» »

Pobeg s parkirišča

Pobeg s parkirišča

vpn1938 ::

Pozdravljeni!

Zgodilo se mi je sledeče: skoraj prepričan sem, da sem na parkirišču nekomu podrgnil avtomobil. Pripeljal sem se v službo in čist slučajno opazil poškodbo, takoj mi je padlo v glavo, kje bi se lahko zgodilo. Sicer je za mano peklensko leto in nisem ravno pri sebi, a vseeno, to ni izgovor, je pa morda vzrok, zakaj očitno sploh nisem registriral, da sem ga podrgnil...kriv sem, naredil sem napako in stvari želim postavit na svoje mesto.

Skratka, ko sem poškodbo opazil, cca. 1h po tem dogodku, sem poklical na policijo. Potem sem se tekom dneva zglasil na policiji in podal izjavo. Policaj je poslikal in me povprašal kako in kaj...povedal sem, da par dni nazaj te poškodbe ni bilo in da pač dopuščam možnost, da se je to zgodilo danes na parkirišču. Sam mi je rekel, da mu tega ne morem reči, da sem kao jaz podrgnil in nisem opazil, a tako pač je...očitno je tako bilo. Do tega trenutka, cca. 6ur po tem nišče ni klical in prijavil ničesar, vsaj do sedaj ne. Kaj mi preostane, če se dejansko izkaže, da je do tega prišlo in ne uspem najt lastnika? Kakšno kazen lahko pričakujem jaz, glede na to, da je že kar lep čas v veljavi nov zakon?

Hvala za pomoč!
  • predlagal izbris: sasli ()

Tody ::

Kar se kazni tiče ti lahko dajo 300 nepravilen premik vozila in 500 eurov pobeg iz kraja nesreče. Seveda če noben ni opazil tvojega dejanja noben ne ve da si bil to ti. Policaji pa sigurno ne bodo šli poizvedovat tega.

Rippy ::

A si prepričan, da si ti kriv za to? Čisto možno, da se ne spomneš dogodka, ker nisi bil v avtomobilu, ko se je zgodil. Lahko je nekdo drugi krivec in je pobegnil, ker nekaj takšnega se precej dobro "sliši".

V bistvu je tako, da se ne želim it nekih iger in ugibanj. Če se izkaže, da sem dejansko nekomu popraskal avto, želim da se zadeva uredi. Tudi policaju sem v izjavi povedal, kje sumim, da bi se to lahko zgodilo in me je tudi vprašal, če želim prijaviti pregon zoper voznika ali želim, da je vse skupaj kot neke vrste obvestilo, če se najde morebitni udeleženec. Rekel sem, da želim slednje...namreč moj avto ni nevem kaj, pozna se izredno malo in ne želim komplicirati, še posebaj če se izkaže, da sem kriv.
Torej, nekje sem zasledil, da je v takem primeru potrebno takoj obvestiti policijo...a potem kar se kazni tiče, to nič ne spremeni dejstva, da sem dejansko kar hitro za tem poklical in da še sploh ni blo nič javljeno? Potem tudi ni bil izdan noben pregon...namreč tudi policaj sam me je vprašal, če sem to morda prišel sporočit zgolj zato, da sebe zaščitim..le kaj je mislil s tem?!

Zgodovina sprememb…

vorantz ::

Po opisanem sodeč se mi bolj zdi, da si tratil čas policistov...
Sej je fajn da si pošten pa vse, ampak to je pa že rahlo čez rob :/
Še posebi, kr sploh ne veš če si dejansko ti kriv za karkoli

Upam, da je to troll tema

#000000 ::

Šit, mislm zdej si si lahko naredu uslugo za par 1000 evrov, odvisno ker avto si podrajsal. Glej če nisi prepričan pol pač pustiš zadevo pri miru, tako ali tako bi vkolikor je zadevo kdo prijavil že prišli do tebe, tako da pridobil nisi nič, še vedno je lahko kazen.

Ne gre za nobeno šalo, pač tako je, kot sem napisal. Nisem prepričan, je pa skoraj zagotovo dejstvo, da sem to storil jaz. V kolikor bo kakršnakoli prijava, bo itak prišlo takoj do mene, že zato, ker imajo sedaj vse moje podatke na policiji. Pa tudi na škodo par 1000eur ne more it, ker se pri meni izredno malo pozna in če se je zgodilo tam, kot sam sumim, potem sem itak po vsej verjetno podrgnil zadnji odbijač.
Ampak, zadeve nisem želel pustiti pri miru, ker imam slabo vest :/ Zato mi je prijatelj svetoval, naj vseeno pokličem na policijo in sporočim, potem mi vsaj kazni za pobeg ne bodo dali, ker sem prvi obvestil! A pol to ne drži?

Zgodovina sprememb…

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

nesreča na parkirišču (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Na cesti
35576354 (48896) imagodei
»

Nezavedno pobegnil iz kraja nesreče (strani: 1 2 )

8316433 (12516) noraguta
»

Cenilec prepričan v svoj prav (strani: 1 2 )

8620567 (17184) D3m
»

Popraskan avto (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10223711 (15164) St235
»

Zahteva za sodno varstvo - prometna nesreča (strani: 1 2 3 4 )

18443965 (39492) floyd1

Več podobnih tem