» »

Alternativa cvrtju (deep fried)?

Alternativa cvrtju (deep fried)?

1
2
»

Machete ::

Hofer ima za slabih 80 eur 'zračni cvrtnik', ker nimam pojma, če je ok, sprašujem za vaše izkušnje. Kakšen je okus pomfrija vs klasika olje in koliko časa to 'cvre' eno rundo? Model pa je Iskra AF-32Q. Hvala za mnenja
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

Invictus ::

Nauči se kuhati in nehaj cvreti...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Zgodovina sprememb…

  • predlagal izbris: Machete ()

Machete ::

Rad imam pomfri. Now go away.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

PrimoZ_ ::

To je pač pečen krompir kot bi ga spekel v pečici.

Ni slab, samo ni pa to cvrtje.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: PrimoZ_ ()

bambam20 ::

Machete je izjavil:

Hofer ima za slabih 80 eur 'zračni cvrtnik', ker nimam pojma, če je ok, sprašujem za vaše izkušnje. Kakšen je okus pomfrija vs klasika olje in koliko časa to 'cvre' eno rundo? Model pa je Iskra AF-32Q. Hvala za mnenja



Pomfri samo premažeš z oljem in peče se 20 minut. Plus je, da se ne cvre v olju, minus, da traja peka veliko dlje. Glede okusa nisem zaznal nobene razlike.

Takšne so moje izkušnje. Bo še kdo povedal kaj več.

Horas ::

mi pečemo pomfri v pečici. lepo 15-20min.

cvrtje je za v smeti kuhanja naših starih babic!
8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd

8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd

Okapi ::

Jaz tisti na pol pripravljen zmrznjen pomfri samo stresem v to "fritezo" na vroč "prepih" in to je to. Za moj okus boljši od ocvrtega v olju.

bozicek ::

Meni osebno pa ni primerjave
Vzel sem ga ravno zato da se ne porabi toliko olja, da ne smrdi in kao bolj zdravo
Hec je v tem...Če daš notri par krompirjev pa mal pokapaš z oljem je super
Čim imaš pa večjo količino je pa zunanji krompir lepo ocvrt, tisti ki je pa bolj na sredi pa nekako "kuhan"
In potem vsake pet minut odpiraš ta cvrtnik pa premetavaš ta krompir

Štiri panirane šnicle not, naložene v piramido...Super...Da zložiš šest šniclov enega na drugega...no go

Je pa res...Tudi meni osebno je okus iz tega "zračnega cvrtnika" boljši

Ali pa zelenjavo...Kakšen brokoli ali cvetačo not in zračno cvrta...bogovsko
Darila letos samo za poredne

Okapi ::

Mimogrede, odličen je tudi za sušenje, recimo čilijev. Ohranijo lepo rdečo barvo in se v kakšni uri ali dveh popolnoma posušijo, da jih lahko zdrobiš v prah.

Badwolff ::

bozicek je izjavil:

Meni osebno pa ni primerjave
Vzel sem ga ravno zato da se ne porabi toliko olja, da ne smrdi in kao bolj zdravo
Hec je v tem...Če daš notri par krompirjev pa mal pokapaš z oljem je super
Čim imaš pa večjo količino je pa zunanji krompir lepo ocvrt, tisti ki je pa bolj na sredi pa nekako "kuhan"
In potem vsake pet minut odpiraš ta cvrtnik pa premetavaš ta krompir

Štiri panirane šnicle not, naložene v piramido...Super...Da zložiš šest šniclov enega na drugega...no go

Je pa res...Tudi meni osebno je okus iz tega "zračnega cvrtnika" boljši

Ali pa zelenjavo...Kakšen brokoli ali cvetačo not in zračno cvrta...bogovsko


Neki ne delaš prav.
Al maš pa zanič airfryer.
Mi cvremo samo še tako, po Fri, meso, pa še Kaj.
Nujno pa moraš vmes 1x ali 2x pretrest.

bambam20 ::

bozicek je izjavil:


Čim imaš pa večjo količino je pa zunanji krompir lepo ocvrt, tisti ki je pa bolj na sredi pa nekako "kuhan"


Saj ti v navodilih piše, da moraš vmes 2krat odpret in zadevo pretrest.

bozicek ::

No saj to pravim (mogoče se nisem dobro izrazil)
Stvar je super
Ampak imaš malce več dela z njo
Ni tako da vržeš kilo krompirja v cvrtnik, greš na čik in čez 10 minut zobaš pomfri
Pač tukaj vržeš kilo not, greš na čik, potegneš dva dima in greš notri in pretreseš...še na dva dima in zopet premešaš
Ali pa pečeš v dveh rundah po malo

Ni tok komot, malce več dela...Je pa za moje pojme boljše
Nekoga bo pa to zmotilo...Zato pa izpostavim ta problem
Darila letos samo za poredne

koyotee ::

Pa kaj mate to zaen polizdelek?
Tefalov actifry mesa nonstop, ne da bi moral se na roke trest :)):)):))
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

Horas ::

zato pa v pečico na vlek pleh naložiš, lepo zložiš. in ne rabiš nič obračat mešat... pečica je še vedno zakon.
8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd

8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Horas ()

IL_DIAVOLO ::

Machete je izjavil:

Rad imam pomfri. Now go away.


Se super spece v ventilacijski pečici na 200 stopinj.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

hyuga ::

Mi pa cvremo tako redko, da mi takrat zapaše the real wiener schietzel
sem pa že videl to AIR stvar in niti ni tako slabo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: hyuga ()

koyotee ::

hyuga je izjavil:

Mi pa cvremo tako redko, da mi takrat zapaše the real wiener schietzel


The real je telecji, piscanc alpa pujs ni taprav ;((
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

Kurzweil ::

... imam pa nekako občutek, da če hočeš proper zapečt in če redno uporabljaš tale air frier, da se konkretno pozna tudi na računu za elektriko?

Meni za ceno bolj zdrave hrane to sevede na pretehta... dam raje kakšen € več na mesec za elektriko, kot pa da se cvre z oljem... torej boj zdravo je, pa definitivno manj time consuming, kot pa da bi stal za štedilnikom in čaral v posodi/ponvi...

Bi pa bilo zanimivo videt izračun, če bi recimo vsak drug dan pekel s tem air frierjem, recimo kakšno urco, koliko bi se to poznalo na elektriki, je pa res, da tudi plin/elektrika drugače nekaj stane + olje...

Se je kdo poigraval z vsaj pavšalni izračuni?

Utk ::

Jaz bi reku, da to porabi manj elektrike, ne več. Ker se hitro segreje, ker je majhen prostor.

Machete ::

Zanimivo, kar nekaj različnih mnenj. Glede pečice, ja ga pečem tudi v pečici itak, samo zame to ni pomfri. To je pečen krompir(ček). In ja imam superduper funkcije in miele ventilatorje.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

tomaz- ::

Imam doma konvekcijsko pečico od Iskre, tisto velko okroglo s stekleno posodo. staro že vsaj 10 let - redno v uporabi za pogrevanje, super se spečejo not rebrca s hrustljavo kožo, za občasno cvrtje pa je vsaj za nas no-go.. Kadar si privoščimo krompirček in kake piščančje ocvrtke ( 2-3x na mesec ) , grejo obvezno v Tefalovo fritezo.
In ker nihče od nas ne rabi hodit ven "na čik" in se s tem dodatno zastrupljat ( medtem pa z dimom v pljučih čakat na kao "zdravo bio" pečenje ) , se pač zastrupljamo samo s cvrtjem :)

Badwolff ::

Za ljudi, ki imajo tok težav z osnovnimi stvarmi ali pa so res fancy, zapleteni airfryer res ni.

Machete ::

Sem se odločil, da bom preskočil. Cvrem max 3x na mesec, včasih niti to ne. Smo športni in aktivni, ne vidim nuje po temu elektronskem smetju, čeprav me malo zanima..
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

Horas ::

pa vseeno odstrani to cvretje v 2l olju, to je ogabno in strupeno!

začni uporabljat pečico, peki papir, pomfri natrosiš gor in ekola po 15-20min lepo pečeno.

je en zgori napisu da iz pečice ni pomfri. kako ne če je kupljen v vrečki narezn kot pomfri:D
8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd

8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd

IL_DIAVOLO ::

Tisti kupljen pomfri je ze bil v par litrih olja. Tak da ni razlike, kako ga toplotno obdelas.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

Okapi ::

Če ga še dodatno natopiš v olju mu sigurno nič ne koristi.

Se lepo vidi, ko ga ocvreš do konca. V olju je masten 100%, če ga "cvreš" na vročem zraku, pa veliko manj.

Daš enega in drugega na papir, pa ti je takoj jasno. kje si - pri enem olje prepoji papir, pri drugem pa ne.

Horas ::

povprečni pomfriji majo nekje 5g maščobe na 100g kar je še zelo dobro. v eurospinu majo samo 2g maščob in 112kalorij na 100g.
8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd

8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd

Machete ::

Lol kupljen pomfri iz vrečke.. in ti meni o olju.. hehe. Imam svojega iz neoporečne zemlje, brez insekticidov, amen.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

c3p0 ::

Če je pravilno ocvrto in nato popivnano, ni kaj dosti mastno. Torej, dano v primerno vroče olje primerne vrste (ni vsako za cvrtje), da je hrana pripravljena tako, da ne vpija olja, itd.

Invictus ::

Pa kaj jeste cvrtje vsak dan?

Sam ga delam 1x na mesec, in zaradi malo več maščob me ne bo pobralo..

Poleg tega so maščobe potrebne za presnovo veliko snovi v telesu, recimo vitaminov...

Sladkor je bistveno bolj nevarno osnovno živilo kot maščoba...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Horas ::

invictus nasičene maščobe so slabe mščobe!
8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd

8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd

c3p0 ::

Ne jemo cvrtja vsak dan, niti vsak teden.

Mi pa ni všeč, ko zagrizeš in je zraven še za požirek olja, ali vsebina napita z oljem, ker "ni dihtalo".

Doma vsaj vem, da bo olje sveže in primerno temperaturi, ne neko teden dni cmarjeno olje v gostilniški fritezi, kjer se le dotaka po potrebi in priložnostno očisti. McD baje čisti 1x na teden, kakšna menza, gostilna - raje niti ne pomislim.

IL_DIAVOLO ::

Cvrtje 1x na teden pripravljeno doma ne bi nobenemu zaskodilo.

Mlad krompirček ocvrt na olju? Bombasticno! Pohana svinjska ribica? Za prste obliznit!
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

bambam20 ::

Invictus je izjavil:



Sladkor je bistveno bolj nevarno osnovno živilo kot maščoba...


Pa Na ultra visoko temperaturo segreto, homogenizirano posneto mleko je tudi nevarno.
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri cvrtnik-friteza (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6020701 (2622) Linko
»

Olivno olje (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
14817819 (6232) stevie boy
»

Umik najpomembnejše študije o sredozemski kuhinji: ni dokazov, da olivno olje zmanjšu (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
8323063 (16876) Kenpachi
»

Lidl kvaliteta...? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
19159194 (46643) darkolord
»

Predelani mesni izdelki (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5914088 (5162) Gladi

Več podobnih tem