» »

Sapphire Radeon X1900XT 256MB na testu

Sapphire Radeon X1900XT 256MB na testu

1 2 3
4
»

MEDENA ::

odkar mam grafo se sistem čudn obnaša >:D

psu ?

cole-22 ::

Kaj to pomen čudno?
Odklop dodatne ventilatorje, DVD enote, diske, odvij malo CPU...and stuff

MEDENA ::

mah CCC sploh ne dela nikakor noče pognat...pa sem 2x uninstal, driver cleaner krneki...

cole-22 ::

Katere driverje uporabljaš? Si inštaliral Microsoft Framework 2.0? Brez tega so težave...
Pa uporabi DriverCleaner, če ga nisi, ko si menjal grafo...

MEDENA ::

6.10 za 1950pro...imam framework2.0

tudi drive cleaner uporabil....hehe

vse sprobal pa nič...no sej CCC ni taka nuja, lahko itak preko ATI TRAY TOOLS-a

cole-22 ::

Jst drugač CCC sploh ne uporabljam.
Daj kake benche, da vidmo kaj zmore ta grafa...

GaS ::

Ne vem kaj sploh dajes gor ta ccc. C-c-c:D

strumf666 ::

@cole: ne pretiravaj z kritiziranjem LC-ja, ker sem osebno imel več problemov z boljšimi napajalci, kot pa z LC-jem vključno z kurjenjem komponent. Če dobiš slab napajalc, ti nč ne pomaga, če je liberty, LC al pa en noname, če pa napajalci delujejo kot je treba, potem se pa pozna razlika; čeprav, ko sem jaz primerjal mojega bivšega anteca in LC-ja nisem našel nič boljšega pri antecu (praktično gledano, če ga daš profesionalno stestirat, je sigurno antec boljši). Oc je bil popolnoma enak, LC je bil tišji in hladnejši, linija sta imela primerljivo stabilne, pa pod vsakim mi je crknila ena plata. LP

LC LC6550GP V2.0 ima 16 in 18 A na 12V linijah, kar je nad 30 A skupaj, tudi če malo odbiješ.

P.S. Da ne bo kdo mislil, da odsvetujem nakup boljših napajalnikov, ker jih ne. Samo nekaterim se ne da dopovedat, da LC-ji niso primerljivi z no-name napajalci ampak so že boljši, čeprav še daleč ne primerljivi z najboljšimi.
Member of OC-Lab Team
http://www.oc-lab.si/

MEDENA ::

glupi CATALYST AI je bil na low, sem dal na OFF...zdej dela normalno...

strumf666 ::

Caytlyst AI na off pomeni izklop optimizacij tekstur (o čemer so se za cajta 6800 in x850 kregal na velko); čudno, da ima to kak vpliv na nalaganje CCC-ja. LP
Member of OC-Lab Team
http://www.oc-lab.si/

Good Guy ::

to dej na high.... prnese na preforamncu v špilih...
http://goo.gl/7ItKpU
Naj računalnik dela za vas^^

MEDENA ::

Al so tile Catalyst 6.9-6.10 totalno v kurcu?

Ko zalaufam POWER DVD mi gre screen black....

Da je mera polna, dam navijat pa isto black screen....absolutno PSU?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MEDENA ()

GaS ::

Pomoje res niso driverji. Odklopi kaksne porabnike, povsem odvij proc, in probaj..

MEDENA ::

Proc in vse je default...

strumf666 ::

Če se ti da in če imaš multimeter doma probaj zmerit napetost oz. padec napetosti, ko praviš, da dobiš črn zaslon. Če je možno na konektorju za PCI-ex konektorju, drugače pa na molexu. LP

edit: oziroma še enostavneje, v MBM-ju ali speedfanu (in še kje) lahko narediš log napetosti in potem samo pogledaš, če je bil prevelik padec napetosti, ko se naredi črn ekran.
Member of OC-Lab Team
http://www.oc-lab.si/

Zgodovina sprememb…

d0nkEy ::

As far as i know lahk padec napetosti vidš v programu Riva Tuner =)

GaS ::

Dejansko izmerjeno je pa le dejansko izmerjeno. Softversko je bolj tko tko..

strumf666 ::

Če se komu da naredit primerjavo, tudi mene zanima. Bi jo šel sam delat, pa sem brez plate 8-)
Member of OC-Lab Team
http://www.oc-lab.si/

zbogi ::

od kar mam jst to grafo se sistem tud zlo čudno obnaša, pač Ati, I told you so
Member of OC-Lab Team
http://www.oc-lab.si/

strumf666 ::

Žbogi: se ti da napisat okvirno, kaj? Da vidimo, če se problemi unikatni ali se ponavljajo. Meni je že zgodilo, da mi ni odprlo CCC-ja na prvi klik, samo jes to odpiram 1x na mesec, tako da niti ne vem al je blo slučajno al je res problem. Kakšnih drugih posebnosti pa nisem opazil. LP
Member of OC-Lab Team
http://www.oc-lab.si/

cole-22 ::

Zbogi sj bos kmal mel G80 pa bo konc "problemov" z ATIjem! Jst mam XTXa 7 mesecenv pa nimam nobenih problemov. Čudn je to da imajo predvsem zmeraj probleme tisti, ki so bolj NV privrženci :\
Medena to ni letel na tebe.

MEDENA ::

Jaz sem mel X800 GTO2 1 leto bp :)

Good Guy ::

od kar mam jst to grafo se sistem tud zlo čudno obnaša, pač Ati, I told you so


men je komp čist žašteku po bootu.....odkar mam nvidijo dela bp tut brez formata
http://goo.gl/7ItKpU
Naj računalnik dela za vas^^

zbogi ::

men osebno je res vseen kaj kdo uporablja, tud pač cole pravi da sem NV zagovornik, mislim da ni tako, posvečam enako pozornost tako Atijevim kot Nvidijinim karticam, sej spremljate moje početje, jst nikol nisem očital Atiju hitrost, samo življenje je bolj preprosto z nvidijo, pa naj reče kdo kar hoče.

mislim cole, ti uporabljaš zadnjih 7 mesecev samo Atija, torej si se navadil oz sprijaznil ali pač nisi tako zahteven, jst sem za 24/7 uporabljal v zadnhi 7 mesecih zihr 10 različnih kartic, tako nvidijine kot atijeve in za vsako vem kako stoji.

če si flegma in te boli kurac, inštaliraš driverje pri atiju in si končal, več ali manj ti bo vse delalo, samo pač jst nisem tak, kartico izkoristim kolikor lahko in pri radeonu je to problem, že samo navijanje je glavobol.
največ problemov je prav z refresh overide, sam uporabljam CRT monitor ki omogoča pri 1600x1200 100Hz in verjemte da ne bom igral iger pri 60Hz samo zato ker winsowsi tako hočejo, pri nvidiji naštimaš to v driverjih in je mir, 99% špilov dela brez problema pri določenih nastavitvah, a pri Atiju je vse prej kot tako, driverji sami so usseles, obstaja en kup dodatnih programov, ampak vsak špil ma neke svoje fore, bom naštel zadnje 3 ki sem igral:
Gothic 3, sploh noče delat pri 100Hz, max je 85, če ne se sploh ne zažene, na nvidijinih karticah dela 100Hz BP
Need for Speed in NVN2, za vse resolucije katere ni nastavljeno privzetih 60Hz, jih sploh ne moreš zbrat, torej moreš za privzeto resolucijo naštimat 60Hz, zbrat resolucijo, exit, spremnit nazaj na 100Hz in bog je dal da špil celo dela. In glede na to da je špil celo tako narejen da nobene druge nastavitve ne moreš spremenit, ne da bi potrdil edino resolucijo ki je na voljo, ta postopek ponavljaš, vsakokrat ko bi rad kej spremenil, mučno. Guess what, pri nvidijinih karticah dela zadeva BP.


Evo za dokaz slika, edina resolucija za katero imam 60HZ, še sreča, če ne se špil prvič sploh ne bi zagnal in bi še bol klel.

Samo navijanje, pač hočem izkoristiti vse možnosti grafične in navijanje z Ati Toolom to omogoča, še omogoča nastavljanje voltaž in med drugim da najvišji score. Ampak tle je spet tristotisoč problemov. Ati Tool je program ki je že od začetka v Alpha fazi in ima stotisoč buggov, torej se sesuje kadar hoče. 3D detekcija ne dela torej ti preostane pred vsakim špilom zagnat 3D profil in po koncu 2D profil, da ne laufaš skoz visokih voltaž. Pri nvidiji to deluje BP.
Vse lepo in prav, dokler se ne pojavijo špili, ki ti kr samodejno tvoje 3D clocke nastavijo nazaj na 2D, recimo NVN je tak, torej vsakokrat zaženeš špil, alt+tab, 3D profil pri Ati Toolu, nazaj alt+tab ipd, anoying uglavnem.
Kot sem že omenil ima Ati tool veliko težvav, med tem so to da če ga po prvem zagonu in nastavitvi navitih frekvenc zapreš in še enkrat zaženeš, je velika verjetnost da povzroči črn zaslon in zmrzjot kompa.
Druga moteča težava je, da pri 3D profilu katerem imaš svoje frekvence in svoje voltaže, ko to hočeš naložit pride do problema ko se voltaže naložijo kasneje kot frekvence in dobiš artefacke in v velikih primerih sledi spet zmrznjot.
In vsaki taki stvari sledi trdi reset.

Hkrati sem opazil že da imajo atijeve kartice večje probleme z postavitvijo igre iz minimizacije (alt+tab) pač resolucija igre se kr noče postavit nazaj, pri meni je ponavadi iz 1600x1200 na 1280x1024, torej sesutje špila ipd.

verjemte mi, ko vam rečem da je življenje z nvidijo lažje, pa sploh še nisem prišel do raznih tvoutov in podobnih zadev.
Member of OC-Lab Team
http://www.oc-lab.si/

cole-22 ::

Ti si itaq 10× bolj zahteven uporabnik od drugih :D
Ja zdnjih 7 mesecev sem samo ATIja uporabljal. Ti pa stalno menjaš kartice (to sploh nima nobene veze o tem kar govorim). Jaz nisem imel nobenih težav, ker vse igre igram na 1280×1024 z 100Hz in tukaj nisem imel problemov. Če na 1600×1200 ne dela na 100Hz pa ne vem. In zbogi ti si veliko bolj HARDCORE kot pa neki povprečni uporabniki. Zame so povprečni uporabniki taki, ki igrajo igre in občasno malo navijajo in poženejo kak test. In takim tudi normalo deluje (saj večinoma) Kar si povedal glede AT je res! Za igre je zelo neuporaben in zato uporabljam RT. Naštimaš frekvence in ni nobenih problemov. Nevem zakaj ga sam ne uporabljaš? Če zaradi tega, ker nima možnosti spreminjanja voltaž pa naredi Vmod (nebo prvič). In ko pravim "nisem imel nobenih problemov v zadnjih mesecih" je letelo predvsem na to, da... inštaliram nove driverje in igram igre brez problemov. To je zame dovolj! Se strinjam, da bi bilo lahko navijanje veliko lažje oz. tako kot je pri NV, samo pač tako kot je je. Pa glede tega kakšen FAN si ti ali ATI ali NV...Jaz vem, da nisi tak kot nekateri, ki vidijo samo rdeče ali samo zeleno. Če rečem zagovornik ne mislim nič slabega...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: cole-22 ()

gfighter ::

Dajte mir z offtopic posti...
Catapultam habeo. Nisi pecuniam omnem mihi dabis, ad caput saxum immane mittam

Good Guy ::

lepo spisano zbogi...
http://goo.gl/7ItKpU
Naj računalnik dela za vas^^

strumf666 ::

Se strinjam z Rovtarjem, dobro napisano Žbogi.
Je pa res, da če ima človek LCD refresh rate ne dela težav, ker je itak skos na 60Hz, tako da nas verjetno precej za te težave sploh ni vedelo.
Zanimive so te težave s 3d detection-om, ker kolikor sem jaz sprobaval, mi jih je AT vedno pravilno nastavil in zaznal, ko sem hodil iz in v špile (samo nisen probaval te, ki si jih naštel). Mi pa zelo rad teži (pri zagonu), da imam novo karto in včasih clockov ne prebere, kar je precej zoprno, ker ga moram zapret pa spet odpret.
Prav tako sem opazil probleme pri alt+tabu, sistem prav čuden rata.
Tv-outa ne uporabljam, tako da o težavah z le-tem sem samo slišal.

Je še kdo opazil kakšne ATI-jeve posebnosti, ki jih pri NVIDI ni?

P.S. Predividevam da za atijeve driverje ne obstaja nobenega hacka, ki bi ti pri navijanju dal večje območje na voljo, pa recimo še možnost nastavljanja napetosti?
Member of OC-Lab Team
http://www.oc-lab.si/

Zgodovina sprememb…

strumf666 ::

Da ne bo tema v težavah končala, sem se malo špilal z volti in eto rezultati:

3DMark06 7050

3DMark05 14036
Member of OC-Lab Team
http://www.oc-lab.si/

GaS ::

To si mel ATT? In ti shrani ram nastavitve?

strumf666 ::

aha ATT; nisem imel nobenih problemov z shranjevanjem nastavitev.
Member of OC-Lab Team
http://www.oc-lab.si/

d0nkEy ::

KLIK To je moja grafa =)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: d0nkEy ()

Primoz78 ::

strumf kake voltaze si dal za rame?

Lp Primoz
GAMING HTPC I5 2500k/ASUS P8P67/4GB CORSAIR XMS3/
VERTEX 3/ASUS 670 GTX OC/Antec TP-650 NEW/

d0nkEy ::

Če nimaš vodnega pust pr mir voltaže

Primoz78 ::

Hvala za opozorilo...>:D ;)

Lp Primoz
GAMING HTPC I5 2500k/ASUS P8P67/4GB CORSAIR XMS3/
VERTEX 3/ASUS 670 GTX OC/Antec TP-650 NEW/

strumf666 ::

1,95 za rame, 1,575 za GPU. Če boš dvigoval poskrbi za hlajenje. LP

@donkey: kakšne imaš kaj temperature s to pošastjo, pa kako glasna je?
Member of OC-Lab Team
http://www.oc-lab.si/

Zgodovina sprememb…

d0nkEy ::

pod obremenitvijo gre SKORAJ do 68°, glasnost pa .... neslisna =)

GaS ::

Caki mal, skoraj 68 na full load ala Fear, plus neslisna? Ta je skoraj bosa. Ce pa ni, je pa cooler ubijalski. Ceprav zdej ne vem ce bi ga menjal, raje dodam se par jurckov za GTSa>:D

d0nkEy ::

Jah ni se sla nikol nad 70° ! Trenutno sm sam nfs vse na high špilu sam tud drugje ni velike razlike... dela mi pa na 100%

Primoz78 ::

Pri tem coolerju mi ni vsec, ker piha topel zrak na slote in ne ven iz ohisja ali vsaj stran od maticne plosce...:\

Lp Primoz
GAMING HTPC I5 2500k/ASUS P8P67/4GB CORSAIR XMS3/
VERTEX 3/ASUS 670 GTX OC/Antec TP-650 NEW/

d0nkEy ::

Sam nekj ti lahk povem... Nor si. A nimaš vent v ohišju? Mam 2 vent 80x80 k pihata lepo na usko stran grafe, poj mam pa še enga na stranici k piha direkt v ventilator od hladilnika tko da ma skoz ZELO mrzel zrak, zgoraj v ohišju mam pa še za odvod zraka (topel zrak vedno na vrhu-fizika), tko da mam res fajne temperature !

GaS ::

Zakaj bi bil pa nor?? A ni lazje, ce imas tako kot recimo jaz, narejen tunel efekt, in sicer od spredaj napeljan vent do graficne, skozi graficno, in nato zadaj ven iz ohisja. Povsem loceno od sistema. S tem da imas se vedno lahko ostale vente ki ti pa dejansko hladijo ostale komponente. To je verjetno tudi Primoz imel v mislih. Zasnova stock coolerja pri x1900xt je ze ql, samo preglasen je.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: GaS ()

Good Guy ::

če se že gremo kle o tem...

res ne vem zakva so venti za gpuje tko zasnovani da ti pol segrevajo matično...

najbolj se mi dopade ice-q sistem od .. ne vem ktere firme k deluje na principu heatpipov zrak pa pihajo ven na zadnji strani(kot original cooler od x1900xtx)
http://goo.gl/7ItKpU
Naj računalnik dela za vas^^

Primoz78 ::

Donkey hvala za tvoje mnenje...no saj sta ti ze Gas in rovtar razlozila kar sem hotu rect ;) ...jaz sem tudi cekiral tale cooler sam tko iz radovednosti, ker drugace imam vse ze skor dve leti pod vodo...in ravno to me je motilo, da ti zadeva piha iz GPU hladilnika direkt v slote na maticni...kdo je tukaj nor ne vem ampak tudi ce mas milijon ventov v ohisje se vedno ti iz GPU-ja piha na slote toplejsi zrak...ki seveda gre potem na vrh...boljsi sistem mi je bil tisti iz starih AC-jev, ki je odvajal topel zrak ven iz ohisja...to je moje subjektivno mnenje in ti ga ne vsiljem...in tudi ne cakam, da ga bos uposteval...

Glede postavitve ventov pa ti je GaS lepo povedal...jaz mam tudi tko nastavljeno, da spredaj vlece hladen zrak v ohisje, zadaj pa ga potiska ven...in so temperature tudi "fajne"...

Lp Primoz
GAMING HTPC I5 2500k/ASUS P8P67/4GB CORSAIR XMS3/
VERTEX 3/ASUS 670 GTX OC/Antec TP-650 NEW/

d0nkEy ::

ja mam enako spredj not pa zadj ven =) sam vseen ne bi vedu da mi vent od grafe greje plato. za moje pojme morš samo lep pretok zraka met pa je. osebno nimam nikakršnih težav s temperaturo. lahk sam preurediš mal ventilator če ti ne paše pa je!lahk napelješ tubo da gre direkt na grafo sam če je bliz venta je isti kurac. sam lep pretok zraka more bit pa je vse ql. tko k klima krož v avtu =) sam mal ma smotan nrjen ta hladilnik da mu pr odvodu ne morš nč posebnga namestit da bi bil pretok še lepši. priznam da je mal zakompliciran nrjen ampk pogljte kuko dobr hladi grafo pa še neslišen je!


btw mam vprašanje ki se ne tiče te teme... če maš vse vente lepo potihm kako utišaš disk?

strumf666 ::

@donkey: težko :D meni najboljša znana metoda, je da ga zapreš (tudi prodajajo take zadeve recimo tole), samo potem se pa (verjetno preveč) greje, pa je spet križ.
Member of OC-Lab Team
http://www.oc-lab.si/

d0nkEy ::

Hm sj obstajajo tisti venti k ga daš pod disk, pa če bi vse to skp zapru... problem bi bil v odvodu zraka

tiborrr ::

rovtar: HIS Ice-Q je v bistvu preoblecen Arctic Cooling Silencer.
Don't test the captain's validity or his vulnerability!
1 2 3
4
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

7900GTO (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
1037623 (4597) Čmrlj
»

ATI predstavil Radeon X1950 XTX (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Grafične kartice
688606 (7012) m0LN4r
»

New/old ATI user! Need some help :) (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
935667 (3682) Good Guy
»

7900GTX se predstavlja... (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Strojna oprema
1227902 (5266) arabc
»

ATI izdal Radeon X1900 (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Grafične kartice
10812755 (9551) Senitel

Več podobnih tem