» »

Tezava z driverji za RAdeon9500 PRO

Tezava z driverji za RAdeon9500 PRO

Xplicit ::

Mam en hudo resn problem:

par dni nazaj sm pri Mlacomu nabavu Radeon 9500PRO, pa ze k sm ga instaleru so se mi po eni uri sesul driverji - na zaslonu se pojavijo kr ene vodoravne sive crte ki prekrivajo ene 50% zaslona, tko da se vse ful slabo vidi. - to so bli driverji potegnejeni iz ati-jeve strani.
pol sm pa odinstaleru driverje in dal gor une iz cd-ja pa je neki cajta normelno delal, pol se mi je pa dons ob zagonu kompjuterja spet sesul in zdej sploh nemorm tega popravt (sm probu odinstalerat driverje, pa jih se enkrat gor dat pa ne pomaga, sm probu system restore pa ne pomaga, ...)

pa se to - k odinstaleram driverje pa k spet pridem v windowse mi windowsi kr sami instalirajo ene svoje driverje avtomaticno - kje se to izklop?

a so za ta moj problem krivi driverji al kej druzga (da ni kartica slucajno pokvarjena)

hvala

Super Sonic ::

reklamacija

Dr_M ::

se en dokaz da so kartice z ATI cipi slabe...
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

segi ::

Na servisu so do zdaj menjali veliko število kartic in vse so bile ravno te. NApake so iste. Probaj mogoče bolje hladit zadevo, drugače pa je to hardware napaka, torej menjaj in nabavi nekaj drugega.
---------------------------------------------
Segi podobo na ogled postavi,
ker bolj resnico ljubi kakor hvalo,
zad skrit vsevprek posluša, kaj zijalo
neumno, kaj umetni od nje pravi
----------------------------------------------

a pol to nima nobene zveze z driverji? se ocitno preslabo hladi al kaj, ceprav mam 4 dodatne ventilatorje v ohisju?

Ja probaj zadevo reklamirat. Drugače pa smo mi za teste potrebovali sobni ventilator (oni iz baumaxa), da smo jo lahko pognali do konca 3DMarka.
Če prav so črte sčasoma bile prisotne, predvsem takrat, ko je kartica delovala dalj časa, torej smatram, da je krivo hlajenje.
:|

Fury ::

dr_m se en neargumentatorsi nespo :)

ja.. ce nimas hlajenja v ohisju (kar je ze tko zlo slabo glede na to kok se moderni proci grejejo - amd IN intel - da ne bo kdo kej joku) je zlo mozno da se ti pregreva.. lahko pa je tut kaksna nekompatabilnost al pa nihanje napetosti.

hja se strinjam...napajalnik mora biti močan

Highlag ::

Sem imel tudi težave z inštalacijo gonilnikov za omenjeno kartico.
Sem rešil težave z temle

Sicer je rahlo dolg postopek, samo od takrat mi zadeva dela.:8)

Fury a mene sodis po sebi slucajno??

hehehe.. prosim argumentiraj zakaj se ti zdi da ATI dela zanic cipe?

Dr_M>govoriš kot nek nerazgledan najstnik, ki je to slišal ali pa prebral od nekega še bolj neumnega osebka...
Če si frik položi argumente!

Drugače pa bi lahko rekel, da Nvidia dela odlične gonilnike, medtem ko se mi zdi, da so sami čipi boljši pri ATI-ju. Sicer pa poglejte teste, pa boste videli in si lahko izdelate svoje mnenje...:\

Fury dej prosm se1x preber kaj sm napisu predn se usajas, pa ne mi ti z argumenti kle morit.

segi ti si pa se en zafrustriranc.nauci se brat najprej. sm se ukvarju z 3d pospesevalci k si ti se u plenicke sr**...

btw moja najstniska leta so pa ze minila.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Dr_M ()

ok ok res sem bil zaspan in se slabo izrazu:

Ali lahko argumentiras zakaj so kartice z ATI cipi slabe?

usaka tretja tema ma naslov "problem z radeonom xxxx", "radeon ne dela" itd itd...to je zame dost dober argument da se (za zadaj) izogibam kartic z ATI cipi.

kuglvinkl ::

Pobje! Argumente na mizo glede predmeta zadeve. Vse ostalo nas ne briga.

On Topic: to da moraš met kišto hlajeno oz. prezračeno, da ti karta normalno dela, je zame bull. Ne rečem, če hladiš kakšno požrešno zadevo s HP, ampak normalna karta mora delat pri neprezračenem ohišju.
Your focus determines your reallity

boštjan ::

Xplicit,si prej slučajno mel geForca not.ker te te bo samo clean instal rešo.Drugač pa probaj grafo še kje drugje pri kolegu preden nazaj neseš.

ja sm mel gf2 not sam sm tud iz registra zbrisu vse (upam) kar je blo od le-tega

sam probu tud tist k je svetoval Highlag, sam ni nc pomagal

sam zdele se ene parkrat gor pa dol vrgu driverje pa ni nc pomagal, pol sm pa enkrat zagnal komp s odprto stranico od skatle, zdej pa dela normalno. sam zdej nevem a je to zarad tega da kao ni blo dost prezracevan al kaj, al je kr tko mogoce se spomnu pa dela :\ ?

sam mam dobro prezracevano ohisje (4 dodatni ventilatorji, okrogli kabli, ...) ceprav je ohisje kar polno :\

sam si reku - ce se se enkrat sesuje nesem nazaj zamenat al pa po denar!

btw - od kere firme ma kartica (R9550pro) ze integrirano una hladilna rebra?

Hja ocitno se prevec greje, ker ce zaprem ohisje in komp. resetiram se pojavjo iste tezave, pol pa ce ga spet odprem in resetiram pa je vse ql.

pa prov popi**u bom!?! pa mam 4 dodatne ventilatorje da bo ja hladno v kompu, pol pa tole
pa sej ma kartica svoj ventilator, pa je ocitno za en ku**c (ceprav se vrti kr hitr) sam se pa tud pol cut na vrhu kartice da je kr vroca ;((

sem rekel, mar ne??:D

boštjan ::

Xplicit,kaki pa maš napajalnik?

ne vem.. dvomim da je gretje :)

un vent na kartici je hudicevo ucinkovit... men dela na 380 MHz 9500 na 9700 modan brez problemov... vec nism niti probavu

Blisk ::

Zanimivo je, ko naložim originalne driverje za 9500, mam 2300 3Dmarkov, ko naložim NOVE driverje gor, mi pokaže 3500 3Dmarkov.
Najverjetneje pa da se kartica pregreva, mogoče še kak ventilator v ohišje, pa bo.

sigurno je zato k se prevec greje - bi pol najbrz mogu met se ene dva ventilatorja ob strani, sam to pa spet stane....

bostjan - mam un originaln napajalnik od chiefteca - mislm da je 350W sam nism sigurn :\

Blisk ::

Če daš 1 ventilator dodaten v ohišje te stane, nekje 600 SIT.

brez zamere ampak nism dal 60k (ok 58k :\ + benz do trgovine in nazaj :D ) za to da bom mogu pol se dodatno nadgrajevat kisto.

pa se to - v stranico mors pac sam narest luknjo in ce ninas unih okroglih nastavkov za vrtalnik mors se tist nabavt, ... pa pride en 5k al pa se vec :\

Katero ohišje imaš?? Bigtower ali midi tower??

un tamanjsi chieftec - glej podpis

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

3d mark 2003 (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

Oddelek: Navijanje
56633007 (17154) R33D3M33R
»

Sapphire Radeon X1900XT 256MB na testu (strani: 1 2 3 4 )

19711328 (7351) tiborrr
»

r9500 --> r9700 Utvara ali realnost? (strani: 1 2 3 415 16 17 18 )

89042735 (25133) sharp
»

Problem z Radeonom 9500 Pro

Oddelek: Strojna oprema
361497 (1010) Sycroft
»

Za vse lastnike Herc. r8500LE! (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Strojna oprema
33019926 (12558) sharp

Več podobnih tem