mesta, ki tam so. Vsakemu načrtovalcu infrastrukture bi moralo biti jasno, da bo folk živel izven LJ in se vozil tja. In ker tudi vrtcev in OŠ za ostroke vozačev NI v LJ, je edina možnost da se voziš z avtom, večinoma sam, če hočeš oddelati 8h in pravočasno priti po otroke.
Cry me a river. Bos pac prilagodil svoje zivljenske navade in iskal resitve, kjer ni treba drugim resevati tvojih problemov.
Pac najdi resitev, kjer ne bo treba drugim resevati tvojih tezav. Recimo vozi se v sluzbo ob drugih urah, preseli se, najdi sluzbo na drugi lokaciji, streniraj mularijo, da hodi sama domov, vozi se z drugacnim prevoznim sredstvom,...
Zgodovina sprememb…
Zgodovina sprememb…
Curve Ball je izjavil:
Tole se verjetno oglaša osebek, ki sta mu očka in mamica pustila hiško v Ljubljani in se mu jebe za vse ostale. Nabit davke za hiše in stanovanja v Ljubljani v nebo pa ne bodo več pametni tile osebki rojeni s srebrno žlico v ustih.
Tole se verjetno oglaša osebek, ki je rojen z auspuhom v riti.
Ampak salo na stran, vsak se je rodil kot se je rodil, ene so razvadili do konca in samo jamrajo ter pricakujejo, da bo nekdo tretji resil njihovo situacijo, drugi, tipicno bolj uspesni, pa so se navadili iskati resitve.
Zgodovina sprememb…
Zgodovina sprememb…
Curve Ball je izjavil:
Sam živim in delam v Ljubljani, mi greste pa neverjetno na živce žabarji, ki vam je bilo vse pred rit dano in pametujete drugim, ki jim ni bilo.
Seveda revcek ubogi. Nihce te ne sili, da si v Ljubljani, pojdi od koder si prisel. In *puf*, en avto na obvoznici manj. Pa se kaksen zivec si bos prihranil, ker ti ne bo treba vec iskati krivca za tezave, ki si jih sam povzrocas z rinjenjem tja kamor ne spadas.
Zgodovina sprememb…
Zgodovina sprememb…
Curve Ball je izjavil:
Pa še težave s sklepanjem imaš - po obvoznici se vozim 0km, vsaj 50% časa grem v službo (če ne delam doma) s kolesom...
Pametna resitev za okolje v katerem zivis. Zdaj jo pa razlozi se ostalim, samo pazi, ker ti bojo rekli, da si se rodil s srebrno zlico v ustih in oni nimajo take srece kot ti.
Zgodovina sprememb…
Curve Ball je izjavil:
Pa še težave s sklepanjem imaš - po obvoznici se vozim 0km, vsaj 50% časa grem v službo (če ne delam doma) s kolesom...
Pametna resitev za okolje v katerem zivis. Zdaj jo pa razlozi se ostalim.
ja, naj razlagam ostalim, ki nimajo osnovne možnosti kupiti nepremično v Lj in so z odrekanjem kupili nekaj v okolici, kjer pa ne služb, ne hitrega lokalnega prevoza ni. Žabarska rešitev, ti je sigurno zgled Levica z Vatovcem in Mescem na čelu.
Zgodovina sprememb…
Curve Ball je izjavil:
Curve Ball je izjavil:
Pametna resitev za okolje v katerem zivis. Zdaj jo pa razlozi se ostalim.
ja, naj razlagam ostalim, ki nimajo osnovne možnosti kupiti nepremično v Lj in so z odrekanjem kupili nekaj v okolici, kjer pa ne služb, ne hitrega lokalnega prevoza ni. Žabarska rešitev, ti je sigurno zgled Levica z Vatovcem in Mescem na čelu.
Mogoce pa lahko postanejo soferji avtobusa (in nimajo vec problema s prevozom na delo, zato, da dojamejo, da se hocejo ljudje voziti z avtomobili in delati guzvo na cestah), da bo hiter lokalni prevoz tudi pri njih? Se preselijo v drugo drzavo, da vidijo, da je tudi tam enako in se bojo se vedno guzvali na drugi obvoznici?
Btw, zadnjic sem videl nekoga na necem takem:
Spravis za sedez, parkiras izven mesta in gres do sluzbe. Mogoce celo kupim.
Zgodovina sprememb…
Zgodovina sprememb…
Curve Ball je izjavil:
Vatovec, si to ti? Tip je razlagal kako bi moral biti davek na nepremičnino neodvisen od cene le-te, saj ne gre da upokojenec v Ljubljani z milijon vredno nepremičnino plača več davka kot upokojenec v Lendavi z 30k vredno nepremičnino. Ima 3 stanovanja v Ljubljani.
Verjetno ima sestavek neko povezavo, ki je zal ne vidim, bos moral razloziti.
Curve Ball je izjavil:
Vatovec, si to ti? Tip je razlagal kako bi moral biti davek na nepremičnino neodvisen od cene le-te, saj ne gre da upokojenec v Ljubljani z milijon vredno nepremičnino plača več davka kot upokojenec v Lendavi z 30k vredno nepremičnino. Ima 3 stanovanja v Ljubljani.
Verjetno ima sestavek neko povezavo, ki je zal ne vidim, bos moral razloziti.
Eh, kar več povezav, me sicer ne čudi da jih ne vidiš. Saj Vatovec tudi ni videl nič narobe v svojem izvajanju. Osnova je pa - meni je lepo, jaz hodim peš v službo, jaz imam hišo v Ljubljani, ko jebe ostale.
Zgodovina sprememb…
Curve Ball je izjavil:
ko jebe ostale.
Saj to je klasicna slovenska mentaliteta, kaj hoces reci, da bi se morali politiki (predvidevam, da je politik) kaj drugace obnasati kot vsi ostali?
Saj si vsak avtomobilist, ki zapelje v Ljubljano misli natancno to. Ko jebe ostale.
In zdaj bi rad povedal, da bi se pa moral najti nekdo, ki se mu ljudje - ki se jim jebe za ostale - smilijo in bi moral poskrbeti za stanovanja v Ljubljani, za siritev AC, mogoce jim kupiti se kaksen avto?
Sicer smo ze nasli takega, Jankovic je odlicno poskrbel za zelo cenovno dostopen P+R in ljudje se ga poslozujejo, rezerviral je pasove za LPP, da so hitrejsi. Samo, ce clovek trmari in hoce na vsak nacin s svojim plehom do sluzbe, potem je pac zataknjen v koloni. Njegova izbira.
Zgodovina sprememb…
Zgodovina sprememb…
Sparkxl ::
Curve Ball je izjavil:
Država pa naj bi skrbela za kaj? Če razvoj ne poteka enakomerno, če so službe pretirano skoncentirane v enem mestu
Oh, ce bi dobil cent za vsakega kekca, ki je to izjavil.
Zakaj so firme v Ljubljani? Zaradi drzave? Res? Lepo se sprehodi do direktorja in ga poslji v k*, ker je pac firmo postavil v Ljubljani in ne v tvojem rojstnem kraju.
Curve Ball je izjavil:
če v tem mestu ni zadosti stanovanj za vse te zaposlene, mora seveda država poskrbeti za infrastrukturo ki omogoča tem zaposlenim normalen prihod v službo. Zakaj pa plačujemo davke? Da Ljubljančani uživamo v zeleni okolici in hodimo peš v službo,
Saj drzava je poskrbela za infrastrukturo, samo je pac ne koristijo, seveda bi tudi jaz imel helikopter, da me pripelje do sluzbe, samo nisem tako nor, da bi zahteval od drzave, da mi pokrije stroske.
Davke pa placujes zato, da lahko SDS kupuje robcke z elastikami.
Curve Ball je izjavil:
ostalim pa omejimo dostop le preko javnega prevoza in jih prisilimo na par urno cijazenje s trolami/avtobusi s parimi prestopi? Ja, seveda je to tebi všeč. Samo ne plačuješ samo ti davkov.
Celo zivljenje ze uporabljam javni prevoz. Tako, da tule si prisel napacnemu pametovati. Placaj vec davkov, pa bos imel boljsi prevoz, preprican sem, da je drzava vec kot pripravljena kupiti helikopter za vsakega prebivalca in izsolati pilote za njih, ce so prebivalci pripravljeni placati dovolj davkov za to.
Zgodovina sprememb…
Celo zivljenje ze uporabljam javni prevoz. Tako, da tule si prisel napacnemu pametovati.
tale zmaga ;). Celo življenje uporabljaš javni prevoz znotraj Ljubljane. Uporabljaj javni prevoz recimo iz Vodic do službe na Viču. Pol pa pametuj tistim, ki se vozijo z avtomobili...
Zgodovina sprememb…
Niso dimenzionirane, da ima vsak prebivalec avto v katerem se vozi sam, ker v casu izgradnje ljudje se niso bili tako fuknjeni in razvajeni, pa tudi izgledalo ni, da bo tako.
Laž. So narejene za vse prebivalce, niso pa dimenzionirane za 18.000 kamionov na dan.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Gonja proti mobilnosti (strani: 1 2 3 4 … 8 9 10 11 )Oddelek: Problemi človeštva | 49998 (36238) | Lowink |
» | Pariz znižal cestne omejitve (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Na cesti | 20036 (15673) | Invictus |
» | Evropski teden mobilnosti (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Na cesti | 31457 (21543) | jb_j |
» | Rešitev za slovenski javni prevoz (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Problemi človeštva | 82305 (71714) | starfotr |
» | Hitrost mestnega prevoza (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Na cesti | 33144 (27545) | BigWhale |