Forum » Konzole » Xbox 360 S trdi disk
Xbox 360 S trdi disk
maline ::
Pozdravljeni,
pred kratkim se mi je pokvaril originalni 320GB trdi disk od Xboxa. Imam Xbox 360 Slim iz leta 2010.
Googlal sem, če je mogoče v Xboxa priklopiti trdi disk od prenosnika brez problema in hekanja. Ampak žal te informacije nisem dobil. Xboxa nisem nikoli jailbreakal, ker nočem tvegati, da mi blokirajo Xbox Live account.
Vsepovsod berem samo o tem, da je potrebno trdi disk shackati in da vsi trdi diski niso kompatibilni.
(npr. http://tinyurl.com/424ed2x )
Ne vem zakaj je to takšen problem, po mojem bi moral trdi disk od prenosnika normalno delovati in nenazadnje bi moral normalno delovati tudi običajni trdi disk, če bi ga povezal s sata kabli. Vendar se nočem spuščati v nepotrebne stroške in diska kupovati po nepotrebnem.
Ali ima že kdo izkušnje s tem? Se da disk prenosnika normalno priklopiti v Xboxa, torej, da ga vstavim v ohišje in priklopim ter formatiram?
Hvala za pomoč.
pred kratkim se mi je pokvaril originalni 320GB trdi disk od Xboxa. Imam Xbox 360 Slim iz leta 2010.
Googlal sem, če je mogoče v Xboxa priklopiti trdi disk od prenosnika brez problema in hekanja. Ampak žal te informacije nisem dobil. Xboxa nisem nikoli jailbreakal, ker nočem tvegati, da mi blokirajo Xbox Live account.
Vsepovsod berem samo o tem, da je potrebno trdi disk shackati in da vsi trdi diski niso kompatibilni.
(npr. http://tinyurl.com/424ed2x )
Ne vem zakaj je to takšen problem, po mojem bi moral trdi disk od prenosnika normalno delovati in nenazadnje bi moral normalno delovati tudi običajni trdi disk, če bi ga povezal s sata kabli. Vendar se nočem spuščati v nepotrebne stroške in diska kupovati po nepotrebnem.
Ali ima že kdo izkušnje s tem? Se da disk prenosnika normalno priklopiti v Xboxa, torej, da ga vstavim v ohišje in priklopim ter formatiram?
Hvala za pomoč.
- spremenilo: maline ()
LuGi ::
Lahko uporabis disk od prenosnik (2.5" Sata) ampak format nebo dovolj..moras ga "pripraviti" z hddhackr kot si ze ugotovil tudi sam.
maline ::
No da malo odgovorim kaj sem ugotovil. Na Xbox supportu so mi vztrajno govorili, da je potrebno uporabljati le originalen Xbox disk in opremo. Pravijo, da ti lahko Xbox zablokirajo, če ugotovijo, da nimaš originalne opreme. Niti razložiti nočejo zakaj ne bi bilo možno uporabiti diska od prenosnika.
Prodajalec v Sloveniji mi je rekel, da oni lahko "pripravijo" disk od prenosnika, tako da deluje. Jst se raje s tem nisem ubadal in sem kupil originalen Xbox disk in sedaj dela tako ko še ni nikoli do sedaj. Sem bil dostikrat nezadovoljen zaradi čudnega delovanja in da Xbox ni bila prava odločitev. Ampak odkar imam nov disk je Xbox zakon.
Prodajalec v Sloveniji mi je rekel, da oni lahko "pripravijo" disk od prenosnika, tako da deluje. Jst se raje s tem nisem ubadal in sem kupil originalen Xbox disk in sedaj dela tako ko še ni nikoli do sedaj. Sem bil dostikrat nezadovoljen zaradi čudnega delovanja in da Xbox ni bila prava odločitev. Ampak odkar imam nov disk je Xbox zakon.
Mavrik ::
Stvar je v realnosti taka - za to, da dela z Xboxom rabiš točno določeni disk (delali so nekateri WDji in še morda kateri Fujitsu), kateremu je potrebno zamenjati Firmware za takega, ki ga Xbox prepozna. Zatem je potrebno ta disk ustrezno sformatirati z Xboxovimi particijami in datotečnim sistemom. Particije morajo biti točno določenih velikosti, tako da dobiš lahko samo 40, 60, 120, 250GB kapacitete, druge niso na voljo saj drugače formatiranega diska Xbox ne bo preproznal.
Jasno moraš za to razdreti ohišje od (enega) originalnega diska in stvar tam zamenjati, kar je tudi tečno početje zaradi načina izdelave ohišja. Druga posledica tega postopka je, da zgubiš sposobnost poganjanja Xbox1 iger.
Pod črto se skoraj nikoli to ne splača ampak raje naročiš neoriginalni disk z eBaya.
Jasno moraš za to razdreti ohišje od (enega) originalnega diska in stvar tam zamenjati, kar je tudi tečno početje zaradi načina izdelave ohišja. Druga posledica tega postopka je, da zgubiš sposobnost poganjanja Xbox1 iger.
Pod črto se skoraj nikoli to ne splača ampak raje naročiš neoriginalni disk z eBaya.
The truth is rarely pure and never simple.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | XBOX kot [DivXvid] predvajalnik in še več (strani: 1 2 3 4 … 36 37 38 39 )Oddelek: Konzole | 171164 (10004) | kiFni |
⊘ | XBOX 360 JTAG in podobno...Oddelek: Konzole | 3519 (2730) | Loser |
» | [XBOX 360] Nasveti (strani: 1 2 3 4 … 17 18 19 20 )Oddelek: Konzole | 205328 (82501) | radovednik |
⊘ | Vse o Xbox 360 (strani: 1 2 3 4 … 36 37 38 39 )Oddelek: Konzole | 118589 (60099) | Mavrik |
» | DVD/Divx/mp3 predvajalnik za lenobnejše (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Optične enote / mediji | 9956 (8277) | Gregor P |