» »

Povezava med dvema lokacijama vcasih pocasna

Povezava med dvema lokacijama vcasih pocasna

skebo3000 ::

Zivjo, imam tezave s povezavo med dvema lokacijama.

Na lokaciji v Sloveniji imam server (linux) preko katerega lahko gledam slovensko IPTV. S programckom udpxy se UDP multicast stream spremeni v TCP unicast in se tako stream lahko routa preko interneta. So far so good.

Ko sem v tujini, lahko prek vlc-playerja dostopam do serverja v sloveniji in gledam SLO-IPTV. Tezava je v tem da samo v nocnih urah funkcionira brez tezav. Podnevi, ko je vecina uporabnikov interneta aktivna, mi zelo slabo dela, slika in zvok nista tekoca itd. Izkljucil sem moznosti, da je problem v HW, SW in podobno, saj ponoci vedno deluje dobro, vcasih tudi podnevi, vendar vecinoma ne. Upload v SLO je 10 Mbit, download v tujini 50 Mbit. Stream potrebuje 3-4 Mbit.

Se vedno ne vem, na kateri strani je tezava - ali pri ISP-ju v Sloveniji (upload) ali pri ISP-ju v tujini (download) ali pa nekje med njima, kjer nimajo kontrole.

Ali kdo pozna resitev, ki bi omogocala stabilno povezavo med dvema oddaljenima tockama, torej tudi podnevi ko je "gneca"? Ali pa kako bi se lotil problema?

Hvala vsem za pomoc, lp.

Jakka ::

UDP video promet se priotizira, zato ti IPTV ne kocka. TCP promet od tvojega strežnika do tebe je pa enakovreden vsemu ostalemu prometu "preko interneta". Ta pa se pošilja "pulzno" in ne kontinuirano. Ko omrežje ni obremenjeno, se to pulzno pošiljanje približa enakomernemu linearnemu , zato ti dela tekoče.
Ko v VLC-ju ti šteka, ker VLC čaka na nov paket podatkov, prenos podatkov ni tekoč.

Verjetno bi pomagalo, če povečaš "buffer" v VLC-ju. Za predvajanje bo imel VLC na zalogi več podatkov, in bo z njimi pokrival čas, ko ne bo pritoka novih podatkov.
http://www.howtogeek.com/howto/22757/he...

skebo3000 ::

Zivjo in hvala za odgovor!

Ravnokar sem testiral z 10- in 30-sekundnim buferjem in rezultat je v primerjavi z default 1 sekundnim bufferjem zanemarljiv - vcasih se mi celo zdi da ni razlike.

Kako je to mozno...

Jakka ::

Se nisem s tem nikoli srečal, tako da bolj znanje in logiko uporabljam.

Če nastaviš 10 sekundni buffer za gledanje videa, potem VLC najprej 10 sekund sprejema informacije, potem pa z zamikom prične prikazovat video. Če ni tako, nekaj nisi pravilno nastavil.

Namreč kot gledam po googlu je mnogo nekih načinov, kako se nastavlja "nek" buffer.
Naprimer:
https://forum.videolan.org/viewtopic.ph...
http://www.howtogeek.com/howto/windows/...

https://www.google.com/?gws_rd=ssl#q=vl...

Razišči kaj je res tisto pravo, zagotovo pa je rešitev v tem.

skebo3000 ::

Hvala za odgovor Jakka. Testiral sem z 10/30 sekundnim buferjem - 10/30 sekund je polnil buffer, potem pa predvajal in ni nic bolje... ni mi jasno kaj se dogaja

blackbfm ::

preveri s pingplotter/mtr če je težava na omrežju

http://wiki.hetzner.de/index.php/Pingpl...

Pesimist ::

jaz uporabljam ta način za spremlanje tv od doma na drugi lokaciji z slabim wifijem, in edin način je bilo povečat buffer kot že Jakka predlago.
Zdaj tvojega programa za linux ne poznam, saj sam uporabljam izključno windows sistem. Poznam pa udpxy na ruteru kateri je slabsi sistem in ne priporočam če nimas stabilne linije na obeh straneh. Verjetno je to isti program ko imas ti na linux. Potem je multicast2unicast slovenskega avtorja ki deluje stabilnejse na slabih povezavah za windows, potem imas UdpProxy ruskega avtorja z naprednimi funkcijami kot live kompresiranje strema za počasnejse povezave in še seveda server postavlen direktno VLC do zelo naprednega konverzije UDP to HLS, HTTP Live Streaming katero je sistem ki ga vecina storitev uporablja od sioltvin do twitch tv, da razdeli podatke v chunk po več majnših filsev. Ni pa tak userfriendly kot vsi prejšni načini.

Tvoj problem se sliši kot preobremenitev povezave. Kje točno pa ti teško rečem. Naslednič naredi vec speed testov na speedtest.net in izberi lokalne servere kot tudi slovenske.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Pesimist ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

IPTV preko VPN-A

Oddelek: Pomoč in nasveti
202899 (2045) misek
»

Xtreamer - IPTV predvajanje (strani: 1 2 3 418 19 20 21 )

Oddelek: Zvok in slika
1019227857 (95529) telexdell
»

Siol TV <-> client za PC, etc... (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Omrežja in internet
380105322 (21689) jurre
»

IPTV na PC: STB vs. VLC (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Omrežja in internet
483122587 (46787) Looooooka
»

keri ruter do 100€ z mnogo featursi? (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
7415171 (12918) neres

Več podobnih tem