Prijavi se z GoogleID

» »

Waymo in Uber sta se poravnala

Waymo in Uber sta se poravnala

Slo-Tech - Po pričakovanjih, bi lahko rekli, je Uber ugotovil, da nima smisla trošiti denarja za sodne stroške, odvetnike in na koncu morebitno kazensko odškodnino, zato se je z Google Waymom poravnal. Proces, ki se je začel v začetku tedna, se je končal z 244-milijonsko poravnavo. To je precej manj od začetne milijarde, ki jo je neuradno pričakoval Waymo.

Uber se je namreč strinjal, da bo Waymo postal lastnik 0,34 odstotka Uberja. To je tudi edini finančni izplen poravnave, saj Uber ni plačal nič denarja. Waymo je dobil zagotovila, da njegove poslovne skrivnosti ne bodo končale v programski ali strojni opremi, ki jo proizvaja Uber, slednji pa je zanikal kakršnokoli nezakonito ravnanje. Iz poravnave so torej vsi izšli kot zmagovalci. Uberjev izvršni direktor Dara Khosrowshahi je v izjavi dejal, da se ne strinjajo z vsemi navedbami, a da bi prevzem Otta lahko in morali izpeljati drugače. Podjetji bosta sedaj lahko neovirano in pošteno tekmovali.

Spomnimo, da je Waymo tožbo vložil lani, češ da naj bi njihov nekdanji inženir Anthony Levandowski prenesel 14.000 datotek v skupni velikosti 9,7 GB. Januarja lani je dal odpoved, ustanovil podjetje Ottomotto, pozneje pa ga za 680 milijonov dolarjev prodal Uberju. Levandowski je kasneje delal v Uberju, a so ga potem odpustili. Uberjev novi izvršni direktor poizkuša podjetje, ki je lani nanizalo vrsto pravnih in PR-jevskih katastrof, preobrniti. Lani se je namreč Uber spopadal s tožbami in očitki o odtekanju zdravstvenih informacij, spolnih napadih, namernem izogibanju organom pregona, nezadovoljivo rešenem statusu voznikov glede zaposlitve, slabemu razmerju med moškimi in ženskami, hekerskim vdorom in naposled odločitvijo evropskega sodišča, da je Uber v resnici taksislužba.

0 komentarjevVredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako je Uber izplačal 100.000 dolarjev odkupnine

Oddelek: Novice / Ostale najave
73301 (2263) mulc007
»

Uber pozabil razkriti vdor izpred leta dni

Oddelek: Novice / Varnost
144771 (2694) Afo
»

London prepovedal Uber, slednji se ne predaja

Oddelek: Novice / Ostale najave
286018 (4444) leiito
»

Tudi Samsung bo preizkušal samovozeče avtomobile

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
323539 (2495) vostok_1
»

Vdor v Uber odnesel podatke 50.000 voznikov

Oddelek: Novice / Zasebnost
84880 (2556) Matko

Več podobnih tem