» »

Xtreamer in predvajanje preko wi-fi

Xtreamer in predvajanje preko wi-fi

gemini ::

Jaz že počasi obupujem s to zadevo. Nikakor mi ne deluje predvajanje preko wifi. A bi vedel kdo kako bi vzpostavil eno delujočo mrežo za predvajanje recimo neke vsebine ki je shranjena na zunanjem disku, ta pa je povezan na xtreamer (eden tistih prvih modelov), ta pa je povezan na wifi ruter. Se že sprašujem če je to sploh izvedljivo. Kakšen nasvet kako se lotiti tega?

telexdell ::

gemini je izjavil:

Jaz že počasi obupujem s to zadevo. Nikakor mi ne deluje predvajanje preko wifi. A bi vedel kdo kako bi vzpostavil eno delujočo mrežo za predvajanje recimo neke vsebine ki je shranjena na zunanjem disku, ta pa je povezan na xtreamer (eden tistih prvih modelov), ta pa je povezan na wifi ruter. Se že sprašujem če je to sploh izvedljivo. Kakšen nasvet kako se lotiti tega?

Če želiš predvajati neko vsebino na eni naprave, vsebina pa se nahaja na drugi napravi moraš v osnovi zagotoviti, da sta obe napravi v istem omrežju. Torej morata obe napravi biti priključeni na isti router ali isto stikalo ali pa morajo biti omrežja povezana preko mosta. Ko imaš enkrat to zagotovljeno, moraš na Xtreamerju omogočiti storitve (najbolje, da omogočiš vse- Web, NAS, FTP, DLNA). Potem na Xtreamer priključiš zunanji disk. Na Xtremarju ti desno spodaj piše IP naslov, katerega si zapiši. V računalniku v roletnem meniju za zagon programov vpiši: \\IP_naslov
Čez nekaj sekund se ti bo odprl raziskovalec in boš lahko dostopal do vsebin na Xtremrju.
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.

gemini ::

Aha, hvala lepa za odgovor, sicer sem pa potem odkril težavo. Problem je bil v androidu, na winsih je delalo. Ugotovil sem da tisto kar je prednaloženo v androidnih napravah je vse en sekret. Je treba samo pravo orodje potegnit dol...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Xtreamer - media player (strani: 1 2 3 4102 103 104 105 )

Oddelek: Zvok in slika
5204757491 (33183) bbobst
»

Xtreamer - IPTV predvajanje (strani: 1 2 3 418 19 20 21 )

1019234956 (102628) telexdell
»

Xtreamer Prodigy (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

539118640 (64592) vozlov225
»

Xtreamer SideWinder 2

425758 (4087) dsapac
»

Xtreamer Pro

327985 (5657) astras

Več podobnih tem