» »

Predelani mesni izdelki

Predelani mesni izdelki

«
1
2

jalovec09 ::

Že dlje časa kupujem sveže meso, ki ga doma sam pripravim za obrok. Pa tud tuno v lastnem soku, kuhana domača jajca, zelenjava (kislo/sveže zelje, vložene kumarice, paprika, srbska solata...) Hrenovke, salame...tega že dlje časa nisem jedel.
Kaj od teh salam, hrenovk je še kukr tolk vredu hrana, skrbijo me maščobe, dodatki. Slaba hrana, kaj potem gre tud imunski sistem dol.
Hvala za vsak vaš nasvet.

francek1 ::

Kunce začni doma gojit...pa morski prašički so tudi dietna hrana...
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...

Yohan del Sud ::

Lej, tukaj boš takoj dobil 170 razlogov za nekaj jest in in 171 zakaj ne. Moj nasvet v tvojem primeru. Idi na centralno lj tržnico tam pod arkadami in v centralni stavbi so mesarije, kjer načeloma na vsaki piše poreklo (kar pomeni, da boš dobil vsakokrat podobno zadevo). Vzemi od vsake po pol hrenovke. Tista, ki ti bo najmanj škodla (kak boš to meril, je tvoj problem), je tvoja logična izbira.
www.strancar.com

jalovec09 ::

Ne gre se mi, da bi živel 100% zdravo, ker to je nemogoče. Se pa nebi spet rad opeku in imel spet 120kg in več.

msjr ::

Če si shujšal in se držiš na nekih zdravih kilah, predvsem ne popusti in se drži diete (oz. tega kar ješ zdaj) naprej. Ne si zdaj rečt, eh sej lohka tale kolutek salamce, pa uno hrenovkico pa malo tega in onega, ker boš hitro nazaj na stari poti. Sej je dosti priložnosi za pojest kakšno svinjarijo (zabave ipd.), takrat pa zmerno.

Govorim iz lastnih izkušenj, pa drži se, žal smo nekateri sestavljeni tako, da se nas vsaka stvar prime :)

Gigahertz ::

če si taprav dec boš žrl zaseko, če si pa fancy jej pršut :S
"670#2500#8"

Yohan del Sud ::

Točno tak. Kaj poješ in koliko poješ ni v korelaciji. Kot tudi ne kaj, koliko in s čim migaš. Pa potem še geni, živci, okoliščine, vplivi, x neznanke ...

Ne se zgovarjat zej samo na uboge hrenovke ... Tudi če se futraš samo polijem lahko živiš 100 let, če ti vsi ostali ixi štimajo
www.strancar.com

francek1 ::

Gigahertz je izjavil:

če si taprav dec boš žrl zaseko, če si pa fancy jej pršut :S

In če boš pretiraval v kombinaciji s kruhom, ti 120 kil ne uide v obeh primerih!
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...

ales85 ::

Gigahertz od kje si potegnil pršut za fancy in kot tak verjetno misliš da "zdrav". Pršut je izredno slana zadeva in iz tega vidika že ne more biti zdrav.

#000000 ::

Sej ni reku da je zdrav, reku je da je fancy :)

jalovec09 ::

V čem je point, da popečeš meso na rastlinskem predelanem olju oz. ješ kuhane hrenovke, ko pa ˝vsak˝ ve, da je predelano rastlinsko olje nekaj najslabšega. Olivno olje malo ljudi uporablja in še zelo drag je po vrhu.

jest10 ::

jalovec09 je izjavil:

V čem je point, da popečeš meso na rastlinskem predelanem olju oz. ješ kuhane hrenovke, ko pa ˝vsak˝ ve, da je predelano rastlinsko olje nekaj najslabšega. Olivno olje malo ljudi uporablja in še zelo drag je po vrhu.

Ker olivno olje ni dobro za pečenje, še posabno ne hladno stiskano. Pri vsej tej "znanosti", ki jo zadnje leto delaš iz tega, bi ti to moralo biti že davno jasno.

DimmniBurek ::

Kokosova mast.
There Is No Stronger Drug Than Reality

izbrisiracun ::

arašidovo olje.

mihec87 ::

Najbolj je brez...Nbeno olje ne pomaga če se pretirava..

Gigahertz ::

#000000 je izjavil:

Sej ni reku da je zdrav, reku je da je fancy :)


ne sej tut na zdravo sm mislu s tem... drugač pa nevem zakaj naj bi sol škodovala zdravju? kaj nam pol sploh še preostane za jest? banane pa hruške?

jej pij kavsaj za večnost se ne ravsaj!
"670#2500#8"

Gladi ::

Pršut seveda ni zrav, spoh zaradi soli. Seveda pa kokr za koga, sol povečuje krvni pritisk.(in če nimaš s tem težav, ni kritična).

jalovec09 ::

jest10 je izjavil:

jalovec09 je izjavil:

V čem je point, da popečeš meso na rastlinskem predelanem olju oz. ješ kuhane hrenovke, ko pa ˝vsak˝ ve, da je predelano rastlinsko olje nekaj najslabšega. Olivno olje malo ljudi uporablja in še zelo drag je po vrhu.

Ker olivno olje ni dobro za pečenje, še posabno ne hladno stiskano. Pri vsej tej "znanosti", ki jo zadnje leto delaš iz tega, bi ti to moralo biti že davno jasno.


...nisem nikol žgal olivnega olja.

jest10 ::

jalovec09 je izjavil:

jest10 je izjavil:

jalovec09 je izjavil:

V čem je point, da popečeš meso na rastlinskem predelanem olju oz. ješ kuhane hrenovke, ko pa ˝vsak˝ ve, da je predelano rastlinsko olje nekaj najslabšega. Olivno olje malo ljudi uporablja in še zelo drag je po vrhu.

Ker olivno olje ni dobro za pečenje, še posabno ne hladno stiskano. Pri vsej tej "znanosti", ki jo zadnje leto delaš iz tega, bi ti to moralo biti že davno jasno.


...nisem nikol žgal olivnega olja.

Ga sploh ne rabiš žgati. Razkroj se začne že mnogo preden ti karkoli zavohaš/vidiš dim. Olivno olje je eno najslabših, kar se tiče prenašanja visoke temperature.

Gigahertz ::

Gladi je izjavil:

Pršut seveda ni zrav, spoh zaradi soli. Seveda pa kokr za koga, sol povečuje krvni pritisk.(in če nimaš s tem težav, ni kritična).


poješ čokolado al pa kej slatkega pa ti ga nazaj zniža:D
"670#2500#8"

francek1 ::

No, za pečenje je najbolj zdrava svinjska mast. Pri visokih temp. namreč ne spremeni lastnosti.
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...

BigWhale ::

francek1 je izjavil:

No, za pečenje je najbolj zdrava svinjska mast. Pri visokih temp. namreč ne spremeni lastnosti.


Kako, da ne? Najprej je bela in razmazljiva, potem pa rata tekoca ...

Gladi ::

Gigahertz je izjavil:

Gladi je izjavil:

Pršut seveda ni zrav, spoh zaradi soli. Seveda pa kokr za koga, sol povečuje krvni pritisk.(in če nimaš s tem težav, ni kritična).


poješ čokolado al pa kej slatkega pa ti ga nazaj zniža:D

Visok tlak + diabetis ftw

Gigahertz ::

Gladi je izjavil:

Gigahertz je izjavil:

Gladi je izjavil:

Pršut seveda ni zrav, spoh zaradi soli. Seveda pa kokr za koga, sol povečuje krvni pritisk.(in če nimaš s tem težav, ni kritična).


poješ čokolado al pa kej slatkega pa ti ga nazaj zniža:D

Visok tlak + diabetis ftw


šala mala...
"670#2500#8"

Pithlit ::

ales85 je izjavil:

Pršut je izredno slana zadeva in iz tega vidika že ne more biti zdrav.


Gladi je izjavil:

Pršut seveda ni zrav, spoh zaradi soli.

To ni čisto res.

Pršut je, kar se zdravja tiče, podoben vinu. 2 fetki na dan sta dobri... pa kozarček terana in si na konju.
Life is as complicated as we make it...

innerspace ::

jest10 je izjavil:

Ker olivno olje ni dobro za pečenje, še posabno ne hladno stiskano.


Olivno olje je super za cvrtje, pecenje. Posebej tista bolj rafinirana.
Je res, da s segrevanjem unicis "ta dobre" snovi v njem. Hladno stiskana oljcna so pa predraga in predobra za jih unicevat na toploti.
Donate BTC here: 35KR84u3rXN3in1kCw9YHRz4WF3r5kfFF4

BigWhale ::

Rafinirano olivno olje ima 'smoke point' visji od vecine ostalih jedilnih olj, ki jih ponavadi ljudje uporabljajo za cvrtje.

Hladno stiskano, devisko, pa ni za cvrtje in pecenje ampak za solato. :)

Avenger ::

Salame, hrenovke itd. - ena najpomembnejših težav so nitrati. Druga pa, samo primerjaj ceno kvalitetnega nepredelanega mesa in ceno salam.

Namesto salam, si za prigrizek narediš pleskavice, piščanca ali purana. Tkole za malico ne rabiš velike količine, priprava pa je zelo hitra.
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

RejZoR ::

jest10 je izjavil:

jalovec09 je izjavil:

V čem je point, da popečeš meso na rastlinskem predelanem olju oz. ješ kuhane hrenovke, ko pa ˝vsak˝ ve, da je predelano rastlinsko olje nekaj najslabšega. Olivno olje malo ljudi uporablja in še zelo drag je po vrhu.

Ker olivno olje ni dobro za pečenje, še posabno ne hladno stiskano. Pri vsej tej "znanosti", ki jo zadnje leto delaš iz tega, bi ti to moralo biti že davno jasno.


Če se greš zdravo prehrano pol v olivnem verjetno ne cvreš ker je ocvrta hrana itaq prva stvar, ki jo moraš črtat iz spiska ko začneš jest zdravo. Kar pa se tiče navadne kuhe pa lahko vse delaš z olivnim. Recimo ko popražiš čebulo za nadaljno kuho. Se čist lepo dela tud z olivnim. Pri nas doma navadnega olja nismo kupili že ene par let, cvremo pa tud ne več prav toliko časa. Konvekcijska in kontaktni žar ftw.

Kar pa se cene olivnega tiče, če ne rineš v neke prestižne brande zadeva ni tko grozno draga. Koneckoncev ga ne stočiš vsak dan po liter ampak traja kar precej časa.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

jest10 ::

RejZoR je izjavil:

jest10 je izjavil:

jalovec09 je izjavil:

V čem je point, da popečeš meso na rastlinskem predelanem olju oz. ješ kuhane hrenovke, ko pa ˝vsak˝ ve, da je predelano rastlinsko olje nekaj najslabšega. Olivno olje malo ljudi uporablja in še zelo drag je po vrhu.

Ker olivno olje ni dobro za pečenje, še posabno ne hladno stiskano. Pri vsej tej "znanosti", ki jo zadnje leto delaš iz tega, bi ti to moralo biti že davno jasno.


Če se greš zdravo prehrano pol v olivnem verjetno ne cvreš ker je ocvrta hrana itaq prva stvar, ki jo moraš črtat iz spiska ko začneš jest zdravo. Kar pa se tiče navadne kuhe pa lahko vse delaš z olivnim. Recimo ko popražiš čebulo za nadaljno kuho. Se čist lepo dela tud z olivnim. Pri nas doma navadnega olja nismo kupili že ene par let, cvremo pa tud ne več prav toliko časa. Konvekcijska in kontaktni žar ftw.

Ne vem no, a ti poznaš samo pohane zrezke/pomfri?:| In pečenje ni enako cvrtje, ki je pa sploh en juhuhu

Yohan del Sud ::

Alo. Človek je dovolj splošno vprašal (četudi malo zmedeno), tu pa dlakocepite neumnosti ...
www.strancar.com

RejZoR ::

@jest10
Verjemi da vem kaj je pečenje. Ne vem pa od kje ti ideja da tam rabiš dodajat kakršnokoli maščobo. Eni očitno še niste odkril konvekcijskega pečenja in pečenja v keramičnih posodah oz starem dobrem teflonu...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Avenger ::

Teflon da ne rabi maščobe? Predvidevam, da ne kuhaš ravno pogosto...
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

RejZoR ::

Bolj slabo predvidevaš... če teflon ni spraskan oz termično poškodovan (šok materiala če daš mrzlo vodo na vročo površino teflona/keramike) se nanj ne sme nič prijet, kar ne bi mogu odstranit z rahlim dregljajem s priborom v hrano.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: RejZoR ()

win64 ::

@RejZor: ni problem prijemanje, problem je ker čevapčiči na primer ratajo trdi kot kamen.
Načeloma ne rabi maščobe, rabi pa tekočino. In če uporabljaš tekočine, ki imajo nizko vrelišče, moraš večkrat dolivat(pivo,vino). Če dodajaš vodo se zadeva kuha.

jest10 ::

RejZoR je izjavil:

@jest10
Verjemi da vem kaj je pečenje. Ne vem pa od kje ti ideja da tam rabiš dodajat kakršnokoli maščobo. Eni očitno še niste odkril konvekcijskega pečenja in pečenja v keramičnih posodah oz starem dobrem teflonu...


Predvidevam, da si ti brez okusa. Je ogromna razlika v okusu, če nekaj pečeš na olju/maslu/margarini/brez maščobe.

RejZoR ::

win64 je izjavil:

@RejZor: ni problem prijemanje, problem je ker čevapčiči na primer ratajo trdi kot kamen.
Načeloma ne rabi maščobe, rabi pa tekočino. In če uporabljaš tekočine, ki imajo nizko vrelišče, moraš večkrat dolivat(pivo,vino). Če dodajaš vodo se zadeva kuha.


Ne vem kako jih vi pečete ampak na litoželezni plati s plinom nismo nikol dodajal ničesar pa niso bili nikol trdi. Če pa jih delaš v konvekcijski pa so itaq čista poezija. Daš not in jih še obračat ni treba na luknjasti teflonski plati. Na zunanji strani nastane rahla skorjica, notri pa so lepo mehki in sočni. Kar je viška maščob sama odteče stran.

jest10 je izjavil:

RejZoR je izjavil:

@jest10
Verjemi da vem kaj je pečenje. Ne vem pa od kje ti ideja da tam rabiš dodajat kakršnokoli maščobo. Eni očitno še niste odkril konvekcijskega pečenja in pečenja v keramičnih posodah oz starem dobrem teflonu...


Predvidevam, da si ti brez okusa. Je ogromna razlika v okusu, če nekaj pečeš na olju/maslu/margarini/brez maščobe.


Nehaj že predvidevat, ker ti gre zelo slabo...
Eni očitno še niste prišli na nivo, ko bi znali cenit okuse dejanskih živil, ki jih delate, ne da jih zakamufliraš s 500 začimbami in 3 kilami neke masti, da ima potem okus po vsem drugem razen po tistem iz česar je...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

win64 ::

@Rejzor: malo obračaš temo. Govorili smo o teflonu in v navadni teflonski kozici čevapčiči postanejo trdi, če ne uporabljaš tekočine(in temno rdeče barve, če smo že pri temu). Govorim iz izkušenj.

energetik ::

Spet neki sekate mimo teme.

Avenger je izjavil:

Salame, hrenovke itd. - ena najpomembnejših težav so nitrati. Druga pa, samo primerjaj ceno kvalitetnega nepredelanega mesa in ceno salam.

Namesto salam, si za prigrizek narediš pleskavice, piščanca ali purana. Tkole za malico ne rabiš velike količine, priprava pa je zelo hitra.
Se strinjam. Če imaš v hladilniku recimo puranove fileje ali pa zmrznjenega osliča, si lahko pripraviš v 5min. Teflon/keramika, mogoče kakšna kaplja olja, vržeš file gor in malo obrneš. Pa imaš kvalitetno meso, poceni in brez tone nitritov, soli in nasičenih maščob.
Jaz se predelanih mesnin nisem dotaknil že 5 let.

first_line ::

Če rabiš prigrizke kot so čips, pršut, hrenovke... potem imaš problem v glavi ne želodcu.

To ješ parkat na leto, a tega tisti ki si po vsakem obroku privoščite sladico niste sposobni razumeti. Normalen človek bi moral biti sposoben reči ne stvarem ki škodujejo, a očitno je enim hrana smisel življenja. Raje prešaltajte na koko.

SplitCookie ::

Teflon se namasti ob prvi uporabi in vedno ohrani del te maščobe.

Če ga obrišeš z acetonom, se bo vse gor limalo kot za šalo
SplitCookie> Prevoziš RDEČO ! jype> Ja? A to je kaj posebnega?
Ramon dekers> Ječa je lahko naravno okolje potem ko se adaptiraš.
jype> CPP ne spoštujem _NIKOLI_

RejZoR ::

win64 je izjavil:

@Rejzor: malo obračaš temo. Govorili smo o teflonu in v navadni teflonski kozici čevapčiči postanejo trdi, če ne uporabljaš tekočine(in temno rdeče barve, če smo že pri temu). Govorim iz izkušenj.


Ne vem kaj naj bi obračal temo. Teflon je teflon, kaj njega briga na kakšno posodo je navlečen (razen debeline dna seveda ker se toplota lepše razporedi)...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

SplitCookie ::

Teflon je material z nizkim drsnim koeficientom, kar pa ne pomeni da se nanjga nič ne nalepi
SplitCookie> Prevoziš RDEČO ! jype> Ja? A to je kaj posebnega?
Ramon dekers> Ječa je lahko naravno okolje potem ko se adaptiraš.
jype> CPP ne spoštujem _NIKOLI_

jest10 ::

RejZoR je izjavil:



jest10 je izjavil:

RejZoR je izjavil:

@jest10
Verjemi da vem kaj je pečenje. Ne vem pa od kje ti ideja da tam rabiš dodajat kakršnokoli maščobo. Eni očitno še niste odkril konvekcijskega pečenja in pečenja v keramičnih posodah oz starem dobrem teflonu...


Predvidevam, da si ti brez okusa. Je ogromna razlika v okusu, če nekaj pečeš na olju/maslu/margarini/brez maščobe.


Nehaj že predvidevat, ker ti gre zelo slabo...
Eni očitno še niste prišli na nivo, ko bi znali cenit okuse dejanskih živil, ki jih delate, ne da jih zakamufliraš s 500 začimbami in 3 kilami neke masti, da ima potem okus po vsem drugem razen po tistem iz česar je...


Heh... Pojma nimaš;((

RejZoR ::

Ti že veš ker si očitno nek težek fizik in chef istočasno...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

jest10 ::

V bistvu sem, vsaj kar se tiče mesa.

Primorec ::

Če se dobro spomnim je teflon zelo strupen če ga segreješ nad neko temperaturo, hladno stiskano olivno olje je v redu za kaj spečt, za cvrtje ga je škoda.
Slišal sem pa tudi da v mesnicah kjer pakirajo perutninsko meso uporabljajo ene vrste mikrovalovko za preventivno uničenje mikrobov v mesu, kar spet ni nevemkako zdravo, baje da so rusi to že pred 20 leti dognali in prepovedali, v eu pa se še vedno masovno prodaja mikrovalovne pečice.Baje..

innerspace ::

Donate BTC here: 35KR84u3rXN3in1kCw9YHRz4WF3r5kfFF4

Šimpanz ::

Boljše že kot v Ameriki, kjer pišance prepikajo z injekcijami in noter špricajo klor da uničijo mikrobe.

jest10 ::

Primorec je izjavil:

Če se dobro spomnim je teflon zelo strupen če ga segreješ nad neko temperaturo, hladno stiskano olivno olje je v redu za kaj spečt, za cvrtje ga je škoda.
Slišal sem pa tudi da v mesnicah kjer pakirajo perutninsko meso uporabljajo ene vrste mikrovalovko za preventivno uničenje mikrobov v mesu, kar spet ni nevemkako zdravo, baje da so rusi to že pred 20 leti dognali in prepovedali, v eu pa se še vedno masovno prodaja mikrovalovne pečice.Baje..

Ja, "baje";((
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Peka pizze (strani: 1 2 3 422 23 24 25 )

Oddelek: Loža
1227204995 (4445) Eduardo
»

Olivno olje (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
14815240 (3653) stevie boy
»

Alternativa cvrtju (deep fried)? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8317425 (745) bambam20
»

Kako ubiti holesterol (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9511131 (8884) pegasus
»

Razpad rastlinskih maščob pri visokotemperaturnem kuhanju/praženju

Oddelek: Znanost in tehnologija
4811742 (10072) timberjack

Več podobnih tem