» »

Uber dobil novega izvršnega direktorja, ne bo več sledil potnikom po koncu vožnje

Uber dobil novega izvršnega direktorja, ne bo več sledil potnikom po koncu vožnje

Washington Post - Decembra je Uber uvedel kontroverzno nadgradnjo svoje aplikacije, ki je od uporabnikov zahtevala deljenje lokacije tudi, ko aplikacija ni tekla v ospredju. Sporne funkcije ni bilo mogoče izključiti drugače kakor v celoti, kar z drugimi besedami pomeni, da je bila alternativa zgolj ročni vnos mesta pobiranja in odlaganja potnika. Uber je to uvedel, ker je uradno lokacijo uporabnika spremljal še pet minut po zaključku vožnje, čemur so zagovorniki zasebniki ostro nasprotovali. To funkcijo bo sedaj ukinil, tako da bo aplikacija delovala kakor pred lanskim decembrom - lokacijo bo spremljala le, ko bo aplikacija dejansko aktivna.

Uber se je ob uvedbi branil, da novo funkcionalnost potrebujejo za zagotavljanje kakovosti storitve in varnosti uporabnikov. Tako naj bi bili preverjali, ali so jih vozniki res odložili na želeni lokaciji, na pravi strani ceste itn. Ker se je na Uber usul plaz pritožb, so v podjetju zagotovili, da na iOS v resnici nikoli niso začeli uporabljati te funkcije, medtem ko so jo v Androidu kmalu onemogočili. A ostalo je neprijetno dejstvo, da je aplikacija še vedno zahtevala popoln nadzor nad lokacijo, potem pa smo morali verjeti Uberju, da tega ne zlorabljajo.

V Uberju se po prevetritvi vrha kadrovske piramide stvari počasi postavljajo na pravo mesto. Na mesto izvršnega direktorja so namreč včeraj imenovali poslovneža iranskih korenin Daro Khosrowshahija, ki je nasledil kontroverznega ustanovitelja Travisa Kalanicka. Slednji je bil prisiljen odstopiti, ker se je Uber zapletel v goro afer, vse od spolnega nadlegovanja in vohunjenja za uporabniki do goljufanja in namernega izogibanja nadzoru. Khosrowshahi, ki prihaja iz ugledne družine, bo poizkusil Uberju vrniti ugled. Njegov brat Kaveh Khosrowshahi je namreč direktor Allen & Co., njegov bratranec Amir Khosrowshahi je soustanovitelj Nervane, njegova dvojčka bratranca Hadi in Ali Partovi pa pomembna investitorja v Airbnb, Dropbox, Uber, Facebook itd. Še dva bratranca imata v Googlu visoke menedžerske funkcije.

1 komentar

MrStein ::

Prava hobotnica, ta družina. ;)
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Uberjev ustanovitelj prekinil vse vezi s podjetjem

Oddelek: Novice / Ostalo
205734 (3839) hamez66
»

Poročilo NTSB: Uberjevo vozilo peško povozilo brez zaviranja (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
8218758 (15803) BigWhale
»

Uber še vedno z izgubo

Oddelek: Novice / Rezultati
156166 (5211) WhiteAngel
»

Prva smrtna žrtev v nesreči samovozečega avtomobila (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
529176901 (160396) AndrejO
»

Uber pozabil razkriti vdor izpred leta dni

Oddelek: Novice / Varnost
149378 (7301) Afo

Več podobnih tem