» »

Cenilec prepričan v svoj prav

Cenilec prepričan v svoj prav

1
2
»

SeMiNeSanja ::

Moraš pa imeti zelo na glas radio, da ne slišiš, ko podrajsaš škarpo....

Seveda je lahko poškodba na avtu od kakšnega količka, ampak glede na to, da je na enem od blatnikov poškodba z zgornje strani, bi moral to biti ukrivljen količek?

In zakaj nebi mogla biti poškodba od kakšne prikolice ali tovora naloženega na prikolici? Meni se zdi ta varianta precej bolj verjetna.

Problem pri vsej zgodbi je ta, da ima cenilec vedno prav, če ne moreš dokazati kaj drugega. Pa še potem se ti lahko zgodi, da boš lahko s svojimi dokazi iskal svoj prav zgolj na sodišču. Na koncu si nakoplješ več stroškov, kot je zadeva sploh vredna, izid ni najbolj gotov, pa še vleče se lahko večnost do razsodbe.

Pametnejši popusti?

Načeloma lahko stopiš do kakšnega neodvisnega sodno zapriseženega cenilca in ga povprašaš za mnenje. Če je kakšen 'stari maček' ti bo znal točno povedat, če ima vse skupaj smisel, in kako se zadeve pravilno lotiti, da bo kaj iz cele godlje.

Forumske trolle pa res ne poslušaj. Bi jih bilo najbolje mami zašpecat, pa da jim za en mesec prepove dostop do interneta. Bolano, kaj 'veleumi' uspejo sproducirati. Prav privoščim jim, da bi sami imeli kakšno težavo, pa da bi na lastni koži občutili trollanje v neskončnost!

Go-ahead ::

Fajn bi bilo če bi zmeril višino od tal do sredine poškodbe na prednjem delu vozila in nato še na zadnjem. Zadaj je nižje a ne? Le zakaj?

Thuban ::

b0rc je izjavil:

Draconis, če bi bil jaz cenilec bi mogoče znal kaj več povedat, kaj si jaz mislim da je bilo in tudi teme ne bi odpiral. Me pa zanima, kakšno mnenje bi bilo, če ne bi prej podal ocene cenilca?
Pokaži kje sem cenilca hotel prikazati kot kretena?
Pa če bi ti bil nasproti cenilcu, ki bi ti trdil da je v vožnji, ko ti praviš da ti nisi bil, a bi se strinjal z njegovo oceno?


Hja, če ne boš pogruntal kaj bi lahko bilo bomo vsi mnenja da si podrgnil ob nekaj med vožnjo. Če bi bila na mojem avtu takšna napaka ne bi imel izbire kot da požrem in popravim s kaskom ali odbitno franšizo ker tole ne izgleda kot da te je nekdo zadel.

Go-ahead je izjavil:

Fajn bi bilo če bi zmeril višino od tal do sredine poškodbe na prednjem delu vozila in nato še na zadnjem. Zadaj je nižje a ne? Le zakaj?


ni videti, da bi bilo zadaj bistveno nižje. Navsezadnje sta oba blatnika skoraj enako poškodovana.

SeMiNeSanja je izjavil:


In zakaj nebi mogla biti poškodba od kakšne prikolice ali tovora naloženega na prikolici? Meni se zdi ta varianta precej bolj verjetna.


avtomobilske prikolice so kvadratna škatla in bi bil na avtu širok ris ne pa samo ozka črtica. Visoka prikolica kamiona pa tudi ni mogla bit glede na to kje je rekel da je parkiral.


Daj fant, razmišljaj kaj bi lahk bilo. Menjava zavarovalnice ti ne bo pomagala pri odpravi te napake.
I'm sorry, Dave. I'm afraid I can't do that.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Thuban ()

2f4u ::

Torej nisem vsega bral.

1. Če se ne strinjaš, ne podpiši. Papir pa slikaj; tisto kar ti je pomolil pod nos.
2. Če cenilec gobezda, potem ga vprašaj če je mnenje uradno mnenje al samo naklada.
3. Uradno mnenje naj napiše!! Torej, naj napiše svoje komentarje na papir.
4. Buksl si, da ne zapelješ avta nazaj na lokacijo, kjer se je (predvidevaš) zgodilo, preveriš situacijo in vidiš verjetnost o svojem mnenju. Kličeš policijo, rečeš da kasko in zapišejo klic! Slikaš sam situacijo.

Cenilec oceni škodo in nisem prepričan tudi nastanek. Po "ostankih" pa točno vidiš kateri avto se je pomikal naprej al nazaj. Vem pa iz lastnih izkušenj.

2f4u ::

kohoutek111 je izjavil:

Tudi meni izgleda kot ograja... žal... verjamem, da to cenilec noče kupiti kot tujo krivdo... sem imel enak primer, našel avto na parkirišču z dvema vzporednima črtama na avtu, cenilec trdil, da sem se na avtocesti ob ograjo obdrgnil... . Grem merit ograjo, res, razdalja med črtama in višina ustrezata. Pa s tistim avtom en čas sploh nisem bil na AC? kaj zdaj? Potrpel sem in plačal sam... tu smo pač šibkejša stran.


Tole ni čist res; men je cenilec rekel tole ni bilo vozilo; pa sem našel Boxerja z tistimi plastičnimi odbijači enaka višina, moja slikica in konec debate za cenilca. Torej obris na avtu res, je lahko tudi od Boxerja... res, fantje, mal razmišljat - če nisi naredil sam najdi tip vozila in višino odbijačev primerjaj. Pripravi se za cenilca. Jaz nisem naredil ene od svojih poškodb na avtih!!

r3dkv1c4 ::

ni mogla bit glede na to kje je rekel da je parkiral.


Zanimivo pri vsem tem je, da OP tečnari samo z dogajanji v periodi 2 dni od zaznavanja poškodbe na avtu.

Trdi, da se z avtom vozi samo on......torej samo on točno ve, kaj se je zgodilo.
Cenilec(sam jih ne maram, ker so pokvarjena teleta) mu je pač povedal, da je poškodba od nečesa, kar se njemu zdi najverjetneje(v tem primeru dvomim, da je zgrešil z ugibanjem) ampak frustracije OP-ja so ga spravile na tako visok nivo, da je razmišljal celo, da bi zgrabil za vrat cenilca.

OP je e navaden lažnivec in on sam to dobro ve.!
Vsaka stvar ima svojo mejo.

You can ban me, but you can't shut me down!

cleanac ::

OP išče samo izgovore za menjavo zavarovalnice.

Vprašal jih bom kaj si oni mislijo, kaj je vzrok te poškodbe. Če ocenijo isto kot trenutni, bom vseeno sklenil zavarovanje z njimi, ker vsaj vem da me ne poskušajo pridobit na podlagi lažnih obljub.


Torej, če mu na drugi zavarovalnici povedo, da je sam povzročil poškodbo, jim bo verjel, čeprav trenutni cenilec, ki trdi enako, laže.

Mislim, da se glede na poškodbe lahko z dokaj veliko verjetnosto trdi, da je bil stik z nepremičnim objektom.

N0t0ri0us ::

mene tudi ne bi prepričal, da je to naredil drug avto.
Kot prvo je na desni strani kjer je logično, da so ograje, Kot drugo je črta preveč v liniji in podrgnjeno je samo na izboklih delih. To je bilo narejeno pri večji hitrosti ob ravnem predmetu. Če bi te podrgnil kdo z avtom, potem bi imel gor njegovo barvo, edino če ima neobarvan kovinski odbijač v višini 69 cm. Cenilec je tudi že videl kako je, če te nekdo podrgne z avtom. Linija ni tako čista, nastanejo pa vdrtine in ni opcije, da ti tako enakomerno podrgne oba blatnika in vrata, sploh pa da ogledalo ostane celo.
Prav tako med obema vratama se lepo vidi, da je bilo narejeno od trdega ravnega predmeta, kateri se je pri večji hitrosti podrgnil ob avto.

Punca je prav tako podrgnil svoj avto ob ograjo. Vzorec je identičen tvojemu s to razliko, da se ji na vratih ne pozna nič(ima drug avto), medtem ko ima podrgnjena oba blatnika na podobni višini.

Tega ti ne bi priznala nobena zavarovalnica kot parkirišče..

bambam20 ::

N0t0ri0us je izjavil:



Tega ti ne bi priznala nobena zavarovalnica kot parkirišče..



Kot vandalizem.

wini ::

Še mojih 5c
Leta nazaj, sem imel na enak način podrsano celo stranico (sicer manj vidno), nič vdrto. Sem jo pa sam naredil med vožnjo - mal mi je avto odneslo v šikani ožje ceste, pa sem za las ošvrknil po ograji. S polirno pasto je šlo vse stran takrat pri meni.

r3dkv1c4 ::

bambam20 je izjavil:

N0t0ri0us je izjavil:



Tega ti ne bi priznala nobena zavarovalnica kot parkirišče..



Kot vandalizem.

LOL, možno, če se kot vandalizem upošteva , da je ograja ob potresu in močnih tektonskih premikih skočila na desni bok avta.
Vsaka stvar ima svojo mejo.

You can ban me, but you can't shut me down!

ziga1990 ::

Ta tema je zanimiva, ker je avtor te teme hotel naše mnenje o njegovi težavi in sedaj njegovi priloženi dokazi kažejo, da ima ˝lažnjivi/butasti˝ cenilec utemeljen razlog, da dvomi avtorjevi zgodbi in sedaj ko so nekateri člani tega foruma povedali, da avtorjeva zgodba ne drži se pa avtor skoraj skrega z njimi in celo izjavi, da ne potrebuje pomoči foruma.
Ryzen 1700, 16gb RAM, GTX1070, NH-D15, Bequiet Darkbase pro 900

gvido ::

@OP, pred leti mi je dostavni tovornjaček na parkirišču podrsal avto po 3/4 desne strani. Zgledalo je podobno kot pri tebi, celoten ris je bil na isti višini. Dostavnik je na strani imel štrleče gumijaste čepe, namenjene zaustavljanju stranice kesona pri odpiranju. Imel sem težave pri dokazovanju krivde, ker so vmes tovor razložili in je bil čep 5 cm višje kot poškodba na mojem avtu. No, na koncu so vendarle dali kuponček, ker sem počakal da so naložili novo robo in je čep prišel na pravo višino :)

Ne verjamem da bi to bila poškodba od betonskega stebra. Kolikor lahko vidim po slikah je poškodba fina, če bi zadel beton bi se poznale sledi kamenčkov. Tudi ograja bi pustila globje raze.

V vsakem primeru kontaktiraj svojega zavarovalnega agenta in mu povej za težavo. Če si neproblematičen bo posredoval v tvojo korist, ker se zaveda kdo nosi denar/provizijo.

Dodajam sliko za lažjo predstavo, gumijasta čepa sta lepo vidna pod stranico kesona
 slika

slika

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: gvido ()

ziga1990 ::

^^možno samo kako bo pa to dokazal?
Ryzen 1700, 16gb RAM, GTX1070, NH-D15, Bequiet Darkbase pro 900

GupeM ::

99% sem prepričan, da je to obcestna ograja. Ravno v soboto popoldne/zvečer sem se pri kakšnih 50 km/h malo preveč umaknil kamionu, zapeljal na neurejeno bankino, tam pa me je potegnilo v ograjo. Poškodba praktično identična. Oba blatnika in med sprednjimi in zadnjimi vrati skoraj enake poškodbe, na sprednjih in zadnjih vratih pa črta, ki bo izginila s poliranjem. Če se spomnim, bom slikal ko pridem do avta. Če bi kdorkoli podrsal ob tvoj avto, črte zagotovo ne bi bile po celotni dolžini avta če je bil le ta na parkirišču. Razen mogoče, če bi bil avto parkiran bočno ob cesti, kar pa vemo da ni bil, ker si rekel da levo in desno od tvojega avta ni bilo parkirano nobeno vozilo, + po vsej verjetnosti bi šlo tudi stransko ogledalo.

To, da pa ne bi slišal/čutil da je zadel ob ograjo, pa se tudi meni zdi precej neverjetno, saj se kar dobro čuti in sliši. Kljub temu da sem imel glasbo precej naglas.

Dodano: Definitivno pa ne gre za vandalizem, ker tega ne moreš narediti na noben drug način kot s hitro premikajočim, dokaj gladkim predmetom brez ostrih robov, ki mora biti dovolj težko oz stabilno, da ga po celotni dolžini avta ne odbije stran (obcestna ograja). Torej odpade vse

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: GupeM ()

N0t0ri0us ::

ogledalo ni poškodovano, tako da je bila višina objekta še vedno nižja od ogledala.

Thuban ::

gvido je izjavil:

Dodajam sliko za lažjo predstavo, gumijasta čepa sta lepo vidna pod stranico kesona
 slika

slika


nepoškodovano ogledalo to teorijo žal takoj izpodbije. Razen če ga je OP imel zloženega, kar pa je seveda možno.
Skratka tvoja teorija je še edina možna, če OP ni pobožal kakšne ograje.
I'm sorry, Dave. I'm afraid I can't do that.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Thuban ()

N0t0ri0us ::

Koliko možnosti je, da je pripeljal tovornjak povsem vzporedno z avtom in popolnoma enakomerno podrgne po celotni dolžini avto na parkirišču?

Tudi če je ogledalo pospravljeno še vedno gleda 10 cm izven avta.

b0rc ::

Moje doplačilo v primeru, da ni priznano brez odbitne franšize ne bi bilo večje kot 130 evrov in ohranim ves bonus. Res vsota, zaradi katere se človek spušča v goljufijo.
Eni res mislite, da bi dal na forum slike in podal nespremenjene informacije, če bi vedel, da sem jaz kriv, ter vztrajal pri cenilcu s svojo zgodbo, čeprav mi trdi da mi komisija ne bo odobrila brez odbitne.
Enostavno je dvomit v integriteto človeka, ki ga ne poznaš. Še posebej preko interneta.
Gre za princip. Če mislim, da sem oškodovan, a naj nagradim zavarovalnico še s par leti plačevanja zavarovanja.

gvido ::

N0t0ri0us je izjavil:

Koliko možnosti je, da je pripeljal tovornjak povsem vzporedno z avtom in popolnoma enakomerno podrgne po celotni dolžini avto na parkirišču?

Tudi če je ogledalo pospravljeno še vedno gleda 10 cm izven avta.


Verjetnost za sedmico pri lotu je 1:15.380.937 (torej zelo majhna), vendar jo na vsake toliko nekdo zadane.

Opisal sem svojo izkušnjo, ni nujno da se je to zgodilo OPu, je pa ena izmed možnosti. Ogledalo je pri meni ostalo nedotaknjeno, pod njim na vratih je bila raza. Dejansko sem takrat tudi sam nekaj časa tuhtal, kaj bi povzročilo tako poškodbo. Tovornjaček so itak preparkirali, vendar ker je tisto parkirišče uporabljala tudi neka firma in so imeli razklad/naklad so bili dovolj blizu da sem videl tovornjak in na njem "čep" na približno pravi višini.

Neumno se mi zdi nekoga prepričevati, da je zadel ograjo in to celo večkrat poudariti. Milijon možnosti je, kaj se je dejansko zgodilo, in ja, lahko je tudi zadel ograjo. Čeprav, navadna obcestna ograja bi verjetno pustila dve sledi.

GupeM ::

gvido je izjavil:

Čeprav, navadna obcestna ograja bi verjetno pustila dve sledi.

Ne, točno tako sled pusti. Nista dve.

D3m ::

Mater morate biti nekateri gluhi, da ne slišite, ko avto ob nekaj podrgne. Pa saj je pleh FFS.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: D3m ()

detroit ::

Mislim da živelj samo ugiba ali OP nabija ali ne. Jst ne vidim razloga, zakaj bi prišel sem s slikam dokazovat svoj prav in čistit krivdo....but then again nism psiholog:)
Skero

shadeX ::

D3m je izjavil:

Mater morate biti nekateri gluhi, da ne slišite, ko avto ob nekaj podrgne. Pa saj je pleh FFS.


Zato ker v naravi obstaja samo en zvok?

Zgoraj sem napisal da je kolegu prikolica kamiona podrsala celotno stran avtomobila, videl je pa šele ko je prišel domov. Ob vprašanju kako da ni slišal nič, je povedal da je bilo v okolici veliko drugih glasov (med drugim tudi ropotanje iz tovornjaka - tovor, počasno premikajoča prikolica itd itd), tako da sploh ni opazil. Če bi "čutil" da mu je nekaj podrgnilo avto bi bila ena, ampak kakor že povedano, ne obstaja samo en zvok tam zunaj.

Če bi bila povsod popolna tišina in potem samo zvok "drsa" ob avto, potem bi vsak opazil tole :). Sej men se zdi neverjetno ker tega nisem še doživel, ampak se mi zdi kar argumentiran odgovor to z zvoki in okolico :)

SeMiNeSanja ::

Forumski trolli - OP ni vprašal "Ali se lažem, ali govorim resnico" zato nehajte nabijati o tem, da laže.

Vprašanje je bilo več kot konkretno zastavljeno: zgodil se je dogodek X, posledice so bile Y, kako naj dokažem svoj prav na zavarovalnici, če cenilec trdi, da se zadeva ni zgodila tako, kot jaz trdim.

VSE ostalo nabijanje pa bi bilo prav, če bi admini kratko malo pobrisali, saj greste v prav neokusno podtikanje OPu, da se laže in da skuša prevarati zavarovalnico.

Včasih se je temu reklo obrekovanje in je spadalo med kazniva dejanja!

ziga1990 ::

^^Pa poglejmo OP govori nekaj slikovni dokazi pa jasno kažejo, da ima cenilec upravičen dvom v OP-jevo zgodbo. Mi ne podtikamo nič samo dvomimo OP-jevi zgodbi
Ryzen 1700, 16gb RAM, GTX1070, NH-D15, Bequiet Darkbase pro 900

Superboyy ::

Tezko bo dokazat karkoli v tem primeru.

Se mi pa zdi, da bi škodo lahko povzročil tovornjak z tisto štango, ki jo majo nekateri nad tablico zadaj.

Bolj ekstremen primer:


Višina se ujema. Ravna ograja tega ni povzročila (kjer bi pričakoval tako poškodbo zaradi izgube koncentracije itd). Razen če je OP nasadil najbolj oster ovinek z notranjim delom avta.


Lohk je pa tud OP res podrsal cel bok, dal blatnike že popravit, vrata hoče dat pa na zavarovalnico. Tudi to je mogoče. #conspiracy #tinfoilhat

mat xxl ::

To se je nekdo nekje, kjer je bilo preozko guzil ob tem avtu in ga podrsal...

Če ste stranka, ki se ji vsaj 4 leta ni zgodila nobena škoda in nobena na parkirišču, potem nimajo kaj komplicirati, kljub dvomu cenilcev.

Sem sam imel en sila podoben problem isto škoda ni bila visoka, pa je cenilec Triglava preveril mojo zgodovino in videl , da kar nekaj let nisem imel škod in je rekel, da ne bo nič kompliciral, ker verjame v mojo verodostojnost, da pa če bi imel vseskozi škode na parkiriščih, bi mi sedaj lahko to mirno odklonil. Pa tudi jaz res nisem imel pojma , od kje taka risa dolga 1 m in globoka ene 3 mm dokaj visoko malo pod stekli na boku mojega vozila.

In ja ravno zaradi tega korektnega odnosa na Triglavu in dejstva, da niso komplicirali, pa je bilo še meni čudno, kako bi se to zgodilo ostajam njihov zavarovanec.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mat xxl ()

D3m ::

shadeX je izjavil:

D3m je izjavil:

Mater morate biti nekateri gluhi, da ne slišite, ko avto ob nekaj podrgne. Pa saj je pleh FFS.


Zato ker v naravi obstaja samo en zvok?

Zgoraj sem napisal da je kolegu prikolica kamiona podrsala celotno stran avtomobila, videl je pa šele ko je prišel domov. Ob vprašanju kako da ni slišal nič, je povedal da je bilo v okolici veliko drugih glasov (med drugim tudi ropotanje iz tovornjaka - tovor, počasno premikajoča prikolica itd itd), tako da sploh ni opazil. Če bi "čutil" da mu je nekaj podrgnilo avto bi bila ena, ampak kakor že povedano, ne obstaja samo en zvok tam zunaj.

Če bi bila povsod popolna tišina in potem samo zvok "drsa" ob avto, potem bi vsak opazil tole :). Sej men se zdi neverjetno ker tega nisem še doživel, ampak se mi zdi kar argumentiran odgovor to z zvoki in okolico :)


Ne samo, da ni slišal.....še čutil ni volana očitno.

A tvoj kolega sploh ima čutila?
|HP EliteBook|R5 6650U|

shadeX ::

Njegov avto je miroval, ker je na ozkem ovinku čakal da gre tovornjak mimo. Prikolica je pa ravno dovolj podrsala da je pustila praske.

Če bi kolega gledal stransko ogledalo, bi videl da je prikolica preblizu avtomobila, ni pa slišal, kaj šele čutil.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: shadeX ()

marvin42 ::

Mularija ima včasih radio v avtu tako naglas, da ni šans, da se sliši, če potegnejo ob kakšno ograjo.
Mostly Harmless

SeMiNeSanja ::

Tudi Triglav ni vedno 'idealna zavarovalnica'.

Ženi je pred leti kamion podrajsal zaparkiran avto. Zadevo je videl vratar in zabeležil registracijo kamiona.

Zadevo prijavili policiji in zavarovalnici. Storilec dobil sodnika za prekrške ampak nekako 'dokazal', da je dotičnega dne vozil po Mariboru in ne Ljubljani. Očitno vratar kot priča ni bil dovolj 'verodostojen'?!?

Smo imeli delni kasko za parkirišče in na koncu obsedeli na odbitni franšizi.
Če bi že v štartu prijavili škodo, kot 'storilec neznan', pa bi dobili celotno popravilo povrnjeno. Fer odnos zavarovalnice meni izgleda drugače.

Mare2 ::

SeMiNeSanja je izjavil:

Tudi Triglav ni vedno 'idealna zavarovalnica'.


Triglav se je še celo z mano spustil v tožbo. V bistvu je šlo za njihovo pravnico, ki ni vedela, v katerih primerih velja "desno pravilo". Šlo je tako daleč, da so vsi vedeli razen ona (sodnik, receptor, tajnica, ki je tipkala, vse priče itd). Tako sem jo na sodišču vpričo vseh vprašal, ali ima vozniško dovoljenje. Seveda so izgubili.
http://bit.ly/Navodilo123 Podpora za N26 Mastercard za Slovenijo

N0t0ri0us ::

off/ upam, da ni imela vozniškega :)) Če ga je pa že, ga je pa morala vrniti ;((

Zgodovina sprememb…

Mare2 ::

N0t0ri0us je izjavil:

off/ upam, da ni imela vozniškega :)) Če ga je pa že, ga je pa morala vrniti ;((


Ni ji bilo treba vrniti, ker ni bila ona obravnavana. :)
http://bit.ly/Navodilo123 Podpora za N26 Mastercard za Slovenijo

gvido ::

D3m je izjavil:


Ne samo, da ni slišal.....še čutil ni volana očitno.

A tvoj kolega sploh ima čutila?


Edino čutilo, s katerim bi tovornjakar drsanje 10 metrov za sabo na 400+ KM vozilu lahko zaznal, je oko. Za vsa ostala bi moral biti najmanj superman. V avtomobilu te obdaja karoserija. Zvok udarca se bo prenesel v kabino. Na tovornjaku je to malo drugače. Ampak verjamem da ne boš razumel.

D3m ::

Vidim sem prehitro prebral. Jaz sem razumel kontra. Da voznik avta ni čutil.
|HP EliteBook|R5 6650U|
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Avto majhna škoda na parkirišču, cenilec pa komplicira (polica Triglav, LJ) (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
5313044 (6852) LeQuack
»

Koliko plačujete za avtomobilsko zavarovanje? (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Na cesti
26669662 (37253) ;-)
»

Zavarovalnica - kasko (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6718969 (17448) fosil
»

Odrsan avto na parkingu

Oddelek: Loža
4011017 (9768) c00L3r
»

Zapel količek na parkirišču

Oddelek: Loža
3410066 (8939) OZZY

Več podobnih tem