» »

Formula 1 2015

Formula 1 2015

««
23 / 69
»»

theBill ::

Gregor5816 je izjavil:

Sriple Tix je izjavil:

Prav radoveden sem, kakšno opravičilo si bodo izmislili alonsofani zdaj, ko jim mister slow v istem moštvu redno brije največjega v univerzumu, pa i šire :).

Razlike med njima so minimalne (4 tisočinke danes), pa tudi drugače je bil "mister slow" enakovreden Hamiltonu v istem moštvu - v 3 letih ga je enkrat premagal, enkrat pa je zaostal le 2 točki.

Meni je vedno zanimivo, kako Alonsofeni zagovarjate z vsemi možnimi okoliščinami slab rezultat svojega favorita, seveda vedno je vse drugo krivo razen on ne. Na drugi strani pa tako čez palec na podlagi gole statistike z lahkoto napišete kako je bil Button enakovreden Hamiltonu (a je sploh kdo gledal dirke?), brez upoštevanja okoliščin. Dvojna merila?

Button enakovreden? Mogoče po točkah ja, ko sta pa oba prišla do cilja ga je pa Lewis šolal, s tem, da so ga treh gotovih zmag stale okvare. Button je še vedno mister slow & safe. Če gledamo celotno polje dirkačev je ok, ni pa top klasa.

Qualifying
Faster qualifying time: Hamilton 44 / Button 14
Poles: Hamilton 9 / Button 1
Front rows: Hamilton: 23 / Button 9

Races
Wins: Hamilton 10 / Button 8
Podiums: Hamilton 22 / Button 25
Points finishes: Hamilton 45 / Button 47
DNFs: Hamilton 13 / Button 8
Best race result (inc DNFs): Hamilton 32 / Button 26
Ahead in two-car finish: Hamilton 24 / Button 13

http://www.jamesallenonf1.com/2012/11/h...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: theBill ()

Blinder ::

Kje se tle najde naš čas? http://www.formula1.com/content/fom-web...
tle piše samo da je dirka ko je tam dol ura 14
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

MaterVola ::

Hamilton Button
2010 - 240, 214
2011 - 227, 270
2012 - 190, 188
-------------------------
657, 672

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: MaterVola ()

TribesMan ::

09:00 Race
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

šernk ::

RTV SLO pravi da štarta prenos ob 7:50, predvidevam da je dirka torej ob 8. po našem času?

jebojim f1.com in njihova nova šutasta stran...

edit: kvalifikacije so bile danes po lokalnem času ob 15. uri in pri nas ob 9, dirka se začne po lokalnem času uro prej ob 14. uri torej ob 8. pri nas
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: šernk ()

PrimozR ::

Hm, precejšna napaka pri Sommersu glede Ferrarijevega hlajenja. Pravijo, da so hladilniki nagnjeni zaradi poršine le-teh. V bistvu so pa nagnjenu tudi (predvsem) zato, da zrak upočasnijo, da je prenos toplote iz hladilnika bolj učinkovit. Minus je pa seveda da je treba tok zraka preusmerjati. Plus je še, da se da površino povečati, kar le še poveča učinkovitost hlajenja.

billy ::

Ima kdo link do streama iz sky/bbc televizije, po možnosti v HD?

connel ::

http://squirrelstreams.com/

Spada med zaznamke, tip se trudi in streama vse dirke, že par let.

connel je izjavil:

http://squirrelstreams.com/

Spada med zaznamke, tip se trudi in streama vse dirke, že par let.

Super, hvala. ampak trenutno ta link ne dela, je problem "v meni" ali je pač down?

Je delal do pred par minutami, bo kmalu nazaj.

Super Sonic ::

Hamko dans zelo nagaja Rosbergu. Je fasal ultimat. ;D

Bi znal biti zanimiv zaključek tele dirke.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

krucymucy ::

Kimi: "get that mclaren out of the way" :D

yo ;)

sej pomoje bi Kimi znal Vettla imeti ob koncu dirke..

Danes je čisto druga izkušnja dirke, ko gledam na RTV, to ni ničemu podobno, sploh nimam filinga, da gledam F1...res sem ful pogrešal Sky/BBC audio.

connel, hvala, a zdaj je dirka že končana, razen če bo kaj nenavadnega. A ta link se lahko uporabi vedno, ali bo za vsako dirko drugi?

No ja, tokrat ni bila njegova krivda... Button je hotel malo preveč...

Prvi link je vedno uporaben ja, drugi pač ne. Spremljaj reddit za sveže linke - https://www.reddit.com/user/cutest_squi...

Škoda Verstappna...

In konec dirke :)

Zgodovina sprememb…

Res, fiasko Renaulta... Škoda. Dobro je dirkal Verstapen danes.

Button je hotel malo preveč...

Imaš prav, ampak že ko se je dvoboj začel sem nekako vedel kaj bo... Sicer pa je res, tokrat ni bil prav veliko kriv.

Škoda za SC.

HAhaha. Komedija :D

O lol, 'avta ne bo mogoče praviti iz prestave'. Pa vsi dirkalniki MORAJO imeti vidno označeno mesto za preklop v N, mesto za vklop gasilnega aparata in mesto za izklop elektrike. V zaporedju so to nalepke N in E (v krogu) ter moder trikotnik s strelo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: PrimozR ()

Haha, so kar krilce dol zabrisal... ;)

win64 ::

Precej nezanimiva dirka, če gledaš dogajanje spredaj. Ferari očitno nima manjše obrabe gum kot se je to predvidevalo pred dirko. Prvi stint je bil krog ali dva krajši proti Mercedesu. Na trših pa so bili popolnoma nekonkurenčni.

Mclaren tava v temi. Ne vidim nekega napredka proti prejšnji dirki (vsaj končali so dirko z obema dirkalnikoma). Moje mnenje je, da je Alonso izgubil že veliko motivacije in se bodo počasi že začeli spori znotraj moštva(Alonso je pač tak).

Je pa po drugi strani nekako pravilno da so šli na svoje, saj če pogledamo Williams samo nazaduje proti prvemu moštvu proizvajalca motorja. Je pa po drugi strani Sauber veliko pridobil letos z napredkom ferrarijevega motorja.

Sezona je še dolga, pustimo se presenetit.

Honda menda ima pripravljen paket za +60hp, samo ga bodo še boljše preizkusli preden ga bodo vgradili.

vilser ::

Dirka je bila relativno dolgočasna, je pa bilo nekaj dobrih bojev, bolj zadaj...

Verstappen je vozil zelo dobro, res škoda za motor. Tudi Nasr se je kar izkazal (Sauber še naprej preseneča po lanski sezoni). Na splošno so mladinci v zelo dobri formi.

Maldonado je prvo polovice dirke vozil presenetljivo dobro, potem pa je odmaldonadal par neumnih potez in se znašel v dreku... :D

Bo pa pomojem spet vroče na relaciji Red Bull - Renault. Oba dirkača sta že uničila 2 ICEja. Tako da do konca sezone jim ostaneta samo še 2, potem pa kazni... :/
Nevem kaj delajo, ampak se bojim da jih bo počasi Honda nasekala.

Japonci počasi napredujejo, nič senzacionalnega, ampak pomojem do sredine sezone znajo naredit tud kak rezultat. Veseli me tudi da je v dirki Alonso "obril" Buttna, tako da bo naš kolega Sriple Tix malce lažje spal. (hec)

Kar je še bolj zanimivo je s kakšno lahkoto Torro Rosso "brije" tovarniško ekipo Red Bull, s trikrat manjšim budgetom, in to z dvema mladincema, za katera so se vsi bali kaj bo z njima, pa vozita odlično.
Jasno je da pri Red Bullu ni problem samo motor...
Imam pa tudi občutek da bo Kvyat odletel drugo leto iz Red Bulla, nekako se mi ne zdi da je konkurenčen.

In seveda tole, highlight of the day:

http://gfycat.com/EllipticalRegularGerb...

Zgodovina sprememb…

win64 ::

Je pa že nastal manjši spor na novinarski konferenci.
Rosberg trdi, da je Hamiltom vozil prepočasi na začetku dirke in mu s tem uničil dirko. Hkrati pravi, da prehitet ga ne bi mogel, ker če bi pospešil, bi tudi Hamilton pospešil in vse kar bi dosegel je, da bi hitreje uničil gume, tako kot se je to zgodilo Vettel-u za njim. Sicer njegove izjave bi lahko držale, saj se lepo sliši iz pogovorov iz boksov, da so Hamiltonu rekli da mora voziti bolj hitro.
Hamilton pa pravi, da na stezi gleda pač na svojo dirko in se ne ozira na dirko drugih.

A kdo ve kaj je ferrari "čaral" na koncu dirke, ko je prišel varnostni avto. Gledali so gume, mehaniki so se postavili na položaj za menjavo gum. So hotli zmest Mercedes?

roCkY ::

win64 je izjavil:

A kdo ve kaj je ferrari "čaral" na koncu dirke, ko je prišel varnostni avto. Gledali so gume, mehaniki so se postavili na položaj za menjavo gum. So hotli zmest Mercedes?

Pomoje je priprava na menjavo koles kar procedura ob SC.

Dobro je to, da sta si princeska in gangster že takoj v laseh na začetku sezone, upam da se nervoza prenese na celotno moštvo in da ga začnejo biksat.

Hamilton je zadnji in predzadnji krog pred prvo menjavo gum naredil lap rekord in še enx podoben čas. Zakaj so ga potegnili v bokse če so njegove gume bile še dobre?

Button +5 sekund, 14. mesto.

ttommy ::

Alonso in varnostni avto sta Vettlu prinesla tretje mesto...
Gamer

suhi ::

Spet en butthurt Kimi fan, how cute :D Imel je cel vikend, da bi kaj pokazal in bil boljši od Vettla, pa se pač ni izšlo in to je to. Vettel je bil boljši, konec debate. Tudi brez varnostnega avta in Alonsa bi z lahkoto nadziral svojo prednost do konca, sem prepričan v to. Vettel je mojster tovrstnega taktiziranja.

Hamilton bo kmalu postal tudi nominalna (faktualna je že zdaj) številka 1 v moštvu, če bo šlo tako naprej. Lani je bilo vsaj zaradi kvalifikacij zanimivo, letos Lewis Rosberga še tukaj pere. Na samih dirkah pa Rosberg že lani ni imel pogojev, tako da ni čudno, da se Hamilton takole malo norčuje iz njega med stinti.

pirlo ::

win64 je izjavil:

Imeli so dovolj veliko prednost pred Williamsom, da bi lahko opravili menjavo gum in s svežimi gumami po ponovnem startu napadli Mercedes. So pa verjetno preračunali, da bo SC do konca dirke in nima smisla iskat težave. Če bi bili ti ob stezi malo bolj sposobni bi morda še videli kakšen krog.

Blinder je izjavil:

Hamilton je zadnji in predzadnji krog pred prvo menjavo gum naredil lap rekord in še enx podoben čas. Zakaj so ga potegnili v bokse če so njegove gume bile še dobre?

Ker ko odpovejo, odpovejo totalno. To je problem te formule, ko ne veš kdaj varčujejo z gumami, kdaj z gorivom in v kakšnem stanju so gume. Rabiš 100 informacij med dirko, da razumeš kaj se dogaja.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: pirlo ()

TribesMan je izjavil:

Bo pa pomojem spet vroče na relaciji Red Bull - Renault. Oba dirkača sta že uničila 2 ICEja. Tako da do konca sezone jim ostaneta samo še 2, potem pa kazni... :/
Nevem kaj delajo, ampak se bojim da jih bo počasi Honda nasekala.

*tri motorje. So sprejeli spremembo pravil, da jih imajo letos še vedno pet.

Blinder je izjavil:

Ker jih je s tema dvema krogoma verjetno uničil? :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: PrimozR ()

Danes so govorili, da še niso potrdili 5 motorjev na sezono.

Kakor jaz vem to pravilo (5 motorjev) še ni sprejeto.

Jst ::

Isto so rekli na Skyju. Da bi sprejeli to pravilo, bi se morali strinjati vsa moštva. A niso vsa za to spremembo. Sedaj iščejo način, kako bi rešili situacijo in moštvom dovolili še peti motor, navkljub neuradno Merc, Ferrari in Sauber, ki so proti.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Nekdo je pa himno "zamudil" :D

http://v.youku.com/v_show/id_XOTMyNjA3O...

BT52 ::

1. OSEBNI Vpogled v dirko za zmago za VN KIT: Je pa bil tempo Merca skozi dirko presenečenje in ne hkrati. Jaz sem kot sem navedel v komentarju pred dirko se tudi tole spraševal in je bil končni rezultat navkljub vsemu zelo zanimiv.

Namreč na Petkovih treningih je bila degradacija Ferrarija definitivno boljša ali obetavnejša.

Ampak, ker je Mercova čista hitrost bila toliko očitno večja od najbližjih rivalov. In za povrh imajo več kot očitno imajo zelo dober AERO, MEH-anski balans dirkalnika, za razliko iz onih sezon 2012-2013 zelo predvidljiv bolid. Tako so "samo" znižali tempo in ga prilagodili na tempo konkurence. Tukaj lahko dodamo še že pregovorno vozniku prijazno voznost Merc "PU106b hybrid" pogonskega sklopa.

Torej v 1-ih dveh stintih je Merc odgovoril na Ferrarijevo izbiro SOFT gum in jih samo držal na varni razdalji. Se pa je pokazalo z zametki na kvalifikacijah, da Ferrari zelo težko "spravi" MED (srednje trde) gume v optimalno delovno okno . Kar je verjetno glavna težava front limited narave Shanghai steze.

Iz tega naslova je Merc veliko bolj kompleten dirkalnik, saj je po "preračunanem" Merc na pram Ferrarija do prvih 60ih % dolžine zadnjega stinta pridobival v povprečju 0.7s na krog na pram VET (podatka za celotni stint nisem jemal, ker je Vet in hkrati oba Merc sta še le kontrolirala razliko za zasledovalci - v enem primeru do RAI v drugem do obeh Ferrarijev).

Zaključek. Merc je oddelal nalogo zelo preudarno in obremenil stroj samo do tiste mere do katere jih je prignala konkurenca. Tale sezona bo z stališča strategije, nastavitev in različnih kvalitet in narav stez še zelo zanimiva.

OPOMBA: Pa še past teh Petkovih analiz je ta da ne poznaš količine goriva in drugih vplivnih faktorjev npr. vreme, temp asflata&okolice, oprijem steze v tistem trenutku ("nagumarjena" idealna linija), nastavitve PU-ja, način vožnje voznikov in na splošno način zbiranja telemetričnih podatkov se med ekipami lahko močno razlikujejo...

2. Tale Arivebenne je res dober poba. Dečko z zdravo kmečko pametjo.

Da ne bom slepomišil bom kar prilepil dober povzetek iz tega komentarja...
http://www.f1technical.net/forum/viewto...

Končno bi rekli "ferraristi". Nič politiziranja, samo preudarno in trdo delo z nogami pri tleh brez praznih obljub. Taki Ferrari je lahko zelo nevaren...

Modri dirkač ::

Očitna razlika je bila tudi, da je imel LH 3 proste treninge brez težav in so lahko optimalno nastavili dirkalnik.
Na koncu vsakega stinta je imel še toliko življenja v gumah, da je zlahka vozil +1 sec hitreje kot ostali.
Everybody lies!

PredatorX ::

Kaj pa ALonso... oba imata kar težave pri Mclaren hondi.

1.

Modri dirkač je izjavil:

Očitna razlika je bila tudi, da je imel LH 3 proste treninge brez težav in so lahko optimalno nastavili dirkalnik.
Na koncu vsakega stinta je imel še toliko življenja v gumah, da je zlahka vozil +1 sec hitreje kot ostali.

Hja prava demonstracija premoči HAM.

Se še spomnite kako je tole demonstriral SCH v najboljših časih, ko je tekmece lomil na podoben način?

Evo še slika opisa časov z zornega kota ROS, kar sem opisal v prejšnjem komentarju in razlike. Lepo se vidi VET, HAM nadzorovanje tempa.
 Race pase ROS vs HAM vs VET

Race pase ROS vs HAM vs VET

http://www.f1datajunkie.com/2015/04/chi...

2. Če sodimo po zgodovini bo Bahrain čez par dni vsekakor pester..

3.

PredatorX je izjavil:

Kaj pa ALonso... oba imata kar težave pri Mclaren hondi.

Ja in? ALo je na twitterju napisal: Prej hodi, šele potem teči. Mislim, da tole opiše vse. Kaj še nismo rekli o njih? Pač tale sezona je za njih predsezonsko testiranje in PIKA.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: BT52 ()

Livrea McLaren Honda. Takšna naj bi bila v Barceloni.

Meni je všeč. Ni slaba.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: vilser ()

Livrea? :D

A maš kak vir za tole? Ker nos zgleda zlo Marlboro. Vprašanje kaj bi rekli odvetniki...

PrimozR je izjavil:

Livrea? :D

A maš kak vir za tole? Ker nos zgleda zlo Marlboro. Vprašanje kaj bi rekli odvetniki...

Livrea se reče v italijanščini. Sem uporabil italijanski jezik. V slovenščini je zelo podobno. Vir je pa deep web.

Hmm, zdaj razmišljam in imaš prav PIPI. Livreja vleče na Malboro in kje je smisel tega, če McLaren nima več tega sponzorja? Nima nobenega smisla. Je pa Dennis namignil, da bo prišlo do spremembe v Barceloni.

Vsake toliko časa čivki namigujejo, da bo livreja z japonsko zastavo. Recimo kaj takega:

Ali pa preprosto sam popravijo aktualno livrejo in zamenjajo sivo barvo z belo in dajo več rdeče.

vilser je izjavil:

Za zanimivost naj dodam, da je tole 1 Hondin dirkalnik iz 60ih. Posebnost tega je TRANSVERZALNI V12 motor in menjalnik. Skratka ICE in sam layout zelo podoben motociklom.

ICE=internal combustion engine tj. sl. motor z notranjim zgorevanjem

Drugače pa je zame edina prava barva Mcl-a oranžna. Vse drugo je vsaj zame PR.

Močno dvomim da bo letos Mclaren spreminjal barve, razen če dobijo glavnega sponzorja, ki bo potegnil spremembo za sabo... Kar tako na lepe oči, zato da bodo ugajal splošni publiki sigurno ne bodo menjaval barv.

Oranžna pa tudi mislim da nima šans. Zadnji oranži McLaren je bil na pisti v začetku 70ih, kar je 40 let nazaj.

««
23 / 69
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Formula 1 2017 (strani: 1 2 3 423 24 25 26 )

Oddelek: Na cesti
1251190251 (121810) broken/link
»

Formula 1 2013 (strani: 1 2 3 435 36 37 38 )

1899256635 (162461) Alexius Heristalski

Formula 1 2010 (strani: 1 2 3 421 22 23 24 )

1189191698 (154943) WarpedGone

Več podobnih tem