» »

Uvoz izdelkov iz kitajske za nadaljno prodajo/poslovna darila

Uvoz izdelkov iz kitajske za nadaljno prodajo/poslovna darila

SleepLess ::

Zanima me, če ima kdo kakšne izkušnje z uvažanjem izdelkov v Slovenijo oziroma kako postati uvoznik za njih. Npr. če vzamemo nek izdelek iz dealextreme.com ali kakšne wholesale kitajske strani, kakšen je postopek za popolnoma legalen uvoz v EU/Slovenijo in nadaljno prodajo. Zanimajo me takšni izdelki, ki bi morali spadati pod zabavno elektriko ali kaj podobnega. Recimo konkreten primer, uvažal bi LED svetilke z namenom, da bi jih prodajal preko sp-ja oziroma bi jih mel kot poslovna darila.

Na strani carine so zelo dobre informacije, kateri davki se plačajo in podobno. Nisem pa našel popolnoma nobenih uradnih informacij, kako je s papirji za te stvari. Na različnih forumih sem našel informacije, da je potrebno urediti navodila v slovenščini, urediti nekakšen "certifikat" o ustreznosti izdelka in podobno. V veliko pomoč bi mi bilo, če bi me kdo lahko napotil na kakšno stran/urad/karkoli, kjer bi mi znali povedati o tem kaj več.

cortez ::

mislim da nad 1000EUR vrednosti rabiš carinsko deklaracijo.

Super Sonic ::

Jaz ti priročam, da se pozanimaš pri naših prevoznikih kaj potrebuješ (Schenker, Intereuropa, DSV, Kuhne+Nagel, ipd). Situacijo jim razloži in ti bodo pomagali - v končni fazi so oni tisti, ki ti bodo peljali kontejner/zbirnik. Certifikat o ustreznosti jasno rabiš, enako je z varnostnimi listinami (MSDS liste in podobno sranje; Material safety data sheet) @ Wikipedia. Blago je potrebno vrstit v TARIC, dorečt Incoterms(e) z dobavitelji, ipd.

Skratka, moje mnenje je, da se pozanimaš pri prevoznikih glede prevoznih dokumentov, davkov, ipd - vedo vse.

Drugo je pa potem sama ustreznost blaga za naš trg. Načeloma nismo zahtevni, vsi pa gledajo CE oznako. ;D
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

DonMatejo ::

Smo se šli to lansko leto. So ti kar lepo napisali, povem pa vnaprej, da tak dogovor planiraj cca 2 meseca pogovora, 1 mesec za izbor, 1 mesec za plačilo + carino in 1 mesec za transport. Znajo komplicirat, so pa neizmerno ustrežljivi. Navadno pošiljajo free sample, preveri. Pa prva cena nikoli ni zadnja. Jaz sem se menil od 24.7. pa sem do 6.11. komaj dobil kar sem želel.

A je to hitro ali ne, je stvar dogovora. Mi smo takrat zaslužili toliko, da so se tiste ure izplačale. Šeenkrat skozi ta đumbus. Ne hvala, trenutno ne.

Klemen86 ::

Zdravo, obujam staro temo.

Zanima me naslednje:

Razmišljam, da bi iz Kitajske (preko wholesale dobaviteljev) uvažal kitajsko elektroniko za nadaljnjo prodajo. Kaj moram pred tem vse vedeti, da ne naletim na težave, s katerim izmed pristojnih organov za nadzor trgovine, storitev ipd.

Katere listine moram priložiti izdelku? Zasledil sem, da je potrebno dodati npr. garancijski list, navodila v slo jeziku...Ali moram biti še na kaj drugega pozoren?

Kako je v tem primeru z zagotavljanjem servisa, razreševanjem garancijskih izdelkov, popravilom morebitnih okvarjenih izdelkov. Določila v Zakonu o varstvu potrošnikov mi niso najbolj razumljiva. Ali moram kot prodajalec nujno zagotoviti servisne storitve? Kako v tem primeru postati pooblaščeni serviser?

Hvala in lp.

Storm ::

Tudi mene tole zanima...da ostane tema hot.
Markec The Great

Šimpanz ::

Klemen ti kot uvoznik moraš poskrbeti za servis oziroma za zamenjavo okvarjenih artiklov. Se pravi če prodajaš eno elektronsko napravo, moraš poskrbeti da bo v primeru okvare popravljena ali zamenjana v 45 dneh.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ali sem zašuštrala uvoz iz Kitajske (certifikati)?

Oddelek: Loža
113039 (2303) poweroff
»

Nemški hekerji ne verjamejo Volkswagnu (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
5819181 (15645) sandmat
»

Navodila za uporabo Yamaha Drag Star 1100

Oddelek: Loža
91511 (1307) SaXsIm
»

Prenosljivost garancije (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
6414160 (12096) solatko
»

Nakup po želji sestavljenega računalnika v Sloveniji ne bo več možen! (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

Oddelek: Kaj kupiti
554114981 (93835) BlueRunner

Več podobnih tem