» »

Novi Zakon o arhivih (?!)

Novi Zakon o arhivih (?!)

1 2
3
»

driver_x ::

ulemek je izjavil:

AndrejS je izjavil:

Morda pa bi se zvedelo kdo je dal Krambergerja fentat - čeprav vsi vemo da imajo komunisti prste zraven !


Hja, če šteješ našo desnico mednje, prav gotovo, saj ne vemo ali je krog okoli palčka ali okoli jajčevca.


Glede na to, da komunistična partija pri nas ne obstaja več, bi bilo potrebno definirati, kdo vse je zajet pod to definicijo. To so lahko tisti, ki so bili v prejšnjem režimu člani te stranke, lahko so tisti, ki so člani stranke, ki je naslednica KP ali pa tisti, ki še vedno delujejo v skladu s totalitarnimi komunističnimi načeli (stalno iskanje notranjega sovražnika in njegovih sodelavcev, kadriranje izključno po lojalnosti, poveličevanje lika in dela ljubljenega vodje, videnje sovražnika v vsakem, ki se brezpogojno ne strinja z nami, ....). Meni se asocijacija s komunisti pojavlja le pri zadnji skupini.

ulemek ::

sammy73, ti si prepameten, da bi razumel, kako to gre pri njih.

1) Oni sami so bili člani te monopolitične scene in njenih organizacij. Tudi funkcionarji in celo zločinci so v SDS (po njihovih lastnih kriterijih).

2) Le oni se še danes vedejo totalitarno ("komiji" ali naša levica so že davno pogruntali prednosti angažirane civilne družbe, četudi z zavajanjem in obvladajo tisti najbolj podli ter nepošteni del podjetniške pobude), imajo istega predsednika, ki mu nobeden ne pomoli protikandidature, za vse je svetnik in vsi ga objokujejo. Vsaka podobnost s Titom in S. Korejo je zgolj naključje.

Ampak, saj pravim - ti si prepameten, da bi razumel; oni so prejeli za politikantske zasluge odpustke, v katere svetost nihče ne podvomi. Kako bi, če jih je pa veliki presvetli voditelj podelil!

Nauk je, da se ne preklaj z neumnimi in opranimi, ker te bodo povlekli na svoj nivo in tam premagali z izkušnjami!

driver_x ::

ulemek, vse kar si napisal drži (btw. hvala za kompliment), vendar še vedno nimamo izdelane definicije, kdo so komunisti. Glede na to, da se jih krivi za precej aktualnih zadev, bi bilo vsekakor dobrodošlo, če bi poenotili definicijo, saj si sedaj pod tem pojmom predstavljamo precej različne grupacije.

ulemek ::

Že če bi imeli lustracijo vseh nekdanjih komunističnih političnih funkcionarjev in uslužbencev represivnega aparata, bi bilo tudi na desni bolj malo znanih obrazov (-Gorenak, -Brezigarjeva, -Janša, -Tomc idr.), kaj šele, da bi se losali vseh članov politične monokulture! Tedaj bi živeli v pravljici, ne Sloveniji!

P. S.: Pa ne zaradi odsotnosti komunizma, ki ga sedaj niti kanček ne živimo, temveč zaradi odsotnosti gospodarskih in politikantskih barab.

P. S. II: Še bolj narobe svet je, da nam o teh zločinih pridigajo tisti, ki danes rečivkajo fotografije nacistične zastave s tekme (kakopak, zvezda jih pa moti) in s ponosom govorijo o tem. V resnici gre za NEdomoljublje in protislovensko razpoloženje norih idiotov iz Argentine, ki jih vseevropska zgodovina v ničemer ni izučila. In iz Slovenije, seveda. Kako je že rekel nemški predsednik in prestal ustavno presojo? "Potrebujemo državljane, ki bodo šli na ulice in tem norcem pokazali, kje so meje," na las podobno mislim tudi sam in doda bil, da takšni ljudje ne stojijo na piedestalu, ki bi jim dajal moralno pravico soditi o zvezdi, komunističnih simbolih in zločinih na naših tleh, saj je potrebno vse zločine v enaki meri obsoditi in na ideologijo vsaj za hip pozabiti, tisto zločinsko pa jasno obsojati!

driver_x ::

Sam ne podpiram lustracije, iz sledečih razlogov:
- naravna selekcija dela svoje in ljudje, ki so bili nosilci funkcij v prejšnjem režimu, počasi odhajajo;
- tudi če je bil nekdo v prejšnjem sistemu del represivnih organov, je še vedno deloval po veljavnih zakonih takratne države;
- niso bili vsi nosilci takih funkcij zločinci, sploh pa kako bi določili, koga vse lustrirati: uradnike, učitelje, tožilce, .... kdo bo tukaj postavil meje?
- konec koncev se je potrebno prenehati ukvarjati s tem kaj je bil kdo v preteklosti in se bolj osredotočiti na prihodnost.

Ker je to tema o arhivih, dodajam še tole: zakaj je bil od vseh sprejetih zakonov (tudi slabih), za feferendum zrel le tak, ki se ukvarja s preteklostjo?

Mehmed ::

driver_x je izjavil:



Ker je to tema o arhivih, dodajam še tole: zakaj je bil od vseh sprejetih zakonov (tudi slabih), za feferendum zrel le tak, ki se ukvarja s preteklostjo?



Ker veliko jajotovih volilcev nima bas veliko prihodnosti?

driver_x ::

Prihodnost imamo vsi skupno, ne glede na to, komu se priklanjamo.

PaX_MaN ::

Hotel je reči da je starostna struktura njegovih podpornikov, no, stara.

driver_x ::

S tem bi se težko strinjal, vendar nimam podatkov, ki bi potrjevali kakršno koli tezo.

GregiB ::

Pri običajni SDS družini ob kosilu:
Sin: Mami, mami, danes smo pisali v šoli test.
Mama: Res? in kako je šlo?
Sin: Imeli smo 100 vprašanj, odgovoril sem jih 12. Mislim, da 8 pravilno.
Mama: Supeeer! Potem si pa večino prav odgovoril!

:))
You're not stuck in traffic.... You are the traffic!
1 2
3
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Predčasne volitve 2014 (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Problemi človeštva
20150939 (47252) Invictus
»

Vzroki za propad referendumov (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Problemi človeštva
32042664 (35581) Karaya 52
»

Omejitev volilne pravice? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
13018546 (16690) BlueRunner
»

SDS ponareja dokumente (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

Oddelek: Problemi človeštva
814102136 (86321) imagodei
»

Sprememba zakona o RTV SLO (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Problemi človeštva
35360499 (53736) noraguta

Več podobnih tem