» »

Koliko časa ostane THC v urinu?

Koliko časa ostane THC v urinu?

1
2
3

Okapi ::

Od kot ti pa ideja, da so gobe prepovedane


Nisi na tekočem.
http://www.google.com/hostednews/afp/ar...

O.

grex ::

THC se lahko v urinu dokaže od 15 do 40 dni. Odvisno od telesne konstitucije in od količine uživanja (če kadiš 8 jointov/dan, je to lahko 40 dni, tudi če si suh).

JanK ::

Izi> "Celo na Nizozemskem pospešeno razmišljajo, da bi Marihuano in Hašiš prepovedali, tako kot so halucinogene gobe."

Marihuana na Nizozemskem niti ni dovoljena. Ob nakupu ne izstavijo računa. Marihuana je tam sivo področje.

Od kot ti pa ideja, da so gobe prepovedane, pa tudi ne vem. Smo bili z družbo septembra v Am-Damu, pa so kolegu čisto lepo račun izdali za gobe.


S prvim decembrom bodo prepovedane.

Zaradi glupih neizkusenih turistov, ki tripajo in padajo v kanale... (brez heca)

imagodei ::

No, viš... Pa je res že dva meseca, od kar sem bil tam.
- Hoc est qui sumus -

Izi ::

Že lansko leto je bil podan predlog za prepoved gob na Nizozemskem:
Dutch Cabinet bans sale of hallucinogenic mushrooms in new retreat from liberal policies
Zadeva se je letos že precej premaknila naprej, sicer je parlament še ni potrdil, ali pa morda že, nisem čisto na tekočem.
Razlog je, da že preveč tujcev umrlo na Nizozemskem, ko so bili pod vplivom gob. Ne direktno zaradi mamila ampak zaradi prividov in halucinacij ki privedejo do "nesreč", kot na primer nekdo skoči skozi okno prepričan da lahko leti.
Tukaj je precej razloženo glede Nizozemske politike glede drog:
Drug policy of the Netherlands
Kakor kaže bodo prej ali slej vse skupaj prepovedali tako kot je drugod po Europi.
Sami Nizozemci kot kaže sploh niso problem, saj je število smrti in zasvojencev primerljivo kot drugje, hud problem pa je velik naval narkomanov iz celega sveta, ki se zgrinjajo na Nizozemsko in tam delajo probleme.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Izi ()

imagodei ::

Pogovarjat se s komerkoli, ki je ali na THC, ali pijan, ali kako drugače zadet, je tako, kot bi se pogovarjal s predšolskim otrokom.

Razlika je, ko se tak človek strezne. Alkoholik se bo počasi začel tresti; podobno heroinski junkie. Sledila bo odtegnitvena kriza in cel kup neprijetnosti, povezanih z njimi.

Pri še tako hudem "travarju" ne bo večje štale. Kak dan, dva depresije, 14 dni nerazpoloženosti, nato normalno naprej.

In ja, imam tudi jaz nekaj kolegov, ki so bili na faksu nekaj časa non stop zakajeni. In so spoznali, da se je tako pač težko učit in so nehal. Konkretno dva imata danes končan faks. Jaz, ki pa žbetov nikdar nisem orenk kadil (zgolj nekajkrat letno, na kakšni zabavi), pa še danes nimam diplome v žepu.

Stereotipi?
- Hoc est qui sumus -

Bob Rock ::

To razliko med trdimi drogami in travo vidijo ponavadi le tisti, ki kadijo travo.

Zal se pa tisti, ki pijejo alkohol ne zavedajo da tudi konzumirajo drogo. In da so vinogradniki najvecji dealerji, katere povrh vsega se drzava podpira.

To je tako kot reči da je lahko alkoholik le tisti ki pije žganje. Ne more pa biti alkoholik tisti, ki pije vino ali pivo.

Kdo kadi travo je pač uživalec drog. Če je mehki ali trdi je morda razlika v posledicah tega početja.

V končni fazi pa gre za isto stvar. ZADEVANJE. Morda bi jaz še samo 1 kategorijo dodal. Al si mehki al pa trdi. Ali pa si ne priznaš pa si sluzast.


kam bi pa uvrstil alkohol...med mehke, trde al sluzaste droge?
___________________________________________________
gance hale ale cuzamen

Horsechoker ::

Izi: Dvomim, da se bo to zgodilo. Zna biti ravno obratno, mogoče se jim kmalu še Švica pridruži.


On November 30th a referendum will be held among the people of Switzerland about whether to completely legalize possession, sale, and cultivation of cannabis. We're talking *legalization*, not grey area style toleration as in the Netherlands. Meaning, that if successful, pot would be sold in supermarkets just like alcohol, if you're an adult. (with the only ban left being advertising of cannabis, so it would be similar to tobacco ad bans)

The initiative is titled: “For a sensible cannabis policy with effective protection of the youth”. (in German: Für eine vernünftige Hanfpolitik mit wirksamem Jugendschutz.)

P.L.R. (liberal-radical party), swiss-socialist party ,Green party and many politicians of popular-democratic party are for “yes” in the referendum.
But I don't want to be dead. I want to be alive. Or a cowboy.

Zgodovina sprememb…

smilyxx ::

Če me spomin ne vara majo švicarji v Bernu en park kjer se na veliko kadi trava in jih tud ne preganjajo.

Sicer pa kot sem rekel, vse je v zmernosti...

Lp
Save water.
drink beer.

Pšenični ::

"Tudi seks z 13 letno punčko nikomur ne škodi, pa greš za to za dolgo časa v zapor.
Jaz ne vidim kakšne bistvene razlike med pedofili ali narkomani. Oboji so čudaki, ki se jim je nekaj premaknilo v glavi.
Če se imate za normalne je meni čisto vseeno, sodite pa v zapor."

Tko ja , tko tud jaz mislim, točno tako.

imagodei ::

Tudi DL filmov in uporaba piratskih Windows nikomur ne škodi, pa greš ponekod lahko za takšno obnašanje sedet.

Jaz ne vidim kakšne bistvene razlike med pedofili in pirati. Oboji so čudaki, ki se jim je nekaj premaknilo v glavi.

Če se imati (pirati) za normalne, je meni čisto vseeno, sodite pa v zapor.
- Hoc est qui sumus -

Icematxyz ::

Je pa res, da če smo realni, v takšne teme vedno zaideo še alkoholiki in pedofili in še prostitutke vrjetno...

Vidi se, katera področja večini niso sprejemljiva in jih navajajo potem vse povprek za "cross reference".

Ampak če smo realni... Če se debatira o travi je nesmiselno debatirati o drugih stvareh. Ker je to samo off-topic. Skušnjava pa je velika. Vem.

Keyser Soze ::

Zaradi glupih neizkusenih turistov, ki tripajo in padajo v kanale... (brez heca)

Tale je pa izjava tedna ane.

Neizkušenih turistov... Kilometrina je nenadoma postala kazatelj priljubljenosti/uspešnosti/"full cull mega bombastičnosti" al kako? Sploh na tem področju?

Mislim, sam bi legaliziral vse po spisku, pa naj ODjajo kot po tekočem traku. A bi blo kej škode?
OM, F, G!

Arto ::

Zaradi glupih neizkusenih turistov, ki tripajo in padajo v kanale... (brez heca)

Tale je pa izjava tedna ane.

Neizkušenih turistov... Kilometrina je nenadoma postala kazatelj priljubljenosti/uspešnosti/"full cull mega bombastičnosti" al kako? Sploh na tem področju?

Mislim, sam bi legaliziral vse po spisku, pa naj ODjajo kot po tekočem traku. A bi blo kej škode?

Pa ne vem kaj si mislil s to kilometrino. Ja, neizkušeni turisti padajo v kanale. A je kdo rekel, da je to kaj slabega, da so neizkušeni na tem področju. Pač so neizkušeni, kako bi jih pa ti drugače označil? Pa še neumni so, ko dokaj resne stvari jemljejo kar tako na hojladri.

A ti resno misliš, da bi ob legalizaciji kar naenkrat vsi postali narkomani? Saj vsi vemo kako bedno je življenje nekega težkega odvisneža, mislim da večina ne bi poskusila heroina četudi bi bil legalen. Če nič drugega, bi bile droge težje dostopne mladoletnikom. Dilerji namreč ne sprašujejo po osebnem dokumentu.

Keyser Soze ::

Imava par problemov na hitro.

Če bi "dilerji" hoteli osebni dokument bi še vedno cvetel posel dilerjem.

Marsikdo, ki danes ne dobi v rok droge, ker je ta TEŽKO dosegljiva če se ne giblješ v primernih krogih in se ne želiš preveč izpostavljat, bi v primeru legalizacije lahko posegel po tem sredstvu. Marsikdo celo po preveliki dozi. Ampak vsaka stvar ima svojo pozitivno stran, tudi OD.

Tistale oznaka neizkušeni je bila precej tako podana, v negativnem tonu. Češ, če bi imeli izkušnje in bi se ga zadeli kot tisti s primerno kilometrino, ne bi prepovedali "prešs" gobic. Skratka...
Hvala bogu za neizkušene, ker le tako ljudje uvidijo, da jih 99% ni sposobnih ene zdravorazumske samokontrole.
OM, F, G!

Arto ::

Če se nekdo hoče zadet, se bo zadel, pa če je stvar legalna ali ne. Droge sploh niso težko dosegljive. V tej temi je govora o marihuani, ki je mehka droga, manj nevarna kot alkohol. In to, da je nelegalna je popoln nesmisel in nimam pojma na čem bazira, še posebej ob dejstvu, da je alkohol (ki bi ga nekateri šteli celo med trde droge, ker povzroča fizično odvisnost, pa še OD je možen) legalen.
To, da se marihuano demonizira je po mojem mnenju totalen idiotizem. Bi bil zelo vesel enega dobrega, racionalnega protiargumenta.

P.S.: Glede gobic. Ne, bi pa lahko vsaj povprašali koga, ki je na tem področju bolj izkušen (spet ne pravim, da je to kakršnakoli vrlina. Če imaš kakšno boljšo besedo, pa kar na dan z njo), pa jim ne bi blo treba padati v kanale.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Arto ()

Icematxyz ::

Če se nekdo hoče zadet, se bo zadel, pa če je stvar legalna ali ne.


Kaj velja praktično za vsa druga kazniva in nekazniva dejanja.


V tej temi je govora o marihuani, ki je mehka droga, manj nevarna kot alkohol. In to, da je nelegalna je popoln nesmisel in nimam pojma na čem bazira, še posebej ob dejstvu, da je alkohol (ki bi ga nekateri šteli celo med trde droge, ker povzroča fizično odvisnost, pa še OD je možen) legalen.


V bistvu je ta "cross-reference" kot sem omenil že višje (trava-alkohol) zavoljo diskusije zelo "primeren". Ampak off-topic. Alkohol če smo iskreni nima nekega pravega mesta tukaj IN pomoje NI primeren za izgovor. Češ alkohol lahko pijemo legalno, kaditi pa trave ne smemo. In ker jaz mislim da je trava majnše zlo bom kadil travo in bom moralen zmagovalec. Tako lahko razmišlja pač kadilec trave, kot sem že omenil. Ne pa nekdo ki situacijo spremlja "od zunaj".

Kadilci trave pač so in bodo marginalna skupina na katere bo večina gledala zviška. Neglede na zakonsko določitev. In menim da je prav tako.

Kadilec trave = majn zaželjena oseba (oziroma majn zaželjena osebnostna karakteristika-lastnost).

Zgodovina sprememb…

Arto ::

Spet, gre za zmernost.
Kadilec trave ni avtomatično zapohanc, tako kot nekdo ki pije alkohol ni avtomatično pijanec. Mislim pa, da kajenje trave postaja nekaj povsem normalnega, v bistvu sploh ne poznam ljudi, ki bi na kajenje trave gledali zviška. Mogoče svojo babico, pa še to ne vem če.
Spet, govorim recimo o jointu ali dveh na teden, ne o petih jointih vsak dan. Jaz ne bi rekel, da so kadilci trave marginalna skupina. Samo govori se ne toliko o tem, ker je njeno posedovanje kaznivo.

In kaj je razlog, da trave ne bi smeli primerjati z alkoholom?

P.S.: Da se razumemo, sam trave ne kadim.

imagodei ::

Medklic:

Vse to je bilo že nekajkrat predebatirano... Nekateri pač ne zmorejo dovolj globoko pogledat vase, da bi si uspeli priznat, da legalnost nečesa ni vedno enako kot moralna nespornost in obratno; ne morejo si priznati, da (i)legalnost neke substance še ne določa njene (ne)varnosti; ter da nima rekreativna uporaba drog med odraslo populacijo s stabilno osebnostjo nobene veze z narkomanijo in zasvojenostjo.

Naslov teme nas opozarja, da smo offtopic. Ako se komu res zdi pomembno še eno rundo debatirat o moralni (ne)spornosti marihuane, prosim, naj to stori v svoji temi. Tukaj pa bi čustveno neprizadeto debatirali o tem, koliko časa THC ostaja v telesu...

Da odgovorim še nekomu, ki je nekaj višje spraševal o zdravniškem pregledu pred vojsko: klik
- Hoc est qui sumus -

Icematxyz ::

Ravno danes v večeru.

http://www.vecer.com/clanek200811200538...

In kaj bo potem, ko se bo ta eksperiment imenovan "Amsterdam" izjalovil? Kaj bo pa potem postala "referenca"?

imagodei ::

Referenca česa?
- Hoc est qui sumus -

Icematxyz ::

Referenca česa?


Retorično vprašanje ali res pričakuješ razlago?

imagodei ::

Res. Ker si ne morem predstavljat, da bi ti Amsterdam pomenil kakšno referenco. Marihuana tam ni legalna, samo tradicionalno se tolerira prodajo v trgovinah.

In tudi po prepovedi prodaje marihuane po trgovinah, bo marihuana še vedno lahko referenčna droga. Če si mislil referenco na alkohol.
- Hoc est qui sumus -

Mercier ::

Ravno prava priložnost in trenutek da opozorim, da so alkoholne pijače živila. Mal se mi zdi, da marsikdo že na to niti ne pomisli.

koyotee ::

A pa si se kdaj vprašal, če res sodijo med živila? Za alko bi moral bit vsaj 30%ddv.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

Icematxyz ::

Res. Ker si ne morem predstavljat, da bi ti Amsterdam pomenil kakšno referenco. Marihuana tam ni legalna, samo tradicionalno se tolerira prodajo v trgovinah.

In tudi po prepovedi prodaje marihuane po trgovinah, bo marihuana še vedno lahko referenčna droga. Če si mislil referenco na alkohol.


Ne! Kot referenčno navajanje Amsterdama sem mislil da v vseh temah ki se tičejo prostitucije in lokalov, kjer si lahko v miru kupiš in prižgeš joint prav Amstrdam zagovorniki legalizacije navajajo kot referenco - vzorno ureditev te problematike.

Jaz pa pravim da kaj pa bo, ko Amsterdam nebo več kraj, kjer se bodo lahko takšne stvari počele prosto po prešerno? A bodo potem tudi zagovorniki legalizacije se ugriznili v jezik? Saj nenazadnje edini tašen projekt v EU bi se izkazal za nedelujočega in nezaželjenega. Zakaj bi potem sploh še poskušali na nekem širšem območju to vpeljevati? Če se je že jasno iskazalo, da na dolgi rok to pač ne gre?

Zgodovina sprememb…

Arto ::

Če se je že jasno iskazalo, da na dolgi rok to pač ne gre?


Na kakšen način pa se je to jasno izkazalo?

Icematxyz ::

Če se je že jasno iskazalo, da na dolgi rok to pač ne gre?


Na kakšen način pa se je to jasno izkazalo?


Sem že napisal višje:

Ravno danes v večeru.

http://web.vecer.com/portali/vecer/v1/d...

In kaj bo potem, ko se bo ta eksperiment imenovan "Amsterdam" izjalovil? Kaj bo pa potem postala "referenca"?


Glede prostitucije pa sem že kakšno leto nazaj bral, oziroma je bilo po tv, da nekateri že zelo nestrpno "negodujejo".

Še povzetek, ker večer zgleda spreminja linke in ker je na novem slo-tech vstavljanje povezav preko skripte nemogoče...

Nizozemska mesta bodo jutri na "marihuanskem vrhu" v Almeru izmenjala izkušnje in informacije v zvezi s tem mamilom. Razprava bo veljala politiki mehkih drog in njenim posledicam. Mesto Bergen op Zoom bo verjetno prvo nizozemsko mesto, ki bo zaprlo lokale, kjer je dovoljeno uživati marihuano.

Zgodovina sprememb…

Mercier ::

koyotee:

A pa si se kdaj vprašal, če res sodijo med živila?


Ne le da sem se kdaj vprašal, to sem posebej izpostavil. Je pa za jest in pit treba imet občutek, znat skombinirat, zaznat potrebe. Najenostavneje je, če je to stvar tradicije in vzgoje, kar je danes problem, če se kot zdrava prehrana izpostavlja preko medijev npr. nek blesav jogurt, (OK, saj ne da je kaj narobe z njim, ni pa to to), "hujšanje" na tisoč in en uničujoč način in podobna sranja.

Ne bi pa, da mi zdaj mladinci, ki so ravno ugotovili, da je svet njihov in se ga lotili "s prave strani", začnejo v krožnik in kozarec gledat, pa droge, ovo, ono ...

imagodei ::

Ice> "Nizozemska mesta bodo jutri na "marihuanskem vrhu" v Almeru izmenjala izkušnje in informacije v zvezi s tem mamilom. Razprava bo veljala politiki mehkih drog in njenim posledicam. Mesto Bergen op Zoom bo verjetno prvo nizozemsko mesto, ki bo zaprlo lokale, kjer je dovoljeno uživati marihuano."

Problem sploh ni v "lokalih, kjer je dovoljeno uživati marihuano". Viš, ko ne veš, za kaj gre. Na Nizozemskem si lahko brez skrbi sredi ulice prižgeš joint. In vsak Nizozemec lahko povsem legalno na svojem vrtu vzgaja 5 ali 10 sadik marihuane (si nisem zapomnil številke) in kolikor mi je jasno, lahko ta pridelek tudi preproda naprej.

Ni pa legalno masovno vzgajati trave in jo načrtno/masovno preprodajati. To je zgolj ena zadeva, ki jo Nizozemska zakonodaja tolerira. Ko greš v coffee shop po marihuano, ne dobiš računa in trgovina od tega ne plačuje davka. Ker po zakonu sploh ne bi smeli prodajati. Razumeš?

Kar sedaj grozi, je to, da bodo nehali tolerirati coffee shope in bo konec s to masovno preprodajo.

Nizozemec si bo pa še vedno lahko prižgal svojo doma vzgojeno domačico. In ti na cesti ponudil par dimov.
- Hoc est qui sumus -

koyotee ::

Vsakemu svoje. Tebi vino, meni joint. Vse je stvar družbenih norm/okolja, kako se zadevo sprejema/obravnava. Pa npr. da ti spiješ liter vina al pa 2, jaz pa pokadim 5 ali več jointov, potem pa greva na poligon z avtom, pa nažalost ugotoviva, da bi lahko bila trava "bolj legalizirana" kot alkohol. Čez 10-20 let bo zadeva pomoje veliko bolj sprejemljiva, saj si biu recimo pred 20-30 leti že kriminalc, če si imel pri sebi rizle, beri "pripomoček za uživanje droge", bilo pa je tudi težje priti do droge. Pustmo razne woodstock varjante. Ne vem sicer koliko časa je cannabis sativa že na tem svetu, vendar menim, da človek ne bi smel, kar prepovedat ene rastline, ki je bila tu najbrž pred njim. Denimo, da je bog ustvaril zemljo(sam ga sicer ne priznavam/verjamem vanj), pa vseeno ja ta rastlina tu, z nekim razlogom. Ko bojo u afriki nehal nekontrolirano širit aids, bom pa jaz nehal pohat. Tu pa travo obravnavate kot umor prve stopnje.
Sicer sva pa čist OT.
Nove teme pa se ne splača odpirat, ker tu na slo-techu je svoboda govora res na višku!
Over&out
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

koyotee ::

Pozabu sm še dodat, da ne poznam nobenega, ki bi umrl neposredno, zaradi predoziranja thc-ja, ker to pač ni mogoče. Najhuje kar se ti lahko zgodi je bruhanje/glavobol, pa še to v večini primerov, ko je droga v obliki piškotov/mlečnih napitkov, kjer je koncentracija velika, učinek pa je opazen po kaki uri od uživanja. Tudi je malo primerov, kjer je folk, striktno iz trave, prešel na trde droge/heroin. Tudi tisti ki ne morejo brez svoje količine alkohola, ne preidejo kar na droge, ampak povečujejo dozo.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

Icematxyz ::

Problem sploh ni v "lokalih, kjer je dovoljeno uživati marihuano". Viš, ko ne veš, za kaj gre. Na Nizozemskem si lahko brez skrbi sredi ulice prižgeš joint. In vsak Nizozemec lahko povsem legalno na svojem vrtu vzgaja 5 ali 10 sadik marihuane (si nisem zapomnil številke) in kolikor mi je jasno, lahko ta pridelek tudi preproda naprej.

Ni pa legalno masovno vzgajati trave in jo načrtno/masovno preprodajati. To je zgolj ena zadeva, ki jo Nizozemska zakonodaja tolerira. Ko greš v coffee shop po marihuano, ne dobiš računa in trgovina od tega ne plačuje davka. Ker po zakonu sploh ne bi smeli prodajati. Razumeš?

Kar sedaj grozi, je to, da bodo nehali tolerirati coffee shope in bo konec s to masovno preprodajo.

Nizozemec si bo pa še vedno lahko prižgal svojo doma vzgojeno domačico. In ti na cesti ponudil par dimov.


Aha nisem vedel da je tako.

Zgodovina sprememb…

DimmniBurek ::

Mene zanima kako je s tem, ker sem enkrat nekje prebral, da UŽIVANJE trave ni nelegalno, le posedovanje in preprodaja. Ampak če imaš prižgan đoint v roki, prav tako poseduješ travo...:\
Torej? Mi lahko policist da sodnika ker sem kadil đoint?
There Is No Stronger Drug Than Reality

MK42 ::

Zatakni ga za ograjo in vleči.

perci ::

Mi lahko policist da sodnika ker sem kadil đoint?
Do konca skadi in se ne sekiraj.

Bob Rock ::

Kakor kaze tale mapa referenca ni samo amsterdam...

 http://www.encod.org/info/local/cache-vignettes/L520xH524/European-cannabis-laws-818ff.png

http://www.encod.org/info/local/cache-vignettes/L520xH524/European-cannabis-laws-818ff.png

___________________________________________________
gance hale ale cuzamen

Jst ::

>In ja, imam tudi jaz nekaj kolegov, ki so bili na faksu nekaj časa non
>stop zakajeni. In so spoznali, da se je tako pač težko učit in so nehal.

Uh, jaz pa ravno obratno. Več kot 20, 30 min nisem mogel biti za knjigo ali zapiski. Če sem pa prej kadil, sem si pa vse lepo in počasi organiziral, prvo prelistal, označil in prepisal naslove, tako, da je ratal konceptni list in tako naprej. Organizirano učenje. Najbolj sem pa vedno "padel not," ko sem se učil matematiko. Najljubši predmet. Brez marihuane se pa ne bi mogel učiti več kot pol urce; sem moral vstati in početi nekaj drugega. Kot rahla hiperaktivnost.

Anyway, to je moja osebna izkušnja s travo. Haš je nula proti ostalemu. Trenutno sem zasvojen s zdravili, kar je največje sranje, kar se ti lahko zgodi v življenju. To je šele pi*darija. Heroin se skrije pred tem. Razlika je le v tem, da za zdravila dobim račun...

edit: zatipk.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Jst ()

Jst ::

---

Čisto zaradi informacije in povezanosti s temo: ali bi lahko kdo prilepil listo vseh snovi, koliko časa ostanejo v urinu? Jaz nisem našel po prvem googlanju,samo posamezno, pa trenutno nimam časa... It would be nice if someone done my homework... :)
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

imagodei ::

Care to share? Katera zdravila, če smem vprašat?
- Hoc est qui sumus -

JanK ::

Zanimiv clanek: Let's End Drug Prohibition . Izvlecek (o prenehanju prohibicije v Ameriki)

Some opponents of prohibition pointed to Al Capone and increasing crime, violence and corruption. Others were troubled by the labeling of tens of millions of Americans as criminals, overflowing prisons, and the consequent broadening of disrespect for the law. Americans were disquieted by dangerous expansions of federal police powers, encroachments on individual liberties, increasing government expenditure devoted to enforcing the prohibition laws, and the billions in forgone tax revenues. And still others were disturbed by the specter of so many citizens blinded, paralyzed and killed by poisonous moonshine and industrial alcohol.

Supporters of prohibition blamed the consumers, and some went so far as to argue that those who violated the laws deserved whatever ills befell them. But by 1933, most Americans blamed prohibition itself.

When repeal came, it was not just with the support of those with a taste for alcohol, but also those who disliked and even hated it but could no longer ignore the dreadful consequences of a failed prohibition. They saw what most Americans still fail to see today: That a failed drug prohibition can cause greater harm than the drug it was intended to banish.

Consider the consequences of drug prohibition today: 500,000 people incarcerated in U.S. prisons and jails for nonviolent drug-law violations; 1.8 million drug arrests last year; tens of billions of taxpayer dollars expended annually to fund a drug war that 76% of Americans say has failed; millions now marked for life as former drug felons; many thousands dying each year from drug overdoses that have more to do with prohibitionist policies than the drugs themselves, and tens of thousands more needlessly infected with AIDS and Hepatitis C because those same policies undermine and block responsible public-health policies.


Pa to ni kak hipijevski new-age cajteng. Gre za Wall Street Journal, enega izmed najvplivnejsih konzervativnih casopisov.

c0dehunter ::

Jaz bi samo dodal, da večini ljudi se ne zdi nič napačnega, če greš na pir s prijatli. Ta pir se ti pozna in ni brez učinkov.
Če greš na spliff, pa že slišiš mimoidoče, "Zakaj pa to počnete?" - po barih nisem še nikogar videl da bi ljudem gnjavili ker pijejo pir. To se dogaja ravno zaradi takih ljudi, ki jim gre v nos, da kadiš. Dobro, ne rečem če bi prišel zadet in gnjavil nekomu (ampak to boš prej po alkoholu). Zato puste ljudi nej kadijo, če jim paše.

Pa sej, čez 10 ali pa 20 let bo marihuana mnogo bolj tolerirana, ko bo mlajša generacija prešla v srednjo.
I do not agree with what you have to say,
but I'll defend to the death your right to say it.

imagodei ::

Tko sem tudi jaz razmišljal 10 let nazaj. No ja, še 10 let imam fore... Pol bom pa menda že srednja generacija? :);((
- Hoc est qui sumus -

DimmniBurek ::

Recimo, da bi alkohol zamenjali s travo. Koliko manj nesreč bi blo na cestah? Koliko več srečnih familj bi blo, ker fotr nebi pršel domov piijan in agresiven ampak prijetno zadet in skuliran? V kafičih se nebi noben pretepal, vsi bi bli "kul" in "chill"...:D
There Is No Stronger Drug Than Reality

Steinkauz ::

Koliko manj nesreč bi blo na cestah?:D


Kvečjem več

JanK ::

Koliko manj nesreč bi blo na cestah?:D


Kvečjem več


Ni res. Dokazano je, da voznja pod vplivom THCja sicer ni varna, je pa bistveno bolj varna od voznje pod vplivom alkohola. Se vec - ce potem, ko si ze pijan, pokadis se joint, se varnost zaradi vpliva THCja zboljsa.

Mimogrede, vpliv pogovarjanja po GSM na voznjo (neglede na to ali je v uporabi prostorocna instalacija) je priblizno enak, kot vpliv alkohola...

imagodei ::

urlpls
- Hoc est qui sumus -

JanK ::

Cannabis has little effect on driving
Driving under the influence of any drug is generally discouraged, but studies have always indicated that marijuana (cannabis) has only a neglible effect on drivers who are experienced with its effects. The reason seems to be that, while there is a minor reduction in reaction times similar to being a few years older than the driver's current age, there is a sense of "paranoia" that leads to slower and more cautious driving. The most common effect is getting lost.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: JanK ()

Steinkauz ::

Če sklepam po mojem okajenem stanju, bi šel v prvem ovinku samo naprej :)

MK42 ::

Če sklepam po mojem okajenem stanju, bi šel v prvem ovinku samo naprej :)


So what?

Eni so po dveh pirih trdi, drugi po šestih 'trezni'.
1
2
3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Razlogi proti legalizaciji ganje ? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Problemi človeštva
37233458 (23638) tomi66
»

Ljudje: legalize it! (strani: 1 2 3 411 12 13 14 )

Oddelek: Problemi človeštva
68031996 (22197) Matev
»

Najboljš je bit zadet! (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
667050 (4464) Gandalfar
»

Marihuana marš - Kongresni trg 11.5.

Oddelek: Loža
372318 (1643) Elemen_T
»

LEGALIZACIJA mehkih drog (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
947101 (5990) Aggressor

Več podobnih tem