Forum » Omrežja in internet » Slab prenos po mreži
Slab prenos po mreži
bbobst ::
Prilkopil sem Mikrotik ruter ki ga daje T-2 v svojih paketih. Iz ruterja gre en izhod v Pc ,drug pa v Xtreamer (tisti prvi, ne vem kako je točno ime).
Vse lepo dela in se vidi med sabo, problem pa je pri prenosu. Kopiral sem en film iz računalnika na disk v Xtreamerju.Hitrost znaša nekje 5,8 MB/s.
Nato sem probal isti film kopirati preko USB-je, kar sem uporabljal do sedaj in hitrost je bila okoli 25 MB/s.
Sprobal sem še Wi-Fi ker ima ruter tudi to povezavo in brzina je bila okoli 3,3 MB/s.
Ali ni teh 5,8 MB/s v mreži po kablu nekam malo.
Vse lepo dela in se vidi med sabo, problem pa je pri prenosu. Kopiral sem en film iz računalnika na disk v Xtreamerju.Hitrost znaša nekje 5,8 MB/s.
Nato sem probal isti film kopirati preko USB-je, kar sem uporabljal do sedaj in hitrost je bila okoli 25 MB/s.
Sprobal sem še Wi-Fi ker ima ruter tudi to povezavo in brzina je bila okoli 3,3 MB/s.
Ali ni teh 5,8 MB/s v mreži po kablu nekam malo.
- spremenil: bbobst ()
trnvpeti ::
kateri mikrotik imas?
100M mrezna ima max okoli 7-8MB/s
samba na xtreamerju je odvisna od cpu
100M mrezna ima max okoli 7-8MB/s
samba na xtreamerju je odvisna od cpu
Zgodovina sprememb…
- spremenil: trnvpeti ()
trnvpeti ::
Ta mikrotik ima 100M mrezno.
Pa 300 Mhz cpu,ki naj ne bi vplivalo,ce imas kot switch,bridge.
Teh 5.8 bo kr v redu za 100M mrezo.
Probaj se direkt,crossover med xt in pcjem.
Xt ima giga ali 100 mrezno?
Pa 300 Mhz cpu,ki naj ne bi vplivalo,ce imas kot switch,bridge.
Teh 5.8 bo kr v redu za 100M mrezo.
Probaj se direkt,crossover med xt in pcjem.
Xt ima giga ali 100 mrezno?
bbobst ::
Xtreamer ma Ethernet (10/100) LAN
Kako pa priklopiš za crossover?
Kako pa priklopiš za crossover?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: bbobst ()
Zvezdica27 ::
lp,
prenosi preko wifi so odvisni od standarda minus kakih 10-15%, še raje manj če gre za low cost rešitve. Če imaš oboje N standard... realno je kakih 150 mbit/s, to pa je cca 15-18 MiB/s. Če je single channel, pol tega.
Zdaj ali xtreamer to omogoča in ali lahko to sprocesira... boš pa na njihovih forumih najlažje zvedel.
Lej pač se bo treba sprijaznit, da je za omrežje edina opcija gigabitna mreža za prenos ne vem kake multimedie. Vse ostalo je potrebno čakat - in tko pač je...
zz
prenosi preko wifi so odvisni od standarda minus kakih 10-15%, še raje manj če gre za low cost rešitve. Če imaš oboje N standard... realno je kakih 150 mbit/s, to pa je cca 15-18 MiB/s. Če je single channel, pol tega.
Zdaj ali xtreamer to omogoča in ali lahko to sprocesira... boš pa na njihovih forumih najlažje zvedel.
Lej pač se bo treba sprijaznit, da je za omrežje edina opcija gigabitna mreža za prenos ne vem kake multimedie. Vse ostalo je potrebno čakat - in tko pač je...
zz
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Zvezdica27 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Xtreamer - media player (strani: 1 2 3 4 … 102 103 104 105 )Oddelek: Zvok in slika | 755241 (30933) | bbobst |
» | Xtreamer - IPTV predvajanje (strani: 1 2 3 4 … 18 19 20 21 )Oddelek: Zvok in slika | 233929 (101601) | telexdell |
» | Xtreamer Prodigy (strani: 1 2 3 4 … 8 9 10 11 )Oddelek: Zvok in slika | 118008 (63960) | vozlov225 |
» | Kako narediti mrežoOddelek: Omrežja in internet | 1292 (1008) | bbobst |
» | Router za uporabo Xtremerja z žično povezavoOddelek: Zvok in slika | 3520 (2064) | libreus |