» »

Kaj se zgodi, ko umreš?

Kaj se zgodi, ko umreš?

Temo vidijo: vsi
««
10 / 15
»»

Matako ::

Muster je izjavil:

Najbolj mi je zanimiv ta njena ozdravitev, ki medicinsko niso mogoči. Zrasla so ji nova prsa in novi jajčniki.... lahko je imela celo otroka po tej nezgodi..

Kaj ne bi bilo preprosteje in manj dela, če bi ji zrasel kar penis? Čudna so pota božja.
/\/\.K.

bluefish ::

Aha, če verjameš.

Razen seveda, če lahko ob iskanju njenega imena najdeš še kaj več kot povezave do raznih verskih strani,...

AmokRun ::

Če ima kdo preveč časa. :D Odličen Shelly Kagan.
https://www.youtube.com/playlist?list=P...

Macx95 ::

Če kdo nima preveč časa. Fenomenalni Dr.Ravi Zacharias.
klik

T-h-o-r ::

pri

has anyone ever disproved god's existence? sem ustavil video :D
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: T-h-o-r ()

mtosev ::

jaz sn pogledal pa je bilo kr zanimivo
a few good points
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

jype ::

No amount of good points are enough to undo all the bullshit.

dobra razlaga

Slaba razlaga. Imam boljšo, je tudi preprostejša in krajša:

judoka ::

Kaj je tako posebnega v tej "boljši" razlagi?

jype je vseved, je tudi atheist in ima vedno "prav" pri vsem. zato je pač nastrojen proti drugače mislečim in veram
jype=militant atheist

judoka> Kaj je tako posebnega v tej "boljši" razlagi?

V primerjavi s slabšo? Da je ta pravilna, tista pa ni.

mtosev> jype=militant atheist

mtosev=naiven slaboumnež, ki ga lahko nategne vsak, ki mu govori tisto, kar želi slišat.

Dokaži, da flying spaghetti monster ne obstaja, potem se bova pa naprej pogovarjala.

jype je izjavil:

Dokaži, da flying spaghetti monster ne obstaja, potem se bova pa naprej pogovarjala.

Jaz bi dvakrat premislil, mtosev!

Razen, če te debata z jypetom veseli. :))
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Matako ()

einstein :P ::

No, no, back on topic.
STAY OUT OF MY TERRITORY!

RejZoR ::

T-h-o-r je izjavil:

pri

has anyone ever disproved god's existence? sem ustavil video :D

To in pa če gledaš iz drugega zornega kota, kje je kakšen dokaz o obstoju "boga" ? 2000 let prenašanja zgodbic ima toliko teže kot če si jezst zdele neki izmislim in se nato 2000 let prenaša iz roda v rod.
Že res da obstoj bitij na nekem višjem nivoju obstoja mogoče ni možno znanstveno dokazat z našim znanjem, ampak potem je dokazovanje toliko nemogoče kot nezmožnost dokazovanja neobstoja.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Matako je izjavil:

jype je izjavil:

Jaz bi dvakrat premislil, mtosev!

Razen, če te debata z jypetom veseli. :))
hvala na opozorilu, ampak z jypetom ne grem v debato, ker ni sposeben normalnega odnosa in brez trollanja drugih. do tedaj ne bom odgovarjal na njegove poste

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mtosev ()

Kakšna škoda, da se tako mlad fant tako temeljito moti, hkrati pa nikomur ne dovoli, da mu bi razložil, kje je njegova zmota. Sliši še skoraj - religiozno.

Jebi ga jype. Delo genija ni nikoli končano. Takle maš.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Matako ()

Resen sem. Ko umreš, se ne zgodi nič neobičajnega. Nevropsihologija precej jasno opredeljuje možgansko smrt in njene posledice.

PacificBlue ::

@jype
Tudi če si resen, to ne vpliva na resnico.
Materialističen pogled na svet, ne vkljucuje življenja po smrti. In znanost, ki deluje na tem principu odklanja drugačne ideje, ker bi bil drugače njen obstoj ogrožen.

Lahko pa prisluhnemu nekaterim, ki delajo na nevrološkem področju(so znanstveniki), kaksne izkusnje so imeli sami.

I’m out.
:3

PacificBlue> Lahko pa prisluhnemu nekaterim, ki delajo na nevrološkem področju(so znanstveniki), kaksne izkusnje so imeli sami.

Ni pomembno, kdo kaj trdi. Znanost deluje, ker je neodvisna od priimkov, akademskih nazivov in ostale solate, ki ne pomeni nič.

PacificBlue> Materialističen pogled na svet, ne vkljucuje življenja po smrti.

Življenja po smrti _ni_.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

Ni materialističnega življenja, kot si ga EDINEGA znamo predstavljati. Kar pa seveda ne pomeni, da ni življenja.
I’m out.

Zgodovina sprememb…

Ne, to kar pomeni, da ni življenja. Tisti, ki ostanemo živi, lahko ohranjamo spomin in cenimo zapuščino mrtvih, a mrtvi ostanejo mrtvi.

Ostajajo hladno mrtvi, ker materialne življenske funckije prenehajo. Ne pomeni pa to, konec spominov, zavesti. In vsekakor ne pomeni, da je konec življenja v kakršikoli drugi obliki.
I’m out.

because there is an underlying unity behind all the various seemingly separate things we see.
I’m out.

PacificBlue> Ostajajo hladno mrtvi, ker materialne življenske funckije prenehajo. Ne pomeni pa to, konec spominov, zavesti. In vsekakor ne pomeni, da je konec življenja v kakršikoli drugi obliki.

Seveda ne. To pomeni konec spominov, zavesti in življenja v vseh oblikah - zgolj mrtvega, ne vseh nas.

PacificBlue> because there is an underlying unity behind all the various seemingly separate things we see.

No there isn't, mate.

BaToCarx ::

jype je izjavil:

Ne, to kar pomeni, da ni življenja. Tisti, ki ostanemo živi, lahko ohranjamo spomin in cenimo zapuščino mrtvih, a mrtvi ostanejo mrtvi.

Bingo.

jype

no David Bohm se ne strinja s tabo, pa jaz tud ne.;)
Mogoče pa prezivijo in živijo še naprej tisti, ki si to želijo:P
I’m out.

Zgodovina sprememb…

Preživimo tudi tisti ki se ne želimo... your point?

feel the sarcazem.
I’m out.

Mesar ::

Črvi pridejo...
Your turn to burn!

PacificBlue> no David Bohm se ne strinja s tabo, pa jaz tud ne.;)
PacificBlue> Mogoče pa prezivijo in živijo še naprej tisti, ki si to želijo:P

Nisi pogledal predavanja o znanstveni metodi. Nepomembno je, kdo se s kom strinja, kdo je kaj izjavil in kaj je mogoče in kaj je nemogoče.

If it disagrees with experiment - It's wrong. In that simple statement is the key to science. It doesn't make a difference how beautiful your guess is, it doesn't make a difference how smart you are who made the guess or what his name is, if it disagrees with experiment - It's wrong. That's all there is to it.

Double_J ::

Pa sej veš kaj je po smrti. A še noben ni kdaj zelo na hitro vstal in se naslednji trenutek znašel na tleh. Kaj je bilo pa vmes... čisto nič ni blo in tko je tudi po smrti, samo da se tam ne znajdeš več na tleh, tko kot v prvem primeru.
Dve šivanki...

judoka> Kaj je tako posebnega v tej "boljši" razlagi?

V primerjavi s slabšo? Da je ta pravilna, tista pa ni.

Po tvoje mr. egocentrik. Po tvoje.

judoka> Po tvoje mr. egocentrik. Po tvoje.

Jaz nisem povezan s tem, kaj je res, kaj je pa izmišljeno. Tudi če se jaz sploh rodil ne bi, bi bila resnica enaka.

O resnici ti in ogromna večina ljudi nimaš-nimamo pojma. Vsi mamo svoje dogme v katere verjamemo in od katerih ne odstopamo.

Ne. Resnica je ena sama. Lahko prevedem zgoraj podano trditev, če imaš morda težave z angleškim jezikom:

Če se napoved teorije ne ujema z meritvami - Je teorija napačna. V tem preprostem dejstvu je ključ do znanosti. Ni pomembno kako lepo se bere, ni pomembno kako pameten je avtor ali kako se piše - če se napoved ne ujema z meritvami - Je napačna. To je to.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

gzibret ::

jype - jah... pa so bile na tem področju že narejene meritve? Recimo, potovanje duš pa take fore.

Lahko naerdijo še tako kompleksno nevronsko mrežo, nobena do sedaj se še ni upirala izklopu računalnika ;)
Vse je za neki dobr!

gzibret> jype - jah... pa so bile na tem področju že narejene meritve? Recimo, potovanje duš pa take fore.

Seveda so bile. Veliko znanstvenikov je že delalo klovne iz sebe, na koncu pa padlo na najbolj osnovnih fintah.

Na koncu vedno ostane le žalostno dejstvo, da za nami ostanejo samo reči in ideje, ki smo jih pustili zanamcem.

Cervantes ::

Meritve so bile narejene. Duša tehta natančno 22,36 grama. Izmeril veliki Linaeus.

Ja, ampak se je potem izkazalo, da je izmeril narobe, ker nihče drug ni znal ponoviti njegovih meritev. Skratka: It's Wrong.

Wrong. Vsi so se motili.

Sorry. Vse sem si izmislil. Apak not s'pa padu!8-)

Zgodovina sprememb…

Zagotovo. Znano je, da so iluminati, v svoji želji po nadvladi sveta, nekako uspeli vse tehtnice na planetu popraviti tako, da pokažejo 22,36 grama manj.

Na njihovo neizmerno žalost se je Martin Krpan odločil, da bo tehtnico naredil sam, ker tej avstrijski bandi ne zaupa ničesar - in Linaeusa postavil na laž.

Ker lahko Martin Krpan dvigne svojo kobilico, je torej spor izravnan v prid Krpanu.

Hočeš reči, da pač kobilica ni imela duše? Dvimim, da bi se gospa Lea Eva Miller strinjala.

jest10 ::

Pa lahko ta gospa dokaže svoje nastrinjanje? Lahko ta dokaz še kdo ponovi?

Hehe Cervantes to si po temu Duncan MacDougall (doctor) @ Wikipedia malo navdih dobil ne? :D

AmokRun ::

Cervantes je izjavil:

Meritve so bile narejene. Duša tehta natančno 22,36 grama. Izmeril veliki Linaeus.

Ta je dobra. Duša, ki naj bi bila nefizična, ima maso. :))

jype je izjavil:

Ne. Resnica je ena sama. Lahko prevedem zgoraj podano trditev, če imaš morda težave z angleškim jezikom:

Če se napoved teorije ne ujema z meritvami - Je teorija napačna. V tem preprostem dejstvu je ključ do znanosti. Ni pomembno kako lepo se bere, ni pomembno kako pameten je avtor ali kako se piše - če se napoved ne ujema z meritvami - Je napačna. To je to.

Men je to jasno, moj point je bil, da praktično nihče ne pozna resnice...vključno s tabo.

MilanP ::

vazn da vemo kva ni res

judoka> Men je to jasno, moj point je bil, da praktično nihče ne pozna resnice...vključno s tabo.

Sofizmi so v tej temi nepotrebni. Resnico poznamo vsi tisti, ki razumemo, kako deluje ECoG.
««
10 / 15
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

O smrti in življenju po njej (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
679208 (6985) c3p0
»

Primeri Reinkarnacij, regresija, hologramska zavest? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8214032 (11395) Aston_11

Življenje po življenju (strani: 1 2 )

9022990 (21626) bluefish
»

2045: Avatar project (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
16030406 (27676) guest #44
»

Duša (strani: 1 2 3 4 5 6 )