» »

Mestno redarstvo

Mestno redarstvo

««
10 / 12
»»

connel ::

Lakotnik, pri Toplicah je drugače, tisto je privat P in pobirajo parkirnino zase, oziroma več ali manj je za hotelske goste, jasno zastonj. Če nisi pač plačaš. Če prideš pred pobiralcem imaš zastonj, itak. Preganjal te ne bo nihče.

šernk, zapisujejo si ravno ne, sem pa siguren da si vsaj večino avtomobilov, ki so bili tam pred njimi zapomnijo in te ne bodo doletele nobene sankcije. Povedano iz prakse ;)

šernk ::

No saj vsi ostali avtomobili pa itak ali plačajo na mestu ali pa takoj obrnejo, samo nekako se mi zdi kroženje redarjev tam naokrog mešanje zraka potem, ker oni pridejo 1x dnevno očitno na en izlet in to je to.

če ti da pa kazen se pa lahko z lahkoto izgovarjaš da si prišel ob 7 zjutraj in imaš zraven še 3 priče, tisti študent, ki pobira parkirnino in ki edini lahko ve ali si parkiral še preden je on tja prišel ali potem (seveda bo ob 100 avtih dnevno čez par mesecev na sodišču točno spomnil tebe) je praktično potem še na sodišču brez vsakršne moči.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

B_Marley ::

Mene pa zanima, ali ima mestni redar pristojnost, da te ustavi v tekočem prometu? Recimo, da te opazi, ko telefoniraš med vožnjo. Kaj se zgodi, če se odpelješ dalje, kljub temu, da ti signalizira, da naj ustaviš?

V zakonu piše tole:
15. člen

(pooblastila občinskega redarstva)

(1) Občinski redarji zaradi zagotavljanja varnega in neoviranega cestnega prometa na cestah v naselju in na občinskih cestah zunaj naselja ter varstva cest in okolja na občinskih cestah izvajajo nadzor nad določbami tega zakona:

- 5. člena (varstvo okolja),

- 7. člena (odgovornost staršev, skrbnikov oziroma rejnikov),

- 17. člena (izločitev vozila iz prometa),

- 18. člena (čas trajanja izločitve iz prometa),

- 19. člena (odstranitev nepravilno parkiranega in zapuščenega vozila),

- 31. člena (območje umirjenega prometa),

- 32. člena (območje za pešce),

- 33. člena (varnostni pas),

- 34. člena (zaščitna čelada),

- 35. člena (prepoved uporabe naprav ali opreme, ki zmanjšujejo voznikovo slušno ali vidno zaznavanje ali zmožnost obvladovanje vozila),

- 37. člena (vožnja z vozilom po cesti),

- 41. člena (vožnja z vozilom na prehodu za pešce),

- 46. člena (najvišje dovoljene hitrosti),

- 47. člena (najvišje dovoljene hitrosti posameznih vrst vozil),

- 61. člena (odpiranje vrat vozila),

- 62. člena (zapustitev vozila),

- 63. člena (označitev ustavljenih vozil),

- 65. člena (ustavitev in parkiranje),

- 67. člena (parkiranje na parkirnem mestu označenem za invalide),

- 68. člena (območja kratkotrajnega parkiranja),

- 69. člena (izjeme parkiranja na prostoru, kjer to ni dovoljeno),

- 77. člena (pogoji za nalaganje in razlaganje tovora na cesti),

- 78. člena (pogoji za opravljanje gospodarske vožnje),

- 83. člena (udeležba pešcev v cestnem prometu),

- 84. člena (označitev pešcev),

- petega in desetega odstavka 87. člena (varstvo otrok),

- 88. člena, razen nad določbo sedmega in devetega odstavka tega člena (prevoz oseb),

- 92. člena (jahač, gonič in vodič živali v prometu ter pogoji za udeležbo živali v cestnem prometu),

- 97. člena (pogoji za uporabo posebnih prevoznih sredstev v cestnem prometu),

- 98. člena (prometna signalizacija),

- 99. člena (svetlobni prometni znaki).

(2) Občinski redarji izvajajo nadzor nad 46. in 47. členom tega zakona izključno s samodejnimi napravami in sredstvi za nadzor prometa, s katerimi se prekrški slikovno dokumentirajo, pri tem pa nimajo pravice ustaviti voznika.

(3) Občinski redarji pri opravljanju nalog iz prvega odstavka izvajajo ukrepe, določene s tem in drugimi zakoni, ter ukrepe, določene z občinskimi predpisi, ki urejajo promet v skladu z zakonom.


in pa:

17. člen

(izločitev vozila iz prometa)

(1) Pooblaščena uradna oseba prepove nadaljnjo vožnjo in izloči iz prometa motorno ali priklopno vozilo:

1. ki v zimskih razmerah nima predpisane zimske opreme ali če je na njem sneg, led, voda ali druge snovi, ki bi lahko vplivale na vozne lastnosti vozila ali ki bi se lahko raztresale ali razlivale z njega ali če stekla vozila ali vzvratna ogledala niso čista;

2. na katerem je tovor naložen ali pritrjen v nasprotju z določili tega zakona;

3. ki ne izpolnjuje predpisanih zahtev glede varstva okolja;

4. ki mu v skladu z veljavnimi predpisi ni dovoljen vstop v državo.

(2) Pooblaščena uradna oseba lahko prepove nadaljnjo vožnjo in izloči iz prometa tudi motorna ali priklopna vozila, ki ne izpolnjujejo drugih predpisanih pogojev za vožnjo v cestnem prometu, če bi to lahko vplivalo na varnost prometa.

(3) Pooblaščena uradna oseba prepove nadaljnjo vožnjo motornega vozila, če voznik ali potnik ne uporablja ali ne uporablja na predpisan način varnostnega pasu, dokler ga ne uporabi, ali če otrok, ki se vozi v vozilu, ni zavarovan, kot je to določeno v določbah tega zakona, ki določajo prevoz oseb. Nadaljnjo vožnjo pooblaščena uradna oseba prepove tudi, če voznik ali potnik na kolesu, kolesu s pomožnim motorjem, mopedu, motornem kolesu, trikolesu, lahkem štirikolesu ali štirikolesu ne uporablja predpisane zaščitne čelade, kot je to določeno s tem zakonom oziroma je ne uporablja tako, kot je to predvidel proizvajalec, dokler je ne uporabi na način, ki ga je predvideval proizvajalec.

(4) Pooblaščena uradna oseba, ki izloči iz prometa vozilo iz prvega ali drugega odstavka tega člena, lahko odvzame registrske oziroma preizkusne tablice, skladno z določbami zakona, ki ureja motorna vozila.

(5) Če v primeru iz prejšnjega odstavka voznik ne odstrani registrskih ali preizkusnih tablic z vozila, se jih odstrani z neposredno fizično prisilitvijo na voznikove stroške, skladno z določbami zakona, ki ureja motorna vozila.

(6) Pooblaščena uradna oseba začasno izloči iz prometa tudi motorna vozila ali skupino vozil, za katerimi je zaradi počasne vožnje nastala kolona vozil.


Torej ali te lahko redar ustavi na primer za telefoniranje med vožnjo ali za neuporabo luči ipd?
She is electric. Can i be electric too?

darkolord ::

Za telefoniranje definitivno. Pa za luči verjetno tudi.

Zgodovina sprememb…

Mehmed ::

Ne sme te ustavit, ce te nameri prehitro vozit, lahko pa ce telefoniras?

B_Marley ::

darkolord je izjavil:

Za telefoniranje definitivno. Pa za luči verjetno tudi.


To je ravno moje vprašanje. Na podlagi katerega člena bi te naj imel pravico ustaviti v tekočem prometu? Za varnostni pas jasno piše, da te lahko izloči iz prometa in ti celo prepove nadaljno vožnjo, če se ponovno ne pripašeš. Zanima me tudi kaj se zgodi, če se mu preprosto odpelješ, ko te želi ustaviti in kateri člen določa sankcijo za takšno početje?
She is electric. Can i be electric too?

darkolord ::

- 35. člena (prepoved uporabe naprav ali opreme, ki zmanjšujejo voznikovo slušno ali vidno zaznavanje ali zmožnost obvladovanje vozila),


in

(9) Z globo 250 eurov se kaznuje za prekršek voznik, ki ne ravna po predpisanem znaku, s katerim ga pooblaščena uradna oseba ustavlja ali ne upošteva njene odredbe o prepovedi nadaljnje vožnje, ali ki ne upošteva svetlobne prometne signalizacije, ki označuje eksperimentalno prometno ureditev.

B_Marley ::

@darklord: Aha, no, ker tam o izločitvi iz prometa govori samo o varnostnem pasu. Nikjer ni jasno napisano za katere prekrške te lahko ustavi, ampak očitno za vse. No, ampak če se mu odpelješ, kaj te bo lovil? Saj nima modrih luči...
She is electric. Can i be electric too?

connel ::

Mogoče si zapiše reg. številko in dobiš darilce po pošti ?

darkolord ::

Ali pa pokliče policaje...

B_Marley ::

@connel: Če pa to vzdrži presojo pred sodiščem, pol pa res ne vem kam pridemo. Potem lahko redar napiše kazen za vsakega, ki ga vidi, pa dobi potem kazen po pošti.

@darklord: To lahko naredi, ampak veš kje sem jaz že lahko takrat? Kako bo dokazal, da sem se jaz res tam mimo peljal? Če narobe parkiram me poslika, v prometu pa ne... Sej to je teoretični primer, da ne bo pomote :) samo zanima me, kaj bi se zgodilo... :D
She is electric. Can i be electric too?

Gladi ::

Sej če policistu zbežiš tud nima slike, ampak če si zapomni registrske si najebu.

connel ::

No ja, če gremo tako, te tudi za pas oz. uporabo telefona oz. ostale prekrške policist ne slika, kar pa ne pomeni, da tega nisi storil ;)

B_Marley ::

No, policist se bo vsedel v avto in te lovil, potem pa nimaš več izgovora. Pri redarstvu pa si on lahko zapiše številko, ampak če ti sproduciraš par prič, ki rečejo, da si bil takrat pa takrat drugje...
She is electric. Can i be electric too?

Utk ::

Redarjem, ki pa naj bi jim izguba službe grozila zdaj, pa naj bi očitali celo prekoračitev pooblastil. "Voznike napačno parkiranih vozil kaznujejo celo tam, kjer naj bi sicer veljali tihi dogovori o nekaznovanju," pojasnjujejo poznavalci dogajanja na MOL.

V najlepšem in najbolj strpnem mestu, kjer vlada levica, ki ji je najbolj sveta stvar na svetu in izven njega, pravna država, ima oblast tihi dogovor s priviligirano kasto, ki se je ne sme kaznovat, če pa kdo slučajno jo, ostane brez službe. Nizko ste padli, žabarji.

Mehmed ::

Ne tako nizko kot slovensko novinarstvo, ce jim uspe 3x stlacit naj bi v dve vrstici teksta.

first_line ::

To je že dolgo poznana žabarska posebnost. Prej si dobil poškodovan avto (ne LJ tablica), sedaj se je malce zožal kriterij in so priviligirani samo uber ppl.

Looooooka ::

Problem je v tem, da se vozijo stran od strogega centra in kazni pisejo po naseljih...in to takih, kjer so vecinoma privat hise in trojcki.
To, da pises kazni v centru, ki ga pac uporabljajo VSI...vljucno z ljubljancani in obiskovalci mst je ena stvar...to da moris po celem mestu za katerega se ze par 10 let ve, da ni bil namenjen za danasnje razmere(kjer ima vsako stnovanje svoj avto ce ne 2) je pac druga stvar.
Ce fasem kazen v centru, kjer pac NE zivim se stekam. Ce pa pizde male, ki niso sposobne najt postenega dela lovijo reveze po siski, za bezigradom in v dravljah...je to pa to pac zelo grd nacin filanja proracuna.

darkolord ::

Lovljenje barab se meni zdi precej pošteno (in plemenito) delo.

Mehmed ::

Lej, malo pomalo bo vse znotraj obvoznice imelo parkomate. Toliko jim ze prinasajo da se hitro pokrijejo pa se nove zraven.
Ceste se spreminja v enosmerne, da se dobi parkplace.
Ko bo ta faza enkrat koncana, bo veliko (ceprav nikoli dost) placljivih parkplacov. In takrat lahko res orenk udaris po prekrskarjih. Ker ne bo vec izgovora, da nisi imel kje parkirat.

Kar hocem reci je, da bos na danasnje probleme cez 10 let gledal z nostalgijo.

Utk ::

In kaj bi zdej radi? Da redarji delajo selekcijo kje in komu pišejo kazni? Recimo županu in njegovi žlahti ne, ostalim da? In kako bo redar vedel čigav je avto v Dravljah? Ali pa v Dravljah sploh ne bi smela veljat enaka pravila v centru, in se bi tam smelo parkirat po (tujih) zelenicah in ogrožat življenja ljudi (predvsem otrok samohranilk in kolesarjev) s parkiranjem na pločnikih? Smešno to.

indubio ::

A to se pa ni nihče vprašal, ali je dopustno odločbo o prekršku opreti na dokaz (slikovno gradivo), ki ga je pridobil oškodovanec (v primeru parkiranja JP LPT)?

Meni se namreč zdi rahlo sporno (tudi z vidika procesnih jamstev), da lahko oškodovanec (ki se je sprehajal z namenom, da odkrije kršitve) sam poslika in popiše kje si bil brez listka, potem pa vse skupaj pošlje na mestno redarstvo, kjer samo še izdajo plačilni nalog ali pa odločbo o prekršku. Potem redarjev skorajda ne potrebujemo več ...

gslo ::

a res? ravno gledam 2 policijski kibli čez okno, parkirani na delu cestišča, kjer je specifično označeno prepovedano parkiranje (rumene cik-cak črte).

kako prikladno, ravno v teh 2 dneh odkar so njihova vozila tu ni MOL redarstva od nikjer. prej pa vsak dan natepavajo te listke. :-P

PaX_MaN ::

gslo je izjavil:

kako prikladno, ravno v teh 2 dneh odkar so njihova vozila tu ni MOL redarstva od nikjer. prej pa vsak dan natepavajo te listke. :-P

Za to plačo se pač ne gre ven na mraz.

gslo ::

ubistvu se gre, sam s policaji se jim ne da drkat.. baje so mel pred leti eno "vojno", oni so jim listkal nepravilno parkirane policijske avtomobile (ki so roko na srce pogosto na zelo napačnih mestih), policaji so jim vračali z non stop kontrolo v prometu, varnostnimi pasovi, alkotesti, itd, itd.

na koncu so ugotovil, da je bolš, če naslednji vsi stran pogledajo. in tako je, očtino..

;-) ::

gslo ima prav. Ravno to se sedaj dogaja v Mariboru, mestni redarji so policijskim avtmobilom pisali veselo kazni, pritožb niso upoštevali itd. Sedaj mariborska policija pogleda vstran ko se kurijo radarji, na tistem shodu pred parimi dnevi so bili policisti v neposredni bližini in so vse videli kaj se dogaja a niso vskočili in prav je tako! Če je to "naš denar" pa delajmo z njim kaj hočemo.

Utk ::

Ja to je hudič ko se dvoji intelektualci spopadejo.

St235 ::

indubio je izjavil:

A to se pa ni nihče vprašal, ali je dopustno odločbo o prekršku opreti na dokaz (slikovno gradivo), ki ga je pridobil oškodovanec (v primeru parkiranja JP LPT)?

Meni se namreč zdi rahlo sporno (tudi z vidika procesnih jamstev), da lahko oškodovanec (ki se je sprehajal z namenom, da odkrije kršitve) sam poslika in popiše kje si bil brez listka, potem pa vse skupaj pošlje na mestno redarstvo, kjer samo še izdajo plačilni nalog ali pa odločbo o prekršku. Potem redarjev skorajda ne potrebujemo več ...


V prekrškovnem postopku se je možno opret na vsak dokaz. Zakaj torej ne na fotografijo? Oškodovana stranka ima vso pravico, da brani svoje interese in sodišču predloži slikovno gradivo, ki ga ima. Na sodišču pa je da oceni ali je konkreten dokaz verodostoje in relavanten. Ima pa obtoženec vso pravico, da takšnemu dokazu oporeka, kot bi lahko oporekal vsaki drugi sliki.

Seveda lahko JP LPT tako postopa zgolj kadar so neposredno oškodovani, ne morejo pa preganajt naključnih kršitev. Enako kot se imaš ti pravico sprehajat po svojem zemljišču in slikat škodo, če jo kdo povzroča ter seveda zadeve prijavit ustrezni inštituciji.

simnov ::

Ali te občinski redar lahko ustavi če se mimo pelješ z avtom.

St235 ::

Kot je meni znano teh pooblastil nimajo.

simnov ::

Hm saj to je problem vsak po svoje ve kako je noben pa nezna povedat.Ali pa če se z motorjem zapelješ na njivo po cesti 300m daleč brez čelade ali te lahko ti rdečkoti ustavijo.

para! ::

- opozorilo;

- ustna odredba;

- ugotavljanje istovetnosti;

- varnostni pregled osebe;

- zaseg predmetov;

- zadržanje storilca prekrška in kaznivega dejanja;

- uporaba fizične sile, sredstev za vklepanje in vezanje in plinskega razpršilca (v nadaljnjem besedilu: prisilna sredstva).

Če ti kej pomaga. Ne vem pa kako je z ustavljanjem, sam jih še nisem opazil, da bi kaj mahali. Je pa zanimivo koliko pooblastil imajo, glede na to, da me spominjajo na tipe, ki razvažajo pice :))
Death before dishonor!

Mehmed ::

Isto kot varnostniki imajo potem.

simnov ::

Ja saj če te ne sme ustavit te potem tudi zadržat ne more.

blaz_ ::

Kot je meni znano te lahko ustavi zaradi varnostnega pasu, mobitela...
15.člen: http://www.uradni-list.si/1/content?id=...
Ko tehnologija odpove, uporabi macolo.

Mehmed ::

Mal smesno je, ce te lahko ustavi za nepripasanost, ne sme pa za prehitro voznjo, tudi ce ti jo izmeri.

St235 ::

Razlika je v tem, da redar kot takšen nima pooblastila, da bi ti izmeril hitrost. Redarji lahko hitrost merijo samo z avtomatskimi sistemi, ne pa tudi z ročnimi radarji.

simnov je izjavil:

Hm saj to je problem vsak po svoje ve kako je noben pa nezna povedat.Ali pa če se z motorjem zapelješ na njivo po cesti 300m daleč brez čelade ali te lahko ti rdečkoti ustavijo.


Če nisi na prometni površini ne moreš naredit prometnega prekrška.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: St235 ()

Mehmed ::

Kako pol izvajajo to o pripasanju v praksi?
Ce te ne more ustavit vozi za tabo dokler enkrat ne gres iz avta?
Ali ne izvajajo sploh?

blaz_ ::

z loparčkom
Ko tehnologija odpove, uporabi macolo.

Mehmed ::

Ah jst sm si tisto ne smejo ustavljati, ko te namerijo, zgleda zapomnil kot ne smejo ustavljati sploh.
Ceprav ne stekam zakaj jim ne dajo rocnih radarjev kakrsne ima policija, ce si ze delijo vecino pooblastil.

St235 ::

Zato, ker je za uporabo radarjev predvidno posebno usposablanje in zato, ker zakon ne predvideva, da bi to lahko izvajali tudi redarji.

Redar ::

simnov je izjavil:

Ali te občinski redar lahko ustavi če se mimo pelješ z avtom.


Fantje in dekleta, da ne bo nepotrebnih težav (predvsem pa stroškov).

Občinski redar (Zakon o občinskem redarstvu - zajema Občinske, Medobčinske in Mestne redarje) te lahko ustavi s stop loparčkom ali z znaki, ki jih dajejo pooblaščene uradne osebe (zadeva je določena v Pravilniku o znakih, ki jih dajejo policisti udeležencem cestnega prometa. Ustavi te lahko v primeru ko ne uporabljaš varnostnega pasu, varnostne čelade, voziš v enosmerno ulico (neupoštevanje prometne signalizacije), uporabljaš mobitel med vožnjo avta, kolesa, motorja, lahko te ustavi če ti avto preveč "kadi", če iz avta vržeš cigaretni ogorek, z namenom tehtanja vozila (predvsem tovornih vozil)..., ne more pa te ustaviti zaradi prehitre vožnje.

Sedaj pa najzanimivejši del, v primeru ko te ustavlja in mu ne ustaviš je predpisana globa (poleg prekrška) 160€, v veljavo prihaja popravek Zakona o pravilih cestnega prometa, ki dviguje globo na 500€ + 5KT.

V kratkem bo zagovarjana magisterska naloga s področja pooblastil Občinskih redarjev, ko bo zadeva mimo, prilimam link --> prijetno branje s primerjavo italijanske (Polizia Municipale), Dunajskega oddelka zvezne policije in angleških bobijev. Naši so mucki v primerjavi s tujino - verjemite tega si ne želimo, niti ne potrebujemo.
Je pa res ko ga userješ sledi kazen. V odvisnosti od starosti -- 5-10let = po riti; 10-18 = prepoved neke dobrine; 18+ = denar. Se splača?

Utk ::

Naši tudi bojo mucki, dokler je redar lahko vsak bedak - in tudi je. Sej varnostniki bi tudi radi imeli rotirke na avtih in ne vem kaj, ampak dokler je pogoj za varnostnika, da...no, sploh ni nobenga pogoja, do takrat jih pač ne bojo imeli, ker ne moreš vsakemu bedaku zaupat, da se bo varno vozil 120 čez naselje.
Ko pa redarstvo ne bo več odpad županovih prijateljev, ki ne najdejo službe, in bo to resna služba kot policija, potem pa lahko dobijo tudi še kakšno pooblastilo.

darkolord ::

dokler je redar lahko vsak bedak
Konec koncev je to čisto irelevantno, dokler dobro opravlja službo.

Na račun tega je pa slišati skoraj izključno pripombe v stilu "kaj bo on meni", ker je očitno prizadet njihov ponos, če dobijo kazen za prekršek od nekoga z nižjo izobrazbo.

Utk ::

Problem je, ko prekrška ni. Čisto vsak tega ne more presojat, tudi vsak z nekim tečajem ne. Je treba imet še malo zdrave pameti. Ne pa da natikajo lisice, čez 3 ure jih pa stikajo, zastonj.
Če nekdo odloča kaj je prekršek in kaj ne, mora imet neko avtoriteto, ne pa da je to neka lokalna zguba, ki je slučajno bila sošolec od župana. In to vsi vejo. Ker takemu tudi če plačaš kazen, se ne boš nič naučil, ker se ne boš počutil krivega.

Redar ::

Utk je izjavil:

Problem je, ko prekrška ni. Čisto vsak tega ne more presojat, tudi vsak z nekim tečajem ne. Je treba imet še malo zdrave pameti. Ne pa da natikajo lisice, čez 3 ure jih pa stikajo, zastonj.
Če nekdo odloča kaj je prekršek in kaj ne, mora imet neko avtoriteto, ne pa da je to neka lokalna zguba, ki je slučajno bila sošolec od župana. In to vsi vejo. Ker takemu tudi če plačaš kazen, se ne boš nič naučil, ker se ne boš počutil krivega.


Problem je, ko prekrška ni. --> To pa res ni problem. Na list papirja napišeš svoje podatke, v telo besedila stlačiš dejstva, se podpišeš in pošlješ po pošti na redarstvo ki te je oglobilo! Tada, s sklepom ustavljeno! Pa še stroške ki so ti nastali lahko od njih zahtevaš nazaj!

Ne pa da natikajo lisice, čez 3 ure jih pa stikajo, zastonj. --> Torej lisic v Ljubljani ni več (imam občutek da tvoje pritožbe večinoma letijo na Zokija in Ljubljano!) "Stikanje" lisic brez plačila kolikor se spomnem je blo to v Stožicah (al Bežigrad - uglaunem fuzbal!) in tam so bili prekrški - zakaj so sneli lisice je pa verjetno res stvar debate...

Tile izgovori o izobrazbi so pa vrhunec. Se pravi če bi bili redarji z univerzitetno izobrazbo ti ne bi parkiral narobe, ker imajo poklicno šolo pa iz principa boš? :D

darkolord ::

Večina teh prekrškov je tako očitnih, da se jih vidi malodane z lune.

Nevem zakaj bi moral potrebovati še neko moralno avtoriteto - avtoriteto za odločanje o prekrških mu podeljuje zakon.

Ali se počutiš krivega ali ne je pa problem samo v glavi - enako kot sem napisal že zgoraj.

Utk ::

Vi se kar zafrkavajte, ampak redarji v resnici ne znajo presodit ali je nekaj zelenica, pločnik, cesta ali nič od tega, zato imajo točen seznam do kvadratnega metra kje dat kakšno kazen in kje ne. Ker ne znajo sami presodit. Policaj ne potrebuje takega seznama. Če je stvar v resnici drugačna kot je imajo oni v papirjih (sej vemo kako natančne so slovenske evidence česarkoli), dajo vseeno kazen, ker tam piše, da je tisto pločnik, tudi če ga ni, in gor raste živa meja in se to vidi iz Marsa. In ne skrbet, mene še niso kaznovali, sem pa videl primere za v kakšno slabo komedijo.
Zakaj pa mislite, da se ljudje pritožujejo kako redarji nekje pišejo kazni, eno ulico zraven, kjer je ista situacija pa ne - tiste ulice pač ni na seznamu, ker so je pozabili dodat, ali pa ker jo je kdo "pozabil" dodat, ker tam živi nekdo pomemben, sam redar pa ne zna, ali pa noče znat, presodit kakšno je stanje tam.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Utk ()

darkolord ::

Pa brat verjetno tudi ne znajo?

St235 ::

Utk je izjavil:

Vi se kar zafrkavajte, ampak redarji v resnici ne znajo presodit ali je nekaj zelenica, pločnik, cesta ali nič od tega, zato imajo točen seznam do kvadratnega metra kje dat kakšno kazen in kje ne. Ker ne znajo sami presodit. Policaj ne potrebuje takega seznama. Če je stvar v resnici drugačna kot je imajo oni v papirjih (sej vemo kako natančne so slovenske evidence česarkoli), dajo vseeno kazen, ker tam piše, da je tisto pločnik, tudi če ga ni, in gor raste živa meja in se to vidi iz Marsa. In ne skrbet, mene še niso kaznovali, sem pa videl primere za v kakšno slabo komedijo.
Zakaj pa mislite, da se ljudje pritožujejo kako redarji nekje pišejo kazni, eno ulico zraven, kjer je ista situacija pa ne - tiste ulice pač ni na seznamu, ker so je pozabili dodat, ali pa ker jo je kdo "pozabil" dodat, ker tam živi nekdo pomemben, sam redar pa ne zna, ali pa noče znat, presodit kakšno je stanje tam.


Če redar naredi napako imaš pravico podat pritožbo. Če jparkiraš v živo mejo, kazen imaš pa za napačno parkiranje na pločniku, potem ti tega res ne bo težko dokazat?
««
10 / 12
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ali lahko občan redarja kaznuje? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6815526 (13079) Utk
»

Prekršek - obtožen, ne samo obdolžen - lastnik. (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
11726278 (22108) solatko
»

200 € za napačno parkiranje (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

Oddelek: Loža
50944566 (32831) Mehmed
»

Ugovor na kazen za nepravilno parkiranje v Ljubljani (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7412590 (11424) Vice
»

Mestni redar te bo lahko pretipal..??!! (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
609495 (8011) Matev

Več podobnih tem