» »

F1 sezona 2003

F1 sezona 2003

««
17 / 24
»»

ŽirC ::

Tole je pr startu blo mal sumljiv, nc ne recem dober start Alonsa, sam se usen mal sumljiv, pa polomija Ralfa, da o Barichellu ne govorim.

Lp, ZirC

Double_J ::

hehe, kaj je blo s Ferrarijem, kr razpadu je.8-O

Cuoresportivo ::

ful ironično da se vednotake zadeve dogjajo barichelu. sicer so pol pri sumaheru v boxu ze pregledovali. kaj naj recem.......počakajmo do cilja.
lep pozdrav(best regards)

TribesMan ::

U dobra dirka don, ful dogajanja, pa ališič spet bluzi, na začetku je zamešal Kimija Montoyo Barichela in MSa. Mal smeha mora bit. Drgač pa Renault čist popizdu, sam gledaš.
Čakamo cilj...

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

shock ::

To je bila nora dirka. Alonso je dobro vozil. Kar pa se tiče Ralfa pa je dobro nadoknadil. Saj je bil na zadnjem mestu.

B_Marley ::

Dobra zadeva bla tota dirka...

rezultatsko mislim...lepo za Alonsa, lepo tud za kimija, za montojo in ralfa, prevsem pa za MS:D

No vsekakor zanimivo prvenstvo...glede sistema se mi zdi fajn...upam da ga vseeno ne bodo spremenili...

No pa trije so v boju za prvenstvo...tolko tistim ki so govorili da kimi nima vec šans za prvenstvo...
She is electric. Can i be electric too?

Tattoo- ::

Danes je bila res zanimiva dirka z kup prehitevanji - ter odličnim razpletom. Alonso ter Renault sta zasluženo slavila, obenem pa je to tudi dober rezultat za Williams (ki je končno prevzel vodstvo v konstruktorskem točkovanju) in ki bo čez 14 dni kraljeval v Monzi!

Ne vem pa, kaj sta bluzila Alešič in 'strokovni' komentator, da so pri Schumacherju pregledovali dirklanik v boksu ter kaj naj bi pomenilo Schumacherjevo vihtenje roke - to vihtenje je pomenilo, da je naj mu zaženejo motor (očitno mu je ugasnil med postankom) in ne, da naj pregledajo obese ali celo menjalnik, kot je predlagal 'strokovni' komentator - strokovnost my ass :\

Microsoft ::

Hja, napovedal sem, da bo Montoya 2., pa je bil 3. Sm se pač en mečken zmotu, sam sm z rezultatom vseeno vesel.

by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Kdo je že tisti junak, ki je govoril da bo jutri božič? Ups sem mislu ki je govoril da bo ferrari zmagal?>:D

flipflop ::

Zelo zanimiva dirka je bla,vse do konca8-) .

njok ::

ZirC: kaj je sumljivega? Renault ima odličen launch control. Poleg tega še zelo dobro lego na cesti, pa tudi motor ni tako švoh, kot bi nam radi prikazali. Do zadnjega postanka se je dobro držal tudi Weber.

Jaffa ::

Kot prvo, dirka bo čez 3 tedne, drugo pa Schumacherju je bencina sfalilo !
www.markosoft.si | www.markoshop.si
GRYPHON Z87|i7-4770k@4200MHz|16GB VENGEANCE 1866MHz
2x SAMSUNG 850PRO 256GB|GTX960|LIAN LI|BENQ BL3201PT 4K

Ja dirka bo čez 3. tedne...šele zdej videl - moja napaka

kje si pa ti videl, da bi Schumacherju bencina sfalilo?!? 8-O :\

cekr ::

Ferrari? Tisti polomi na začetku sezone, bodo še hudičevo problematični. Gume so jim uničile cel koncept. Tako je, če želiš nekaj na hitro popraviti/spremeniti, potem pa ga tudi kaj še bolj zaserješ. Mogoče bi se bolje obnesel lanski dirkalnik z določenimi popavki. Voznika? Že malo zaspana in utrujena. Sicer pa če vse ne deluje tako kot bi bilo potrebno, se izgubi tudi volja.

Williams? Glede na to, da ga poganja trenutno najboljši motor, pa tudi šasija ni kaj dosti za njim, predvsem pa da ima trenutno najboljše gume, bi morali biti že kar precej v vodstvu v moštveni in posamični razvrstitvi. Zakaj niso? Voznika sta še daleč od prave popolnosti. Včasih preveč neučakana in premalo natrenirana.

Renault? Nihanje. Vzrok slaboten motor. Predvsem pa velika prednost zaradi domačih gum. Voznika; odvisno od dneva. Vedno ne ravno prepričljiva.

Honda? Še vedno mislim, da bi Honda naredila najboljši stroj, če bi imela vse pod kontrolo. Tako pa preveč Angleži brskajo pa ne naredijo najboljše. Voznika sta pa tudi že počasi odslužena. Vsaj eden je že izgubil občutek.

Toyota? Prilegli bi se boljši vozniki,

Mclaren? Odličen stroj, malo preveč zagledano vodstvo, z boljšimi vozniki bi dosegli več.

Ostali? Dolgčas.

Vodstvo F1? bedni starčki, ki iščejo samo šov, razvoj jih ne zanima

Prihodnost F1? Mislim, da ne prav rožnata, če ne bo prišlo do tega, da bodo avtomobilske firme videle možnost razvoja z uporabo F1. Deli iz F1 oz. iznajdbe so za normalne stroje neuporabni. Potrebno bi bilo iti v smeri manjše porabe goriva, ropota...

Pa še: ti sedanji mladci za volani so brez karakterja, mogoče ga ima od teh samo Montoya, samo je še daleč od Senne, Prosta, Schumacherja, Mansla. Če v prihodnosti ne bo na vrhu neke kompletne osebnosti, bo dirkanje postalo nezanimivo.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

DaWeed_MC ::

Kako to misliš, da so "brez karakterja" oz. niso "kompletne osebnosti"?!??!:\

Mislim da je naprimer Alonso že večkrat pokazal, iz kakšnega testa je!! Sicer pa je en rekord že podrl - najmlajši zmagovalec!! Pa tud stricu Schummyu je že večkrat klobuval :D (Silverstone 2003 ...).
Najbolj "kompletna osebnost":D pa je zame Mark Weber, ki v nekonkurenčnem Jaguarju niza same dobre uvrstitve!!

Daj jim čas, pa se bo po moje razvilo še kar nekaj novih Schummyev (Alonso, Weber, Montoya, Kimi & Co.)!! 8-)

lp

Jaffa: od kje tebi podatek da je imel malo benzina? Saj so tam strokovnjaki ki to natančno preračunajo. To je samo bil izgovor ne pa nevem kaj.

Aja sem pozabil da ti delaš za njih in da tolk veš ...:D

Strokovnjaki so se ušteli (ni bilo prvič)... Emmm, ti strokovnjak, kako boš natančno vido kolk je bencina v dirkalniku med premikanjem vozila ? Zakaj misliš, da je tako hitro prišel na tretji postanek ? Rekel je, da je še "komaj" prišel v boxe in da verjetno ne bi zmogel še enga kroga... Je bil intervju, menda med tistim časom, ko je bla konferenca... Pa prez provociranja, prosim...

Drugač pa, Mirko in njegov strokovni pomagač, bo res bolj težko kaj takiga povedo... 8-)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Jaffa ()

@ljash ::

evo, sm reku, da bo novo leto (da bo Montoya 2.) - mejčkn sm falu....:)) . Sicer bo pa še zlo zanimivo na zadnjih dirkah in po mojem se bo glih na zadnji dirki odločil o prvaku.

Zna biti še zanimivo...

Cuoresportivo ::

@cekr:

kaj si mislil s tem , da je montoya še daleč od senne, mansla, schumacherja. kao da je daleč po dosežkih ali po karakterju?

karakterja namreč schmacher nima ravno. če se gre za dosežke pa imaš čist prav.

edino malo me moti ker si schumacherja uvrstil med DIRKAČE, on pa je dirkač.
lep pozdrav(best regards)

Boky ::

Ce ste kaj spremljali RTL po dirki, ste lahko videli itervju z M. Schumacherjem, kjer je sam izjavil, da mu je zmanjkalo bezina! Sicer pa to zdaj verjetno pise ze na vseh F1 straneh.

Ja. In ravno to sem jaz napisal par postov nazaj...

Ja in zakaj mu je zmanjkalo bencina? Zaradi tiste šlamparije, zaradi katere je Barichello zgubil kolo. Pač Italjani so spet začel delat po starem uveljavljenem sistemu. Itaq pa je v zadnjih letih popolnoma jasno da na 2-3 leta pride na vrh drugo moštvo. Ferrari je trenutno v zatonu. Sicer večinoma zaradi gum, vendar imajo podpisano pogodbo do 2006 in nimajo kej praskat, reši jih lahko samo Bridgestone z dobro gumo, ali pa če naredijo avto ki je po ostalih performansah 10% boljši od konkurence.
Če mene uprašate bo (če se seveda ne bo spremenila situacija okoli gum) naslednja sezona Schumacherjeva zadnja.

LP

TribesMan

c3R4R ::

Ja, TribesMan se strinjam s tabo. M. Schumacher je izjavil, da bo prenehal s dirkanjem, ko bo občutil, da bodo mlajši dirkači hitrejši od njega... Glede na včerajšno dirko, ko je zmagal Alonso z 22 leti (in se s tem zapisal v zgodovino, kot najmlajši zmagovalec dirke) bi moral M. Schumacher resno premisliti o nadaljevanju naslednje sezone... Sploh, če bo izgubil naslov svetovnega prvaka... Spomnimo se, da je Montoya samo 1 točko za M. Schumacherjem, Raikonnen pa 2 točki za Michaelom...;)

Sicer pa počakajmo do naslednje dirke... Kje in kdaj je naslednja??:)
Zaradi neurij imajo hrasti globje korenine.

globoko grlo ::

owbe, owbe, kakšn dizastr, sicer res realno ni blo za prčakvat zmago ferrarija ampak takele katastrofe si pa nism predstavljal, še trulija ni mogu prehitet, pa to ni normaln, da ne govorimo o tem da ga je alonso za 1 KROG PREHITU, pa kje žvimo, za povrh vsega je pa še bicikl stran padu owbe, owbe

najbolš da spakirajo kufre pa nehajo dirkat, takele sramote pa še ne, ampak vašn da je šumi še optimist pa da ni nervozn, pa ne vem kaj še, my ass, sploh ne vejo kaj bi, čist so zgubleni in glih tko sezona

lp

ps. zgleda da bom mogu za bemfla začet navijat

ajd

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tomi ()

BigWhale ::

> ps. zgleda da bom mogu za bemfla začet navijat

Tole se pa slisi ko en moj sosolec se iz osnovne sole, ko je pri hokeju po vsaki finalni tekmi navijal za drugo ekipo :P

Sicer je bila pa zanimiva dirka. Zal mi je Webbra, fant se je precej trudil.

Tolk o katrcah in sardelcah.. :P

njok ::

globoko grlo

> še trulija ni mogu prehitet

Na kaj si ciljal s tem? Na voznika ali avto? Na tej prgi se je renault namreč zelo dobro obnesel, Trulli je zamudil boljšo uvrstitev na kvalifikacijah, kjer je imel lepo možnost za pole. Ne pozabi, da je Alonso delal najhitrejše kroge za Montoyo.

@globoko grlo: pa začni ane? (bom meu saj več obiska na edini slovenski BMW F1 strani...:)) ). Jst za Williams navijam že odkr sm se rodu:D

@njok:hm, kaj ko bi mi ti kej odgovoru na vse moje poste - mejle pa zasebna...

globoko grlo ::

@njok
ko je truli prišel iz boksov pred šumijem, mu je šumi full za rit tiščal, pa ga ni mogu prehitet, pol k so se pa mišelinke ogrele mu je pa truli ušel, na to sm mislu

@bigwhale
za ferrarija navijam odkar žvim, tist sm mal bl za hec reku

@bmw-f1
hehe, boš mogu še mal počakat

lp

Sej od te dirke ni blo za pričakovat kaj več kot v Nemčiji, pač glede na to da je bila prepoved testiranj... Pripravljali so že nove stvari, tud Bridgestone je pripravil nov material, sam kaj ko niso mogli oz. smeli tega sprobat. Je reko dr. M.T. od BMW-ja, da je njim kr pasala tale propoved zaj, ker so pač prej uspeli tolk pripravit dirkalnik, da je bil pač tak kot je...

Sicer pa šlamparije se začnejo ja, ko ti ne gre najboljše...

royal ::

Katrca pometala vse po vrsti.................

jah motor so mau poštimal pa Al(f)onso je brez napake odvozu. Pa še aerodinamiko majo kr dobro.

Drgač pa bo prvak itaq Monotya! (Kimi ne bo meu sreče na zadnji dirki, Shumacher se bo pa hotu zabit u Montoyo, da bi biu prvak, se bo pa zavrtu pa bo ostal v travi (isto kot že 2. :)) ). Jerez se ponavlja, sam da bo tokrat v vlogi Villeneue-a na prvi štengci Montoya.

LP

Drgač pa bo prvak itaq Monotya! (Kimi ne bo meu sreče na zadnji dirki, Shumacher se bo pa hotu zabit u Montoyo, da bi biu prvak, se bo pa zavrtu pa bo ostal v travi (isto kot že 2. ). Jerez se ponavlja, sam da bo tokrat v vlogi Villeneue-a na prvi štengci Montoya.

Haha ti bi pa dobre scenarije pisal za srhljivke, samo malo moraš še domišljijo izboljšat, tale je precej lovska.

LP

TribesMan

bom razmislu o predlogu - če ne bo kakor sem napovedal, ti v roku 1 leta pošljem srhljivko, ok? :D

Kako se bo klicala ta shrljivka? Shumaherjeva "TRIOLOGIJA"? >:D

nope, Schumacherjeva nočna mora....:D

Tomi ::

Stick to the point, please.
metrodusa.blogspot.com

BigWhale ::

> Stick to the point, please.

Mnja.. saj ti tudi. Tukaj je ze tri dni point tisina... :P

PS: Sicer pa.. Tattoo- Michaelu niso uzigali motorja, ker bi to dalj casa trajalo :) Pa ne bi se samo en mehanik sklanjal mal k avtu ampak bi takoj panika ratala :P

Je pa hecno kar se Wiliams launch controla tice...

Montoya je rekel, da je spustil gumb ko so se luci ugasnile in je blo nekak tko kot da bi vrgu sidro, Ralph je pa rekel nekaj v stilu, "I released the button and nothing happened."

Hecno. :)

Sedaj je pa Kimi, ki sploh ni v konkurenci za naslov prvaka tretji.. Dve tocki za prvim. Cudez ;)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: BigWhale ()

jah, sej dirkač je dobr, sam mu manjka še neki izkušenj (podobno kot Montoyi pred 2-ma letoma, čeprav takrat sploh ni bilo konkurence).

Sicer pa - pustimo se presenetiti (in tisti, ki boste stavili po moji napovedi če mi lohk 5% od dobitka date? :))

BigWhale

Schumacher je po dirki sam objasnil zakaj je bilo toliko 'panike' v boksih - kmalu bi mu zmanjkalo bencina :\

Kar se pa Williamsovega launch controla tiče je pa po dirki športni šef BMW-ja povedal da so imeli težave z motorno elektroniko, tako da launch control v bistvu sploh ni deloval 8-O

Jaz še vedno mislim, da Kimi nima več možnosti za osvojitev naslova (včeraj so pri McLarnu tudi uradno povedali, da do konca letošnje sezone ne bodo nastopili z novim MP4-18) saj prihajajo na vrsto dirke ki so veliko bolj pisane na kožo Williamsu kot pa McLarnu ter tudi Ferrariju (mogoče se pa motim - bo vsaj še bolj zanimivo prvenstvo :D)
Tudi Lauda je nedavno v intervjuju rekel, da bo prvak Montoya, če Ferrari (oz. Bridgestone) na testiranjih v Monzi ne najde neke čudežne rešitve. So pa pri Bridgestonu/Ferrariju sami krivi za situacijo v kateri so se znašli, ker so v preteklosti ves razvoj pnevmatik posvečali Ferrariju, sedaj pa ko niso več konkurenčni nimajo nobenih (uporabnih) podatkov drugih moštev na Bridgestonovih gumah s katerimi bi si lahko pomagali :\

FIA posegla v prvenstvo:
Mednarodna avtomobilistična zveza (FIA) je zagrozila, da bo na veliki nagradi Italije, ki bo sredi septembra v Kraljevem parku, merila dimenzije pnevmatik. Pri Michelinu so že zagnali vik in krik. Je ogroženo prvenstvo Kimija Raikkonena in Juana Pabla Montoye, ki oba dirkata s francoskimi pnevmatikami? Te naj bi bile po tolmačenju Mednarodne avtomobilistične zveze ilegalne......

Celotna novica...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Jaffa ()

1.
Članek objavljen na f1-magazinu se meni zdi zaradi dokaj ohlapnega prevoda iz angleščine precej bolj senzacionalen, kot pa je sama originalna novica ki sem jo prebral na crash.net :\ Kot bi bral Hopla :\

2.
Širino pnevmatik so merili tudi do sedaj - in z Michelinovimi pnevmatikami ni bili ničesar narobe, saj so merili nove pnevmatike ter ob statični obremenitvi. Od Monze naprej pa naj bi po novem merili tudi obrabljene gume za katere pa šef Michelina Pierre Dupasquier pravi, da se lahko med dirko zaradi obremenitev 'razširijo' čez dovoljeno omejitev - kar pa v pravilniku do sedaj nikjer ni bilo prepovedano.

3. Mi pa vse skupaj deluje kot še ena v vrsti 'zarot' Ferrarija, FIA, Eccle$$$tona za boljši spektakelj...ker pač Ferrariju in Schumacherju trenutno teče voda v grlo mu je treba malo pomagati :\ - saj če bi bila situacija obrnjena (beri pred leti sumljivost merjenja Ferrarijevega krilca, zaradi katerega bi le-ta moral izgubiti konstruktorski naslov...vendar pa je FIA opustila diskvalifikacijo) bi na vse lepo pozabili :D

Je pa to moje osebno mnenje in ga (še preden se začnete razburjati) tudi ne mislim nobenemu vsiljevati :D

Tatoo-: se popolnoma strinjam s tabo! To men že več let smrdi tale FIA pa Eccelstone, ki se jima tko vid da navijata za Ferrari (oziroma, da pomagata Ferrariju - že nekakšna korupcija), da kr res ni.

Hehe... Sm kr vedo kak bo 8-). Kot bi psu vrgo kost...

No, počakajmo do Monze, pa bomo vidli... 8-O

grrrrr. Kot da bi psu vrgu kost? :(

hov, hov!

...ste začeli trgat po Ferrariju... 8-) Ok, se opravičujem ! :\ Pa brez zamere...

Kot bi psu vrgo kost...

Eh sploh ne...samo svoje mnenje sem izrazil :8) :D

Sploh nimam nič proti Ferrariju...samo malo me že moti Eccle$tonove in FIA-ine metode za povečevanje šova :\ Po mojem letos ne bi bilo potrebno spreminjati pravil in ne vem kaj še vsega - prej ali sleje se obdobje ene dominantne ekipe v F1 konča in pride na vrh druga - brez spreminjanja/pomoči pravil

flipflop ::

Dvomim da bi brez teh novosti sezona bila tako zanimiva kot je.

Dvomim da bi brez teh novosti sezona bila tako zanimiva kot je.

Torej posebej za vas :D sem izračunal število osvojenih točk po lanskem/dolgoletnem načinu štetja točk:

1. mesto - 10 točk
2. mesto - 6 točk
3. mesto - 4. točke
4. mesto - 3. točke
5. mesto - 2. točki
6. mesto - 1. točka

Rezultati niti niso toliko drugačni kot pa je trenutno stanje:

M. Schumacher: 57. točk
J.P. Montoya: 55. točk
Kimi Raikonnen: 52. točk
R. Schumacher: 41. točk
Rubens Barichelo: 34. točk

Mislim da, spremembe (točkovanja) gori ali doli - to na letošnje rezultate nima nekega drastičnega vpliva :D >:D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tattoo- ()

Ta sistem točkovanja je skoraj povsod mislim (10,8,6,5, ...). Saj če gledaš Seira CART ali MotoGP imajo kr podobno razmerje med prvim in drugim (80% točk za drugo mesto itd). Če bi bilo po mojem bi raje dal tak sistem (25,20,16,13,....)

Super Sonic ::

"Sedaj je pa Kimi, ki sploh ni v konkurenci za naslov prvaka tretji.. Dve tocki za prvim. Cudez ;)"

glede na to, da je slednjo dirko zmagal renault in da je bil weber med privimi, bi rekel da je mal naivno dajat takšne izjave! Zgolj pesek v oči.

počakimo do Monze :), kjer grem stavit Mclaren ne bo niti blizu Williams-u in ravno tako ne bo niti pol tako blizu na naslednji-zadnjih dveh dirkah.

Po spletu okoliščin. Mogoče-:\
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share
««
17 / 24
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

F1 - sezona 2005 (strani: 1 2 3 449 50 51 52 )

Oddelek: Loža
257686950 (45865) Alexius Heristalski
»

F1 2004 (strani: 1 2 3 440 41 42 43 )

214182915 (50238) Microsoft
»

Sezona F1 se začenja (strani: 1 2 )

555357 (4704) Chessman
»

Šumi ČETRTIČ ! - forza Schumi !!! (strani: 1 2 )

706684 (5905) ziga7
»

F1 (strani: 1 2 3 4 )

17010596 (9324) Nemelk

Več podobnih tem