» »

Waymo in Uber sta se poravnala

Waymo in Uber sta se poravnala

Slo-Tech - Po pričakovanjih, bi lahko rekli, je Uber ugotovil, da nima smisla trošiti denarja za sodne stroške, odvetnike in na koncu morebitno kazensko odškodnino, zato se je z Google Waymom poravnal. Proces, ki se je začel v začetku tedna, se je končal z 244-milijonsko poravnavo. To je precej manj od začetne milijarde, ki jo je neuradno pričakoval Waymo.

Uber se je namreč strinjal, da bo Waymo postal lastnik 0,34 odstotka Uberja. To je tudi edini finančni izplen poravnave, saj Uber ni plačal nič denarja. Waymo je dobil zagotovila, da njegove poslovne skrivnosti ne bodo končale v programski ali strojni opremi, ki jo proizvaja Uber, slednji pa je zanikal kakršnokoli nezakonito ravnanje. Iz poravnave so torej vsi izšli kot zmagovalci. Uberjev izvršni direktor Dara Khosrowshahi je v izjavi dejal, da se ne strinjajo z vsemi navedbami, a da bi prevzem Otta lahko in morali izpeljati drugače. Podjetji bosta sedaj lahko neovirano in pošteno tekmovali.

Spomnimo, da je Waymo tožbo vložil lani, češ da naj bi njihov nekdanji inženir Anthony Levandowski prenesel 14.000 datotek v skupni velikosti 9,7 GB. Januarja lani je dal odpoved, ustanovil podjetje Ottomotto, pozneje pa ga za 680 milijonov dolarjev prodal Uberju. Levandowski je kasneje delal v Uberju, a so ga potem odpustili. Uberjev novi izvršni direktor poizkuša podjetje, ki je lani nanizalo vrsto pravnih in PR-jevskih katastrof, preobrniti. Lani se je namreč Uber spopadal s tožbami in očitki o odtekanju zdravstvenih informacij, spolnih napadih, namernem izogibanju organom pregona, nezadovoljivo rešenem statusu voznikov glede zaposlitve, slabemu razmerju med moškimi in ženskami, hekerskim vdorom in naposled odločitvijo evropskega sodišča, da je Uber v resnici taksislužba.

0 komentarjev



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Googlov Waymo avtonomno prevozi 40.000 kilometrov na dan (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
5518906 (15266) BigWhale
»

Uber opustil razvoj samovozečih tovornjakov

Oddelek: Novice / Ostale najave
115022 (3876) Unknown_001
»

Arizona prepovedala Uberjeva avtonomna vozila

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
359170 (7246) joze67
»

Začela se je sodna bitka za samovozeči avtomobil med Google Waymo in Uber

Oddelek: Novice / Tožbe
76594 (5427) Markoff
»

Uber pozabil razkriti vdor izpred leta dni

Oddelek: Novice / Varnost
149356 (7279) Afo

Več podobnih tem