» »

Nov avto za Taščo, zelo specifične zahteve ...

Nov avto za Taščo, zelo specifične zahteve ...

«
1
2 3 4

RedDrake ::

Pozdravljeni.
Bom tale problem kar delno outsourceal.
Namreč, tašči se je njen 3,5 leta stari Seat Leon zameril do konca (v dveh mesecih jo je na cesti pustil že 4x, na servisu menjajo kose po 1k EUR, armatura pa je še vedno polna rumenih lučk ...).

Sedaj hoče na vrat na nos zamenjat avto, če citiram zahteve:
- jasno nov
- zanesljiv
- ne sme imtei nič z VAG koncernom ...
- športen
- majhen (predvsem misli nizek, no pa da ni kakšna ladja s 4,5m+)
- skoraj 100% mora biti dizel (800-900km na teden)
- cena verjetno tam 15-20k EUR

Nekako mi pridejo na pamet Hyundai i30/Kia Ceed, Honda Civic (stari model je sedaj v akciji, zelo dobro opremljen dizel pade za ~19k EUR), pa recimo Mazda 3.
Problem je ker tašča živi v rovtah bogu za hrbtom (beri zgornje posočje), kjer zastopnikov za te znamke ni, oz. bi bilo potrebno na servis hodit po 1h+ v eno smer. V bližini prisotne znamke so VAG, Renault, Fiat, Dacia, Nissan, Volvo, MB, Hyundai, Citroen, Ford.
Morda kak predlog, vsaj kar se zanesljivosti/športnosti tiče?

konspirator ::

"športen" in kilometrina na teden se izključujeta.
Od izbranega Honda Civic, Mazda 3.

Civic (424 cm) je 34 cm krajši od mazde (458 cm).
--

Zgodovina sprememb…

dj_uro ::

mercedes cla
vw-klub.si

NikolormousB ::

Tudi "športen" in "hyundai i30..." se izključuje. Vsaj v tem cenovnem rangu.

Citroen DS3. Do 20 jurjev lahko izbiraš med motorji, imaš en kup barvnih kombinacij... Avto je relativno udoben, za tako majhno škatlo, je malo športnega pridiha, vseeno pa ni pretirano trd kot tipični hot hatchi v tem razredu.

Npr:
http://www.avto.net/Ads/details.asp?id=...
http://www.avto.net/Ads/details.asp?id=...

Megane GT Line. Enako kot zgoraj, za ta denar si ga lahko skonfiguriraš po svoje, glede na potrebe. GT Line je spet ena taka "soft" športna varjanta. Imaš športne sedeže, volan, malo bolj športno nastavljeno podvozje itd. Ampak v resnici gre večinoma za kozmetiko, avto je še vedno dovolj udoben.

Npr: http://www.avto.net/Ads/details.asp?id=...


Drugače pa pojdi na avto.net in poglej kaj ji je všeč. Zanesljivi so danes vsi avtomobili približno enako. Če imaš smolo, lahko naletiš na skret pri vseh znamkah. Zato se vzame podaljšana garancija (v zgornjih dveh primerih imaš 5 let/100.000km).

GupeM ::

konspirator ::

Kaj na trenutnem avtu crkuje (tdi motor) ?
Popravila ne gredo v sklopu garmncije ?
--

Zgodovina sprememb…

videc ::

Ford Focus 1.5tdci
Citroen C4
Volvo V50
Renault Megane
Alfa Giulietta

V bolj ali manj tem vrstnem redu.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: videc ()

puginho ::

GupeM je izjavil:

Ford Focus?


to je to, 5 let garancije brez omejitev

če se bo 1-2x na leto peljala 1h do servisa je nebo vrag vzel

RedDrake ::

Ok, saj vem, da je težko.
Da naj bo športen, ni bilo mišljeno, da ima veliko konjev, ampak da je lega na cesti dobra.
Kot info, tale Seat ji trenutno čisto odgovarja.
Ja, trenutno je 1.6 TDI CR motor.
Kaj točno se kvari ne vem, ampak najprej je gorela lučka za grelne svečke (rumena tuljava, avto je zgubljal moč med prehitevanjem, max hitrost 50-60), servis je nekaj menjal, za skoraj 1k EUR (garancije po skoraj štirih letih in 140kkm ni več), sedaj gori še CEL lučka, servis občasno se prižiga tudi tuljava, servis "ne ve" kaj je narobe, menjali so še par kosov, spet je stalo 800EUR+, "upajo", da bo bolje.
Ko se začno take stvari je imho bolje iti po novega.
Btw, z 1.9 TDI l.2000 je gospa od 2000 do 2013 naredila 360kkm, brez enega izrednega servisa - mislim, da ni problem v tem kako vozi ...
Aja, pa z VAG noče imeti opravka, ker so se ji pri avtohiši, ki prodaja VAG (so edini v radiju vsaj 50km) prizamerili, ker so jo že pred par leti nekaj nategnili z zavarovanjem + sedaj se je njihov servis izkazal za nezanesljivega ...
Znamka drugače imho ni problem.

Kar se tiče dizel/bencin/... debate, njena prva ideja je bila elektrika. Ampak za 120km na dan + stanovanje v bloku je to izjemno slaba ideja.
Z dizlom ima gospa povprečno porabo na svoji furi tam 6,5-6,8 na dolgi rok (~20.000km), veliko se žal vozi po zastojih v Udinah, kar dosti je pa tudi hribovitih in ovinkastih odsekov. Mislim, da z bencinom ne bi bilo samo 1L razlike na 100km, precej bolj verjetno bi bilo 2+, kar pa je že konkreten znesek.

Ja, Ford bi bil super izbira kar se tiče servisa/avothiše - ima ga 200m od doma - sicer ko sem se nazadnje pogovarjal z njo, nad Fordi ni bila navdušena, morda jo trenutne težave prepričajo.
Drugače garancija je sicer marsikje pet let, a 100.000 km je zanjo malo, kot rečeno v skoraj štirih letih je naklepala 140.000+).

No, vsekakor hvala, jo bom prepričal, da gre pogledat Forda, pa morda ji Hondo pripeljem iz LJ za test, če mi jo posodijo za več kot par uric :). Mazda je vseeno verjetno predraga (dokaj osnovni model dizel je že čez 20k, pa še zavarovanje bo drago, ker je 2.2 mašina z 150KM).
Renault je morda tudi opcija, bom videl ko se pogovorim z njo popoldan.

Hvala že v naprej!

D3m ::

Kar hudo, da se izmikajo priznanju garancije.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Furbo ::

+1 Honda/Mazda
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

loveJDM ::

+1 Civic ali pa Mazda

konspirator ::

OP
Seat uradni servis (je podobno pri večini znamk, vw/reno) kot kaže ni vreden pol žlice hladne vode, če znajo samo ugibati in menjavati.

Obrni se na http://avtoelektrika-jc.si/wp/ , so dobri.
--

Zgodovina sprememb…

Cveto ::

Zgodi se lahko pri vsakem avtu, s tem da ko crkne pri japoncu, je veliko dražje. Kolga ima 4 leta staro Hondo. Je šel razdelilec zavorne sile. Cena? 3000 eur + delo.

Jest bi sicer vzel Mazdo 3 dizel. Ford je ok, samo meni vizualno ni všeč, sploh noter. Ko sem se na sejmu zapored vsedel v par avtov, mi je bil Ford na videz najbolj zastarel.

codeMonkey ::

Auris hibrid...

krepki ::

For Fokus ST Line cena okrog 20.000EUR

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: krepki ()

#000000 ::

Za taščo, bi se jest v velikem LOKU ognio vsemu, za kar mi lahko kasneje vrža naprej, še cokel ji nebi priporočil, te babnce so muhaste k hudič, edin če je tašča od OP super tašča, kar zna bit, ker vsaka povprečna tašča ne kupuje avta za 20k € ampak večinoma stokajo :)

St235 ::

D3m je izjavil:

Kar hudo, da se izmikajo priznanju garancije.

kako točno se izmikajo garanciji?

šernk ::

vsak avto je zanesljiv tako kot se ga vozi in vzdržuje.

ostanejo potem pa samo še slabe serije kjer lahko gre vse narobe zaradi ene majhne napake. To je pa spet neodvisno od proizvajalca, saj itak večinoma uporabljajo zadeve od dobaviteljev za sestavo avtov, ki so pa za vse avte ponavadi bolj ali manj isti.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

p0ki ::

Ford Focus RS
"As far back as I can remember, I always wanted to be a gangster"

chucki ::

Sama si ga naj izbere, ker potem boš ti najslabši, ko bo kaj narobe.
AMD Ryzen 1700/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 16gb/SSD M.2
EVGA GTX 1080 Superclocked/SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + PS4 PRO + VR <3 + Nintendo Switch

jype ::

Jaz sem tašči kupil Yarisa, ki po več kot 10 letih (ob rednem vzdrževanju) še ni imel resnih težav in ni nikoli "ostal na cesti" (razen kadar je kdo po nerodnosti spraznil akumulator), je pa izdatno spraskan, kljub parkirnim senzorjem. Na srečo so sodobni avtomobili iz plastike na tistih koncih, kjer je to pomembno.

Dvomim, da je podobno vozilo primerno za nekoga, ki mu zunanjost avtomobila veliko pomeni, notranjost je pa izrazito praktična. Vozilo se je uporabljalo za vse živo, od spravila pridelka pa vse do dolgih potovanj po državah, kjer se avtomobile pogosto krade - vse brez težav.

Če bolj potrebuje modni dodatek kot prevozno sredstvo, potem to ni zanjo, če pa išče zanesljivo napravo, je pa IMO precej dober dolgoročni nakup. Seveda nikakor ne drži, da pregovorna zanesljivost znamke pomeni, da noben njihov avto nima rednih težav - pri več sto tisoč narejenih vozilih, je zagotovo nekaj takšnih, ki jih lastniki sovražijo iz dna srca, niso pa ravno pogosti.

Če ji je bil Seat všeč, je v resnici še najbolje, da kupi enakega, novega. Precej malo verjetno je, da bi kupila dva tako zelo nezanesljiva.

RejZoR ::

Cveto je izjavil:

Zgodi se lahko pri vsakem avtu, s tem da ko crkne pri japoncu, je veliko dražje. Kolga ima 4 leta staro Hondo. Je šel razdelilec zavorne sile. Cena? 3000 eur + delo.

Jest bi sicer vzel Mazdo 3 dizel. Ford je ok, samo meni vizualno ni všeč, sploh noter. Ko sem se na sejmu zapored vsedel v par avtov, mi je bil Ford na videz najbolj zastarel.


Ti miti in legende o oh in sploh dragih delih. Folk kar naprej flanca o tem pri Japncih, pa pri Korejcih, pa imamo pri bajti enega in drugega, pa deli niso prav nič dražji. Mogoče samo v primeru, ko gre za specifične dele, ki niso uporabljeni v vseh modelih. Ampak to bo vedno drago, neglede na proizvajalca.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Unknown_001 ::

Defekti se pojavljajo pri VSEH znamkah. Pri enih bolj, pri drugih manj, odvisno kako dobro vodijo sistem kakovosti (je skoraj bolj odvisno od dobaviteljev komponent). Vedno se na milijon proizvedenih kosov pojavi kakšen slab in teta je verjetno imela to nesrečo. Zdaj zaradi ene slabe izkušnje se distancirat od celega koncerna... nimam kaj komentirat. Servis in odnos zaposolenih pa tudi ni ne vem kako vezan na koncern. Zdaj lahko rečem samo da servisirajte drugje, če imate relativno blizu še kakšnega.

Probajte z mercedesom. Pri njih praktično ne moreš zgrešit, sploh glede na to da je teta nekoliko starejša se ji bo verjetno dopadel.
Malo rabljen Mercedes A razred pride ravno v cenovni okvir.
http://www.avto.net/Ads/details.asp?id=...
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?

Begabt

Fif55 ::

Honda, Mazda.

Robertos664 ::

http://www.avto.net/Ads/details.asp?id=...

pri taki porabi kot jo imajo ti motorji je dizel brezveze, pa še veliko manj problemov je..

lega na cesti pa iz prve roke, top.. :)
Intel Core i5 6500, 8GB DDR4, 240GB SSD, 1TB HDD,
GTX 1060 6GB, S340, 500W BeQuiet, Logitech G27

Zgodovina sprememb…

PacificBlue ::

Vse več mest omejuje dostop dizlašem, države EU pa tudi že razmišljajo o popolni prepovedi dizelskih avtomobilov v desetletju ali dveh. Da ne omenjam višjih stroškov vzdrževanja.

Stran od dizla!


A ti se še pa z bencinarjem voziš? Še nimaš električni avto? Nisi nič preračunal, koliko se ti splača? Glede na to, da so električne polnilne postaje zaenkrat še zastonj in da dobiš subvencijo za avto, praktično se voziš zastonj,če denar namenjen mesečno za bencin nameniš za odplačevanje obroka? Avto stane dobrih 20.000 evrov(minus 5 jurjev subvencija), 10 let na obroke po 150 evrov na mesec in to ti je edini strošek.(če ne štejem amortizacije itd)..

;)

Osebno vozim dizla, ker je voznja z njim užitek(tudi poraba je majhna), na bencinarja ne grem več, preostane mi še električni..nekoč.

Osebno pa OP svetujem naj pogleda za Fordom ali Mazdo.

NikolormousB ::

Avto stane dobrih 20.000 evrov


Kater?

JC Denton ::

Ford Focus je OK, ampak naj preveri, če je možno dobiti 2.0 za normalno ceno. Avto je kar težji v primerjavi s VAG. Pri mojem 70 kW ne gre nikamor, imam pa to srečo, da se večinoma furam v koloni in ekstra konjev niti ne pogrešam.

Isotropic ::

ford focus dizel (1.5 recimo) st-line + še kaj dodatne opreme.

PacificBlue ::

NikolormousB je izjavil:

Avto stane dobrih 20.000 evrov


Kater?


Peugeot Ion

Zgodovina sprememb…

dexterboy ::

Tašči kupi bencinarja pa predelaj na plin. Ceneje kot dizel. Tako vožnja kot vzdrževanje.
Hud elaborat je tole, glede na branje komentarjev.
Kaj, ko bi ekrat stopili IZ svoje kože in objektivno svetovali avtorju teme?
Če se zameri tašči... "dio mio mona, bo hitro kažin pri hiš" :))
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.

Blinder ::

Kaj ima sploh za jamrat nad avtom? Pelje ga na dalec najdrazji servis, pol pa pljuva nad znamko za visoke racune. Ja halo?
Drugace, ce je imela smolo enkrat z vw, bi morala ponovno vw kupit, ker je zelo mala verjetnost, da bo pri obeh imela probleme.
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 1080 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

SambaShare ::

Blinder je izjavil:


Drugace, ce je imela smolo enkrat z vw, bi morala ponovno vw kupit, ker je zelo mala verjetnost, da bo pri obeh imela probleme.


Kakšna logika je pa to? Tu gre za povezane dogodke, če zajebava prvi je (večja)verjetnost da bo tudi drugi.

loveJDM ::

Zakaj še enkrat tvegat z istim?A ti bi?

Blinder ::

V resnici je tudi to kar sem jaz napisal napacno; zelel sem pokazat, da lahko na situacijo gledas tudi obratno.
Ona ne zeli vec vw-ja ne zato, ker bi to bili bolj pokvarljivi avti od ostlaih ampak zato, ker se ji je znamka zamerila..
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 1080 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

puginho ::

jype je izjavil:

Jaz sem tašči kupil Yarisa, ki po več kot 10 letih (ob rednem vzdrževanju) še ni imel resnih težav in ni nikoli "ostal na cesti" (razen kadar je kdo po nerodnosti spraznil akumulator), je pa izdatno spraskan, kljub parkirnim senzorjem. Na srečo so sodobni avtomobili iz plastike na tistih koncih, kjer je to pomembno.

Dvomim, da je podobno vozilo primerno za nekoga, ki mu zunanjost avtomobila veliko pomeni, notranjost je pa izrazito praktična. Vozilo se je uporabljalo za vse živo, od spravila pridelka pa vse do dolgih potovanj po državah, kjer se avtomobile pogosto krade - vse brez težav.

Če bolj potrebuje modni dodatek kot prevozno sredstvo, potem to ni zanjo, če pa išče zanesljivo napravo, je pa IMO precej dober dolgoročni nakup. Seveda nikakor ne drži, da pregovorna zanesljivost znamke pomeni, da noben njihov avto nima rednih težav - pri več sto tisoč narejenih vozilih, je zagotovo nekaj takšnih, ki jih lastniki sovražijo iz dna srca, niso pa ravno pogosti.

Če ji je bil Seat všeč, je v resnici še najbolje, da kupi enakega, novega. Precej malo verjetno je, da bi kupila dva tako zelo nezanesljiva.



Pokvarjen avto in nesposoben servis, in naj kupi še enega? :)) bravo

Besna Glista ::

jype je izjavil:

Jaz sem tašči kupil Yarisa.


Samo malo.. Kaj? jype je kupil avto? Grdo grdo stvar za debile v jeklenem oklepu?
To pa že ne more biti res! :O

D3m ::

Ni mogel drugače.

Partnerka mu je držala pištolo na čelu.
|HP EliteBook|R5 6650U|

SimplyMiha ::

Kaj je pa mogel, ga je tašča takole gledala:



@PacificBlue: saj bo moj naslednji avto električen, bodi brez skrbi.

Zgodovina sprememb…

Go-ahead ::

Red drake se spušča na spolzka tla.

Pusti njenim otrokom, da ji izberejo kar hočejo. Sicer boš dežurni krivec za vse defekte, rihtat boš moral servise,....

Sploh pa te utopčine variante, električen avto, predelava na plin,,, dajmo ne ga s*at s takimi nasveti za taščo????!

SuperVeloce ::

VW servisi predelave na plin odsvetujejo
ryzen 5900x, MSI 5700xt Gaming X, 2x16GB 3600CL16, 850evo+860qvo, Fractal Mini C

bdoxx ::

Toyota auris. Pika

mcfri ::

Če citiram eno staro reklamo: "A si že kdaj videl pokvarjeno toyoto" :D
Auris ima sedaj tudi hibrdino varianto...mogoče to pride v poštev?

krneki0001 ::

Toyota je pokvarljiva. In to zelo. Servisi so pa dražji od ostalih. Nadomestni deli so pa samo original, ker ni kopij.

Skratka izogibaj se Toyote, ker je na stopnji VAG avtomobilov. To pomeni, da ni več tiste zanesljivosti, kot jo je imela toyota (VAG) nekoč.

Zelo verjetno bo najbolj primeren avto za taščo mazda 3. Al pa kak subaru XV. Samo ni ravno športen avto.

D3m ::

Toyota je tak al tak od PSA.

Peugeot/Citroen motorji. :)
|HP EliteBook|R5 6650U|

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: D3m ()

PINki ::

St235 je izjavil:

D3m je izjavil:

Kar hudo, da se izmikajo priznanju garancije.

kako točno se izmikajo garanciji?

V splošnem pogosto rečejo, da je to prvi primer s takšno napako. Ali pa da sploh ni napaka in je normalno, oziroma pridite kasneje, ko bo bolj izrazito/moteče, sedaj se ne da locirati. "Zamenjajo" par stvari, avto pa deluje enako. Ali pa pri meglici pri novih xenon lučeh rečejo, da ne priznajo napake, saj ne vpliva na slabšo vidljivost -> da je takšno trenutno stanje tehnike...

kingsix ::

D3m je izjavil:

Toyota je tak al tak od PSA.

Peugeot/Citroen motorji. :)


Niti ne.

jype ::

Najboljši voznik vseh časov je meni enkrat rekel:

"Če boš si kupo auto, kup si golfa dvojko."

krneki0001 ::

jype je izjavil:

Najboljši voznik vseh časov je meni enkrat rekel:

"Če boš si kupo auto, kup si golfa dvojko."



To je bilo 20 let nazaj. Danes so gnojfi 2 že zgnili, novi gnojfi so pa narejeni tako slabo, da ne bodo nikoli več prišli na tak sloves kot golf 2.
«
1
2 3 4


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Avto za dolge dnevne razdalje - 8.000€ (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Na cesti
38992201 (45195) TheBlueOne
»

nižji srednji razred - 3 vrata - dizel... (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Na cesti
35878751 (64515) GrimReaper
»

Nakup rabljenega avta do 7000EUR (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Na cesti
30654688 (45649) Mato989
»

Nov avto za 15000€ (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Na cesti
21461904 (45670) kljhjkhkjh
»

avto za avtocesto (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
13827863 (23718) D3m

Več podobnih tem