» »

Ali lahko dve podjetji prodajata na isti spletni trgovini?

Ali lahko dve podjetji prodajata na isti spletni trgovini?

boom ::

Zdravo!

Zanima me, če ima kdo kakšno konkretno informacijo, če je karkoli narobe, da upravljata dve podjetji z eno spletno prodajalno. Se pravi, da vsaka doda svojo robo gor in prodaja. Ena firma je DDV zavezanec, druga ni. Vse to bi bilo tudi zapisano pri artiklih in ob naročilu.
Npr. v rubriki O NAS bi bilo lepo zapisano vse o podjetjih, kaj katera prodaja, o DDVju itd.

Kakšno je vaše mnenje glede takšnega načina prodaje?

Še konkreten primer kako bi se prodajalo. Tukaj se tudi vidi, da bi praktično imeli ločene kategorije.
1. podjetje bi prodajalo spodnje perilo, oblačila znanih blagovnih znamk - outlet ponudba.
2. podjetje bi prodajalo modne dodatke, nakit (niso znamke)

Hvala za mnenja in nasvete!

lp

KoMar- ::

Jasno, tako imaš na enaa.com.

boom ::

Enaa vodi le eno podjetje, kot sem razbral na strani. Gambit trade d.o.o. Ali se motim?

KoMar- ::

http://www.enaa.com/oddelki/conrad/izd_...

Dostava iz: Conrad Electronic

boom ::

Pa res. Hvala!

St235 ::

nobenega problema ni, če 100 podjetji prodaja v isti štacuni. Samo mora bit jasno razvidno pod kakšnimi pogoji kdo prodaja.

boom ::

Mi lahko kdo razloži kako je recimo glede samega sistema strani. Je sploh izvedljivo v Magento sistemu imeti praktično dve trgovini na eni strani oz. dve košarici? Gre se namreč predvsem zaradi DDV-ja.
Mogoče je boljša varianta, če bi imel stran in podstran. Slednja bi bila namenjena enemu podjetju. Po drugi strani pa, da bi se rešili vsem težavam in komplikacijam, predvsem za stranke bi bilo najbolj sprejemljivo, če bi imeli dve spletni strani posamično le ena drugo reklamirala z bannerji in recimo nameščenimi kategorijami (primer: 1. stran prodaja modne dodatke, ima tudi kategorijo outlet oblačila. Klikneš na to kategorijo in te prenese na drugo spletno stran). S verjetno ne izgubiš recimo na obisku, le zmešnjave ni pri naročilih, DDV-ju, poštnini itd.

Kakšno mnenje?

fosil ::

Za stranke je bolj enostavno če je vse skupaj ena stran, pa večja stran ima potem ponavadi tudi večji domet in višji rating, pa verjetno marsikdo kupi še kaj "spotoma" iz druge kategorije, če bi moral it na novo stran pa morda nebi.

Moraš pa imeti potem pri sebi stvari dobro poštimane. Da ne pride do takih neumnosti kot pri enaa, ko ti potem zaračunavajo dvojno poštnino.

Je pa po moje precej odvisno v kakšnem odnosu sta ti podjetji.
Ker potem je tukaj še vprašanje delitve stroškov samega poslovanja, pa za oglaševanje, vzdrževanje. Kdo bo dvigoval telefone, odgovarjal na maile in podobno.
Tako je!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: fosil ()

boom ::

Ja, se popolnoma strinjam, da ena stran je najboljša izbira. Sam kot si omenil glede poštnine. Problematika za moje pojme je poštnina, dve položnici na enem paketu (če gre za naročila iz dveh podjetji. Dve položnici pa nekako niso logične oz. nisem še zasledil), obračunan DDV in izdelki brez DDVja (kako to v sistemu košarice urediti). Med drugim je tudi problem, če pride znotraj podjetji do konflikta in želje ločene prodaje. Kdo bo odbržal prvotno stran, kdo je bolj zaslužen za njeno uspešnost itd. Tu znajo biti kr "lepo" problemi, ki se jih ne da rešit čez noč. Eno podjetje lahko ostane brez nič in je potrebno vse na novo.

Kar se pa tiče delitve stroškov je vse 50/50. Podpora in pomoč uporabnikom prek tel., emaila je moja skrb, ker sem tako ali drugače lastnik enega podjetja, v drugem sem družbenik in sem edini zadolžen za spletno prodajo. Samo skladišče in bližina obeh zalog ni problem.

Dr_M ::

Poglejte naprimer Amazon.
Ogromno drugih trgovcev prodaja na Amazonu, pa ni nikakrsnega problema.
Mogoce znajo zakomplicirat samo stranke :)
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

boom ::

Tudi to, ja glede dvojne poštnine je strel mimo. Ne moreš kupit idveh izdelkov in plačati dvojno poštnino za en paket. edina možnost je brezplačna poštnina. K prodajni ceni dodaš nekaj procentov gor toliko, da si vsaj delček poštnine povrneš. Recimo, da je glede stroškov poštnine poštimano. Ostaja še v primeru naročil z dveh podjetji, kako rešiti glede košarice, plačevanja po predračunu (komu, kako) in pa odkupnina ob prevzemu. :)
Kar zakomplicirano, ko se spustiš v detajle.

Dr M. Ja, Amazon je klasa zase. Verjetno so vložili v sam sistem košarice itd. ogromno denarja, ki si ga jaz oz. mi ne moremo privoščit. Problem je, ker je eno podjetje DDV drugo pa ni DDV zavezanec.

Mogoče gre pri Amazonu, da eno od podjetji odkupuje izdelke po prejetih naročilih od vseh ostalih ponudnikov in jih potem prodaja naprej kot eno podjetje.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: boom ()

fosil ::

U bistvu bi moral potem zadevo narest tako, da če imaš mešano naročilo, prvo podjetje kupi tisti dodatni izdelek od drugega podjetja in potem izstavi skupni račun. Seveda za isto ceno.
Verjetno bi bilo najbolje da je eno podjetje nosilno, ki vedno izstavlja vse račune končnim kupcem, da ne bo čudno izgledalo ko bodo redne stranke dobile račun vsakič od druge firme. Oziroma da se odpre tretja firma, ki ima čez to trgovino, njej pa potem prvi dve firmi prodajata izdelke.
Tako je!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

MindFactory mnenje (strani: 1 2 3 452 53 54 55 )

Oddelek: Kaj kupiti
2733469302 (5944) darkolord
»

ebay (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
6311761 (3505) opeter

Iz redne zaposlitve na s.p. (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
14422561 (18803) Mavrik
»

Elektronika.si propadla? (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

Oddelek: Kaj kupiti
50944514 (19583) Brane2
»

Izkušnje z elektronika.si (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Kaj kupiti
30325814 (14134) mirkuma

Več podobnih tem