» »

F1 sezona 2003

F1 sezona 2003

««
15 / 24
»»

flipflop ::

Pred tem je Ralf dvakrat zmagal. Če pa enkrat slabo vozi pa res še ne pomeni da je slab. Je ba cela dirka nekaj posebnega,dvakrat varnostni avto,pa se je vse čist premešal.

@ljash ::

sej glih to sm hotu povedat. MS je iz 14 napredvou pol na 4., Ralf pa iz 16 ni mogu do pik. Sj vrjetn je meu res pretežk avto pa še probleme je meu, tko da sorry za un komentar (res je kr neki;)

shock ::

Mah tuki je bil ferrari enostavno boljši. Barichelo je vozil full dobro, tud šumaher ni bil slab.

Hair_Y ::

Ja pa Toyota se je spet izkazala :D ,
še kakšno leto, juhu....

Microsoft ::

Bravo Wiliams BMW. :D

Bravo Montoya. :D

by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

B_Marley ::

Hair_Y, kaj mas delnice v toyoti al zakaj se tak veselis? :D :D :D
She is electric. Can i be electric too?

Samo štarter dirke ni bil pravičen. Če bi zlatel šumaher vn bi takoj dal rdečo zastavo. Zgleda, da so se že določili že na štartu sezone kdo mora zmagat na koncu. Dobro vsel sem da je zmagal montoya, ampak žalosten sem da so šli trije dobri vozniki vn.

ŽirC ::

Bridstone SUX!!!;(( ;( ;((

Lp, ZirC

Kak sm že včeri reku?

Aja! Takle:

Bravo Wiliams BMW. :D

Bravo Montoya. :D

Dans pa res nimam kej dodat tem!:D :D :D :D :D

by Miha

mrTwelveTrees ::

Škoda za Ferrari ! ... pač ma wiliams Michelin... ampak SAMO gume majo boljše... čeprav je to največ... ;((

Tattoo- ::

Bravo Williams BMW - škoda samo, da je Ralf imel nesrečo, drugače bi bila dvojna zmaga >:D

BTW Ferrari feni: lansko leto, ko je zmagoval Ferrari in so druge ekipe imele probleme z vzdržljivostjo dirkalnikov ter nekonkurenčnostjo svojih komponent je bila to izključna zasluga Schumacherja in on je bil najboljši voznik, drugi pa poden...danes ko pa je zgodba obrnjena je pa samo Bridgestone kriv za polon - ja sevede :D

Še vseeno je F1 85% tehnike in 15% vozniških sposobnosti :))

Tattoo-, tole si pa zelo lepo povedal.:))

by Miha

Smo veseli,ja:)

Končno spet brez rdeče barve

mrTwelveTrees:
Škoda za Ferrari ! ... pač ma wiliams Michelin... ampak SAMO gume majo boljše... čeprav je to največ...

Mal se motiš. Imajo še nekaj boljšega in to sta oba williamsova voznika >:D

Daedalus ::

Ralf je danes naredil hudo bedarijo in na srečo bo za to kaznovan. Kimi je na račun tega bedaka izgubo možnost pridobit nekaj pik;(
Vsaj DC je mel dober dan in mu je ratalo prit na drugo mesto. Montoya je bil pa itak razred zase.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Taktika, taktika ni kaj.

Jackal ::

Pobje...a ste vidli tole 8-O
Walking the way is something completely different than imagining the way.

jeti51 ::

Že po štartu sem opazil, da sta Kimi in Rubens vozila tesno drug ob drugem na levi, a je do trčenja prišlo šele potem, ko se je začel Ralf pomikati proti njima, na levo stran steze. Postal sam pozornejši na to in v naslednjih ponovitvah se je videlo, da je Ralf z zapiranjem prostora pretiraval in se je Rubensa dejansko malo dotaknil - dovolj, da je Rubensa premaknilo malenkost v levo in je tako trčil v Kimija, kateremu je malo odmaknilo zadek in ga zato zaneslo proti densi, kjer je trčil v Ralfov bok. Glede na vse to me odločitev komisarjev po dirki ni preveč presenetila, saj je Ralf bil na notranji strani, bil na sredini steze, pa je vseeno hotel bolj sigurno ubraniti mesto in je zato zapeljal preveč na levo. Tudi Rubens je nekaj takega pokazal mehaniku v boksih - najprej je pokazal z obema rokama, kako sta s Kimijem vozila vzporedno, nato pa je desno roko malo odmaknil in potem naredil z njo gib v levo, kar je presenetljivo dobro ustrezalo vožnji Ralfa proti njemu.

Tattoo- ::

Če je to res, kar piše v zgornjem linku...potem se Ralf lahko poslovi od namena osvojitve naslova ;( Je pa to po mojem mnenju ena navadna svinjarija, da ga bojo tako onemogočil - seveda boste vsi rekli, da si je to zaslužil (mogoče res), samo koliko podobnih in še hujših nesreč smo videli, pa noben ni bil kaznovan...:\

Mogoče bi mogli še starejšega Šumaherja malo kaznovat, ker je prehitu Trullija izven proge. Kaka vožnja skozi bokse recimo... >:D
Ampak zdaj je že dobu tisti 2 točki.

Uh,če bi šlo za M.$ ne bi bilo nobene kazni,pa še dirko bi prekinili.;(

Saj sem že prej rekel, da so se odločili če pred štartom sezone, da kdo mora za njih zmagat.
Resno če bi šel M. šumaher vn bi takoj brez pomisleka dali rdečo zastavo. Kar paq se tiče tistega prehitevanja, je res malo sumljivo. Saj voznik ne sme po pravilu izkoristit okoliščine, če gre vn iz proge in s tem pridobi v njegovo korist.

TribesMan ::

Matr to ni res, že dvakrat sem falil prenos dirke in obakrat je dogajalo k pr norcih grrrr..
Pa še Kimija so sladko pojebal na štartu, pri današnji konkurenčnosti McLarna bi bil gotovo zelo visko, hvalabogu se je M$u končno pripetila ene nesreča da še ni pokopal upov za to sezono, bo že sej je še 6 dirk...

Tista nesreča je pa spet ena stvar na kateri se bodo lomila kopja zato raje ne bom komentiral, pa še videl je nisem.

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

Em... popravek. Do konca sezone so še 4 dirke: Hungaroring, Monza, Indianapolis in Suzuka. Js sem do zdaj upal na Kimija da bo uspel... ampak zdaj vidim da je Montoya še boljši, pa še avto ima super. Tako da res upam, da bo prekinil ta Šumaherjev winning streak in sa ne bo že spet svetovni prvak.
Ališič je pa danes spet prišel na svoj račun (beri: Spet se je lahko drl)

Super Sonic ::

"pri današnji konkurenčnosti McLarna "
McLaren ni konkurenčen in ne bo osvoju naslov prvaka nikjer, kolikokrat je to potrebno povedat? Drugo leto mogoče (če bodo spacal kakšen mogočnejši motor in Raikonen ne bo delal neumnih napak).
Izjemna dirka in zelo sem vesel, da je M.Š. počla guma, sedaj je prvenstvo zelo odprto in šumi ima realnega in izjemno resnega konkurenta. Upam samo da pr Williamsu ne bodo tako neumni in ne bodo stavil vse moči na Montoyo. Prav privoščim mu zmago (BMW-ju pač ne>:D ) na koncu sezone in naslov prvaka.

p.s.
kje ste vidl, da se na dirkaški dirki kaznuje nevarno vožnjo? samo pri FIA. jest bi vsem tako zvanim "sodnikom" dal nogo takojzdeleprecnemudoma.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

Zgodovina sprememb…

BMW ima dva voznika in verjamem da bosta oba imela enake možnosti za zmage.

Daedalus ::

>Če je to res, kar piše v zgornjem linku...potem se Ralf lahko poslovi od namena osvojitve naslova Je pa to po mojem mnenju ena navadna svinjarija, da ga bojo tako onemogočil - seveda boste vsi rekli, da si je to zaslužil (mogoče res), samo koliko podobnih in še hujših nesreč smo videli, pa noben ni bil kaznovan...

Glej, eno je dirkaška napaka, drugo je pa pretiravanja. In to, kar je Ralf naredo, je blo pretiravanja, ker je lepo lahko videl, da pač ni prostora za zapiranje.

Kar se pa tiče prehitevanja MS vs Trulli, je pa samo en možen odgovor: če bi Trulli pokazal malo več borbenosti, pol MS ne bi spusto nazaj na stezo. Ker nikjer ne piše, da je tako prehitevanje prepovedano, prav tako pa nikjer ne piše, da bi mogo nekoga, ki pri prehitevanju zleti s steze, spustiti nazaj pred sebe. Sam Trulli nima jajc...
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Alexius Heristalski ::

Uh,če bi šlo za M.$ ne bi bilo nobene kazni,pa še dirko bi prekinili.

Kaj anti-ferraristi res ne znate nič drugega kot v nedogled ponavljati take ČEje?
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

Torej zelis rect da nebi blo tako? Ko je schumacher zletel v silverstonu z proge ...kar sploh ni oviralo poteka dirke...ampak je bla zaustavljena...pa ni to edini primer...samo induktivno sklepamo...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: B_Marley ()

Matr to ni res, že dvakrat sem falil prenos dirke in obakrat je dogajalo k pr norcih grrrr..

TribesMan, saj nisi dosti zamudil, dogajalo se je samo na začetku (nesreča) in na koncu (MS in DC sta prehitela Trullija, nato je MSju počila guma), vmes pa za umret dolgčas.

Pohvalil bi Montoyo, ker je vozil res fantastično! Škoda za MSja, saj si je drugo mesto pošteno prigaral.

Ko je schumacher zletel v silverstonu z proge

Misliš leta '99, ko si je zlomil nogo? A naj rešilno vozilo vijuga med formulami ali kaj?

Kaj pa Avstrija in Nemčija (Hockenheim) 2000? V Avstriji je obtičal na nevarnem mestu, v Nemčiji pa je končal tam kot Kimi.

Ne vem vseh tekem na pamet...ampak vem da je bilo kar nekajkrat da bi lahko bil samo varnostni avto pa so prekinili dirko...ker je pac ven padel schumacher...

Alexius Heristalski: kaj pa naj rečem če je pa res. Kar poglej koliko so M$ popuščali in pomagali. Tudi tale sezona je bil že prav komična,še posebej pri smoli Barrichela. Pač mislim da je M$ že tako dober dirkač,ni treba da mu še vsi pomagajo.

BigWhale ::

Zaletavanje na startu, dirka dolgocasna, Mihjalo prehiteval po 'odstavnem' pasu, Mihajlotu pocila guma, Montoya zmagal, BigWhale na koncu se kar zadovoljen z rezultatom. Skoda za Kimija.

Skoda je blo tudi za Fisichelo, ki se je tko mocno trudil koncat dirko, pa mu ni uspelo, je bil pa hecn po svoje :))

Anyway, samo naj se nekdo rece, da letos nova pravila niso prinesla sprememb, ker so jih in je sezona prav zanimiva. Hm, McLaren v bistu je konkurencen, drugace ne bi bil Kimi tako visoko uvrscen stiri dirke pred koncem sezone, se vam ne zdi? ;)

swar ::

Škoda za Ferrari ! ... pač ma wiliams Michelin... ampak SAMO gume majo boljše... čeprav je to največ...

Grozno se motis trenutno ima williams tudi boljso aerodinamiko od ferarija...Da ne omenjam Montoye,ki ga se tudi Michael Schumacher boji(saj se spomnite ko je Montoya sprovociral M.S. da se je na ovinku obrnil in pristal v pesku in je imel spet pofukano sreco da so ga varnostniki porinil da je lahko nadaljeval tekmo... :\ U glavenm M.S. ma tako pofukano sreco da se sam ne morem verjet!Ma pa tudi nekaj znanja >:D

"Hm, McLaren v bistu je konkurencen, drugace ne bi bil Kimi tako visoko uvrscen stiri dirke pred koncem sezone, se vam ne zdi? ;)"
Mclaren ni konkurenčen. Minuta zaostanka na celi stezi + postank manj. Kako lahko tak avto zmaga? Po spletu okoliščin in ne po zaslugi konkurenčnosti BigiWhale, to bi, menda ja, lahko vedel:D .
bmw =1
ferrari =2
mercedes =3

eno je znanje in konkurenčnost, drugo splet okoliščin. oglej si kako je raikonnen prišel do točk in koliko napak je naredu...
že zdavni sm reku da letos ne bo nč.

p.s.
pa še na mišelinkah so. bog ne daj da jim našraufajo bridgestone:D gor.

Hair_Y ::

Ha, spet smo bli konstantno dobri,
ja in res je, postali smo 5 najboljša ekipa... :D

Go go TOYOTA...

p.s. no potrebno bo pa še veliiiiiiko dela

radeon power, no sam za vlko nagrado Europe pa je Kimi neki pokazal, ko je vodil 1/3 dirko. Pol se je pa zgodl...

Sam ko McLaren gre dobro, spet ni tako slab, da ne bi mogel konkurirati najboljšim.

by Miha

Zakaj tle nihce ne zna bit objektiven? In vas je vecina ko ene lajne, ki samo trajbate eno in isto?

BlackHole ::

Radeon, potemtakem je BWM brez konkurence, saj Schumi (če mu ne bi počila guma) ne bi bil nič manj kot minuto zadaj. Pa saj je bilo že po kvalifikacijah jasno, da BMW na tej stezi ne bo imel konkurence. Jaz sem samo upal, da ne bosta oba v prvi vrsti, ker sem vedel, da bi vozila svojo dirko. V glavnem Ferrari, McLaren in Renault so si zelo konkurenčni. Vsak je sposoben zmagati, tudi premagati BMW-jevca, vsaj do zdaj je bilo približno tako. Če je BMW res tako spredaj, bomo videli pa šele na naslednji dirki. Ne ustreza vsaka proga vsakemu. Kimi ima še vedno konkurenčen avto za prvaka.

"Kimi ima še vedno konkurenčen avto za prvaka."
v teoriji ima celo r.shumacher veliko šans da postane prvak. Teorij o tem kdo lahko osvoji naslov prvaka je veliko, žal, pa je realnost nekje daleč od teorije (zato ne maram teoretikov preveč), zato vas naprošam, da če že zagovarjate mercedes, stojite potem zatem, ne izkrivljajte besed preveč in stavite na kimya in njegov mercedes.
Kdo upa stavit nanj in mercedes ?
jest ne (to sm povedu že par strani nazaj.
"Radeon, potemtakem je BWM brez konkurence, saj Schumi (če mu ne bi počila guma) ne bi bil nič manj kot minuto zadaj"
da točno tako kot si povedal. na tej progi je vse bilo tako kot si napisal. Vprašanje bi bilo samo. če R.S ne bi odletel v prvem krogu, kdo bo zmagovalec.
sploh pa ferrari v zadnjih tekmah (5?) zaostaja za BMW-jem pr. 0,5 sekunde na krog (v povprečju jasno in da, na dirki še več) tudi s slovitim M.S.
Dvoboj se bo odvijal med Montoyo in Shumarjem Starejšim (če bo to sploh dvoboj).

"Zakaj tle nihce ne zna bit objektiven? In vas je vecina ko ene lajne, ki samo trajbate eno in isto?"
BigWhale s svojimi komentarji si vse prej kot objektiven.

jest gledam F1 zaradi dirkanja in ne zaradi znamk. Briga me, če zmaguje DrekPower al Audi al Toyota, vseeno mi je. Toda vsi tisti, ki menite, da BMW (trenutno) ni najboljši avto in govorite da ima Mercedes realno (ej, pazi!, to pomeni da kimy na vseh 4 progah dirka enako hitro kot Montoya:) , pa ne v dežju, ampak na suhi stezi) še možnosti za naslov prvaka je pristranski (do voznika ali moštva) in nič kaj objetiven.

sem pa aboslutno zato da zmaga Montoya, ker M.S. jih ima že dovolj (če se že moram opredeliti, ne)

pa ne v dežju, ampak na suhi stezi

Formula 1 naj bi bilo tekmovanje v katerem naj bi se avtomobili in dirkači dokazovali ne glede na vreme in druge vplive, če Williams ni sposoben zmagat v dežju to pomeni da imajo resen problem ali z avtom, ki ni prilagojen na vse vremenske razmere ali z dirkačem ki se boji dežja.

Pa še neki ti meriš kvalteto Mclarna z vožnjami Coultharda, ki je bil letos boljši od Kimija samo če je ta odstopil med dirko. Torej HALOO?? In še neki Če bi imel Mclaren Bridgestonove gume al pa Goodyearove al pa Matador sploh ni važn ker ma Michelinke, kdo je pa branil Ferrariju da niso podpisali z Michelinom. In dejstvo da so zaostajal minuto na dirki ob postanku manj ni nobeno merilo, ker je vsem jasno da z 10 litri goriva več v tanku voziš okoli 0.2s počasneje na krog (v povprečju, je odvisno od proge) za postanek v boksih pa zgubiš 20s zdej pa malo poračunaj. Pa najbrž ni zadost sam 10 litrov goriva več za en postanek manj. Letos ni šans da primerjaš dve moštvi glede na rezultate med dirko ali kvalifikacijami, ker nikoli ne moreš vedeti na kaki taktiki so, lani je bilo to lažje pogledal si kvalifikacijske čase in najhitrejše kroge na dirki pa ti je blo vse jasno, letos to ne gre.

LP

TribesMan

Jaffa ::

Ma, eni pa imate domišlija... A kdo ve pri kakšni brzini se je zgodila nesreča. Nej kdo proba recimo pri 100/uro se nekje v gužvi prerivat z avtom, ko morš met oči obrnjene na vse strani, lepo vas prosim no, pa mislim da je tam bla hitrost še kr mal višja... Kot je že nekdo reko, komisarji so kr neki. Ne rečem, da bi se to zgodilo sred dirke in da bi bil sam en avto blizo njega... Včasih majo pa res tak bedne kazni.

Drugač pa, gume imajo zelo veliko vlogo ! Če se že pri navadnih avtih, ko hitrosti niso tako velike, pozna če imaš mal slabše gume, je pri F1 to še tolko bolj. In mislim, da bi Ferrari kr lepo konkuriral BMW-ju... Glejte malo rezultate in kolk je Michelinarjev med prvimi 10imi.
www.markosoft.si | www.markoshop.si
GRYPHON Z87|i7-4770k@4200MHz|16GB VENGEANCE 1866MHz
2x SAMSUNG 850PRO 256GB|GTX960|LIAN LI|BENQ BL3201PT 4K

Zanimivo ampak lani se ni nihče spraševal kako bi se obnesel Ferrari z Michelinkami, letos ko pa so v kurcu pa vsi neki jokajo kako so Michelinke boljše... prosm vas nehite že, ker drugač bom začel trdit da bi Renault caroval sam če bi mel BMWjev motor.

LP

TribesMan

Zgodovina sprememb…

Jaffa: 1 min pred vsemi ni kr tako. Tud če bi imel Ferrari mišelinke bi zaostajal najmanj za pol minute. Aja kar pa se tiče lanske in predlanske sezone pa je bil šumaher d best aaa? Ne boljše gume je imel in tud boljš avto:) Okej priznam da je šumi dober samo spet ne zmore vsega :D.

radeon power:

> "Zakaj tle nihce ne zna bit objektiven? In vas je vecina ko ene lajne, ki samo trajbate eno
> in isto?"
> BigWhale s svojimi komentarji si vse prej kot objektiven.

Prosim, da me citiras. Kje sem izjavil kaj kar ni bilo objektivno. Tisto zgoraj kar sem pa napisal je pa dejstvo. Preberi nekaj postov nazaj. :)

Jaffa:
Nekoc sem rekel, da so prisli tja dirkat in niso na crusingu po mestu. 'Komisarji' precejkrat ustrelijo kakega kozla, sploh, kadar kaznujejo nekoga zaradi 'nevarnega' prehitevanja ali pa 'nevarne' voznje.

Luc ::

Še kako dobro leto pa se bo Renault vrnil na prestol, tja kamor spada :D .

Jaffa ::

Tribes, Shok; lepo prosim no. Že lani so bile Michelinke dobre (boljše), sam letos je pa razlika še večja. Minuta je bila tu zaradi tega, ker je bilo zelo! vroče in v takšnih pogojih je Michelin še boljši. Ne rečem da BMW ni dober, sam gume se res FUL poznajo. Jaz sem pa prepričan, da Ferrari ne bi zaostajal na Michelinkah ! Debata ne teče o Schumiju.
www.markosoft.si | www.markoshop.si
GRYPHON Z87|i7-4770k@4200MHz|16GB VENGEANCE 1866MHz
2x SAMSUNG 850PRO 256GB|GTX960|LIAN LI|BENQ BL3201PT 4K

Minuta je bila tu zaradi tega, ker je bilo zelo! vroče

Ja bilo je 29°C to se pravi da če bi dirkali v Nedeljo pri nas v Lj (35°C) bi BMW zmagal z tremi krogi naskoka, McLaren pa itaq ni konkurenčen in bi najbrž zaostal še dva kroga za Ferrerijem. aha...

Jaz sem pa prepričan, da Ferrari ne bi zaostajal na Michelinkah !

Jaz pa trdim da Ferrari Michelink ne bo vidu tud od daleč ne, ker majo pogodbo z Bridgestonom do 2006 (vsaj tko sm jest slišal). Torej so vse debate, kaj bi bilo če bi, brezpredmetne.

LP

TribesMan

"Prosim, da me citiras. Kje sem izjavil kaj kar ni bilo objektivno. Tisto zgoraj kar sem pa napisal je pa dejstvo. Preberi nekaj postov nazaj. :)"

že samo mišljenje da kimy lahko zmaga je mal pristransko, ne :) (ali pa ne gledaš f1 in ne poznaš razmerja moči)

TribesMan: tvoje "navijanje" za mercedes ti megli razum
S tem ni sicer nič narobe, samo razmišljaš kot fanatik in ne kot ne pristranski opazovalec. Žal.
BMW in Mercedes sta na istih gumah, pa je kimy ta vikend bil zadaj krepko čez 0,5 sekunde (namig: D.C. je ponavadi zadaj čez sekundo).
Bolj ko gre vse skupaj k koncu, je Mercedes vse bolj za BMW-jem (kar posledično pomeni, da BMW ima rezerve in lahko avto izboljšuje, med tem ko gre pri mercedesu bolj ali manj za dejstvo da je njihov avto letos na meji zmožnosti (pa drugo leto, nič ne de))

pa tudi v dežju McLaren ni v prednosti (ker kimy ni bog, je pa odličen dirkač), tako da bi vseeno stavil na Williams, pa če prav dežuje (oz. bi deževalo)

ferrari in mclaren pa sem primerjal v osnovi (šasija na šasijo, ker se mi "neupravičeno?" dozdeva da bi bil ferrari precej boljši na mišelinkah (pa pustim debato o tem zakaj so izbrali japonce ob strani, ker me to ne zanima) in s tem skušal nakazati da se mi zdi da mercedes enakovreden s ferrarijem samo zaradi (veliko) boljših gum.

p.s.
ne mislm se več "kregat" in "zagovarjat", če sami ne razumete oz. ste podvrženi na mercedesovo oz. bmw-jevo ali pa ferrari-jevo stran.

Zgodovina sprememb…

««
15 / 24
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

F1 - sezona 2005 (strani: 1 2 3 449 50 51 52 )

Oddelek: Loža
257687048 (45963) Alexius Heristalski
»

F1 2004 (strani: 1 2 3 440 41 42 43 )

214182989 (50312) Microsoft
»

Sezona F1 se začenja (strani: 1 2 )

555367 (4714) Chessman
»

Šumi ČETRTIČ ! - forza Schumi !!! (strani: 1 2 )

706690 (5911) ziga7
»

F1 (strani: 1 2 3 4 )

17010635 (9363) Nemelk

Več podobnih tem