Forum » Na cesti » Formula 1 2015
Formula 1 2015

Dr_M ::
Kaksen start Rosberga.
In nesreca...
In nesreca...
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

TribesMan ::
WTF...
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.
Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

Jst ::
OOOOO Fak. Kimi, Alonso sta v redu.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

billy ::
Škoda, dva bolj zanimivih voznikov sta že out...edina sreča, da je nico pred lojzom, zdaj pa upajmo, da se merc ne odlepi preveč od vettla
Restart zna biti zanimiv, zaradi padca temperatur, če bo merc enako opletal kot včeraj v qualy...
Restart zna biti zanimiv, zaradi padca temperatur, če bo merc enako opletal kot včeraj v qualy...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: billy ()

omg, honda si dela uber sramoto v F1....to je skoraj že neverjetno, da so lahko tako zanič?

Blinder ::
lol 20 minut so trajali
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

Skyman ::
The only time Mclaren will be in top of Ferrari
https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hp...
https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hp...

heh, spet ferrari v boksih...če ne drugo bo vsaj zanimivo, ker ga je massa zdaj prehitel in bo vsaj tu nekaj borbe :)
Lojza peljal preko pit črte, sledi kazen?
pribitek +5sec za lojzo
Lojza peljal preko pit črte, sledi kazen?
pribitek +5sec za lojzo
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: billy ()

Alonso: "Today's accident was 34G. I had a good start, but in corner 2 Kimi had no grip, he lost the car, turned to the left and hit me"

Škoda, čeprav mogoče bolje, da se je tako končalo, kot pa da material odpove, kar bi se verjetno zgodilo ;)
btw, massa vozi zelo solidno, zdaj sta massa in vette celo hitrejša od obeh mercov.
btw, massa vozi zelo solidno, zdaj sta massa in vette celo hitrejša od obeh mercov.

Škoda za ferrarijevo napako v boksu, imam občutek, da bi vettel bil na koncu 2., ker lojza je imel cca 8sec prednosti pred njim, zdaj pa vozi vettel hitreje.
PS, je pa res, da verjetno lojza samo cruiza, tako da vprašanje kaj bi bilo, če bi vozil "na polno".
PS, je pa res, da verjetno lojza samo cruiza, tako da vprašanje kaj bi bilo, če bi vozil "na polno".

MaterVola ::
Rosberg bi lahko vozil počasneje, da se Massa in Vettel približata na manj kot 5 sekund :D To bi bilo veselo!

Mladoletnik zelo solidno vozi s temi renault jajcami? In spet je torro roso pred redbullom?

Vse kakor smo pričakovali... odločal je start in male napake...

Škoda ja, očitno ferari ni toliko bližje mercu, čeprav je še vedno veliko ČEjev ostalo odprtih :)
Počakajmo na spa, silverstone bo klasično hladen, bi rekel :)
Čakam še edino na dirko, kjer bodo lahko s tršo gumo prevozili 95% dirke, mehkejšo pa dali gor samo zato ker pač morajo.
Počakajmo na spa, silverstone bo klasično hladen, bi rekel :)
Čakam še edino na dirko, kjer bodo lahko s tršo gumo prevozili 95% dirke, mehkejšo pa dali gor samo zato ker pač morajo.

Gregor5816 ::
Danes me je najbolj presenetil Maldonado, prav presenečen sem, kako je dvakrat rešil dirkalnik :)

Dr_M ::
Kaj pa si ti gledal? Dirka je bla zelo zanimiva.
Pa nevem kaj ta dva kljukca komentirata, da se Rosberg in Hamilton ne rokujeta in ignorirata. Ko so zapeljali avte not, sta se celo objela. Kaj sploh tadva komentirata?
Pa nevem kaj ta dva kljukca komentirata, da se Rosberg in Hamilton ne rokujeta in ignorirata. Ko so zapeljali avte not, sta se celo objela. Kaj sploh tadva komentirata?
The reason why most of society hates conservatives and
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Dr_M ()

Super Sonic ::
izredno dolgočasna dirka
Lahko bi bilo dosti, dosti hujše; tako pa v bistvu kar premešan vrstni red: KVALI Ham-Ros-Vet, DIRKA Ros-Ham-Massa
To v bistvu ni pogosto letos, da se takole zamenjajo, je pa res, da se jim je uspelo zamenjat brez da bi se neposredno boril za mesta.
Kimi je res out, upam, da čim prej konča. Škoda je, ker je toliko mladih, ki pritiskajo in bi radi vozil, tega kar mu je uspel naredit ta vikend mu pa tudi ne privoščim. Najprej včeraj kvalifikacije popolnoma mimo, dans pa tudi, v bistvu groba dirkaška napaka; čeprav bo verjetno miljon izgovorov, da se mu je to zgodilo, se praktično iz med boljših to dogaja samo njemu.
Honda pa no comment.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

Boullier je v nekem intervjuvu ta vikend dejal da so moč zmanjšali nazaj na nivo iz Avstralije?!?
Ampak mi ni jasno kaj počnejo, ker je čedalje slabše. Od začetka leta so še odpeljali kako dirko do konca, zdej majo pa življensko dobo 20 krogov... katastrofa od katastrofe...
No ja, vsaj Mclaren zgleda da izboljšuje šasijo in aero. Pa obljubljajo da bodo zdaj redno upgradei na naslednjih nekaj dirkah.
Alonso je danes po koncu "dirke" v intervjuvu rekel da pričakuje večje spremembe v "dveh do šestih dirkah", to je od Madžarske do Japonske. Whatever that means (pr njemu nikol ne veš, mogoče ve kaj imajo v planu, al pa samo "opozarja" da se morajo stvari spremenit...) :D
Ampak mi ni jasno kaj počnejo, ker je čedalje slabše. Od začetka leta so še odpeljali kako dirko do konca, zdej majo pa življensko dobo 20 krogov... katastrofa od katastrofe...
No ja, vsaj Mclaren zgleda da izboljšuje šasijo in aero. Pa obljubljajo da bodo zdaj redno upgradei na naslednjih nekaj dirkah.
Alonso je danes po koncu "dirke" v intervjuvu rekel da pričakuje večje spremembe v "dveh do šestih dirkah", to je od Madžarske do Japonske. Whatever that means (pr njemu nikol ne veš, mogoče ve kaj imajo v planu, al pa samo "opozarja" da se morajo stvari spremenit...) :D

Tole je bilo pred dirko:
Tole je pa čist WTF:
http://www.grandprix.com/ns/ns02353.html
Sicer staro, ampak WTF?!?
Tole je pa čist WTF:
http://www.grandprix.com/ns/ns02353.html
Sicer staro, ampak WTF?!?

vilser ::
Pa to je čista krivda od Kimija. Pa to ne moreš verjet. Pa volan je tudi malo vkrivljen. Pa, da se mu ni slučajno tudi blokiral menjalnik.

PandaFlow2 ::
Button je danes odvozil dva kroga, če sem prav štel - prvega in enega po SC. Krogov med SC pa ni za štet, ker če imajo probleme pri hitrosti osebnih avtomobilov na avtocesti, potem res niso za v F1...

Pomoje bo kimi kar lepo letel, prišel pa bo kak hulk ali bottas, edino če ima vettel kakšen člen, da sam izbira/določa moštvenega kolega. Kimi je letos ferariju zapravil že kar nekaj točk...čeprav, tudi z dvema vettloma ne bi bili kaj višje, drugo mesto v konstruktorju jim je očitno zagotovljeno, za kaj več, pa bodo morali izboljšat avto in ne samo voznike.
Lahko pa bo alonsu dopisdil mclaren in pride nazaj v ferari ;)
Lahko pa bo alonsu dopisdil mclaren in pride nazaj v ferari ;)

Danes me je najbolj presenetil Maldonado, prav presenečen sem, kako je dvakrat rešil dirkalnik :)
Maldonado ima na vsake dve let eno dobro dirko ;)
(pa še res je)
Boullier je v nekem intervjuvu ta vikend dejal da so moč zmanjšali nazaj na nivo iz Avstralije?!?
Bi rekel, da zelo vsovpada z videnim na stezi. Njim se je korak v performansi tekom razvoja podrl. Oni so upgrejdal motor in padl v jamo; tako zanesljivosti kot performansa. Sej pravim; lahko bi bilo vse zanič, če bi vsaj, recimo, včeraj odpeljal tam v 10 na kvalifikacijah, bi imel tisto rdečo nit. Ali pa obratno. So za čisto zadnji in lapajo okrog z neko normalno porabo. Tko pa nimajo ničesar. Premagajo lahko samo Marrusio in kakšnega bluzatorja, kroge pa res lahko šteješ na mizarjeve prste.
In to po letu in pol razvoja.

Zgodovina sprememb…
- spremenil: TribesMan ()

McLaren engine partner Honda says it is readying its next batch of upgrades for the British Grand Prix after another challenging race weekend in Austria.

MaterVola ::
Torej lahko pričakujemo več težav :) V Avstriji so bili videti malo bolje kot na prvih testih, madonca.

Skyman ::
#Alonso's power unit has been dameged in the accident with Kimi. He will use a new unit in Silverstone (so another penalty) - #AustrianGp

McClane ::
Pa saj je bilo za pričakovati tak nivo in razvoj pri Hondi. Se pa bojim da Alonso ne bo dočakal zmagovalne naveze Honda-McClaren, če res misli iti čez 2,3 leta ven iz F1. Potem pa pride naslednik in začne zmagovati, kot je bilo z Schumacherjem pri Mercedesu.
\"You want us to build WHAT??\" - Ancient Chinese Wall Engineer

Hja, težko rečt ali bo sedaj Ferrari letel drugo leto. Očitno imajo MB veliko stvari v pravih rokah in njihov razvoj je absolutno najboljši. Velja pa to samo za trenutno stanje. Kakor se pravilnik zapira bi rekel, da so vsi proizvajalci motorjev povsem v riti tudi za 2016 in 2017; odnosno na MB. Tako gre bolj pričakovati nova pogajanja v konceptu, nenazadnje se veliko govori, da naj bi F1 dirkalnik spravili na 1000 HP.
Vmes bo pa dvojec v MBju pobasal še dva do tri naslove (takšno je moje mnenje).
Tudi Vettlu se je letos čisto fajn fjakat spredaj, ampak še dve sezoni tega, da bo gledal rit Petronas&Epson, mu ne bo dobro naredilo. Mi je bil pa zelo hecen Alonso, ki je opisoval nesrečo Kimija in je na vse pretege skušal spotencirat nervoznega Ferrarija z malo trakcije. :)
Resnica leži v (dobesedno) lenem vozniku, ki se je praktično brez temperature v gumah odpeljal iz štarta. Če smo gledal tisti ogrevalni krog se je lepo videlo kako so vsi spinal kolesa pred štartom z eno izjemo.
Vmes bo pa dvojec v MBju pobasal še dva do tri naslove (takšno je moje mnenje).
Tudi Vettlu se je letos čisto fajn fjakat spredaj, ampak še dve sezoni tega, da bo gledal rit Petronas&Epson, mu ne bo dobro naredilo. Mi je bil pa zelo hecen Alonso, ki je opisoval nesrečo Kimija in je na vse pretege skušal spotencirat nervoznega Ferrarija z malo trakcije. :)
Resnica leži v (dobesedno) lenem vozniku, ki se je praktično brez temperature v gumah odpeljal iz štarta. Če smo gledal tisti ogrevalni krog se je lepo videlo kako so vsi spinal kolesa pred štartom z eno izjemo.

Ah... situacija je v riti. Pravila so zakvačkal tako da glava boli.
Preden se bo to rešilo, bo tako, kot je SS rekel, MB pobasal še kak naslov.
Ferrari zgleda blizu, samo se mi čedalje bolj zdi da je to zato ker je Mercedesu v interesu da zgleda da so blizu. Realno pa so še vedno zadaj med 0.5 do 1s na krog (pa seveda daleč od tega da bi bil kriv samo motor).
In po pravici povedano dvomim da jih bodo ujel v doglednem času, razen če bo prišlo do nekih hudih spremeb v pravilniku.
Kaj bosta pa Honda in Renault se mi pa ne sanja. To je šele zos.
@matervola, je ukrivljen kot banana :D
Preden se bo to rešilo, bo tako, kot je SS rekel, MB pobasal še kak naslov.
Ferrari zgleda blizu, samo se mi čedalje bolj zdi da je to zato ker je Mercedesu v interesu da zgleda da so blizu. Realno pa so še vedno zadaj med 0.5 do 1s na krog (pa seveda daleč od tega da bi bil kriv samo motor).
In po pravici povedano dvomim da jih bodo ujel v doglednem času, razen če bo prišlo do nekih hudih spremeb v pravilniku.
Kaj bosta pa Honda in Renault se mi pa ne sanja. To je šele zos.
@matervola, je ukrivljen kot banana :D

Ne vem no, meni pa po eni strani zapiranje razvoja niti ni tako napačno.
"problem" formula je vedno bil prevelik poudarek na tehnični plati, vedno so bila on top moštva, ki so v nulo naštudirala pravila, ali pa našla kakšno luknjo v pravilih in potem harala. Williams leta 92, potem ferrari in B naveza, brawn leta 2009, sledil je RBR...
Zdaj se mi nekako končno zdi, da merc ni najboljši zaradi "goljufanja" pravil, ampak ker so dejansko naredili dobro mašino, kar je po eni strani gut. Problem edino je, da je renault v drami in isto honda, ferari se je očitno prebudil, kaj pa delata omenjena, pa verjetno ni nikomur jasno.
Torej s spreminjanjem prav samo dajejo možnost, da uspe moštvo, ki se jim pač posreči, ki pogruntajo nekaj tehničnega, ipd, to je sicer iz inženirskega vidika sila zanimivo spremljati, a gledalci bi vseeno raje gledali dirke, kjer je voznik bistvenega pomena in ne tehnika. Torej bodo morali delat v tej smeri...
Pa naj obdržijo ista pravila 5-10 let in pustijo razvoj, seveda v nekih budget mejah. Bo pač merc haral še 3, 4 leta, ampak enkrat jih bodo vlovili, potem pa bodo avti skoraj enaki in posledično bo razliko naredil voznik, taktika, itd.
Ampak glede na poplavo tovarniških moštev, ki f1 uporabljajo za lastno reklamo, nekako dvomim da je interes v tej temi. Kaj je pa večja reklama za tovarno, kot to, da so naredili najhitrejši dirkalnik "na svetu", veliko večja, kot recimo ta, da bi z njim zmagoval Max V.
"problem" formula je vedno bil prevelik poudarek na tehnični plati, vedno so bila on top moštva, ki so v nulo naštudirala pravila, ali pa našla kakšno luknjo v pravilih in potem harala. Williams leta 92, potem ferrari in B naveza, brawn leta 2009, sledil je RBR...
Zdaj se mi nekako končno zdi, da merc ni najboljši zaradi "goljufanja" pravil, ampak ker so dejansko naredili dobro mašino, kar je po eni strani gut. Problem edino je, da je renault v drami in isto honda, ferari se je očitno prebudil, kaj pa delata omenjena, pa verjetno ni nikomur jasno.
Torej s spreminjanjem prav samo dajejo možnost, da uspe moštvo, ki se jim pač posreči, ki pogruntajo nekaj tehničnega, ipd, to je sicer iz inženirskega vidika sila zanimivo spremljati, a gledalci bi vseeno raje gledali dirke, kjer je voznik bistvenega pomena in ne tehnika. Torej bodo morali delat v tej smeri...
Pa naj obdržijo ista pravila 5-10 let in pustijo razvoj, seveda v nekih budget mejah. Bo pač merc haral še 3, 4 leta, ampak enkrat jih bodo vlovili, potem pa bodo avti skoraj enaki in posledično bo razliko naredil voznik, taktika, itd.
Ampak glede na poplavo tovarniških moštev, ki f1 uporabljajo za lastno reklamo, nekako dvomim da je interes v tej temi. Kaj je pa večja reklama za tovarno, kot to, da so naredili najhitrejši dirkalnik "na svetu", veliko večja, kot recimo ta, da bi z njim zmagoval Max V.

driver_x ::
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Formula 1 2017 (strani: 1 2 3 4 … 23 24 25 26 )Oddelek: Na cesti | 190252 (121811) | broken/link |
» | Formula 1 2013 (strani: 1 2 3 4 … 35 36 37 38 )Oddelek: Na cesti | 256635 (162461) | Alexius Heristalski |
⊘ | Formula 1 2010 (strani: 1 2 3 4 … 21 22 23 24 )Oddelek: Na cesti | 191699 (154944) | WarpedGone |