» »

Formula 1 2015

Formula 1 2015

««
21 / 69
»»

TribesMan ::

Mercedes ga je posračkal z gumami...
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

Super Sonic ::

This is wrong tyre, man. :)

No, ni še vse izgubljeno, sem pa tudi jaz pričakoval drugo zmes.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

A Vettel je dejansko tako hiter, da konkurira Mercedesoma? Al je morda razlika v št. postankov.

Bla je taktika pri SCju v petem krogu sicer različna, ampak so kar približno enako hitri; gledamo dejansko hitrost obeh moštev na tej stezi. MB je danes igral bogove pri taktiki in jih bodo dobili po prstih.

Medium gume je Mercedes skuril včeraj na kvalifikacijah, zdaj pa tenko piskajo...

Medium gume je Mercedes skuril včeraj na kvalifikacijah, zdaj pa tenko piskajo...

Madona, sej je pol kvalifikacij dež padal ;) Tudi meni ni bilo jasno zakaj so šli že v Q1 z belo obrobo, ampak, sem bil nekak prepričan, da so že rabljene in tik pred izdihom.

MaterVola ::

Bravo, Vettel.

Ja, tole pa je bil slap in the face.

Le kaj se danes Alonsu podi po glavi?

Scorpia ::

Ferrari je dober nadoknadil zaostanek, bi se reklo da so cudez naredili. Kimi se je dober iz ozadja priblizal vodilnim.
Drugace oba Mercedesa, sta k parmezan prilimana na stezo. Ko sta malo v ozadju vozila, se je lepo videlo, da vozita bolj v ovinek in ne trudita se z idelno linijo. Ceprsv so zajebali z gumami, je vseen Ferrari pokazal, da so naredili ogromen napredek pri motorju. Celo po ravnini hitrejse case od Mercedesa.
////

Mercedes vozi z veliko downforcea (verjetno preveč), zato zgubljajo proti Ferrariju na ravninah.

win64 ::

MaterVola je izjavil:

Le kaj se danes Alonsu podi po glavi?

Čeprav niso končali dirke, sta bila oba mclarna pred odstopom v točkah. Kar je proti prejšnji dirki zelo dobro. Izboljšajo malo zanesljivost, dodajo malo hitrosti in se lahko bodejo z Williansom. ( optimistično :) )

Se strinjam, win64. Niti ni tako slabo kot kaže. Samo Honda mora mlinček urediti do te mere, da bo lahko dal vse od sebe.

Boobiz ::

Haha, kako vesel je biu Vettel. Očitno ma res velik upov pri Ferrariju.
I'm drunk, what's your excuse?

KuntaKinte ::

končno tudi prava taktika Ferrarija,brez neumnosti,kot so jih počeli zadnja 3 leta

hazy ::

Vettel wins for Ferrari, epic tyre failure for Merc!!! Today is RED day! Yeah!!!

Alexius Heristalski ::

Carski dan. Vedno, ko igra nemška himna, za njo pričakujem italijansko. Pa se je končno spet zgodilo. 8-)

Ne bi imel nič proti, če bi bila namesto nemške finska himna. Če le Kimi ne bi imel toliko smole!
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

BT52 ::

Ha ha Lotus ima lengendarne...

Ferrarijev dirkaški tempo precj bližji, kot smo in je verjetno tudi Merc pričakoval. Mogoče je bila končna razlika res malce v prid Mercu. Mogoče celo tisti čas, ki sta ga izgubila v prometu po SC-ju. V teh razmerah so verjetno bili za kakih 5-10s krajši. Ampak res pa je, da se tole ni zgodilo in še ne vemo, kaj je še bil Vet sposoben iztisnit iz dirkalnika (in obratno za Merca). Namreč pravgotovo ga proti koncu ni tiščal, ter kot se je lepo videlo je v zadnjem stintu zelo lepo vdrževal razliko do Ham v zelo zmernih 11s. Zdaj še samo čakamo, da vidimo Kimmijevo čisto dirko, kajti sklednji je v vseh treningih in predsezonskih testih nakazoval, da ima malce boljšo ravnanje z gumami od Vet. Kakorkoli Ferrarijeva dirkača sta tako izenačena, da bi danes pravgotovo Merc zelo bledo gledal, če bi bili "samo" 3 in 4.

Bv. dobro delo Verstapna, res obvlada- Tudi tisto reševanje ob uvozu v bokse, ko je lepo mirno počakal in sputil linijo. Pa še ena zanimivost glejte kako so se popredalčkali moštveni kolegi skupaj :D Samo Rai in Hul sta "špielferderbera".

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: BT52 ()

Bomo videli kako bo ob nižjih asfaltnih temp in malce mehkejših zmeseh gum, ter drugih config dirkališč, če lahko Ferr še vedno dela malce zgago ob podobnih "cvetkah" Merc strategije. Verjamem, da Williams tudi ni izključen, če bodo razmere na stezi in konfiguracijo pravilne.

Pohvalim še lahko Manor, ki je kočasl dirko, kar je spodbudno. Sveda če vzamemo v obzir, da so dirkalnik dobesedno prvič spravili skupaj šele v Melbournu.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: BT52 ()

Hitri postanek ob SCju je verjetno Mercedesu danes naredil največ škode. Saj so si precej skrajšali čas na medium gumah, in podaljšali stinte na trdih gumah, katere jim niso funkcionirale najbolje. Druga stvar je to da so se zataknili v prometu in tam zgubili 10s. Mislim da je Ferrari tukaj izbral boljšo taktiko, čeprav je na prvi pogled (vsaj meni) zgledalo, da so naredili napako.

No pa na splošno je v vročini Ferrari zgleda veliko boljši z managementom gum. Verjetno bo že na naslednji dirki vse po starem...

Zgodovina sprememb…

Mogoče je bila končna razlika res malce v prid Mercu. Mogoče celo tisti čas, ki sta ga izgubila v prometu po SC-ju.

Dans (in na pol včeraj) so se konkretno pokronal v taktičnem oddelku. Najprej so si včeraj vzeli en komplet soft gum "preveč", dans so si pa skrajšal prvi stint na soft gumah na vsega 5 krogov; tko da čestitke vsem pristojim za to idejo.

Druga stvar je pa še, da so najprej postavili oba dirkalnika na enako taktiko (Hard), potem so ju pa med dirko delil, da bi razprli Vettla, kar ni imel pa nobenega učinka. Res prav "slap in the face."

Verjetno bodo druge dirke izpadle drugače; Ferrariju ta steza tradicionalno leži.

Zgodovina sprememb…

PrimozR ::

Hja, ne more Mercedesu ves čas iti vse lepo s taktičnega vidika. Lani so se lahko igrali, ko so imeli res hudo prednost, letos je ta očitno manjša.

Kaj za vraga je z Red Bullom??

springfield ::

PrimozR je izjavil:

Tudi sam sem o tem razmišljal. Pred obema dirkačema RB sta bila dirkača STR. Očitno ni problem samo v motorju, kot želi RB prikazat, ampak so celoten avto slabo naredili.

Modri dirkač ::

springfield je izjavil:

PrimozR je izjavil:

Tudi sam sem o tem razmišljal. Pred obema dirkačema RB sta bila dirkača STR. Očitno ni problem samo v motorju, kot želi RB prikazat, ampak so celoten avto slabo naredili.

To se vidi z ISS, ampak bolj prikladno je kur**t druge - Renault, kot pa priznat lastne napake...
Everybody lies!

Zgodovina sprememb…

:)

Red Bull je pa opravil površno delo, so za "zašli" v razvoju ali pa, glede na "kamobull", sem pričakoval, da "čarajo nekaj posebnega" na šasiji. Horner je rekel, da imajo pol sekunde notri /glede na lansko. NO, potem pa tole, da se mali RB pelje mim dost za šalo in to z obema dirkačema. Vibracije, motor ni vozen, zadnje kar sem zasledil s strani tehnike je bilo to, da so setup postavil na tistega iz obdobja testiranj kar je, kljub nižnjim HP, avto naredil bolj vozen. Več bo pa verjetno BT52 povedal.

Moram rečt, da sem sicer sam še malo bolj navdušen nad C. Sainzem kot nad Verstappnom. Vsekakor imajo za "đabe" vrhunsko dirkaško zasedbo v obeh moštvih rdečih bikov.

http://www.f1fanatic.co.uk/2015/03/29/p...
Maldonado je fasu še dodatne pike dans; če imalo pa bo to prvi ban v F1 za eno dirko.

Zakaj je bil Ferrari danes tako hiter?
http://en.espnf1.com/malaysia/motorspor...

Haha, ta Buttnova izjava je bila najboljša danes :D

Redbull? Hja, Newey ni več 100% zraven, Prodromou je šel... Renault ni naredil dela 100%. In rezultat je na dlani.

@Nadzvožni

http://www.f1technical.net/news/19995
Več od tega ne zmorem. Namreč nimam vez pri kakem "team" inženirju. Ha ha.

Drugače pa mislim je vse v sofwer forah. RB ima namreč pakiranje PU periferije je zelo všečno na pram sestrskemu moštvu. Sicer imajo še vedno iz mojih očeh dokaj neroden sistem z dolgim dovodom v A-A"intercooler".

Sriple Tix ::

SS, tudi jaz sem navdušen nad Sainzem in potiho sem pričakoval dobre rezultate, kajti lani je v formuli renault dobesedno "ownal in rulal", kot bi dejala moja mala dva, ampak odločil sem se za Maxa in pri njem bom ostal :). Zna pa se zgoditi, da bo imel Jr. uspešnejšo kariero ...

PrimozR ::

Hm, tole z Red Bullom je bilo kar opazno, ko je Vettel al Hamilton prehiteval za krog - oba Red Bulla sta iz koles metala oblake zavornega prahu, zelo očitno, za njima pa ni bilo ničesar podobnega (na Vettlovem avtu, se mi zdi da je bil on tisti, ki je omogočil tiste posnetke).

billy ::

http://f1.avtomanija.com/default.asp?rb...

75 milijonov evrov do leta 2018
Lewis Hamilton je zadovoljen s svojim menedžerjem, kajti podaljšanje pogodbe je opravil samo osebno in pri tem dodaja, da je bila to zanj zanimiva izkušnja.

Časi se spreminjajo ;)

driver_x ::

Super Sonic je izjavil:

Časi se spreminjajo ;)

Kdo je tip v kapi zraven stevardese?

To ni stevardesa in ne me hecat ;)

Nihče ne vidi oblike glave od tamalega? :)

Skyman ::

zgleda k en photoshop scenka drugace je bilo tako pri porodu:

Kimi: Push push push!
Minttu: Leave me alone, I know what I'm doing!

https://twitter.com/JRobertsF1/status/5...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Skyman ()

Invictus ::

MaterVola je izjavil:

Nihče ne vidi oblike glave od tamalega? :)

Čisto normalna glava za dojenčka.

To naj bi vedel vsak fotr ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Želiš reči, da F1 gledajo samo fotri? In še vedno se mi glava zdi nadpovprečno velika ;)

no comment ::

MaterVola je izjavil:

In še vedno se mi glava zdi nadpovprečno velika ;)
Zaradi WA.

WA?

no comment ::

Wide Angle.

driver_x ::

MaterVola je izjavil:

Želiš reči, da F1 gledajo samo fotri? In še vedno se mi glava zdi nadpovprečno velika ;)

Glava pri dojenčkih ni v sorazmerju z ostalim delom telesa, glede na razmerje pri odraslem človeku. Zaradi velikosti porodnega kanala, je glava pri novorojenčkih tudi nekoliko razpotegnjena nazaj, da se med porodom ne zataknejo.

Koliko pa je Kimi Jr. sploh star(a)?

GTX970 ::

sammy73
Wiki bitches !

Kimi R%C3%A4ikk%C3%B6nen @ Wikipedia
He is currently engaged to Minna-Mari "Minttu" Virtanen.[110] On 28 January 2015, Virtanen gave birth to the couple's first child, a boy, Robin Räikkönen.

Super Sonic je izjavil:

To ni stevardesa in ne me hecat ;)

Dejanko je (bila).

http://www.seiska.fi/Viihdeuutiset/Kimi...
Recently, Kim's company has passed a flight attendant (lentoemäntä) and Seiska Star Girl Minna-Mari or Mint (right.).

Z Jenni Dahlman se je ločil 2014, s sedanjo je "prijateljeval" že 2013 http://www.seiska.fi/Viihdeuutiset/Tass... .

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: GTX970 ()

LeQuack ::

Mene zanima, če bo F1 spet kdaj ratal zanimiv, kot je bil včasih?
Quack !

Jaz upam da bomo imeli letos vsaj kakih 5-6 različnih zmagovalcev dirk. In nekaj več direktnih bojev za podium, da se ne pobirajo samo drobtinice za 3. mesto. To bi bila že kar spodobna sezona. Zadnja dirka je bila kar dobra, sicer je zmagala taktika, ne direkten boj na stezi, ampak vseeno je bilo kaj videti.

Ferrari bo sigurno pobral še kako zmago letos, upam da ne samo Vettel, Kimi vozi dobro (pomojem celo bolje kot Seb), samo vedno pobaše kako sranje na poti.
Rosberg tako ali tako vozi v najboljšem avtu, in bo sigurno pobral kako zmago, čeprav letos je revež bistveno bolj zgubljen, kot lani. Že lani od tiste prepovedi driver coachinga po radiu je šla njegova "forma" precej dol, letos pa kot da nima ideje kaj bi moral počet. Lewis briše tla z njim za enkrat.
Potem pa če še kakemu Red Bullu (ali mogoče prej Torro Rossu?), Williamsu rata kakšen čudežni preboj, to mislim da je to kar bomo videli letos.

Mclaren bo lahko vesel če bo tja do polovice sezone pobral par točk in mogoče kak spodoben rezultat med top 5 do konca leta, če bodo lepo napredovali. Ostali pa po najboljših močeh.

Da bi imeli kako sezono tipa 2012, pa ne računam, še kako leto ne. :>

TribesMan je izjavil:

Kimi vozi dobro (pomojem celo bolje kot Seb)

Kako pa si do tega prišel po zgolj dveh dirkah in od katerih je kimi končal le eno, pa še to je imel potem na drugi ogromno smole?

Kako?
V Avstraliji je imel smolo s postankom in s tem da so ga v prvem ovinku stisnili dol s steze, ampak imel je zelo dober tempo med dirko, do odstopa. In če nebi bilo tistih komplikacij z matico na kolesu bi končal dirko na 4. ali 5. mestu.

V Maleziji je prišel iz krepko zadnjega mesta (ko se je SC umaknil, je bil zadnji z 20s zaostanka za "karavano"), in pripeljal do 4. mesta. Če to ni dobro dirkanje potem pa nevem kaj je.

A gledate samo končne rezultate ali še kaj drugega?

Če bi že morali gledati kaj bi bil to tempo med dirko, kakšne kroge je nizal.

Ima kdo tak podatek?

Vseeno pa je tudi to en podatek, da se zna dirkač izognit nesrečam...določenim se pač da, da ne rineš z glavo skozi zid, ampak kimi bo vedno šel na nož in ko nož sreča nož, se začne iskrit. Saj je bil MS recimo podoben, spomnimo se kolikokrat se je zapletel v kaj...

Mnja, kot sem predvidel...težko je zdaj primerjat race pace, ker sta bila na različnih taktikah...če se ne motim je šel kimi na tršo gumo ob prvem postanku, seb pa je ostal na mehkejši...pri zadnjem postanku pa se je zgodba zamenjala..

no ravno zaradi tega sem vprašal, po kakšnih kriterijih lahko nekdo reče, da je kimi celo boljše odpeljal kot seb, ker so pogoji dirkanja bili različni in je direktno primerjavo narediti zelo težko. Bo potrebno počakati na še nekaj dirk, oz najbolje kar na celotno sezono.

bi pa bil osebno zelo presenečen in začuden, če bi kimi vozil bolje od seba. Vseeno sem še vedno mnenja da je lanska porazna sebova sezona, zgolj odraz prestop k ferariju in da recimo tudi rikiardi ni boljši voznik od njega...
««
21 / 69
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Formula 1 2017 (strani: 1 2 3 423 24 25 26 )

Oddelek: Na cesti
1251191764 (123323) broken/link
»

Formula 1 2013 (strani: 1 2 3 435 36 37 38 )

1899258529 (164355) Alexius Heristalski

Formula 1 2010 (strani: 1 2 3 421 22 23 24 )

1189192911 (156156) WarpedGone

Več podobnih tem