» »

F1 sezona 2003

F1 sezona 2003

««
16 / 24
»»

royal ::

Renault je zmagoval pa bo zmagoval..............LP8-)
Abit nf7-s barton 2500+ M (11 x 222) 2450mhz twister 512 pc3500
550w lc power vodno hlajeno..

ŽirC ::

Ja, je zmagoval z M.S.

Lp, ZirC

shock ::

Jaffa: Ti še vedno ne razumeš da lani in predlani je delal briđstone gume samo za ferrari. Veš kolk to pomeni, da ti delajo gume po meri? OGROMNO. Glej zdaj mišlinke kjer se je skoncentriral malo na vsa moštva ne samo na enega. Letos pa so mišelinke res tako dobre ker dela skoraj vsako gumo za vsako moštvo posebej. Zarad tega je letos boljša konkurenca. Lani pa ni bilo tako.

zile ::

shock:en link dej, drugač lahko da nakladaš u tri krasne :D

zile: saj ne nakladam, samo to je že samoumevno, kjer nekateri nočejo priznat. Če ne kaj dam en link od foruma pa je :D. Konec koncev saj znate uporabljati google >:D. Aja še alešič je glede gum govoril med dirko kako so bile stvari. Drugače hodi k njemu in naj ti da on en link od kje je dobil te podatke.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: shock ()

zile ::

No se mi je zdel, da bo tko. 8-)

flipflop ::

Hja,pač je tako,da "mi" anti ferarristi vedno govorimo čez M$,ferarristi pa vedno krivijo vse ostalo,samo svojih ne.:)

Jaffa ::

Tribes biser si ja. Mater, pa kaj ste tak naivni, kaj je ker reko da bo dirkal na njih... joj... Ti ni znan pomen besede "BI" ?

Drugač je pa temp. asvalta bila 46 stopinj... In če bi malo spremljal zadevo, bi vido, da je res kar sem napisal....

Shock: Pomeni že, sam če so še vedno slabše od M., ne kaj dosti...
www.markosoft.si | www.markoshop.si
GRYPHON Z87|i7-4770k@4200MHz|16GB VENGEANCE 1866MHz
2x SAMSUNG 850PRO 256GB|GTX960|LIAN LI|BENQ BL3201PT 4K

Jaffa: Jaz sem samo hotel povedat, da ferrari ima že gume narejeni po meri že od leta 2001, moišelinke pa je šlele letos se bolj posvetil posamezniku. Lani so se vsa moštva morali bolj prilagajat na mišelinke in ne obratno. Letos pa se vidijo rezultati.

B_Marley ::

@ZirC: Renault je v formuli ena ze dosti dosti dalje kot MS...sicer ne vem natancno koliko zmag je dosegel za beneton...ampak pozabljas da je renault poganjal tudi williamse...in da so pri renaultu bili vedno zelo inovativni...ce samo omenim turbo motorje, s katerimi so bili zelo mocni...zato mislim da bodo kmalu krojili vrh v formuli ena se bolj kot ga zdaj(ce ga, kakor za koga)...
She is electric. Can i be electric too?

ŽirC ::

Mas point...

Lp, ZirC

Hair_Y ::

B_Marley - res je.
Samo že če pogledaš kako so zrihtali svojo aerodinamiko, kaj bo šele potem,
ko bodo še malo dodelali mašino...

TribesMan ::

Takole bom rekel, Wiliams se je definitivno popravil v zadnjih nekaj dirkah, vendar ne verjamem da bodo še naprej zmagovali na način ki je bil prikazan ta vikend, zame je bilo vseskupaj samo eno veliko srečno naključje. Saj se je večina kandidatov za zmago raztolkla v prvem ovinku (Barichelo, Ralf, Kimi), tista minuta zaostanka vseh ostalih pa je tam samo zaradi tega, ker je Trulli bremzal kolono vse dokler ga nista MS in DC malo pred koncem prehitela, zaradi njegovih težav z gumami, torej iz te minute ne moremo glih vlečt nekih zaključkov da bo zdej pa Wiliams kr raztrgal konkurenco. Še ena stvar je Williams je bil na taktiki treh postankov, zato so lahko že na kvalifikacijah in med tekmo dosegali precej boljše čase (sem že zgoraj povedal 10litov goriva več je enako ~0.2s na krog več). Pa da ne omenjam, da sta MS in DC štartala z petega, oziroma DC iz desetega štartnega mesta. Tako da mi najbrž ni potrebno poudarjati da sta Ferreri in McLaren daleč od tiste nekunkurenčnosti, ki jima jo pripisujete, pa še neki je če bi uni trije moroni prepeljali prvi ovinek sem siguren da Montoya ne bi bil prvi, ker bi (če sta Williamsa res tako dobra kot pravite) itaq bila JPM in RS daleč pred vsemi potem pa bi iz boksov ukazali da mora Ralf naprej, ker je pri Wiliamsu nekako bolj priljubljen kot JPM.
Pa še ena okoli gum, kje za vraga piše da so Michelinke boljše od Bridgestonovih, a jih je že kdo na svetu testiral na enakem avtomobilu in na koncu prišel do ugotovitve da so Michelinke boljše? I don't think so. Če pa bi recimo za foro za eno dirko Ferrarija obuli v Michelinke vam zagotavljam, da bi jih morali iskati na repu, ker kot prvo ne vejo kako se te gume obašajo in njihov avto je prilagojen popolnoma drugim gumam. Torej vas lepo prosim nehajte že s tem če bi Ferrari mel Michelinke.
Upam da sem zdosti jasno utemeljil zakaj jest mislim da Williams ni to v kar ga nekateri poveličujejo, če pa ne verjamete pa poglejte rezultate eno dirko nazaj pa boste videli kako zadeve stojijo.

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

TribesMan: Veš da mišelinke delajo take gume da bo čim bolj ustrezalo posamezniku. To pomeni tud če bi dali ferrariju mišelinke ne bi bili na repu kot ti praviš.

TribesMan: Veš da mišelinke delajo take gume da bo čim bolj ustrezalo posamezniku. To pomeni tud če bi dali ferrariju mišelinke ne bi bili na repu kot ti praviš.

Michelin me tle eno drugo foro. Imajo dve skupini gum mehkejše in trše, v teh dveh skupinah pa so še ene trše in ene mehkejše gume. Tako majo 4 tipe gum, vsako moštvo se potem po lastni presoji odloči kater paket bodo izbral...
Torej ni za vsakega posebej ampak po izbiri. Tukaj se pa lahko tudi krepko zaj... če izbereš recimo trši komplet pol je pa hladno vreme...

Itaq pa je v F1 neko pravilo, ki pravi da lahko proizvajalec pripelje samo 2 tipa gum na dirko (no ubistvu 4, 2 za suho in 2 za dež). Tak da se kej dost ne morjo igrat.

LP

TribesMan

Jaffa ::

Tribes. Glede gum si pa brcno v temo. Kaj te res ne vidiš, da je med prvimi desetimi 8 dirkačev, ki imajo Michelin gume ? Pa kaj boš te ti sodil in govoril, da niso boljše, če to že vsi strokovnjaki in ptički žvižgajo... Ne takih sekat no. Že lani so govorili, da bi bil Ferrari (še) bolj hiter na Michelin-u...
www.markosoft.si | www.markoshop.si
GRYPHON Z87|i7-4770k@4200MHz|16GB VENGEANCE 1866MHz
2x SAMSUNG 850PRO 256GB|GTX960|LIAN LI|BENQ BL3201PT 4K

BlackHole ::

Se strinjam s predzadnjim Tribes-ovim postom, razen v tem, da je Trulli bremzal. Trulli je imel drugi najhitrejši krog za Montoyo na dirki. Je pa res malo bremzal ob koncu dirke (nekaj krogov-baje je imel vročino že pred dirko). Ne strinjam se tudi s tem, da bi moštvo ukazalo Montoyi naj Ralfa spusti naprej (pa ne samo zato, ker je imel Montoya par točk več). Enostavno prevelika loterija bi bila za tako izenačena dirkača stavit samo na enega, poleg tega ga Montoya niti ne bi spustil (mislim pa da Frenk sploh ne bi dajal nobenih ukazov).
Glede gum pa je po moje brezveze kaj bistveno razglabljat. Je pa očitno, da so moštva z Michelinkami vedno na vrhu razpredelnice, Bridgestonarji pa v drugi polovici. Težko pa po tem sklepaš, da so Michelinke boljše. Res, da je Ferrari lani tudi z Michelinkami dominiral celo sezono, ampak mogoče je pa imel tudi toliko boljši avto od konkurence, da je bil tudi s slabšimi gumami spredaj. ;)

Zgodovina sprememb…

Tattoo- ::

Williams je definitivno po VN Monaka v velikem vzponu in mislim, da bo letos osvojil vsaj en naslov – na žalost mislim da samo konstruktorskega (ki pa Franku in Patricku veliko več pomeni kot pa vozniški) ker ima glede na način točkovanja letos, ki veliko bolj nagrajuje mesta od 2-8 kot pa zmage MS preveliko zalogo točk pred Montoyo. Boj za naslov prvaka je nekako po mojem odprt samo med MS in Montoyo - Kimi, Ralf in Rubens so po mojem mnenju že izločeni.
Kimi z starim MP4/17D ki je na koncu svoje razvojne poti in podobno kot lansko leto Williams z FW-24 nima več razvojnega potenciala in realno v normalnih okoliščinah ne more konkurirati Ferrariju in Williamsu (mislim pa tudi, da MP4/18 letos ne bo doživel dirkaškega krsta), zato je po mojem mnenju izločen.
Ralf ima sicer še zelo zelo majhne teoretične možnosti, da mu vendarle uspe vendar če obvelja kazen za Madžarsko nima nobenih možnosti več za naslov – tudi sam je po dirki v Nemčiji rekel, da je (presenetljivo :D ) od zdaj naprej pripravljen pomagati Montoyi.
Rubens pa tako ali tako nikoli ne bo dosegel naslova prvaka dokler bo vozil pri Ferrariju še posebej pa ob boku MS (pa če še tako vsako sezono in ob vsaki priliki ponavlja, da letos je pa prišel njegov čas - na žalost sam sebe slepi :\ ).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tattoo- ()

Je pa to v F1 normalen cikličen pojav, da je moštvo na samem vrhu največ po 2-3 leta in potem (nekoliko) pade. Spomnimo se samo na začetku 90-tih je dominiral Williams potem je prišel McLaren in Ferrari in sedaj je spet na pohodu Williams. In to ni samo posledica novega točkovanja ampak je to normalen pojav pri tako konkurenčnem športu kot je F1.

Renault (in tudi Toyota) pa še nekaj časa ne bosta mogla prestopiti v sam vrh F1, kljub velikemu vložku $$$. Sam denar še ne zagotavlja uspeha - kot se je že nemalokrat izkazalo v preteklosti. Še nekaj let bosta ob vrhu in na nekaterih dirkah tudi kaj višje, ne bosta pa še zmožna celo sezono se kosati za naslov prvaka. F1 je preporsto preveč tehnološko ter konkurenčo tekmovanje, da bi v tako kratkem času uspel priti na vrh. Časov, ko je Walter Wolf z svojo ekipo v prvi sezoni in na prvi dirki zmagal ter potem še celo sezono bil nekako pri vrhu ni več…

BigWhale ::

> že samo mišljenje da kimy lahko zmaga je mal pristransko, ne :)
> (ali pa ne gledaš f1 in ne poznaš razmerja moči)

Daj ne bluzi, prosim te. Nisem pristas Kimija ampak ce si upas rect, da nima vec moznosti za zmago (ja, pred zadnjo dirko jih je imel bistveno vec) je bedarija.

Razmerje moci tukaj nima veze. Michael je zadnji dve dirki startal za njim, ce se prav spomnim. Toliko smole kot jo je imel Kimi jo ima lahko tudi Michael.

TribesMan, Montoya nikoli ne bi spustil naprej Ralfa,če ga Ralf sam ne bi prehitel. Ni to M$&Co.;)

@ljash ::

dej bo pomojem še bl zanimivo, ker bo Ralf moral biti 2.voznik (ker se je sam že izločil iz borbe za naslov) in bo moral pomagati Montoyi. Sam me prou zanima kako mu bo. Svojga bratca itaq zmeri naprej spuša (še umakne se, da mu ne bi barve dol sprasku z dirkalnika:D).

Bomo vidl no.... Upam da ne bo Ralf pomagu Michaelu do naslova. :(

Ralf pomagal Mihi? Dvomim, ce je Frenk pameten in upa si trdit, da je. Potem ima Ralf v pogodbi kak clen, ki mu narekuje, da ne sme delati proti mostvu...

No ja, se 14 dni... bomo vidli.. :)

Hja,ne vem če mu namerno pomaga,mogoče se ga "boji".:O

Tomi ::

Po moje je pa lahko prej obratno. Brata Schumacher imata skupno veselje do "uspeha ne glede na način, kako do njega prideš". In oba sta, kot smo lahko videli, ofenzivna voznika, v primerjavi z drugimi.

Tako da je bolj verjetno, da se Michael bolj boji Ralfa, kot obratno. Prvič, ker se mu je brat preveč približal, ima precej konkurenčen bolid, pa še ne mara ga preveč.

Sicer pa se bodo že dogovorili, kako in kaj.
metrodusa.blogspot.com

al se ga boji, al se mata pa tok rada - nima veze ->> dej bo mogu pomagat Montoyi do naslova, drgač bo pa letu pa si bo Frenk ubodu kšnga Webberja...

Hm, celo zelo mozno je, da bo Frank zamenjal Montoyo po osvojitvi pokala :) Frank to pocne. Dirkac k osvoji naslov zacne kar dvigovat svoje zahteve :P

Jst še nisem videl na Williamsovih formulah št. 1 gor. Vedno zamenjajo dirkača po osvojitvi naslova.

@ BigWhale
Frank je mal pizde kar se tiče denarja, je stisnjen ko sam hudič. Poleg tega je pa trenutno Montoya trikrat manj plačan ko Ralf, kar pa definitivno ni upravičeno, poleg tega bi rad imel Ralf za naprej še več, za Montoyo se pa govori da bo (če bo še ostal pri Wiliamsu) naslednje leto dobil enako količino zelencev kot letos. Zato tudi mene ne bi presenetilo če bi se drugo leto Montoya znašel pri Mercedesu, kjer DCju že krepko bijejo zadnje ure.
Zadnjič je še Hakkinen v intervjuju rekel, da on ne vidi več razloga da bi Mclaren obdržal DCja. McLaren ma pa tud zadost denarja da plača odškodnino Wiliamsu za Montoyo, pa še Montoyo lahko precej bolje plačajo kot Williams.

LP

TribesMan

Jst še nisem videl na Williamsovih formulah št. 1 gor. Vedno zamenjajo dirkača po osvojitvi naslova

Kako da ne leto 98 Jacques Villeneue, zelo slabo gledaš.

LP

TribesMan

boštjan ::

mislim,da žak ni mel cifre 1 takrat ko je bil prvak,po osvojeni lovoriki pa je šel k baru

Frank Williams ima zelo drugačno taktiko pri izbiri/plačevanju dirkačev kot pa ostala moštva. Namesto da bi mastno plačeval dirkače za njihove usluge, ves denar raje nameni za razvoj dirkalnika, saj je mnenja da če imaš superioren dirkalnik le tega lahko upravlja vsak 'povprečen' dirkač - in ta taktika mu dokazano prinaša več uspeha kot moštvom z preplačanimi vozniki...Ne pozabit, da je Williams najbolj uspešna ekipa po številu osvojenih zmag ter naslovo glede na čas dirkanja v F1 8-O

Frank nikoli ne bi dal toliko denarja za oba dirkača v ekipi, kot ga namenja Ferrari samo za MS :D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tattoo- ()

TribesMan

Ralf je mislim da več plačan od Montoye zaradi velikega finančnega sponzorstva BMW-ja. Mislim da Frank oba dirkača plačuje enako...kar je pa razlike za Ralfa pa je BMW-jev denar 8-)

Frank nikoli ne bi dal toliko denarja za oba dirkača v ekipi, kot ga namenja Ferrari samo za MS :D

Itaq da ne budget Williamsa je baje pod 100M$, Ferrari ma baje okoli 180M$. Zato si tud ne more privoščit tolikšne plače enemu dirkaču, Ferrarijevci pa imajo poleg tega da mastno plačajo MS še vedno več ostalega denarja, kot Williams vseskupaj. Pa da se nebomo kregal zakaj ima Ferrari tolikšen budget, pač ker so najdlje v F1 in dobijo največji delež denarja od TV pravic. Jebi ga.

Aja pa jest dam Frenku čist prav glede razmišljanja, z dobrim dirkalnikom lahko zmaga vsaka opica. Pa tud če se vsi MS fani na glavo postavijo, letošnja sezona je pa še sama po sebi dokaz za to.

Tistega da pa je Ralf plačan od BMWja pa nisem vedel, na F1racing.net je samo pisalo da ma Ralf 3* večjo plačo od Montoye. Sam vseen je to mal mimo, Montoya vozi veliko bolje in tudi več reklame naredi s svojimi divjimi manevri, kot pa Ralf ki ni glih ne vem kako atraktiven dirkač.

LP

TribesMan

on vozi previdno kt sosedova stara mama (pravi, da mora na vsaki dirki osvojiti nekaj točk ->> na začetku sezone mu je to uspevalo; na vsaki dirki je osvojil eno ali pa dve točki.:D

TribesMan

Se popolnoma strinjam s tabo. Samo za BMW je pomojem večjega pomena da vozi njihov dirkalnik nemški dirkač (iz promocijskih razlogov) kot pa koliko 'šova' naredi kateri izmed dirkačev v ekipi - čeprav tudi to ni nepomembno :D

sam pomoje so Nemci že siti Michaela Schumacherja (vemo zakaj) in posledično verjetno tudi njegovega mlajšega brata in bi si več denarja zagotovo zaslužil (ali pa ga že zasluži) Montoya.

Pa še to: Frenk je reku, da bojo Montoyo do konca leta 2004 zadržali v moštvu, torej mu bojo mogl zvišat plačo po letošnjem osvojenem naslovu (upajmo :)) ))

LP

Vsekakor bi bil vesel, da Montoya osvoji naslov, se bolj vesel bi bil, da ga osvoji zadnjo dirko. ;) Bo vsaj prvenstvo zanimivo... ;)

BlackHole ::

Ralf pravi, da še ni obupal:

"I have not given up on the world championship," Schumacher said in an interview with German daily Bild.

"After the bad luck I have had I now have to look on the bright side. I still have hope."

Zanimive današnje kvalifikacije, a ne.

Ja blo je kr napeto. Še posebej z raznimi Webber style izpadi, pa Renault je tud presenetil, Mclaren razočaral, mogoče so res na dveh postankih, ampak to jim pri 1s na krog zaostanka ne pomaga kaj dost, Williams in Ferrari po pričakovanjih.

LP

TribesMan

njok ::

Se strinjam, zelo napete kvalifikacije. Komu že niso všeč nova pravila? :D

Ja, nove kvalifikacije so cist brez vezne... Sploh nova pravila total beda... Cist nic se ne bo spremenilo...

Mnja, se stiri dirke so do konca.. Res, ista situacija kot lani ;>

Thumbs up for new rules! :)

DaWeed_MC ::

Zakon je tko!! Sicer sem navijač McLarna, sam je pa zanimivo totalka!! :D

Mislim da bosta Williamsa spredaj! Renaulta, Weber ter Barichello imajo pomoje drugačno taktiko (postanek več), McLaren pa po moje ni razočaral, kajti iz časov se lepo vidi (www.formula1.com), da je Kimmi v zadnjem delu ali naredil napako, ali je pa enostavno slabo peljal! Za DC-ja sepa itak ve, da ni ljubitelj teh kvalifikacij (to je tud sam priznal, že na začetku sezone!) :D Tak da bi McLaren po moje lahko držal korak z Williamsoma, ali pa vsaj z Barichellom!
Sicer pa so na štartu itak velik boljš od Ferrarija, tak da se ne bojim napada Schummyja, ampak se bolj bojim tega, da Raikkonen nebo mogu dohitet Williamsov!! Na drugačno taktiko dvomim!!

Uživajte v dirki! Bomo vidl, kolk mojih napovedi se bo uresničlo! :D

lp

Microsoft ::

Montoya bo jutri 2. ...

by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

ali 1., če odpove katrca Alonsu....:D

globoko grlo ::

no ja, wiljamsa se bosta med sabo spičla>:D >:D , voznika katrc sta še premal izkušena in bosta podlegla pritiski ferrarija:D :D , mclaren je pa itak v depresiji>:D tko da ne bo nč

sm sam hotu povedat da bo ferrari zmagal:D :D

pa lep dan še naprej

Ja in jutri bo božič:D.

Ja in jutri bo božič

Če se bo razpletlo po scenariju GLobokega Grla bo res božič >:D :D

novo leto bo, ker bosta zmagala Williamsa (al pa samo Montoya), Ferrarija se bosta pa usrala in ne bosta dubla niti pike tko da... bo božič drugič...:D
««
16 / 24
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

F1 - sezona 2005 (strani: 1 2 3 449 50 51 52 )

Oddelek: Loža
257687027 (45942) Alexius Heristalski
»

F1 2004 (strani: 1 2 3 440 41 42 43 )

214182977 (50300) Microsoft
»

Sezona F1 se začenja (strani: 1 2 )

555367 (4714) Chessman
»

Šumi ČETRTIČ ! - forza Schumi !!! (strani: 1 2 )

706690 (5911) ziga7
»

F1 (strani: 1 2 3 4 )

17010629 (9357) Nemelk

Več podobnih tem