Forum » Loža » Najljubsi recept
Najljubsi recept
kuzifix ::
Glih cakam da se mi riz skuha pa sm se spomnu ... Kuhate? (s tem mislm da si sami sem ter tja kej prpravte) ... In ce je odgovor ja, kaj je vas najljubsi recept. Jz pr men cvikam med pecenim krompirjem, puranom v smetanovi omaki in paradiznikovo solato ter ksnimi spageti z omakco ala moi
Aja, pa ce mate ksne prigode iz kuhne ...
Nekoc je teta borovnice miksala, pa je odprla pokrov da bi sladkor not dala ... Jz sm pa mim prsu pa prtisnu (ok no, meu sm tri leta). Dobr da je blo to pr babici, pa da zna moja mama belt ...
Aja, pa ce mate ksne prigode iz kuhne ...
Nekoc je teta borovnice miksala, pa je odprla pokrov da bi sladkor not dala ... Jz sm pa mim prsu pa prtisnu (ok no, meu sm tri leta). Dobr da je blo to pr babici, pa da zna moja mama belt ...
Sometimes I think the surest sign that intelligent life exists elsewhere in the universe is that none of it has tried to contact us.
- spremenil: kuzifix ()
modelizer ::
Jest sem pa suker za solate, sploh kaksne take s hudim prelivom
...........fly, robin fly........up, up to the sky
Bessie ::
Meni je kuhanje največji hobi, pri rižu ti predlagam da kupiš riž iz Balija, gor je narisana ameriška zastava.
Pol čebule zrežeš in jo vržeš na vroče olje (olivno), na kocke narežeš paradižnik 1-2 in ko je čebula rahlo rumena streseš paradižnik, ene tri korenčke opereš in jih zrežeš na kocke, krogce... in jih dodaš paradižniku ko je ta že v obliki omake, priporočam še pol paprike (rdeče), če nimaš graha v konzervi ga dodaš zdaj drugače pa na kocu, od začimb dodaj po okusu sol, baziliko majalon, žafran, kajenski poper, čili... in kar še imaš doma v omari(npr. lovor) ka se vse lepo kuha ene 15-20min (odvisno koliko želiš skuhati korenje) vržeš notri še riž in ga nekaj časa kuhaš brez dodajanje vode, da postekleni in nato zaliješ kozarcem vode, zadevo kuhaš na rahlem ognju, dokler ni riž kuhan, v odprti kastroli in ne mešaš. Vmes dolivaš vodo da se ti ne zažge.
Na koncu dodaš koruzo iz konzerve zmešaš, narežeš sir na trakove in ga daš po vrhu riža in počakaš, da se stopi (jst ga dam ponavadi v obliki zvezde, dobr zgleda) in neseš na mizo, zraven daš še parmezan.
Pol čebule zrežeš in jo vržeš na vroče olje (olivno), na kocke narežeš paradižnik 1-2 in ko je čebula rahlo rumena streseš paradižnik, ene tri korenčke opereš in jih zrežeš na kocke, krogce... in jih dodaš paradižniku ko je ta že v obliki omake, priporočam še pol paprike (rdeče), če nimaš graha v konzervi ga dodaš zdaj drugače pa na kocu, od začimb dodaj po okusu sol, baziliko majalon, žafran, kajenski poper, čili... in kar še imaš doma v omari(npr. lovor) ka se vse lepo kuha ene 15-20min (odvisno koliko želiš skuhati korenje) vržeš notri še riž in ga nekaj časa kuhaš brez dodajanje vode, da postekleni in nato zaliješ kozarcem vode, zadevo kuhaš na rahlem ognju, dokler ni riž kuhan, v odprti kastroli in ne mešaš. Vmes dolivaš vodo da se ti ne zažge.
Na koncu dodaš koruzo iz konzerve zmešaš, narežeš sir na trakove in ga daš po vrhu riža in počakaš, da se stopi (jst ga dam ponavadi v obliki zvezde, dobr zgleda) in neseš na mizo, zraven daš še parmezan.
ahac ::
Moj najljubši recept:
Vzemi telefon.
Vtipkaj številko lokalne pizzerije.
Naroči pizzo.
Počakaj kakšne pol ure.
Še toplo pojej pred TVjem ali PCjem.
Vzemi telefon.
Vtipkaj številko lokalne pizzerije.
Naroči pizzo.
Počakaj kakšne pol ure.
Še toplo pojej pred TVjem ali PCjem.
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW
Tomi ::
Odkar sem v Ljubljani, sem nekako prisiljen sam delati kakšen obrok, tako da seveda kuham.
Čeprav so to ponavadi testenine na 1001 način ( oziroma kombinacije vsega, kar je v hladilniku ), imam doma malo večje podvige. Predvsem kakšne juhe se najdejo, pa seveda pohan sir, ki je moja specialiteta. Ga celo mama hvali.
Thomas: tisto žival bi pa rad enkrat poskusil.. seveda za tabo
Čeprav so to ponavadi testenine na 1001 način ( oziroma kombinacije vsega, kar je v hladilniku ), imam doma malo večje podvige. Predvsem kakšne juhe se najdejo, pa seveda pohan sir, ki je moja specialiteta. Ga celo mama hvali.
Thomas: tisto žival bi pa rad enkrat poskusil.. seveda za tabo
metrodusa.blogspot.com
Thomas ::
Genetski inzeniring nam daje možnost, za pripravo pravega anomalocarisovega mesa. Brez da ubijali bogo žvav.
Pa kljub temu uživali v enkratnem okusu jedi pripravljenih iz njega.
Bo pa že 500 milijonov let, kar so zadnjikrat jedli anomalocarisa. Surovega.
p.s.
Veš da ti ne bi ponujal nekaj kar ni odlično Tomi!
Pa kljub temu uživali v enkratnem okusu jedi pripravljenih iz njega.
Bo pa že 500 milijonov let, kar so zadnjikrat jedli anomalocarisa. Surovega.
p.s.
Veš da ti ne bi ponujal nekaj kar ni odlično Tomi!
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi
Tomi ::
Sicer je to bolj filozofosko vprašanje ( moderna znanost verjamem, da ga bo rešila ), samo kako lahko veš, da je anomalocarisovo meso odlično?
Verjetno je eno od najboljših vrst mesa kačje ali pa deževnikovo ( pa ne me čudno gledati )
Verjetno je eno od najboljših vrst mesa kačje ali pa deževnikovo ( pa ne me čudno gledati )
metrodusa.blogspot.com
goranTNT ::
Jst ful rad kuham.
Men je ful vsec krompir z bučkami.
Bucke olupis, naribas, preprazis na olju, posoliš pol pa dodas mal mleka in kislo smetano.Mnjam!
Men je ful vsec krompir z bučkami.
Bucke olupis, naribas, preprazis na olju, posoliš pol pa dodas mal mleka in kislo smetano.Mnjam!
Thomas ::
A si že jedu fugu ribo. Znano tudi pod imenom napihovalka ali staker riba.
Na Japonskem jo kljub strupenosti njenih jeter in jajčnikov radi kuhajo.
Če ni bla dobro očiščena - adio svet.
Vsako leto jih precej umre zaradi slabo spucane fugu fish.
Sam kolikor jest vem, anomalocaris ni nič strupen, okus ima pa se najbolj podoben škampom.
Samo jedu pa še nisem.
Na Japonskem jo kljub strupenosti njenih jeter in jajčnikov radi kuhajo.
Če ni bla dobro očiščena - adio svet.
Vsako leto jih precej umre zaradi slabo spucane fugu fish.
Sam kolikor jest vem, anomalocaris ni nič strupen, okus ima pa se najbolj podoben škampom.
Samo jedu pa še nisem.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi
Binji ::
2 hrenovki v vodo, skuhat, pozrt, pol pa pocakat da matka domov pride
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!
Koci ::
Date kuhati približno pol kile špagetov v vmesnem času pa v ponvi pripravite ragu, ki mu dodate tuno z ketchupom in bazliko. Date vse skupaj na krožnik dodate ketcup, majonezo in veliko parmezana in mnjam, mnjam.
Pretorijanec ::
Jst pa ne. Jst zlooooo rad kuham! Ampak ne sam hrenouk&co! Skuhu sm božično večerjo, kuham nedelska kosila, ko mama dela, fotru skuham kosilo,... Zlo rad kuham.
Bessie ::
Evo še en recept, protvan namažeš s putrom in olivnim oljem gor daš na kose narezan krompir na krompir pa daš pećt repke morske žabe ves čas s čopićem mažeš z olivnim oljem preden jih daš pečt jih moraš fino nasolit, med krompir daš pa še ene par debelih črnih oliv (najboljše so une iz konzerve uvoz iz grčije), vse skupaj pečeš dokler ni pećeno :)
V ribarnici ti morjo dat že očiščene repke, lahko pa kupiš kar eno ta velko morko žabo in jo daš pečt pravtako na krompir je dobr za vidt itak pa na glavi ni nič mesa.
Če boste pridni se bom mogoče spomnu kako se naredi hruškova pita al pa paradižnikova pečenka
V ribarnici ti morjo dat že očiščene repke, lahko pa kupiš kar eno ta velko morko žabo in jo daš pečt pravtako na krompir je dobr za vidt itak pa na glavi ni nič mesa.
Če boste pridni se bom mogoče spomnu kako se naredi hruškova pita al pa paradižnikova pečenka
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Hrana (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 12083 (3874) | IzRezije |
» | Kuharija,... oziroma kaj jeste? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 19667 (17371) | Unknown_001 |
» | Vegeterjanski nasveti-recepti (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 13740 (4473) | c3p0 |
» | Kaj je za kosiloOddelek: Loža | 9387 (6531) | m0LN4r |
» | Jetamova mala šola kuhanjaOddelek: Loža | 5015 (4104) | Mercier |