» »

8K3A+ ali 8RDA3+ ???

8K3A+ ali 8RDA3+ ???

Dušan ::

Mal bom zakompliciral ampak bom probal bit cim krajsi:

Lani sem v Mlacomu kupil 8K3A+ plato , athlon XP 1600+, 512 Mb DDR 333.
Stvar je lepo spilala dokler mi ni crknil en kanal na zvocni kartici in sem plato malo pred garancijo dal na servis. Po 40 dneh sem jih klical kaj dogaja in so rekli da ne vejo kdaj bo plata itd... in ce sem za to da vzamem kero drugo. Malo sem spet pogledal po netu in nekako mi je v oci padla 8RDA3+. Skoraj smo se ze zmenili za zamenjavo pa so zacel komplicirat ker nisem imel vec original skatle od 8K3A+.
No po parih dneh so mi koncno vrnili ENAKO plato kot sem jo dal na servis.

Fino, krasno ampak so me par dni nazaj tok "zrajcal" z 8RDA3+ da sem si v drugi trgovini sposodil to plato, bartona 2500+ in 512Mb DDR 400 RAMa.

Prinesem domov in tle so se zacel problemi. Se z nobeno plato nisem imel tolk problemov z instalacijo win XP. Instaliram WIN, nalozim detonatorje za GF4 Ti 4200 64Mb TVout 4XAGP pa mi PC zmrzne. Reset, pa javi eno napako da kao ne najde fajla itd... Niti Safe mode ne dela. Ponovno FORMAT, setup.. Potem nalozim XP, nforce drajverje, SP1. Za hec dam gor 3DMarka 2001 pa slika skoz neki "cuka". Grem v BIOS, dam disble 8XAGP pa nic bolje. Pol mu nalozim KOMPLET windows update ki je na voljo pa ugotovim da kr vec ne morem na ene internetne strani. Ene delajo BP, recimo Google pa kot da ne obstaja...

Malo preberem forume in grem po receptu: Instalacija XP, Service pack1, Nforce drajverji. Zdej kao neki dela ampak ne morem nastimat TV izhoda. A naj dam gor detonatorje al so drajverji ze v Nforce paketu? A obstaja kaksna optimalna nastavitev BIOSA za to plato? O navijanju zaenkrat ne razmisljam, hocem samo da mi sistem po defaultu STABILNO dela. A moram nujno imet 400 DDR ali lahko zadrzim starega 333?

Lepo bi prosil za kakrsnokoli pomocm ker se ze resno nagibam k temu da vrzem nazaj "staro" plosco ki se mi je zdela 15X manj komplicirana. To bom pa probal vrnit v trgovino, drugace jo pa prodam za 10-15% ceneje. Plata je "stara" teden dni in je seveda v garanciji.

HELP please
freesat@email.si

flipflop ::

Kaj pa če daš noter stare rame? Lahko da so ti rami kaj pokvarjeni.Lahko daš namreč tudi 333 MHz rame.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: flipflop ()

Zheegec ::

Iste probleme sem imel jaz z 8Rda, sem komaj Windoze gor spravil, po 4 formatih in WinXP, Win2K, WinME in Win98 sem ugotovil da mi je vent na stari grafi crknil (sem za 2 dni imel še staro grafo), pa mi je skozi restartal:D
Zelo verjetno se pregreva proc, grafa, RAMi,...
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Dušan ::

Hmm, na graficni imam skoraj nov ventilator (kupil v JAE) pa še ene dodatne hladilnike ki sem jih dobil zraven sem prilepil na RAM . Na procesorju je Vulcano 7 in temperatura mi kaže od 35°C pa gor. Imam tudi program Cpuidle. Se mi je pa spet zacel dogajat da mi PC kar zmrzne oziroma se resetira sam od sebe. A je mogoče 300W napajalnik premalo za to matično? Drugače mam pa notri samo en HDD, FDD, combo CDRW/DVD in to je to.

flipflop ::

Se ti to dogaja tudi pri starih ramih?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katero nForce2 plato (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Kaj kupiti
47931703 (18298) Jaffa
»

Težava z navijanjem na 8RDA3+ (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Navijanje
1457760 (5442) pele-on
»

May the nforce2 be with you :) (strani: 1 2 3 412 13 14 15 )

73233185 (20012) OwcA
»

Abit NF7-s rev. 1.2 je zunaj!!! (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Strojna oprema
1336013 (3877) Tradewind
»

radeon 9000pro benchmarking

281772 (1346) _Dejan_

Več podobnih tem