Forum » Na cesti » Formula 1 2015
Formula 1 2015

driver_x ::
Po grafiki iz linka MaterVole je bil Kimi konstantno počasnejši od Seba. Seba pa je bil, razen srednjega stinta, precej izenačen z Alojzom.

Vendar je potrebno upoštevati tudi dejstvo, da se je Kimi prebijal iz zadnjega mesta naprej in da je posledično izgubljal čas s prehitevanjem. Koliko časa je vozil v gneči ne vem, ker dirke nism spremljal v celoti.

šernk ::
Če ne bodo pri Ferrariju spet kaj zašuštrali pri njemu

In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

billy ::
Ma bottom line je, da je seb prvi dirkač, to je jasno vsakemu, tako kot je lojza prvi pri mercu. In potem se lahko dogajajo manjše napake pri "drugih" dirkačih, ker pač ni moštvo tako skoncentrirano okoli njih..ali napaka v taktiki, boksu, ipd...

TribesMan ::
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.
Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

vilser ::
Kje bi jaz lahko videl stinte od dirkačev na dirki v Maleziji? Zanimajo me še posebno stinti od Masse in Bottasa.

Jst ::
Jaz bom kupil F1 Access in če bo koga zanimalo, bom na pol legalno lahko objavil kakšno telemetrijo, katere so uvedli, v real time...
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

FP1:
First free practice results - 2015 Chinese Formula 1 Grand Prix
Pos.
Driver
Team
Time
Laps
1. L. Hamilton Mercedes 01:39.033 21
2. N. Rosberg Mercedes 01:39.574 21
3. S. Vettel Ferrari 01:40.157 18
4. K. Raikkonen Ferrari 01:40.661 27
5. F. Nasr Sauber 01:41.012 18
6. D. Ricciardo Red Bull 01:41.029 21
7. D. Kvyat Red Bull 01:41.097 24
8. C. Sainz Jr. Toro Rosso 01:41.112 23
9. V. Bottas Williams 01:41.303 23
10. F. Massa Williams 01:41.304 17
11. P. Maldonado Lotus 01:41.335 23
12. M. Verstappen Toro Rosso 01:41.575 28
13. J. Button McLaren 01:41.845 19
14. M. Ericsson Sauber 01:41.918 24
15. J. Palmer Lotus 01:41.967 25
16. S. Perez Force India 01:42.141 22
17. F. Alonso McLaren 01:42.161 20
18. N. Hulkenberg Force India 01:42.184 19
19. W. Stevens Manor 01:45.379 18
20. R. Merhi Manor 01:46.443 20
Reno bi naj ponudil več moči ta vikend, bomo videli če bodo mašine sploh zdržale ;)
http://www.gpupdate.net/en/f1-news/3240...
First free practice results - 2015 Chinese Formula 1 Grand Prix
Pos.
Driver
Team
Time
Laps
1. L. Hamilton Mercedes 01:39.033 21
2. N. Rosberg Mercedes 01:39.574 21
3. S. Vettel Ferrari 01:40.157 18
4. K. Raikkonen Ferrari 01:40.661 27
5. F. Nasr Sauber 01:41.012 18
6. D. Ricciardo Red Bull 01:41.029 21
7. D. Kvyat Red Bull 01:41.097 24
8. C. Sainz Jr. Toro Rosso 01:41.112 23
9. V. Bottas Williams 01:41.303 23
10. F. Massa Williams 01:41.304 17
11. P. Maldonado Lotus 01:41.335 23
12. M. Verstappen Toro Rosso 01:41.575 28
13. J. Button McLaren 01:41.845 19
14. M. Ericsson Sauber 01:41.918 24
15. J. Palmer Lotus 01:41.967 25
16. S. Perez Force India 01:42.141 22
17. F. Alonso McLaren 01:42.161 20
18. N. Hulkenberg Force India 01:42.184 19
19. W. Stevens Manor 01:45.379 18
20. R. Merhi Manor 01:46.443 20
Reno bi naj ponudil več moči ta vikend, bomo videli če bodo mašine sploh zdržale ;)
http://www.gpupdate.net/en/f1-news/3240...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: billy ()

Mislim, da se nam obeta zanimiva dirka, oz bi znala bit zanimiva, vsaj glede na petkov dan, ko so testirali "race pace".
Merc namreč obupno pobira gume (qualy pace še imajo vedno najboljši, edino če ferari ni do konca navil mlinčka), ferari pa je zelo prijazen do njih. Tudi RBR ni bil tako daleč vstran...
Merc namreč obupno pobira gume (qualy pace še imajo vedno najboljši, edino če ferari ni do konca navil mlinčka), ferari pa je zelo prijazen do njih. Tudi RBR ni bil tako daleč vstran...

Se ponavlja 2012/2013, ko je bil Mercedes sicer hiter, vendar so imeli vedno težave z managementom gum. Sploh v vročini.

win64 ::
Me zanima kako so po dveh treningih prišli do teh številk.
Primerjava z Mercedesom iz FP2:
1. L. Hamilton Mercedes 01:37.219 32
5. N. Rosberg Mercedes 01:38.399 35
10. J. Button McLaren 01:39.275 29
12. F. Alonso McLaren 01:39.743 27
Je razlike med časi je v povprečju ~1,7 sekunde na krog. S tem da je Rosberg bil občutno počasnejši od Hamiltona.
V FP1 je bila razlika ~3 sekunde na krog.
A se že kaj ve, kaj so morebitne težave pri Rosbergu?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: win64 ()

V petek v FP2 se ponavadi dela daljše rune, za oceno obrabe gum, kao race-sim... mogoče je razlika izračunana iz povprečja več krogov na istem tipu gum...

Zgodovina sprememb…
- spremenil: TribesMan ()

BT52 ::
1. MIslim, da je primerjava Mcl zaostakov boljša tale:
2. Z 3 treninga RB še vedno težave z zavornim hlajenjem (zadaj in spredaj). Zgleda za prednja pihajujoče pesto in zadnji BBW sistem dela resno preglavice tudi na stezi, kjer je "zavorna" obremenitev definirana kot "SREDNJA".
http://www.motorsport.com/f1/news/brake...
http://www.autosport.com/news/report.ph...
3. Druagče veliko tehničnih slik pogonskih sklopov od Ferrarijevega z Sauberjevim intercoolerjem
4. Merc prinesel novo krilce (domnevno že delno testirano v Maleziji)
2. Z 3 treninga RB še vedno težave z zavornim hlajenjem (zadaj in spredaj). Zgleda za prednja pihajujoče pesto in zadnji BBW sistem dela resno preglavice tudi na stezi, kjer je "zavorna" obremenitev definirana kot "SREDNJA".
http://www.motorsport.com/f1/news/brake...
http://www.autosport.com/news/report.ph...
3. Druagče veliko tehničnih slik pogonskih sklopov od Ferrarijevega z Sauberjevim intercoolerjem
4. Merc prinesel novo krilce (domnevno že delno testirano v Maleziji)

Drugače Ferrarijev degradacijska krivulja zgleda malce boljša od Merc. Vprašanje je torej koliko bo Merc "spustil" čas na dirki z očitne premoči "kvali" kroga. Razen, če se zdaj čez dobro 1 uro kaj ne spremeni...

Sriple Tix ::
Prav radoveden sem, kakšno opravičilo si bodo izmislili alonsofani zdaj, ko jim mister slow v istem moštvu redno brije največjega v univerzumu, pa i šire
.

Brije redno? Na prvi dirki ga ni bilo, na drugi dirki ga je prehitel v kvalifikacijah za desetinko, s tem da je imel Alonso mnogo manj izkušenj z avtom, nazadnje ga je vozil februarja, v dirki pa je bil Alonso spredaj ves čas, dokler ni odstopil zaradi tehnične težave...
Danes ga je prehitel 4 tisočinke... S tem da je bil Alonso zaradi napake na avtu brez časa v P3.
Nevem če bi temu lahko rekel da ga redno brije. Jaz bi počakal še kako dirko preden delamo kake hude zaključke.
Drugače pa McLaren (Honda) kar lepo napreduje. Danes jim ni zmanjkalo prav veliko da bi bili v Q2. Sicer so še vedno zadaj, moči jim kronično primanjkuje. Ampak v dirki bi pomojem znali napredovati, oziroma se vsaj pomešati tja proti mid-fieldu (če bo material zdržal).
Danes ga je prehitel 4 tisočinke... S tem da je bil Alonso zaradi napake na avtu brez časa v P3.
Nevem če bi temu lahko rekel da ga redno brije. Jaz bi počakal še kako dirko preden delamo kake hude zaključke.
Drugače pa McLaren (Honda) kar lepo napreduje. Danes jim ni zmanjkalo prav veliko da bi bili v Q2. Sicer so še vedno zadaj, moči jim kronično primanjkuje. Ampak v dirki bi pomojem znali napredovati, oziroma se vsaj pomešati tja proti mid-fieldu (če bo material zdržal).

Redbull težave, by Sky: na dyno jim mašina laufa z 40 konji več, kot v Red Bull bolidu na stezi. Težave "preiskujejo".
Ferrari se zaveda, da je njihov bolid bolj prijazen do gum in če k temu dodamo še stil vožnje, bosta jutri Mercedesa pod hudim pritiskom. Upam vsaj.
Ferrari se zaveda, da je njihov bolid bolj prijazen do gum in če k temu dodamo še stil vožnje, bosta jutri Mercedesa pod hudim pritiskom. Upam vsaj.

Gregor5816 ::
Sriple Tix je izjavil:
Prav radoveden sem, kakšno opravičilo si bodo izmislili alonsofani zdaj, ko jim mister slow v istem moštvu redno brije največjega v univerzumu, pa i šire.
Razlike med njima so minimalne (4 tisočinke danes), pa tudi drugače je bil "mister slow" enakovreden Hamiltonu v istem moštvu - v 3 letih ga je enkrat premagal, enkrat pa je zaostal le 2 točki.

Jaz samo ponavljam (kot vedno) besede alonsofanov, ki so jih na veliko razdajali po forumih lanske jeseni in Buttona postavljali povsem v drugo ligo v primerjavi z veličastnim. Vidim pa, da so opravičevanja v klasični formi; Alonso nič kriv, okoliščine so take, itak vsi pravijo, da je najboljši.

PrimozR ::
To upaš trditi na osnovi tretjih kvalifikacij, kjer so pred tem eno dirko dobili, druge ne, precej očitno pa je, da bolj žrejo gume kot največji konkurent?
Glede na do sedaj videno letošnje leto ne bo takšen sprehod, kot je bil lansko leto, vsaj za Mrcedes na splošno. Sezona je dolga.
Glede na do sedaj videno letošnje leto ne bo takšen sprehod, kot je bil lansko leto, vsaj za Mrcedes na splošno. Sezona je dolga.

vilser ::
To upaš trditi na osnovi tretjih kvalifikacij, kjer so pred tem eno dirko dobili, druge ne, precej očitno pa je, da bolj žrejo gume kot največji konkurent?
No morda malce pretiravam, ampak ostajam mnenja, da bo letos Hamilton osvojil tretji naslov. Še vedno vidim Mercedes spredaj in to ne za mrvico. Bomo vidli na koncu sezone, če je moje mnenje napačno.

Rosberg je letos IMO izgubljen. Ferrari pa pomojem malo prekratek. Sicer je sezona še dolga, in če jim vse uspe po načrtih, imajo šanse da zelo zagrenijo sezono Mercedesu, kaj več pa verjetno ne.

Mercedes je strašen in Hamilton je perfekten. Tretji naslov je njegov.
lol, perfekcija je torej v 40 tisočinkah sekunde? Če bi bil perfekten bi rosberga šolal po par desetink...
Drugače pa se strinjam ja, tretji naslov je njegov, že zaradi tega, ker pač moštvo in tudi bernie favorizirajo njega. Saj smo videli lani, kako so rosberga "prizemljili" in je moral popustiti.

PrimozR ::
Ja, tukaj ne moremo govoriti ravno o perfkeciji, se mi zdi da je zgrešil ene par apexov, za perfektnost bi jih moral zadeti. Ni bilo pa nekih napak, to je res. Po mojem mnenju vsaj.

broken/link ::

Blinder ::
valda davkoplačevalci ne financiramo teh nesposobnežev na rtvslo, ki so preko vez prišli do joba?
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

Gregor5816 ::
Sriple Tix je izjavil:
Jaz samo ponavljam (kot vedno) besede alonsofanov, ki so jih na veliko razdajali po forumih lanske jeseni in Buttona postavljali povsem v drugo ligo v primerjavi z veličastnim. Vidim pa, da so opravičevanja v klasični formi; Alonso nič kriv, okoliščine so take, itak vsi pravijo, da je najboljši.
Razumem. Ampak za neko objektivno primerjavo je še daleč prezgodaj govoriti. Pa tudi Button je že večkrat dokazal, da ni tako slab dirkač, kot mislijo nekateri. Mogoče res nima tiste ostrine, ki jo imajo najboljši, je pa čisto soliden dirkač. Trenutno sta Alonso in Button zelo izenačena, kar ni nobeno presenečenje.

krucymucy ::
broken/link je izjavil:
Tale RTVjeva cvetka včerej me je res lepo nasmejala. Še huje je to, da tega do današnjega dneva še zmer niso popravli :)
Tudi Mihelic je omenil Mclaren namesto Mercedes, pa se ene par takih. Malo je izven forme :)
Sam je vseeno vredu malo spremembe.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: krucymucy ()

Kdo bo koga bril pri McLarnu bomo pogledali na koncu leta številke, pa bo jasno. Po dirki in pol na kateri noben od avtov ni prišel do konca je brezveze filozofirat. In seveda #hejtersgonahejt :D

Lani so bile besede alonsofanov največkrat usmerjene v njegovo superiornost glede Kimija ravno v dejstvu, da ga je v enakem avtu redno prekosil na kvalifikacijah. Letos, ko je Button že drugič zapored boljši od Njega, pa se je dojemanje hitrosti dirkača naenkrat dodobra spremenilo. Govorim dejstva in ne prognoziram, Button Alonsa letos redno, že drugič zapored, brije.

Wow, drugič zapored, enkrat za desetinko, drugič za štiri tisočinke... Noro :D
Kolega, čas je da se "ozemljite".
Kolega, čas je da se "ozemljite".

1. Pa še tehnološki faktor oz "ustreznost" dirkalnika posameznemu slogu dirkača tudi ni za zanemarit... Letos je v tem primeru Mcl na srečo tole olajšano, saj imata oba dirkača dokaj kompatibilen slog (za razliko recimo, če gledamo lani Ferrari ali leta 2007,2010-2012 Mclaren). Enako je tudi letos pri Ferrariju.
Potem hitro opazimo, da so si posamezni dobri vozniki med sabo v razlikah zgolj v 1-3 desetinkah sekunde. Raikkonen je vedno kake 1-2 za Vettlom, Alonso But pa nima časa za razglabljat, ker so okoliščine zelo zelo "mešane".
Je pa realno gledano praktično Mcl je še največja neznanka na katero moramo zaenkrat zaradi "visoke" krivulje sprememb, ter izboljšav na področju poznavanja NOVE tehnologije dati na stran. Je pa delati zaključke po 2 vikendih res malce smešno. POnavadi se tole vidi do polovine Evropske sezone, ne pa takole...
2. RTV pa je itak za odstrel. Gledal 1 dirko preko njih pa mi je Mihelič šel na jetra. Ne toliko z glasom, ki je malce monoton ampak z "nepoznavanjem" OSNOV dirkanja v LETU 2015!!! On še vedno živi v 90ih... Če se na tem področju ne bomo izboljšali lahko kar odpišemo F1 v SLO, ker so vsi po vrsti nezainteresirani.
Potem hitro opazimo, da so si posamezni dobri vozniki med sabo v razlikah zgolj v 1-3 desetinkah sekunde. Raikkonen je vedno kake 1-2 za Vettlom, Alonso But pa nima časa za razglabljat, ker so okoliščine zelo zelo "mešane".
Je pa realno gledano praktično Mcl je še največja neznanka na katero moramo zaenkrat zaradi "visoke" krivulje sprememb, ter izboljšav na področju poznavanja NOVE tehnologije dati na stran. Je pa delati zaključke po 2 vikendih res malce smešno. POnavadi se tole vidi do polovine Evropske sezone, ne pa takole...
2. RTV pa je itak za odstrel. Gledal 1 dirko preko njih pa mi je Mihelič šel na jetra. Ne toliko z glasom, ki je malce monoton ampak z "nepoznavanjem" OSNOV dirkanja v LETU 2015!!! On še vedno živi v 90ih... Če se na tem področju ne bomo izboljšali lahko kar odpišemo F1 v SLO, ker so vsi po vrsti nezainteresirani.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: BT52 ()

win64 ::
broken/link je izjavil:
Tale RTVjeva cvetka včerej me je res lepo nasmejala. Še huje je to, da tega do današnjega dneva še zmer niso popravli :)
Tudi Mihelic je omenil Mclaren namesto Mercedes, pa se ene par takih. Malo je izven forme :)
Sam je vseeno vredu malo spremembe.
Sej se je še Hamilton zmotu, pa zapeljal v Mclarnove bokse dve leti nazaj na enih prvih tekem z Mercedesom. Pusti mu malo časa :)

Zanimivo Alosnso ima na sedežu okoli hrbteničnega dela obloženo peno, kar ni običajno (spodaj za primer Hamiltonov sedež in težave z "pregrevanjem").
Bojda tole Ham pregrevanje povzroča drsanje titanovih plošč ob asfalt. Glede na asimetričnost zlate izolativne folije na sedežu z slike je tale izgovor precej za lase privležen. Dokaj neobičajno...
No ni neobičajno če vemo, da je tam veliko potencialnih velikih toplotnih virov, kot so ES, elektronika, kompressor (ICE), ter intercoler...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: BT52 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Formula 1 2017 (strani: 1 2 3 4 … 23 24 25 26 )Oddelek: Na cesti | 190258 (121817) | broken/link |
» | Formula 1 2013 (strani: 1 2 3 4 … 35 36 37 38 )Oddelek: Na cesti | 256638 (162464) | Alexius Heristalski |
⊘ | Formula 1 2010 (strani: 1 2 3 4 … 21 22 23 24 )Oddelek: Na cesti | 191703 (154948) | WarpedGone |