» »

Formula 1 2015

Formula 1 2015

««
31 / 69
»»

billy ::

A se samo meni zdi, al gre F1 v smer tovarniških moštev...če prideta audi in WV, kdo še bo potem ostal izven tovarniških...potem pa se bo samo šlo, kdo vrže več miljonov (miljard?) saj je merc lepo dokazal, da se z denarjem lahko vse.

Anyhow...grid walk nakazuje na lepo sončno vreme, kar mi daje malce upanja na pocentialno zanimivo dirko.

dzinks63 ::

Torej danes MonteCarlo, velika gneča povsod, praktično hodijo po en drugem, vendar se nihče zaradi tega ne pritožuje, zavedajo se, da je to kultna dirka in da praktično nihče ne sme manjkati kdor da kaj nase.

monaco-f1-gp---pit-lane-live-live-stream-online

TribesMan ::

Sej to je edino smiselno, da imamo čimveč tovarniških moštev z dobrim ozadjem.

Tako je tudi bilo kakih 10 let nazaj. Recimo ene 6 tovarniških ekip, ki dobavljajo motorje še privatnikom. Tako imaš grid kakih 12-14 moštev.

Pay driverji in mladinci se potem lahko dokazujejo v privatniških moštvih, najboljši pa dobijo sedeže v tovarniških ekipah.

BTW, je kdo opazil, grid boys v monacu? :D
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

šernk ::

Če rabi kdo dobre streame, ki vsaj meni delajo tekoče zadnji 2 dirki: http://www.eplsite.com/
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

Kaj je z Williamsom? Čisti zabluz.

Škoda Alonsa, danes bi bile to easy točke.

Kako se je Ham zaj...

Zgodovina sprememb…

PrimozR ::

billy je izjavil:

A se samo meni zdi, al gre F1 v smer tovarniških moštev...če prideta audi in WV, kdo še bo potem ostal izven tovarniških...potem pa se bo samo šlo, kdo vrže več miljonov (miljard?) saj je merc lepo dokazal, da se z denarjem lahko vse.

Anyhow...grid walk nakazuje na lepo sončno vreme, kar mi daje malce upanja na pocentialno zanimivo dirko.

Dve besedi. Toyota ter Honda. Rezultat milijard je ena cela sama zmaga in popolnoma nič drugega. Denar več kot očitno ni vse. Zato Renault ne gre ustanavljati novega moštva, temveč namerava kupiti enega izmed obstoječih. Haasova poteza je pa zato tudi toliko bolj pogumna, tipično ameriško.

TOP je izjavil:

Toliko smo imeli vsi čez Alešiča sam je bil bolši kot tale dva kalibra.Eden sploh ne zna dosti,tadrugi pa zna vse kar se je dogajalo 20-30 let nazaj.

This. Very much this. Sploh zdajle ob nesreči je bilo nebuloz ogromno.

TribesMan je izjavil:

Sej to je edino smiselno, da imamo čimveč tovarniških moštev z dobrim ozadjem.

Tako je tudi bilo kakih 10 let nazaj. Recimo ene 6 tovarniških ekip, ki dobavljajo motorje še privatnikom. Tako imaš grid kakih 12-14 moštev.

Pay driverji in mladinci se potem lahko dokazujejo v privatniških moštvih, najboljši pa dobijo sedeže v tovarniških ekipah.

BTW, je kdo opazil, grid boys v monacu? :D

Če poslušaš le mans ekspert boš dobil ravno obratno mišljenje. Privatne ekipe morajo skrbeti za svoje preživetje, ki je dirkanje. In so v dirkanju na polno, jim ne pomaga hiter pobeg. Veliki proizvajalci pa zlahka spakirajo čez noč brez efektov. Qed toyota, Honda, načeloma red Bull, v le mansu Peugeot, itd.

A je Hamilton izgubil dirko?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: PrimozR ()

connel ::

Bi rekel da je, tole ja bil taktični zajeb. Lahko pa da se motim in mu bo uspelo prehitet oba, sveže super soft gume pa to. Vprašanje kdaj bodo umaknili SC.

Ni šans, Monaco...

haha, spet bo vrelu pri mercu, joj naj ostane tako, da vidimo lojza na odru :DD

upam da ne bo riki prehitel loojzo :P

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: billy ()

Kako so ga zaj... Epsko.

In Nico ima 3 in a row v monacu... To pa ni uspelo veliko ljudem :)

Da vidimo zdaj santa barbara style soap podium podelitev :PP

Mhm mhm, bo še zanimivo :D

lol, lojza se vstavo na stezi za nekaj časa, da se izogne istočasnemu prihodu v "bokse"?

z3ro ::

Še vedno je bil Nico veliko počasnejši danes in mu je bila ta zmaga podarjena. Bo vsaj bolj zanimivo prvenstvo.

Zdaj pa samo da ferari v kanado pripelje res +30KM in lahko resno napade merca, pa sledi kolaps ekipe, imo.

Ah seveda, zaradi enega zajeba bo propadla ekipa,... Jezen bi bil vsak, ki se bi mu to zgodilo, raje ne vem kaj bi naredil Kimi v tem položaju.

Super Sonic ::

Kako so ga zaj... Epsko.

Ja, pomoje je dirkalni inženir napačno izračunal čas in poklical na menjavo (no, upam, da je bilo to, ker če so ga pa zjebal zaradi neke politike, potem pa auč). V precep računanja pa ni vzel stanja VSCja in je prišlo do napake v tem segmentu.

Sicer pa menjava sama po sebi čist nepotrebna tko da en velik WTF že sam po sebi. Ampak; to je Monaco, ne klobasajo samo novinarji, tudi vsi ostali so malo pod vtisom vsega šundra okoli ;).

Tudi Vestapen; mislim kaj hudiča. Carlos Sainz Jr. postaja čedalje bolj simpatičen (pa tudi hitrejši). Izjemno slaba dirka tudi za Kimija, enako RedBullova menjava mest pred ciljno črto... Edini, ki je ta vikend res izstopal je bil Vettel. En velik bravo zanj!
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

Zgodovina sprememb…

PredatorX ::

z3ro je izjavil:

Še vedno je bil Nico veliko počasnejši danes in mu je bila ta zmaga podarjena. Bo vsaj bolj zanimivo prvenstvo.

Niko nima šanse pa tud raj vidim vettla...

Ne, nico nima relanih šans, že ekipa stoji za lojzom in pa bernie je tudi povedal svoje, tako da je znano da bo lojza prvak, če bo merc...

edini ima šanso vettel, zato sem omenil kanado, ker napoveduje ferrari +30KM iz motorja...

billy je izjavil:

Ne, nico nima relanih šans, že ekipa stoji za lojzom in pa bernie je tudi povedal svoje, tako da je znano da bo lojza prvak, če bo merc...

edini ima šanso vettel, zato sem omenil kanado, ker napoveduje ferrari +30KM iz motorja...

No, sej tud vettel ni nič kaj takega pokazal. Sej smo vidl lani kako je šlo pr red bullu. Vsem nej dajo že enake motorje.

Škoda, k ni več Ališiča... nevem kaj je folku narobe, da ga sovraž. Kdo pa rab "profesionalno" in zakaj že?!... men je blo fajn, ko me je Ališič narežal :)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: PredatorX ()

jacal ::

Neopazno je Button nabral nekaj točk.

BT52 ::

Super Sonic je izjavil:

Kako so ga zaj... Epsko.

Ja, pomoje je dirkalni inženir napačno izračunal čas in poklical na menjavo (no, upam, da je bilo to, ker če so ga pa zjebal zaradi neke politike, potem pa auč). V precep računanja pa ni vzel stanja VSCja in je prišlo do napake v tem segmentu.

Točno tako. Drugače kaka komedija. Še posebja ko je Lewis podrl ono tablo z napisom pred podiumom sem pado z stola. Pa ravno, ko je podpiso pogodbo. Kaki TROLLOLO z strani Merc-a.

Sicer pa menjava sama po sebi čist nepotrebna tko da en velik WTF že sam po sebi. Ampak; to je Monaco, ne klobasajo samo novinarji, tudi vsi ostali so malo pod vtisom vsega šundra okoli ;).

Jaz mislim, da Vivian nudi kako osebno storitev šefom strategije pa so "mogli" pobiksat...:D

Tudi Vestapen; mislim kaj hudiča. Carlos Sainz Jr. postaja čedalje bolj simpatičen (pa tudi hitrejši). Izjemno slaba dirka tudi za Kimija, enako RedBullova menjava mest pred ciljno črto... Edini, ki je ta vikend res izstopal je bil Vettel. En velik bravo zanj!

Pa dobro Max je pokazal neizkušenost, ko je bil pač odločen, da bo šel na notranjo za vsako ceno. Na žalost menim, da je krivda tuid na GRO, ker pred zgodnjim zaviranjem (zogdnje je relativno z vidika različnih gum VES in GRO) predolgo držal odprta vrata.

Tudi Vestapen; mislim kaj hudiča. Carlos Sainz Jr. postaja čedalje bolj simpatičen (pa tudi hitrejši).

+1
Verstappen je naredil neumnost na kvadrat.
Sainz je tudi meni veliko bolj simpatičen. Bolj zrel, preudaren, ne rine z glavo čez zid.

videc ::

No ja, tudi Hamilton je še kakšno sekundo po menjavi stal v boksu. Mogoče je bilo pa ravno to dovolj, da sta Niko in Seb prišla pred njim do druge SC črte.
Je pa, vsaj, meni to odlično. Naj bo malo drame. Me prav zanimajo večerni intervjuji Lewisa v britanskih medijih.
:D

mitja73 ::

Hamilton je res zelo počasi štartal iz boksov, mogoče je celo gledal v ogledala da bi malo zabremzal Rosberga ker je mislil da bo on za njim čakal za menjavo gum.

Nope, čakal je da gre mimo Sauber.

billy je izjavil:

Vidimo, kako stoji za njim.

Jst ::

SebaR je izjavil:

acestream://a6192e7122c79a02346f674f7f9d964e713f8194

SebaR: Kje dobiš te linke? Za prejšnjo dirko sem uporabil enega drugega, pa je vsakih par minut zaštekalo. Danes, s tvojim linkom, je pa celo dirko delalo normalno.

---

Kako so pri Mercu tako nesposobni? To je že drugič v tej sezoni, da so se zakalkulirali...
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Na squirell strani jih recimo objavi vsakič ko je dirka, danes so bili trije.

Kaj pa če za lojzovo antipatično podobo zadnja leta stoji sam puppet master?

http://www.stuff.co.nz/sport/motorsport...

Čeprav mi ni jasno zakaj bi kdorkoli hotel tako podobo "modernega" dirkača, ker je videt res nikakvi s temi verigami in irokezo...če bi želali bieber generacijo pridobit, edino?

billy je izjavil:

Kaj pa če za lojzovo antipatično podobo zadnja leta stoji sam puppet master?

http://www.stuff.co.nz/sport/motorsport...

Čeprav mi ni jasno zakaj bi kdorkoli hotel tako podobo "modernega" dirkača, ker je videt res nikakvi s temi verigami in irokezo...če bi želali bieber generacijo pridobit, edino?

Ma ti si tak... dej prej mal razmisl o čem govoriš, ker nimaš pojma.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: PredatorX ()

vilser ::

Lauda revealed, Hamilton complained on radio about his tyres and asked if he should pit. After some discussions he was called in.

Billy da razčistimo tukaj nebo nobene zarote, ker moštvo je pač malce posračkalo. Pa je izpadlo, kot ga ne podpirajo. Pač meni je smešno kako nerodna situcija je izpadla. Pa obrabljene gume gor ali dol v Monaku se da 1.5s hitrejši dirkalnik (razlika med obrabljeni SOFT in SS gumami) z nekaj znanja zadržat. Lewis pa je pač "gangsta" že od nekdaj. Spomnimo, kaj je delal že v Mclarnu in z "pussycat dolls"...

Saj ne mislim zarote, še vedno sem mnenja da je moštvo 100% za njim in ga še vedno favorizira, pred rosbergom. Razmišljam edino, zakaj ga ima bernie tako rad in pravi da je boljši "idol", mi ne gre v glavo, mogoče sem prestar ;)

vilser ::

driver_x ::

billy je izjavil:

Saj ne mislim zarote, še vedno sem mnenja da je moštvo 100% za njim in ga še vedno favorizira, pred rosbergom. Razmišljam edino, zakaj ga ima bernie tako rad in pravi da je boljši "idol", mi ne gre v glavo, mogoče sem prestar ;)

F1 potrebuje zvezdnike, imena ki zadevo prodajajo. Hamilton s svojo pijavo, rezultati in obnašanjem precej bolj ustreza tej podobi od Rosberga, zato ga Bernie po moje tudi favorizira. Malo pa tudi zaradi tega, ker je britanec in ker je Bernie že malo senilen.

BTW, a kdo ve, kje se bo dalo danes spremljati Indy 500?

Sriple Tix ::

Sriple Tix je izjavil:

Že počasi začenjajo
http://www.sportcategory.com/c-10.html

A obstaja presnos na kakem TV programu, k to s streami je bolj zasilna varianta ?

http://www1.skysports.com/f1/news/24181...

Uf, Hamilton izredno iskren. Vse skupaj se je skuhalo v njegovi glavi, da bi moral iti v bokse.

"I couldn't see the guys behind so I thought they had pitted, when the team said to stay out I said 'these tyres are going to drop in temperature' and what I was assuming was these guys were going to be on options and I would be on the harder tyre so they said to pit. So I came in with full confidence that the others would pit."

Hud udarec za ego, ki je povzročil ne le hudo frustracijo po dirki, ampak že tudi med dirko, saj je popolnoma odpovedal kot dirkač. Vettla sploh ni poiskusil napasti. Mislim si celo, da je hotel avto po dirki, od same žalosti, parkirat kar v ovinku 8 (Portier) :).

Po drugi strani pa tudi moštvo; vendarle je treba imeti podatke o obrabi gum in verjetno je tam vsaj 15 do 20 ljudi, ki so hodili v drage šole, da se odločajo namesto dirkača v njegov prid. Prvi v vrsti za takšna vprašanja je dirkalni inženir (Peter Bonnington pri Hamiltonu) + 2 podrejena sistemca, nad njim je njegov šef (Andrew Shovlin - bojda navečji genij v branži (vir MS)), posredno nad njim pa sta še Mark Ellis in Paddy Lowe; oba s posebnimi pooblastili, da pokličeta/prekliča karkoli. Tko da strukturno so padli kot domine, Hamilton je pa mal preveč žural čez cel vikend.

Velika brca za celo moštvo, pravzaprav. Po drugi strani pa Rosberg lomi stvari v svoj prid.

Zgodovina sprememb…

Ma kriv je samo Hamilton na koncu za svojo nezmago, on vozi in na koncu se on odloči ali bo zavil v bokse. Kot navzven zelo samozavesten bi moral vedet da kamot zadržuje Rosberga še 10 krogov, še posebej ker bi Rosbergu hitro rekli iz boksov da mu zmanjkuje bencina če bi resno napadel Hamiltona.

mitja73 je izjavil:

Ma kriv je samo Hamilton na koncu za svojo nezmago, on vozi in na koncu se on odloči ali bo zavil v bokse. Kot navzven zelo samozavesten bi moral vedet da kamot zadržuje Rosberga še 10 krogov, še posebej ker bi Rosbergu hitro rekli iz boksov da mu zmanjkuje bencina če bi resno napadel Hamiltona.

Ne ni le to. Upoštevaj vse dejavnike. Najbolj krivo je bilo to, da si je Ham res želel te zmage. Itak, je bil živčen. No, ko pa dobiš sporočilo iz boksov, da si lahko privoščiš en postanek. Na koncu pa prideš 3. ... ja no to je pa kr hud udarec. Čez 14 dni bomo videli kako bo to prenesel.

Super Sonic je izjavil:

So objavili team radio, Kvyatt je Ricciarda spustil predse, ker je imel boljše možnosti za napad. Če bi pridobil mesto, bi bilo OK. Ker ga ni, je moral mesto vrniti Kvyattu. IMO zelo lepa poteza.

Glede Verstappna, al je hudo zajebil in bil močno prehiter, ali pa je bil Grosjean zelo počasen v tistem ovinku. Meni je delovalo, kot da ga je Grosjean malce presenetil in se ni umaknil dovolj hitro, pa ga je žal pobral. Škoda sicer.

mitja73 je izjavil:

Ma ja, danes dirkač ne more delati skoraj ničesar na lastno pest, ekipa ima načeloma toliko več podatkov, da mora ubogati ukaz. Med dirko lahko pride komanda, naj zapelje v bokse, čeprav avto deluje OK. Ampak ekipa vidi, da se nekaj kuha v motorju. S prihodom v bokse in z zaključitvijo dirke prihranijo motor. Lahko mu celo rečejo, naj parkira ob stezi.

Torej ja, ukaze iz boksov se čim bolj upošteva.

IMO zelo lepa poteza.

Ma ne vem, Ricardo je veliko tvegal s postankom in tako pridobil prednost; zakaj bi moral sedaj vračat mesto ne razumem najbolje. Razen če so namerno "pital" samo njega in namerno ukazal Kvyatu da ga spusti naprej. Vsekakor brezveze (s stališča dirkanja), ker bi lahko vse to kar so naredil Ricardu naredil Kvyatu.

ali pa je bil Grosjean zelo počasen v tistem ovinku.

Meni se je zdelo fenomenalno kako ga je Grosjean zaprl, ko je vedel kaj dela z vožnjo za Vettlom. Tisto kar si je zamislil krog kasneje pri prehitevanju pa sodi v GP2 oz. v ZF vode.

Verstappen bo imel še odlično prihodnost, samo dejansko je malo premlad za F1 cirkus. Sicer je pa dobil 2 piki in -5 štartnih mest za naslednjo dirko.

driver_x ::

Montoya je danes pa mleko pil.

Ja, Kvyatu so rekli, naj Ricciarda spusti, ker je na drugi taktiki. Očitno full on napad in poskus pridobitve mesta. Ko se to ni izšlo, je mesto vrnil. Kot sem rekel, IMO lepa poteza ekipe. Na koncu ni bil nihče na slabšem, imeli so pa dobro možnost, da bi kaj pridobili.

SebaR ::

Jst je izjavil:

SebaR je izjavil:

acestream://a6192e7122c79a02346f674f7f9d964e713f8194

SebaR: Kje dobiš te linke? Za prejšnjo dirko sem uporabil enega drugega, pa je vsakih par minut zaštekalo. Danes, s tvojim linkom, je pa celo dirko delalo normalno.

http://www.reddit.com/r/formula1/

:)
Povej ti to raje komu brez nog, da bo lahko skakljal po cesti...
:>

krikoman ::

Sssaga ::

PrimozR je izjavil:

Ja, Kvyatu so rekli, naj Ricciarda spusti, ker je na drugi taktiki. Očitno full on napad in poskus pridobitve mesta. Ko se to ni izšlo, je mesto vrnil. Kot sem rekel, IMO lepa poteza ekipe. Na koncu ni bil nihče na slabšem, imeli so pa dobro možnost, da bi kaj pridobili.

In dirkača :)
««
31 / 69
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Formula 1 2017 (strani: 1 2 3 423 24 25 26 )

Oddelek: Na cesti
1251189720 (121279) broken/link
»

Formula 1 2013 (strani: 1 2 3 435 36 37 38 )

1899256234 (162060) Alexius Heristalski

Formula 1 2010 (strani: 1 2 3 421 22 23 24 )

1189191280 (154525) WarpedGone

Več podobnih tem