» »

Izkušnje z elektronika.si

Izkušnje z elektronika.si

Leks ::

@Brane2
Se podpišem pod tvoj post. Nima smisla menjat zadeve, dokler dobro funkcionira.
Mogoče se bo pa našla kakšne nezadovoljna ali celo nevoščljiva stranka in prijavila zadevo...

...dokler pa kupujmo dokaj poceni
Lp

Steinkauz ::

Men je sam zarad garancije... Al maš kakšen pooblaščen servis preko tega modela? Da ne bom nabavu, pol pa zaprejo in hop, čao garancija...

kitewing ::

Verjetno trgovina posreduje naprej v servis dobavitelju. Direktno pa verjetno ne gre?

nejcpirc ::

Hehe, slovenceljni;) ...sam ne morem(nisem sposoben), naj še on preneha...tako nekako se vam plete po bučah, mar ne? :)

SebaR ::

No sem včeraj kar za velike denarje naročil pri elektroniki bomo videli kako se bo vse skupaj izkazalo =)
Povej ti to raje komu brez nog, da bo lahko skakljal po cesti...
:>

e-marko ::

Tudi sam sem naročil nekaj komponent (cca. 700 eur) in je dobavni rok nekje en teden (to sem vedel pred naročilom, ker mi je tako napisal v mailu). Malo me je stisnilo, ko sem videl tukaj neke slabe izkušnje ampak sem pred nekaj meseci tam kupil trdi disk in je bilo vse ok (račun...). Pred enimi tremi leti pa tudi že en disk (hitachi 160GB) in takrat res ni bilo računov in tudi garancija je bila v smislu "ni problema, prinesi, če crkne in bom menjal". Seveda še ni crknil. ;) Je pa mi crknil enak disk kupljen v "pravi" trgovini ampak zaradi občutljivih podatkov na njem ne morem uveljavljati garancije oz. menjave. Razen, če bi ga lahko obdržal, hehe.
Vsekakor upam, da se ne načakam preveč. V kolikor bo vse ok, se ne javim več. V nasprotnem primeru pa tukaj izlijem ves žolč. :)

LP
...somebody, somewhere...

knap ::

elektronika.si
toplo : hladno
Nekateri ste večkrat kupili brez problemov, drugi smo imeli pač težave.

Se pa postavlja resno vprašanje kaj je z garancijo če trgovino zaprejo, ker slo uvozniki in servisi nočejo imet opravka z to trgovino

LP

Cforcer ::

20.8.2008 pri elektronika si naročil komponent za 1500 € do 5.9.2008 nobenega odgovora, oz. samo nategovanje da se tega ne da dobit, dobavitelj ne more dobavit itd. Za iste komponente se pozanimal pri konkurenci, vse na zalogi dobava v 3 dneh....

Toliko o elektronika.si, ampak to je seveda samo moja izkušnja, vsak se naj pa sam odloči. Moje mnenje je seveda da bi se lahko za 1500 € malo bolj potrudili...

gregor ::

imajo prevelik naval in jim nekaj strank manj nič ne pomeni

ni resna trgovina kot funtech, agt...

LP

FrancBula ::

kako je z dostavo TNT pri elektroniki. do katere ure dostavljajo? ker do dveh sem vsak dan v šoli

nejcpirc ::

V nedeljo je kolega naročil 4870ko, v torek mu jo je dostavil DHL (kakšen mesec nazaj je drug kolega naročil mašino, pa mu jo je osebno dostavil šefe in omenil, da se je TNT podražil...)

FrancBula ::

kako je pol? dostavljajo po 14h ali ne? dostavljajo v soboto?

solatko ::

V torek 16. naročil za €630 komponent, pripljali snoči ob 23, z opravičilom, da se je zadržal na poti v Koper in nazaj do LJ. Stvari je pripeljal lepo spakirane, lahko bi preveril preden sem plačal, skratka zadovoljen. Komponente so tiste, ki sem jih naročil in za enkrat sem zadovoljen z Elektroniko. Samo tako naprej in sigurno ne bo propadel, pa bo tudi garancija veljala. Drugače je pa pri vsaki trgovini problem z garancijo, če ta propade, ker generalnih oziroma exsluzivnih uvoznikov ni več, vsak uvoznik pa odgovarja samo za tisto robo, ki je bila kupljena pri njem, ne glede na proizvajalca. ASUS uvažajo najmanj trije in med seboj ne pokrivajo garancij. Tudi pri BMW-ju je bilo veliko problemov, ko tehnounion ni bil več generalni uvoznik. Avto activ je pokrival samo svoje.

SebaR ::

Ob sobotah ne dostavljajo. Lahko preveriš kje je tvoja pošiljka na TNT spletni strani in če je v skladišču v tvojem mestu jo lahko ob petkih greš iskat tja. Tako sem naredil jaz.


LP
Povej ti to raje komu brez nog, da bo lahko skakljal po cesti...
:>

FrancBula ::

sej nevem če majo še tnt dostavo. uporabniki v zgornjih postih piđejo o dhl-u in dostavi šefa

SebaR ::

2 tedna nazaj so še imeli. =)
Povej ti to raje komu brez nog, da bo lahko skakljal po cesti...
:>

NoXy ::

Moje izkušnje z elektronika.si so dobre, nimam pripomb.

3furious ::

Naročil grafično in disk prejšnji torek, prejel v petek zvečer ob 22:30:)) V Kopru se je kao zavleklo, poleg tega pa moje ulice ni imel v Garminu, tako da je pol ure iskal lokacijo. Zgleda sem imel dostavo ravno pred Solatkom:D
In the age of information, ignorance is a choice.

lordkris ::

a ve kdo kako pridet v kontakt z njimi :P, enostavno sm zgrešil model trdega diska in tipo ignorira maile. Najbrš lahk pozabim o zamenjavi artikla :P ... se mi smeji, ker pri prejšnih nakupih nisem imel problemov. Mam pa nek čudn feeling kot, da so mi napačnega zanalašč poslali :D se mi zdi zlo čudno, da bi naroču napačno haha

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: lordkris ()

bluefish ::

verjetno ima na strani telefon ali celo naslov (moral bi imeti osnovne podatke), v skrajnem primeru pa klic na ustrezen urad.

Steinkauz ::

Moja izkušnja. Naročim prejšnji petek Antec P182 in dvd rw. V pondelk kličem, kdaj bo to kej pršlo. Mi reče da nima na zalogi ide dvdrw. Sem napačno kliknu, my bad. Kao da mi je mail poslal. Jst ga nism dubu... No v glavnem rečem da sata, reče da to je na zalogi in da bo poslal v tork naprej. V sredo me kliče en model ob 10ih če lahko dostavi ob 11ih zvečer. Rečem ok, me kliče ob pol polnoči, če lahko dostavi ob pol enih k je zalutal, rečem da ne, ker to ni normalna ura za dostave. Mene ni blo doma in bi mogl ta stari bit pokonci, da bi prevzel. No in pol reče, da bo sobotna dostava prpelala. Kličem v soboto in reče en drug model, da TNT nima sobotne dostave in da pride v pondelk ;((
Mislm halo, kaj ne vejo, kdaj dela njihova izbrana dostavna služba, ki btw sux, ne vem zakaj ne morjo dat GLS, k je cnej in dostavjo tut ob sobotah. Najbolj kr neki je blo k kličem pa neki se zgovarja, da majo določene dneve za določen del Slovenije, če že morjo neki sami furat, naj si več folka zrihtajo, ne pa da čakaš 1 teden, ko bi skor z nemčije prej dubu.

Zgodovina sprememb…

lordkris ::

haha smeha s to elektroniko, ups! pardon Elektroniko :P .. ob pol enih bi ti dostavlju haha

IVo ::

Kolikor jst vem tudi GLS ne dostavlja ob sobotah...

Steinkauz ::

No ne vem al ma mimovrste slučajno par svojih kombijev, samo sem dobil tudi že v soboto. Kakorkoli, v ponedeljek je blo naročilo popravljeno, torej pričakuješ sredo kot dan, ko ti dostavijo(seveda ob normalnih urah). Men je reku, da kište in ohišja sami dostavljajo zaradi možnosti poškodb s TNT(očitno dobra dostavna služba LOL, drugje krije dostavna služba stroške, če oni kej sfukajo.) Solo ma recimo izbiro, pošta, dostavna služba, osebni prevzem, torej imaš dejansko izbiro.
No ko mi je končno "dostavljal" v četrtek zvečer, mi je reku, da bo pa dal na TNT naslednji dan. LOL
Velik je dosegu s tem, razen to, da sm čakal 1 teden. Če bi dal v tork na TNT, bi mel najkasneje v četrtek zjutraj.
Če nebi blo ohišje 30 eur cnej kot drugje(no sicer itak pride poštnina 15eur, ker je nad 10kg), ostale spletne trgovine imajo fiksno ceno za dostavo, tako da je itak 15 eur razlike, s tem, da bi imel že sestavljen sistem. Mam teorijo, da oni tut nočjo dat na TNT težkih pošiljk. Lepo pokasirajo 15eur, pa dostavi sam, stroškov pa ima max 4 eur na enega, sploh ker dostavi večim v enem kraju.
Če bi kupu v hoh.de, bi bla dostava 30eur!! Iz NEMČIJE!! Ne pa iz enga celja al whatever.
Tudi velik komponent sem najdu v solo/agt cenej ali podobne cene. Edin grafa je bla 20 eur cnej. Pa tudi zaradi garancije sem raje drugje, edino ohišje , ki ti nima kej crknt. Mojga dnarja ne vidijo več :), sploh s takim odnosom, da ti en pravi, da bo sobotna dostava, pol pa kličeš v soboto, da to pa sploh ne obstaja :rolleyes:

Če to bere kak glavni pri elektroniki: Porihtajte si dostavne službe, vsaj za druge uporabnike!

kitewing ::

Zakaj dostavljajo osebno in to ob neverjetnih urah?

solatko ::

Zato, ker gledajo na vsak €, kar je pri malih maržah normalno. V petek okoli 16- ih naložil robo, za nekaj strank in je peljal do Kopra (pa še neki zastoji so bili na AC), pa za nazaj meni in še dvema v LJ, šofer me je poklical prvič okoli 20h in lepo prijazno vprašal, če lahko bolj pozno pripelje, na pozitiven odgovor, mi je pripeljal ob 23 in to se mi zdi čisto v redu, saj se mi je nekaj krat opravičil, istočasno, pa sem lahko celotno pošiljko pregledal, če je vse v redu, potem šele plačal, kar pri nobeni drugi dostavi ne moreš. Sem zadovoljen in moj denar bodo še vidli.

kitewing ::

Zato, ker gledajo na vsak €, kar je pri malih maržah normalno. V petek okoli 16- ih naložil robo, za nekaj strank in je peljal do Kopra (pa še neki zastoji so bili na AC), pa za nazaj meni in še dvema v LJ, šofer me je poklical prvič okoli 20h in lepo prijazno vprašal, če lahko bolj pozno pripelje, na pozitiven odgovor, mi je pripeljal ob 23 in to se mi zdi čisto v redu, saj se mi je nekaj krat opravičil, istočasno, pa sem lahko celotno pošiljko pregledal, če je vse v redu, potem šele plačal, kar pri nobeni drugi dostavi ne moreš. Sem zadovoljen in moj denar bodo še vidli.

Če vsak dan dostaviš nekaj pošiljk v bljižnji okolici že gre. Če se greš pa resno spletno trgovino pa ni variante, da dostaviš 50+ naročil dnevno. Poleg tega dostavni stroški niso tako veliki, če je paketov veliko. Osebno mi je zelo neresno,da je dostava v tako poznih urah.

Blinkys ::

No jaz pa sem nazadnje kupoval monitor (HP w2228h), kličem najprej na elektroniko ( nekje okoli 3h) in mi reče da je nima na zalogi ampak da jo lahko do 4, pol 5 dobi. To mi je malo zasmrdelo glede na to da iz AUT vozi robo, zato sem poklical na demise in v roku pol ure mel monitor doma. Tak da nimam kaj za rečt. Je pa omenu da robo dobavlja iz nemčije.

MadIggy ::

LP

nameravam kupiti Sennheiser PC161, ki so kar smešno poceni
http://www.elektronika.si/product_info....

Glede na ceno mi je že kar malce sumljivo, kakšne so kaj vaše izkušnje v zadnjem času?

KandazaR ::

To ni nič sumljiva cena. To je normalna cena. Samo pri nas imajo ostali trgovci (mimovrste, cool-pc...) navite cene. Poglej malo cene teh slušalk v avstriji ali nemčiji. So še cenejše.

bork ::

Izkušenj z elektronika.si nimam in v kratkem jih tudi vi ne boste imeli več. Od svojih garancij pri njemu se lahko kmalu poslovite.
Njegov letni promet v letu 2007 pove vse in še več http://www.bizi.si/podjetje/o-podjetju....
1.509 € prometa pomeni, da je prodal 1 ali 2 povprečna računalnika v celem letu, kar vsi vemo, da ni res in je zaradi davčne utaje in zaposlovanja na črno (0 zaposlenih, razvidno iz podanega linka) po mojih informacijah že v davčnem/kazenskem postopku. Ker se na njihovi spletni strani zbirajo osebni podatki o vas kupcih, pa boste najbrž tudi sami v to vpleteni.
Za več informacij pa se lahko obrnete na www.durs.si.

bluefish ::

enako je itak pri demise in podobnih.

KandazaR ::

Če sem prav prebral gre za 1509€ čistega dobičlka (beri razlika med prihodki in odhodki) kar zna biti celo res.

bork ::

Jasno piše "Čisti prihodki od prodaje" 1.509€, kar pomeni vrednost prodanega blaga v celem letu.
Čisti dobiček je pa objavljen eno vrstico nižje, kar pomeni, da je prijavil 78€ izgube.

Brane2 ::

In kaj naj naredi DURS ?

KAznuje tipa in ga pošlje na zavod, kjer bo visel na sociali ?
Sedaj, ko bomo imeli 100.000 nezaposlenih ?

Ne me smejat.
On the journey of life, I chose the psycho path.

bork ::

Sploh ne, ker registrirano podjetje nima nobenega zaposlenega in so ljudje, ki na elektroniki "delajo", najbrž že prijavljeni na zavodu.
Razvidno iz http://www.bizi.si/podjetje/o-podjetju....

Sicer pa imate prav. Kratko sploh ne bo potegnil elektronika in njegovi "zaposleni", ampak vi kupci, ki ne boste imeli kje uveljavljati garancije za kupljeno blago, saj podjetje ne bo obstajalo več.

Brane2 ::

Če prav razumem, je tip S.P. in v skaldu s tem plačuje socialo, kot da bi bil zaposlen.
Pravzaprav tipkinja. Tip je zakoniti zastopnik, ki pa ni zaposlen. Zdaj ne vem, a tudi on plačuje SP socialo ali pa dela honorarno.

Dodatno zaposlenih pa nima. So what ?
On the journey of life, I chose the psycho path.

Brane2 ::

No, sicer pa nisem njihov kupec, niti nikoli bil.

Zame Elektronika nikoli ni bila nepoštena konkurenca domačim štacunam, ker so bile te nategovalske same zase.

Ne vidim pametnega razloga, do človek danes ne bi kupoval iz EU direkt, tako odpadejo tako razne Elektronike kot tudi druga, bolj žlahtna imena.

Ko ti kojekakvi groserji pošiljajo cenike, kjer so njihove veleprodajne cene brez davka na ravni nemških maloprodajnih z davkom, potem veš koliko je ura.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Brane2 ::

Sicer pa, ne razumem, zakaj se recimo Elektronika ne loti take prodaje.
Namesto S.P.ja registrira d.o.o. ali se vsaj prijavi kot zavezanec za DDV.

Preko Geizhalsa in podobnih iskalnikov naveže stike z EU maloprodajo na podoben način, kot imajo pri nas deale enaa in podobni z našimi groserji, nato pa pač zbira domača naročila in jih, ko so plačana, posreduje v EU podjetja, ki robo pošljejo direkt kupcu. Fertik deu.

Ker bi se DDV odvajal v SLO, bi ga še DURS veliko lepše gledal. Zanj nobene razlike.
Pravzaprav v bistvu ena- nobene bistvene zajebancije z robo ne bi imel, razen ob reklamacijah.

Pa domačim "prodajalcem" bi cenovno je*al mater.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

5pellfire ::

po mojih informacijah že v davčnem/kazenskem postopku


Lahko daš kaj več informacij glede tega?

bork ::

Kupovati v Nemčiji je seveda dovoljeno, tako potrošnikom kot podjetjem.
Problem nastane, ko s.p. - Elektronika, ki proda več milijonov € blaga, prijavi slovenski davčni službi samo 1.509€ prometa. Problema ne bi bilo edino v primeru, če bi si zatiskali oči in naivno verjeli, da je uvozil in prodal 2 povprečna računalnika v celem letu.
Utaja davka je kazniva, zato trdim, da bo zgodbe o Elektroniki kmalu konec, posledica pa bo, da bodo sedajšnji kupci ostali brez garancije.

KandazaR ::

Kupovati v Nemčiji je seveda dovoljeno, tako potrošnikom kot podjetjem.
Problem nastane, ko s.p. - Elektronika, ki proda več milijonov € blaga, prijavi slovenski davčni službi samo 1.509€ prometa. Problema ne bi bilo edino v primeru, če bi si zatiskali oči in naivno verjeli, da je uvozil in prodal 2 povprečna računalnika v celem letu.
Utaja davka je kazniva, zato trdim, da bo zgodbe o Elektroniki kmalu konec, posledica pa bo, da bodo sedajšnji kupci ostali brez garancije.


Pa ti to trdiš ker veš ali je to le mlatenje prazne slame (ali konkurence). Pa ne zagovarjam elektronike da ne bo kdo mislil. Samo sprašujem. Malo je tudi čudno da si se registriral v slo-tech danes.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: KandazaR ()

Tilen ::

Utaja davka je kazniva, zato trdim, da bo zgodbe o Elektroniki kmalu konec, posledica pa bo, da bodo sedajšnji kupci ostali brez garancije.

V najslabšem primeru je garancija pri proizvajalcu. :)
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Brane2 ::

No, kriza prihaja, konkurenco je treba ubiti, čeprav mogoče mlatijo po napačnih.

Nemcev ne morejo kar tako odjebati in ti so glavni problem.
Elektronika in njen promet je najbrž bolj hobi varianta zagrizenih računalničarjev.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Brane2 ::

V najslabšem primeru je garancija pri proizvajalcu. :)


Mah kaj pri proizvajalcu. Pri tipu samem. Saj vse naslove ima. Kaj ćeš lepšega,kot da te kličejo stare stranke za privat uslugo ;o)
On the journey of life, I chose the psycho path.

bork ::

Ne mlatim prazne slame.
To, da je utaja davkov kazniva, bi moralo biti jasno vsakomur.
Uradni podatki o poslovanju podjetij so dostopni vsem. Če mislite, da ne držijo, jih preverite.
Registracija v Slo-Tech nima povezave s tem.

Uveljavljanje garancije za proizvode, ki so v večini primerov narejeni na daljnem vzhodu, je zelo enostavna in poceni zadeva.

cewapcic ::

ma ta krob kr neki nabija...

Brane2 ::

To, da je utaja davkov kazniva, bi moralo biti jasno vsakomur.


Ti kaj spremljaš novice, reciva zadnjih 18 let ?


Uveljavljanje garancije za proizvode, ki so v večini primerov narejeni na daljnem vzhodu, je zelo enostavna in poceni zadeva.


Vsekakor, sploh če so kupljeni v EU. Pač odneseš v EU štacuno z računom.

Če pa si sam kupil na vzhodu, potem najjbrž veš, za kakšen cenovni premium si to storil.
In če to veš, potem ti ne bo težko odkartat za poštnino ali nenazadnje za novo plato.
On the journey of life, I chose the psycho path.

KandazaR ::

To, da je utaja davkov kazniva, bi moralo biti jasno vsakomur.


Kdo je trdil da to ni res?
Gre se bolj glede tvoje izjave: "po mojih informacijah že v davčnem/kazenskem postopku"
Daj objasni to malo bolj

Brane2 ::

Kaj ma za "objasnit" ?

Če sam ni kršil zakona o varstvu podatkov, potem je edini način da to ve, da ga je prijavil sam IMHO.
On the journey of life, I chose the psycho path.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Izkušnje z demise.si? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Kaj kupiti
15923747 (10363) Hayabusa
»

Elektronika.si propadla? (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

Oddelek: Kaj kupiti
50944520 (19589) Brane2
»

Imate izjušnje z Elektronika.si (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
787317 (3657) __Devil__
»

Spletna trgovina za sestavit si celotni računalnik

Oddelek: Kaj kupiti
163815 (3297) novinec09
»

[kupim] MSI k9a2 CF

Oddelek: Kaj kupiti
81047 (915) fire_3

Več podobnih tem