» »

Formula 1 2015

Formula 1 2015

««
25 / 69
»»

Master_X ::

Ne vem kdo je sicer "mastermind" pri Ferrariju, ampak te strategije (uf ne zmoremo več, vse je ql mercedes) na qual. so mi prav všeč :)

Rosberga pa bo Hamko še malo bolj pošolal kot lani zgleda.

Jst ::

1. Ham: 1:32.571
2. Vet: 1:32.982
3. Ros: 1:33.129
4. Rai: 1:33.227
5. Bot: 1:33.381
6. Mas: 1:33.744
7. Ric: 1:33.832

---

Hamilton je odpeljal noro hitri krog!

Očino niso tako blefirali, kot sem mislil. V bistvu je šlo kar na nož, čeprav je 4 desetinke pred Vettlom in 6 pred Rosbergom. Če bi naredil kakšno napako, bi bil Ferrari (Vettel) na pole. Recimo majhna napaka v izhodu iz (precej tehničnih in težkih) ovinka na eno izmed ravnin, pa bi Ham takoj zgubil nekaj desetink. Ampak je odpeljal vrhunski krog. Kapo dol.

Rosberg se mi pa zdi čisto zgubljen. Na Kitajskem je spraševal, kje Ham vozi, a so ga opozorili, da ne smejo več posredovati teh informacij.

Upam na dobro dirko; da bo Ferrari mešal štrene Mercedesu. To bi bilo super. Tudi steza je dobra za prehitevanje.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Po ogledu side by side Ham in Vet. Kot sem napisal. Hamilton je iz tistih treh kritičnih ovinkov prenesel malo več hitrosti na ravnino kot Vettel in to se je poznalo toliko (relativno) veliko na času.

win64 ::

Rosberg ima po mojem mnenju drugo strategijo, je šparal gume že v Q1.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: win64 ()

billy ::

win64 je izjavil:

Rosberg ima po mojem mnenju drugo strategijo, je šparal gume že v Q1.

http://www.gpupdate.net/en/f1-news/3245...

vilser ::

Hamilton je mojster v hitrem krogu. Tukaj mu lahko parira le Vettel.
Nemec vedno slabo štarta tako, da pričakujem, da ga bo Rosberg prehitel na štartu. McLaren Honda dobro. Alonso je rekel, da je njihov cilj priti v Q2 in jim je uspelo. Jutri morda bodo prišli do prvih pik. Seveda, če bo to PU Honda dovolila. Pričakujem, da bodo v Q3 v Barceloni.

Hamilton, ko se počuti udobno v dirkalniku in ga res čuti kot svojega, in je samozavesten (psihično močen) je nepremagljiv.

vilers, kako pa to, da je lani potem imel ROS več pole-ov, če je hami mojster le-tega?

billy je izjavil:

vilers, kako pa to, da je lani potem imel ROS več pole-ov, če je hami mojster le-tega?

Hamilton je bil lani pod pritiskom, in zato je tudi več grešil, pa težave je imel tudi z dirkalnikom, in zato mu je tudi samozavest nihala. Letos je Hamilton ta pravi. Ko v glavi vse štima in ne greši + dirkalnik je top, takrat je Hamilton nepremagljiv.

Kaj pa če ima letos ROS težave, videt je veliko bolj nervozen, kot hami.

billy je izjavil:

Kaj pa če ima letos ROS težave, videt je veliko bolj nervozen, kot hami.

Jaz sem bil od vedno mnenja, da je Hamilton čisti talent. Za moje pojme je on najbolj talentiran dirkač v karavani od F1. To, kar mu manjka je psihična moč in kostantnost, ki jo recimo imata Vettel in Alonso. Pri Hamiltonu je glavni problem zaupanje vase, ampak, če to ima, pol ostali proti njemu nimajo šanse.

Z Rosbergom nevem kaj se daja. Zgleda kot, da dirka v zakrču. Deluje demotivirano. Ne izključujem možnosti, da morda je prišlo do kakšnega dogovora znotraj moštva, in da je Mercedes prepovedal prost dvoboj med njima na stezi. Če bo kdaj Rosberg pred Hamiltonom, bomo vidli, če ga bo Hamilton napadel. V primeru, da ga ne bo napadel, pol je prišlo do dogovora znotraj moštva.

SebaR ::

Nekdo je na prejšnji strani spraševal za stream, meni je najboljše gledati preko Ace Playerja (VLC) s tole kodo 2dff503259045e4d119e6e972a3db8521c47198a. V treh dirkah še ni zaštekalo :)
Povej ti to raje komu brez nog, da bo lahko skakljal po cesti...
:>

SebaR: squirrelstrems mi je štekal na momente in ko se mi stran sploh več ni naložila, sem postal paničen, da bom moral gledati rtvslo grozoto. Ali lahko malo razložiš, kaj je to ACE Player in kaj je ta koda? Kakšna je slika/resolucija/fps?

---

Meni tudi letos Hamilton izgleda 110% osredotočen na branjenje naslova. Do sedaj je bila njegova forma na vrhuncu. Po drugi strani pa Rosberg izgleda čisto izgubljen. Manjka mu tista iskra, ki jo vidiš pri Vettlu in Hamiltonu, ko jima gre vse po načrtu.

Drugače pa ne vem kje sem bral, ampak nekdo iz Ferrarijeve garaže je v intervjuju povedal, da je letos vzdušje čisto nasprotje od lanskega in predlanskega. Parafraziram: "Zadnji dve leti je bila vedno prisotna napetost, noben ni mogel delati sproščeno, ker s(m)o se vedno nekje kregali. Temu sta veliko prispevala tudi Alonso in Luca z svojima obtoževanja v medijih. Letos je pa zapihal nov veter, sodelovanje z Vettlom je profesionalno in sproščeno, vrnila sta se sreča in nasmeh na obrazih v garaži." Tip je še posebej poudaril, da je delati z Vettlom zelo dobro in da so optimistični glede prvenstva.

Evo, to je tisti video, o katerem sem govoril, kjer so za*ebani, tehnični ovinki pred ravninami in se lepo vidi, da je Ham odlično/bolje zvozil in s tem prenesel večjo hitrost na ravnine. Skupaj 0.4 prednosti. Kimi bi bil bližje, a se je videlo, da je v enem ovinku moral popravljati in s tem izgubil kakšno desetinko. Saj je tudi povedal, da ga moti obnašanje zadka v treh ovinkih (recimo 2,3,7, nekaj takšnega).

To je bolj posledica bolida oz kombinacija bolid+voznik, vseeno ne smemo pozabit da je verjetno merc veliko boljši avto od ferarija.

SebaR je izjavil:

Nekdo je na prejšnji strani spraševal za stream, meni je najboljše gledati preko Ace Playerja (VLC) s tole kodo 2dff503259045e4d119e6e972a3db8521c47198a. V treh dirkah še ni zaštekalo :)

Super, hvala, to sem iskal ja. Sem lani parkrat gledal in je bila res top kvaliteta, skorja HD, definitivno najboljša od vsega kar se najde na netu. Edino potem sem zgubil link oz kodo.

btw

2015 Bahrain - Ted's Qualifying Notebook

hitro pogledat, dokler ne skinejo linka ;)

Zdaj, če pogledamo še Španca. On je naredil soliden krog. Pri vhodu pri zavoju 10 je kar za 13km/h razlike. McLaren Honda je dober v hitrih zavojih, in malo manj dober v ozkih zavojih. Pa na ravnini so počasni.

TribesMan ::

Različne linije čez ovinke, različne nastavitve avta... težko primerjat.
McLaren mora zaradi pomanjkanja moči voziti z veliko manj downforcea, kar se seveda pozna. S 50HP več bi zgledali veliko bolje povsod, ne samo po ravninah. :)
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

Ferari je bojda za kanado napovedal 20-30KM več, to zna biti zanimiv konec sezone še...

billy je izjavil:

Ferari je bojda za kanado napovedal 20-30KM več, to zna biti zanimiv konec sezone še...

Bom verjel, ko vidim. Ferrarijeve napovedi je treba vzet malo z rezervo.

Nikoli nisem bil Ferrari fan. Od leta nekje 1994-2002/2003 McLaren fan, potem za nekaj časa nehal gledati - takrat ko je Alonso dvakrat postal prvak - potem sem spet začel, ko je Hamilton prišel v F1. Ne zaradi njega, ampak pač tisto sezono sem spet začel gledati F1.

Sedaj nisem fan nobenega moštva. Hočem zanimive dirke, zato so mi ene včasih zelo dobre, čeprav je na vrhu dolgočasno, se pa okoli 10. mesta trije, štirje prehitevajo vsakih nekaj krogov.

Upam, res upam, da Ferrari začne ogrožati Mercedes. Čimprej, tem bolje.

Na ace player streamu je že prenos iz Sky TV...

billy, pa ti funkcionira? Ker meni prekinja full...

Jst je izjavil:

SebaR: squirrelstrems mi je štekal na momente in ko se mi stran sploh več ni naložila, sem postal paničen, da bom moral gledati rtvslo grozoto. Ali lahko malo razložiš, kaj je to ACE Player in kaj je ta koda? Kakšna je slika/resolucija/fps?

http://acestream.org/

Gre za player ki deluje po principu torrenta izboljšan VLC player. Ko ga inštaliraš pa samo pod meniju izbereš "open Ace stream content" in prilepiš to kodo ki deluje kot nek link do originalnega streama :) simpl ampak ful dobr če je velik uporabnikov :)

kvaliteta

kvaliteta

TribesMan je izjavil:

billy, pa ti funkcionira? Ker meni prekinja full...

ditto...sem glih iskal buffer oz nastavljal večji cache...upam da bo pomagalo...

Bernie je že opletal z jezikom...kako bi rad videl hamiltona v ferariju...

Ja je ikonca ob uri, kjer to nastavljaš. Tole so moje nastavitve.

Če pa je slika raztrgana je pod "Slika/Razpleten način..." več možnosti pa zbereš najboljšega.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: SebaR ()

Očitno sem čisti nespo, ne najdem tega :)

Desna ikonca :)

joj, itak :) task bar zraven urce...jaz pa gledam... :)

Mam občutek da Button danes ne gre nikamor...

TribesMan je izjavil:

Mam občutek da Button danes ne gre nikamor...

confirmed :/

haha, kimi spet skoraj zamudil himno, prišel je ravno zadnjo sekundo...

Jaz sem pa igral Dying Light in sem čisto pozabil na uro. Hotel sem gledati vsaj 1 uro prej, kjer je na Skyju precej kvalitetih pre-race intevjujev, analiz,...

Koliko časa je pa ta stream za ACE player za live? Zgleda približno slabo minuto.

Obstajajo kakšne nastavitve za deinterlace?

10-15 sekund je pri meni zaksnitve bilo proti televiziji.

Zame najboljše:

"Slika/Razpletanje..." - Vklopljeno
"Slika/Razpleten način..." - (Yadif 2x)

Imam občutek, da je Rosberg na taktiki dolgega stinta in zadrževanje ferrarija, vendar je že na štartu vse šlo po zlu + blokirana kolesa pri prehitevanju Raikonena. Zaradi tega je zdaj tudi večji pritisk na Hamiltonu.

Jaz pa imam občutek, da bo spet zmagal merc, ferrari nekam drastično padel zadnjih nekaj krogov...

škoda...upajmo da bodo v 3 tednih še kaj pogruntali do naslednje dirke :)

Bo Raikkonen napadel? :D

leiito ::

Stream je s Sky komentarjem? Ker inženir je razočaranje, morda že mimo prime-a, kot bi komentiral strojno rezanje salame. Ališič je bil slab, ampak je vsaj še dihal.

Tamali ::

Dajte mi prosim tehnično razlago, od kje toliko isker izpod podvozja?

Preprosto, poln tank z gorivom in magnezijeve plošče na dnu dirkalnika, proti koncu dirke bo tega zmeram manj.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: win64 ()

Aha, magnezijeve plošče so krive. OK, hvala.

Alonso še kar solidno...kvyat pa fajn v drami...

Plošč ana dnu je iz titana...

Drugače pa... Raikkonen zgleda je na pravi gumi :D

TribesMan je izjavil:

Plošč ana dnu je iz titana...

Drugače pa... Raikkonen zgleda je na pravi gumi :D

Se posipam s pepelom, nekje v glavi je blo, da so iz magnezija.

Kaj je pa s tistim lesenim delom na dnu, ki onemogoča podrsavanje avtomobila? A tega ni več al kako?
««
25 / 69
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Formula 1 2017 (strani: 1 2 3 423 24 25 26 )

Oddelek: Na cesti
1251190089 (121648) broken/link
»

Formula 1 2013 (strani: 1 2 3 435 36 37 38 )

1899256580 (162406) Alexius Heristalski

Formula 1 2010 (strani: 1 2 3 421 22 23 24 )

1189191604 (154849) WarpedGone

Več podobnih tem