» »

Formula 1 2015

Formula 1 2015

««
37 / 69
»»

billy ::

hah, ravnokar je vettel javil po radiu "gearbox problem".

Jebemo, očitno spet ne bo normalen vikenda, da bi videli kako stojijo zadeve, ker kimi bo spet slab, vettel pa sigurno ne bo v top formi, če ima celoten petek zjeban.

TribesMan ::

In Ferrari je že v boxu, spet gearbox problem...
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

Očitno menjava in kazen.

Saj ne vem, če bi sploh omenil hondo, oba mclarna sta namreč ostala v garažah -> tehnične težave s hondo.

huh...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: billy ()

vilser ::

Alonso ima letos čist drugačen pristop do dirk. On si je to vzel kot testno sezono kjer inžinirji ugotavljajo napake in pomankljivoati in se sproti učijo in spoznavajo dirkalnik. Naslednje leto bi moralo biti rahlo drugače.

Pa še to...spet bo na dirki slabo vreme, oz ne-vroče, torej še vedno nismo imeli letos neke normalne dirke, kanada hladna, avstrija hladna...same anomalije, na koncu bo pa anglija vroča ;)

Pixy222 ::

Upam da je dovoljeno da objavim nekaj fotk od včeraj iz Avstrije : )

Sam se prvič v živo na dirki formule 1, moram pa povedati, da me je res presenetilo kako izgledajo dirkači v živo. Videl sem Alonsa in Masso in moram reči da sta prav shirana. Nevem če bi Alonsu dal 60kg... Zdej nevem ali so res vsi na takih dietah ali sta ravno tedva bolj suha.

Super Sonic ::

Pixy222 -> super! Fotke sicer niso kak presežek, so pa super, ker so tvoj vtis in ta je drugačen od vseh tistih agencij. Vedno rad pogledam kaj takšnega, tako, da če boš še kaj naredil, kaj postaj (vsaj jaz sem za).

Dirkači se ukvarjajo z minimalnimi težami. Sicer to skušajo odpraviti, bilo je že precej hujše; še vedno pa niso kakšni hrusti.

In Ferrari je že v boxu, spet gearbox problem...

Sem videl da je Vettel že pri teh motorjih. Očitno je Ferrari, poleg malenkostnega zaostanka, nekaj zadaj tudi pri kvaliteti. Kimi je kar dobro šel, so pa danes imeli direkt vsi težavi na SS gumah, daleč najmanj drame pa pri Vettlu. Zgleda da bo za občudovati kako hitro spravi on v gumo vso potrebno energijo; se mi pa danes ni zdel kaj bistveno hitrejši od Kimija (po vzoru prejšne dirke).
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

Well... hardly related but... Craig Scarborough se je peljal čez Slo...

https://twitter.com/ScarbsF1/status/611...

Dans se mi zdi je Alonso letel na tistem kratkem sprednjem krilcu. Sicer pa se bolj ubadajo z zanesljivostjo. Za v nedeljo ima Alonso predvidenih 20 štartnih mest kazni ;); pa naj še kdo reče o smiselnosti tega pravila, če vemo, da smo junija.

Ferrari je tule blizu, bo pa svoje oddelalo tudi vreme.

MaterVola ::

En tvit prej pa slika motorja z vijoličnim ohišjem. Ziher Wizzair.

TribesMan je izjavil:

Well... hardly related but... Craig Scarborough se je peljal čez Slo...

https://twitter.com/ScarbsF1/status/611...

SS, tudi meni se zdi da je McLarnov nov aero paket korak v pravo smer.
Kljub omejenemu številu krogov je mel Alonso zelo spodobne čase.
Sam kaj ko Honda štrajka.

Button povsem nov motor, 25 mest kazni :D

Skyman ::

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Skyman ()

Gregor5816 ::

MaterVola je izjavil:

Button povsem nov motor, 25 mest kazni :D

Že pripravljajo startno mesto posebej zanj, nekje v Alpah :D

Alonso še nov menjalnik :D

Ja, ALO ni hotel, da bi bil BUT boljši od njega glede kazni ;)

videc ::

Super Sonic je izjavil:

Dans se mi zdi je Alonso letel na tistem kratkem sprednjem krilcu. Sicer pa se bolj ubadajo z zanesljivostjo. Za v nedeljo ima Alonso predvidenih 20 štartnih mest kazni ;); pa naj še kdo reče o smiselnosti tega pravila, če vemo, da smo junija.
Ferrari je tule blizu, bo pa svoje oddelalo tudi vreme.
Eh, dej no. Pravila so pravila. Spomnni se samo, mislim da, 2003 oz. 2005, ko so za "crkot" motorja dobili po deset mest kazni. ;)

Skyman ::

Mclaren were running... aaaaaand they stopped.
https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hp...

Mah, spet je napovedana one stop dirke, kaj ga serjejo zadnje dirke z gumami, da so tako durable...vsaj 2-3 postanka bi morala biti, s tem da bi morala biti razlika v gumah takšna, da bi dopuščala enako hitro dirko glede na 2 ali 3 postanke, potem pa bi se taktika med dirko po potrebi spreminjala...

BUTTON JE ATM PRVI, BUTTON JE PRVI, BUTTON JE PRVI!!!

;)

Kimi out v Q1, klasika?

Zgodovina sprememb…

galimim ::

Raikkonen wtf?!!
Born To Bleed, Fighting To Succeed, Built To Endure What This World Throws At Me

Jao Raikkonen.

1.5s za Vettlom... žalost...

Zgodovina sprememb…

ttommy ::

A je že izpadel?
Gamer

broken/link ::

res je.

je pa težko poslušat komentiranje na RTVju, ko že celo sezono (ta teden na domači dirki pa še s strani matesich) poslušamo grožnje red bulla o izstopu iz F1, če ne bo izboljšanja in zmag, potem pa naša vrla komentatorja "Red bull je lahko zadovoljen z izkupičkom" - kvyat se je kot deseti prebil v q3, ricciardo pa p14 in izpad v q2.

Zgodovina sprememb…

ker bullshit qualy je pa bil tole...

krucymucy ::

Ce bosta Mercedesa tudi na dirki tako vozila, bo pestro.

No jutri bi naj bilo vreme bolj stabilno in bolj toplo, tako da dvomim da bi prišlo do takšnih napak.

Na vrhu vse po starem... Dirka bo dolgčas, merc itak ne bo dovolil napadanja, tako da če ne bo kake neumne napake ali slab štart, imamo vrstni red pomojem že določen.

Massi mora tale steza zelo ustrezat.

Hulk je zgleda zelo motiviran... 5. mesto, odlično. Stresel je še Bottasa, kar je verjetno kar presenečenje.

Verstappen tudi izjemno hiter.

A mislite da se v Faenzi kej tolčejo po glavah, ko so 2014 iz Ferrarija prešaltal na Renault?
Avto zgleda super aerodinamično in tudi mehanski grip je dober. Z boljšim motorjem bi bili verjetno v boju z Williamsom in Ferrarijem.

Bomo pa videli do kje bo jutri prišel Raikkonen, situacija je podobna kot z Vettlom v Kanadi. Pobiramo stave? :D

Bi bilo pestro, če se ne bi zgodil zadnji krog - pri rosbergu se je lepo vidlo, da je pustil več gume na asfaltu, kot jo še ima na feltnah, lojze pa se je tudi lepo zavrtel in si naredil medvedjo uslugo. Glede na to, da naj bi bil jutri zgolj en postanek me prav zanima, če bo mercedesu uspelo to realizirat, ali imata oba dirkača preveč uničene gume zaradi neumnosti v zadnjem krogu. Mi je pa všeč to, da je ferrari (oz vettel, ker rajči... well, no comment) zelo zelo blizu (moramo vedet tudi to, da je bilo danes mrzlo, kar ferrariju sploh ne odgovarja).

glede na povedano, če bo jutri res topleje, se nam obeta zanimiva dirka.

Dirko se štarta z gumami s katerimi si postavil najboljši čas v Q2... Te gume iz Q3 na koncu nimajo veze.

Zgodovina sprememb…

Aja? Od kdaj pa je temu tako?

edit: Ta del je pa meni čisto ušel ... Berem sedaj na F1 https://www.formula1.com/content/fom-we...

Zgodovina sprememb…

Pri McLarnu Hondi morajo začet konkretno sekat glave. Prvi, ki mora dobit brco je Arai, ki je šef Honde.

How the f... :D

Torro roso je pomoje "moral" it na renault, da dobi renault več podatkov za razvoj motorjev, namreč lotus jim je prebežal drugam.

Drugače pa imam sam na sumu malce slabo vreme, ki je bolj pisano na kožo mercu, kot vettlu, tako da mogoče razlika vseeno ni realna.

Ve kdo, kako je rosbergu kazalo do "zadnjega ovinka" je bil spredaj, blizu, tesno blizu, ali zadaj?

šernk ::

Na drugem merjenju vmesnega časa naj bi bil najhitrejši
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

billy je izjavil:

Ve kdo, kako je rosbergu kazalo do "zadnjega ovinka" je bil spredaj, blizu, tesno blizu, ali zadaj?

Nico Rosberg: Definitely gutted but Lewis was two tenths quicker than my lap time and I was exactly two tenths up just up to that point, so I knew that I had to go for it, because it was very, very close and just overdid it.

Na vrhu vse po starem... Dirka bo dolgčas, merc itak ne bo dovolil napadanja, tako da če ne bo kake neumne napake ali slab štart, imamo vrstni red pomojem že določen.

Ne bi bil tako 100% v tole, MB ima ritem na krog, da dirko pa razlike niso več tako velike in glede na ogromno število napak domala iz vseh koncev in krajev se jutri lahko zgodi marsikaj.

Hulk je zgleda zelo motiviran... 5. mesto, odlično.

Hulk je res dober dirkač, zaslužil bi si bistveno več; se mu pa poznajo tudi ure v LeManu, dans se je zdelo da je bil on tisti, ki je spravil nekaj več ven iz avta.

A mislite da se v Faenzi kej tolčejo po glavah, ko so 2014 iz Ferrarija prešaltal na Renault?

B spec motorja je sam po sebi nezanimiv in niti v najbolj mokrih sanjah si niso mogli predstavljat, da bo Renault tolk podbacil.

Bomo pa videli do kje bo jutri prišel Raikkonen, situacija je podobna kot z Vettlom v Kanadi. Pobiramo stave? :D

Kimiju manjka dobra priprava na dirko. Nezainteresiran je, premalo komunicira, premalo si ogleduje, primerja, ipd. Enostavno pride in odpelje, kar je pa v tej F1 bistveno premalo. Jutri bi znal, v primeru da bo srečno prišel čez prvi krog, priti do točk, tam nekje okoli 6, 7 ali 8 mesta. Odvisno od vremena in stintov; napoveduje se celo samo 1 postanek, torej bo šel on na dva ali pa izkoriščal z rumenimi gumami prazno stezo in zapiral gap, od tam naprej je pa dost od drugih odvisno (primer Vettel na zadnji dirki).

McLaren no. Pa to je res katastrofa, prav muka je gledat te ljudi in oba dirkača. Nič od nič od motorja, pa smo že kar nekaj mesecev naprej. Razumem, da dobijo 125 mest pribitka ker dvakrat zamenjajo vse, ampak, ko bi vsaj napredek bil viden. Dve sekundi so stran na stezi, ki je dolga za 1:09s in to junija. Praktično neomejen proračun in tovarna Honde zadaj; črne misli ob pogledu na Renault pa vse večje.

TOP ::

Ja lepo bi bilo,če bi se tvoja napoved uresničila v prvem odstavku,ampak sam mislim,da isto kot naša komentatorja si zatiskaš oči pred resnico.Vse tole drži sam Vetel,če tudi jih bo lahko držal bo Rosberga,Lojzeta ziher ne in če tudi ga bo držal,prehiteti na dirki ni šans edino preko boksev sam,če je samo en postanek slabo kaže.Ferrari je po dveh treningih,bil tudi optimističen,da jih imajo,sam Marcedes očitno ma še rezerve.Jutri so prva 3 mesta oddana,edino Massa me zanima ali bo obdržal 4 mesto.Tole,ko napovedujejo toplejše vreme in prednost Rdečih je tud larifari,Marcedes je preprosto še vedno prehiter.

No, v petek je imel rosberg podoben oz celo malenkost slabši sim dirke od kimija...kar pomeni da je vettel še par desetink hitrejši in bi po tej logiki moral tudi lojzo skinit. Seveda je nekaj imeti boljši ritem v dirki in voziti za nekomu, drugo pa je, ga prehiteti.

Je pa vettel izjavil, da je tudi williams se izboljšal v qualy, tako da očitno ima merc neko rezervo, ki jo izkoristi samo v Q3, potencialno v Q2, na dirki pa ne more. O tem je bilo malce govora v kanadi, kjer bi naj merc upgrejdal motorje ravno zaradi tega, da lahko potem tudi na dirki še vozi hitreje (štorija okoli Knock-a), ampak očitno niso v celoti rešili težave, ali pa so zgolj šparali material, čeprav potem ne vem zakaj recimo tega tudi ferrari ne bi počel.

Jaz pravim..dokler ne bo neke normalne dirke, normalne temperature (kar 15 stopinj niso), ne bomo vedeli pravega razmerja med mercom in ferarijem, se pa bojim, da nam bo letos zmanjkalo dirk, ker očitno tudi vreme kaj preveč ne sodeluje, vsaj kanada in avstrija sta bili prehladni.

Ja lepo bi bilo,če bi se tvoja napoved uresničila v prvem odstavku,ampak sam mislim,da isto kot naša komentatorja si zatiskaš oči pred resnico

Niti ne; potrebno je samo objektivno pogledati. MB ima pravzaprav samo dve možnosti; ali bo imel kontrolo nad dirkačema ali pa bo pustil boj. Steza je dokaj zahtevna, pnevmatike pa ne ravno najboljše za tovrstno dirkališče. Praktično eno premočno zaviranje ti lahko konkretno uniči dirko. MBjev race pace ni vedno na nivoju kvalifikacij in često podajo čez dirko. To dokazuje tudi mnogo taktičnih felerjev letos, v katere jih je prisil Ferrari; čeprav je na oko izgledajo da kakšnih groženj ni, je MB pogosto peljal na limitu.

Veliko možnosti je, da bo dirka povsem dolgočasna, hkrati pa razburljivost na tej dirki ni prav daleč zaradi videnega čez vikend.

Jaz pravim..dokler ne bo neke normalne dirke, normalne temperature (kar 15 stopinj niso)

Sej ne veš kaj je normalno. F1 se začne marca in konča konec novembra. Je res da potuje po celem svetu ampak daleč od tega, da je na vseh dirkah vročina v smislu našega poletja. Ravno tako je na različnih delih sveta drugačna vlažnost, veliko vlogo pri vsem tem igra pa tudi struktura asfalta. Tako, da kar vzemi tisto kar vidiš.

Ja včirajšnje težave z zaviranjem so bile posledično,na račun hladnega vremena,sam danes bo topleje in razen,takoj po štartu je možnost manjša,ker tale dirka ne obremenjuje močno zavore.

BT52 ::

Ja glede na Petek sta si Ferrari in Merc zelo blizu. Recimo tale članek, ki bazira na "statistiki" in Gaussovi krivulji porazdelitve, ter predpostavlja dokaj linearno območje pnevmatike brez resne degradacije (ergo iz tega naslova se pričakuje 1 postanek) predvideva: http://www.formulaupdate.com/austrian-g...

Torej če so bili Fer&Merc enako obteženi (glede na sezono je možno, da Merc spet imel težji avto), potem res nimamo veliko upanja, da bi lahko VET ali bodisi ROS naredil, kaj na tej dirki. Še undercut bo potemtakem zelo majhen (če bo degradacija zelo majhna pa še delovanje SS pnevmatik je na tem kratkem krogu ni toliko boljše, saj so delta časi med zmesmi so od 0.7 do 1s) in bo težko presenetiti.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: BT52 ()

Točno tako delta časi zelo majhni in stem tud težje,ker je maneverski prostor manjši.Drugače vsi vemo,vse se lahko zgodi,sam ob normalnih okoliščinah,se pač Merc lepo počasi odpelje naprej a prva dva bizgeca,se pa itak ne smesta prehitevat,ker tukaj je pač favoriziran Lojze in to je tud Rosbergu lepo jasno.Na prejšnji dirki je Lojze mel težave z zavorami sam pač Rosberg,se mi je toliko približal,sam preblizu ne sme.

Gregor5816 ::

Kakšno je kaj vreme?

dzinks63 ::

Bistvene stvari za danes:

- lahko Merc zakvačka?
- kakšne so možnosti za zmago rdečih?
- bo dež med dirko?
- koliko krogov preden bosta oba Mclarna parkirala?
- do kje lahko prileze Kimi?
- lahko Williams pride spet na podium?

Trenutno sije sonce in ni videti, da bi razen nekaj kapelj med samo dirko padlo kaj bolj mokrega kot to.

Ima kdo pameten stream, squirrel je zgleda down.

Zgodovina sprememb…

ok, našel tole:

http://www.vipleague.me/motorsports/955...

cca 5sec je za SLO 2 HD, tako da je gledljivo v kombinaciji ;)
««
37 / 69
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Formula 1 2017 (strani: 1 2 3 423 24 25 26 )

Oddelek: Na cesti
1251190253 (121812) broken/link
»

Formula 1 2013 (strani: 1 2 3 435 36 37 38 )

1899256635 (162461) Alexius Heristalski

Formula 1 2010 (strani: 1 2 3 421 22 23 24 )

1189191701 (154946) WarpedGone

Več podobnih tem