Forum » Loža » Omaka za filane parike-kako jo izbolšati?
Omaka za filane parike-kako jo izbolšati?
--MiRaLdInJo ::
Živjo.
Torej zanima me kako izboljšati oz.kaj dodati, da bo omaka za filane parike še bolj okusna.
Imam od Valfrutta paradižnikovo omako iz tetrapaka.
Navadno se lahko samo pogreje omako in skuha notri papriko, vendar me zanima, če lahko še kaj dodam notri za še boljši okus?
Lp
Torej zanima me kako izboljšati oz.kaj dodati, da bo omaka za filane parike še bolj okusna.
Imam od Valfrutta paradižnikovo omako iz tetrapaka.
Navadno se lahko samo pogreje omako in skuha notri papriko, vendar me zanima, če lahko še kaj dodam notri za še boljši okus?
Lp
radmannsdorf ::
no ja, samo pogreta tetrapak omaka res ni dovolj:)
http://www.kulinarika.net/zadetki.asp?s...
pri nas dodamo na koncu, ko je že na mizi, žličko ali dve kisle smetane. po okusu. to je dobr :)
http://www.kulinarika.net/zadetki.asp?s...
pri nas dodamo na koncu, ko je že na mizi, žličko ali dve kisle smetane. po okusu. to je dobr :)
gzibret ::
Probaj nasvet od radmannsdorf-a, povej, kaj te moti in potem vprašaj ponovno. Opiši problem, kaj TOČNO ti ni všeč.
Vse je za neki dobr!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: gzibret ()
bobby ::
Definitivno prvi in edini predlog je, da se ne uporablja nič predpredelanega,..
potem pa kakšen petršilček, česenček, bazilike,..
potem pa kakšen petršilček, česenček, bazilike,..
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.
UNIVERZUM ::
Se strinjam, s svežimi sestavinami je 100x boljše. Pač če hočeš dobro jest je v to potrebno investirat tudi nekaj časa.
Asrock Z77 pro4-m,i5 3570, corsair 8gb, sapphire 4870,CC500R
Odrasli so samo otroci, ki jih nihče ne potegne za ušesa,
ko naredijo veliko neumnost/by yjpe
Odrasli so samo otroci, ki jih nihče ne potegne za ušesa,
ko naredijo veliko neumnost/by yjpe
#000000 ::
Sveže sestavine ja, treba je pa tud malo gledat da jih ne ješ takoj, ampak šele naslednji dan, takrat so v bistvu taprave, enako kot golaž segedin, ipd. jedi, morajo stat vsaj čez noč.
Ikspe ::
če hočeš narediti boljšo omako kot tisto iz konzerve, uporabi material iz domačega vrta. poleg boljšega okusa je tudi bolj zdrava
samo dvakrat sem kupil konzerve. nikoli več
samo dvakrat sem kupil konzerve. nikoli več
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Ikspe ()
--MiRaLdInJo ::
če hočeš narediti boljšo omako kot tisto iz konzerve, uporabi material iz domačega vrta. poleg boljšega okusa je tudi bolj zdrava
samo dvakrat sem kupil konzerve. nikoli več
To glede pravih paradižnikov se 100000% strinjam. Naša mati vedno naredi filane paprike po starem babičinem receptu, seveda z domačimi paradižniki z vrta
Sam pa sem potreboval nekaj bolj na simple in sem potem malo probaval.
Skratka.
En tetrapak pasiranega paradižnik
150g kisle smetane
Ena mala žlićka sladkorja
Ena žlička moke
Za eno veliko žlico omake chili Sriracha
Meni je bilo super
MajorM ::
Jaz pri nas vedno popravljam okus domače omake. Vedno manjka samo:
1. Ketchup
2. sladkor
3. sol
1. Ketchup
2. sladkor
3. sol
videc ::
Ozric ::
Prisegam na klasično omako, brez "eksotičnih" posegov: maščoba, sladkor, paradižnikova mezga, mleta sladka paprika...
shadowfax ::
Prepražiš čebulo, česen, paradižnike (lahko tudi kakšne dobre iz konzerve) dodaš baziliko, timijan, majaron, kar ti je všeč po okusu. Rdeča paprika, čili. Če te motijo koščki zmiksaš s paličnim. Če je preredko dodaš žličko moke, ki jo prej zmešaš v malo hladne vode, da ni grudic. Lahko tudi kisla smetana, ampak pri paprikah bi jo sam izpustil.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Peka pizze (strani: 1 2 3 4 … 24 25 26 27 )Oddelek: Loža | 241372 (1221) | alekskac |
» | "Najboljša" paradižnikova omaka za pico (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 26594 (24342) | Vajenc |
» | Recepti in slike tega, kar so ustvarile vaše roke in domišljija :)Oddelek: Sedem umetnosti | 13944 (10035) | St@jler |
» | Jetamova mala šola kuhanjaOddelek: Loža | 4995 (4084) | Mercier |
» | Najljubsi receptOddelek: Loža | 2007 (1879) | Bessie |