» »

Nakup preko ebay.co.uk oziroma ebay.de

Nakup preko ebay.co.uk oziroma ebay.de

alexxloow3 ::

Živijo!
Prosil bi samo za en "tutorial" :D namreč iz ebaya nisem še nikoli nič kupoval. Zadnje cajte bi ful rad zamenjal tipkovnico z Razerjevo mehansko. Kakšno BlackWidow Chroma, ali pa tudi Ornata chroma (vem, da ni mehanska). Videl sem, da se da dobiti kar pošteno ceneje te tipkovnice. Zanima me na kaj je potrebno biti najbolj pozoren in kako veš če je izdelek še na voljo in če ima še vedno garancijo. Kakšni so potem dodatni stroški? Veliko oglasov je imelo FREE shipping, ampak a dejansko mene potem pride tipkovnica npr. 70€ in to je to? Mi ne bo pošta nič dodatno zaračunala, ker je iz tujine (vem, da je Nemčija v EU, ampak dejansko nisem nikoli nič kupoval v tujini kar bi talo več kot 10€ :D). Potem me pa še zanima, če kaj naročiš in dobiš pokvarjen izdelek, kakšne so komplikacije z vrnitvijo denarja? Malo me tudi zmede ker imaš nekje opcijo "Make offer" ali "Buy now". Nekako sem zmeraj mislil, da je to neka bolj ogromna bolha :D pa mi ni lih tok razumljiva :D
Hvala in LP

popster ::

Bodi pozoren, nekatere cene so dražbe, drugi niti ne posiljajo v SLO, skratka nimas ravno obcutka da spletna stran želi da veš kolko te bo stalo.

bluefish ::

Pri oglasu tudi poglej, kje se artikel dejansko nahaja. Če je izven EU, boš na ceno artikla + poštnino plačal DDV in carino.
Ob uporabi iskalnika imaš na levem delu strani filtre. Uporabi jih.

IL_DIAVOLO ::

Shipping+carina te bo prislo tak drago, da bos na istem.

kixs ::

Da obvadas eBay, ga moras kar nekaj casa uporabljat.

Ce noces carine placevat, kupuj samo znotraj EU. Anglija je do dokoncnega izhoda se vedno clanica EU in carine ni.

Free shipping je navadno samo za kupce znotraj iste drzave (vecinoma to uporabljajo anglezi). Velja pa tudi za kitajce, ki posiljajo po svetu - vendar pazi na carino. Za postnino vedno preveri kaj imas nastavljeno za dostavo. Za ta kraj ti potem racuna postnino. Nekateri nimajo dolocene postnine in pri teh najprej vprasaj, ce posiljajo in kaksna je cena, da ne bo kaksnih nepotrebnih nesporazumov. Dosti jih ne posilja izven svoje drzave. Nekateri pa posljejo k nam, tudi, ce imajo oznaceno, da ne posiljajo v tujino. Pac je potrebno vprasat - ce ni kaksne druge alternative.

Pri avkcijah racunaj, da se koncna cena oblikuje zadnjih nekaj minut ali sekund pred koncem. Je pa odvisno od zanimivosti artikla. Vcasih kaj dobis po smesni ceni, ce imas sreco :lol:

Pri "Make offer" lahko 3x oddas neko svojo ponudbo. Potem ni vec moznosti za ta artikel. Ostane le Buy-it-now (BIN) cena. Naceloma nimajo radi vec kot 10% nizjih ponudb (odvisno kaksna je realna cena in cena pri drugih prodajalcih). Lahko ti ponudi tudi kontra - counter offer. Nekateri uporabljajo avtomaticen sistem in vse kar je pod nastavljeno ceno, avtomaticno zavrne.

Lahko si nastavis avtomaticno obvescanje dolocenih artiklov. Potem dobis 1x dnevno mail o novih artiklih, ki ustrezajo iskalnim parametrom. Pride prav, ce isces nekaj dolocenega in se ti ravno ne mudi.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Vse o Ebay-ju (strani: 1 2 3 4108 109 110 111 )

Oddelek: Kaj kupiti
5512980027 (4393) lolipop2
»

ebay (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
6312132 (3876) opeter
»

nakup preko eBay-ja (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
11426198 (14269) St235
»

Iščem osvetljeno gaming tipkovnico

Oddelek: Kaj kupiti
243002 (2350) broken/link

CARINA ebay (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Omrežja in internet
27095947 (72812) Tilen

Več podobnih tem