Forum » Znanost in tehnologija » Higginsov delec
Higginsov delec
Zavo ::
Zanimajo me predvsem vaša mnenja.
Ali obstaja oz. ali so kvarki najmanjši delci?
Če obstaja, ali ga bodo sploh kdaj odkrili, saj mislim da večjega pospeševalnika, kot tega v Ženevi človeštvo ne bo več gradilo.
Od kje vzeti energijo, da razf.... kvark?
Ali obstaja oz. ali so kvarki najmanjši delci?
Če obstaja, ali ga bodo sploh kdaj odkrili, saj mislim da večjega pospeševalnika, kot tega v Ženevi človeštvo ne bo več gradilo.
Od kje vzeti energijo, da razf.... kvark?
Aspirinix ::
strune
Razbiti kvark? Enkrat so razvijali idejo o pospeševalniku velikosti sončnega sistema. Raje počakaj, da Thomas kaj pove na to temo. Mislim, da bo mel več za povedat. (Običajno nas je večina bolj lenih od njega ;-)
Razbiti kvark? Enkrat so razvijali idejo o pospeševalniku velikosti sončnega sistema. Raje počakaj, da Thomas kaj pove na to temo. Mislim, da bo mel več za povedat. (Običajno nas je večina bolj lenih od njega ;-)
Thomas ::
Higgsov bozon ima to napako, da bi ga skoraj morali že odkriti - pa ga niso.
Če se to potrdi, bi pomenilo revizijo Standardnega modela. So what?
Itak se ne spremeni kaj bistveno zato.
Samo to je tko, eni bodo delal cirkus, namesto da bi bili kot biologi, ki so zadnjič odkrili fosil zgodnjega ptiča, ki je imel dva para kril. Tudi na zadnjih okončinah. Pa biologi zato niso bluzili, da je Darwin pod vprašajem in podobnih oslarij.
Bi pa tako mnogi počeli še 10 let nazaj.
V fiziki je nekaj zaprašenih okostnjakov po omarah in tile bozoni so to že.
So manjši delci od kvarkov? To je vprašanje tipa - so se sesalci razvili iz plazilcev, ali pa so bili že od dvoživk naprej - svoja veja?
Kdo bi vedu? Ko bomo zvedeli - se ne bo v temeljih spremenilo nič.
Moj odgovor na obe vprašanji je:
Ne vem.
Če se to potrdi, bi pomenilo revizijo Standardnega modela. So what?
Itak se ne spremeni kaj bistveno zato.
Samo to je tko, eni bodo delal cirkus, namesto da bi bili kot biologi, ki so zadnjič odkrili fosil zgodnjega ptiča, ki je imel dva para kril. Tudi na zadnjih okončinah. Pa biologi zato niso bluzili, da je Darwin pod vprašajem in podobnih oslarij.
Bi pa tako mnogi počeli še 10 let nazaj.
V fiziki je nekaj zaprašenih okostnjakov po omarah in tile bozoni so to že.
So manjši delci od kvarkov? To je vprašanje tipa - so se sesalci razvili iz plazilcev, ali pa so bili že od dvoživk naprej - svoja veja?
Kdo bi vedu? Ko bomo zvedeli - se ne bo v temeljih spremenilo nič.
Ne vem.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi
Zavo ::
By Thomas:
Ne vem.
Da sem to doživel...
Zdaj pa grem enega skifat!
Ne vem.
Da sem to doživel...
Zdaj pa grem enega skifat!
P_Nut ::
jst tut ne vem. mogoče je da manjšega delca od kvarka ni. je pa možno da so ti delci sestavljeni iz še iz manjših delcev, in ti še iz manjših in tako naprej. Mogoče gre velikost delcev v neskončno majhnost, tako kot pri nekaterih drugih neskončnostih.
Sicer se pa ne bi nič spremenilo tko kot je Thomas rekel. Vsaj veliko ne.
Sicer se pa ne bi nič spremenilo tko kot je Thomas rekel. Vsaj veliko ne.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | V CERN-u odkrili nov subatomski delecOddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 6689 (4065) | SimplyMiha |
» | V CERN-u odkrili nov tip hadronov: pentakvark!Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 8782 (6410) | poweroff |
» | Large Hadron Collider (strani: 1 2 3 4 … 49 50 51 52 )Oddelek: Znanost in tehnologija | 137984 (58668) | Matev |
» | LHC stopa v naslednjo fazo delovanja (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 17200 (14394) | Thomas |
» | Big at CERN (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 9733 (7086) | Thomas |